Upalio sam ga i jedno par minuta surfao na netu a laptop je bio na bateriji samo kad sam odjednom ugledao dim i osjetio miris paljevine koji je dolazio od ispod dugma za paljenje. Sada se laptop nece upali ni na bateriji ni struji .nikada prije nisam imao problema s pregrijavanjem . Do cega bi mogao biti problem i kako da barem spasim stvari sto su na njemu .
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Upalio sam ga i jedno par minuta surfao na netu a laptop je bio na bateriji samo kad sam odjednom ugledao dim i osjetio miris paljevine koji je dolazio od ispod dugma za paljenje. Sada se laptop nece upali ni na bateriji ni struji .nikada prije nisam imao problema s pregrijavanjem . Do cega bi mogao biti problem i kako da barem spasim stvari sto su na njemu .
Može biti više toga, ali ono što je najbitnije je da ga ne pokušavaš ponovno paliti ili spajati u struju!
Podaci na disku bi trebali biti sigurni, tako da s tim nebi trebalo biti problema.
Što se tiče samog laptopa, najsigurnije i najjednostavnije ti ga je odfurat na servis ili nekom "ko se kuži" pa da ti može dijagnosticirat kvar.
Nisam nikad imao lenovo tako da neznam kud je najpametnije s njihovim laptopom.
Pričekaj doći će netko od kolega ko ti zna reć više od mene
mislim da je ovlasteni za lenovo zel-cos
Ugl. Laptop nereagira na nista .
Ma realno nebitno..(osim ako si zainteresiran za kupovinu istog)
Nema kaj čekat, ak se i nađe netko s takvim problemom, nema te kombinacije tipki koja će ga spasit :)
Sutra u servis i riješit će se ;)
A morao si jos jednom da se vidi iskrica. Nije bilo dovoljno sto se izdimilo iz njega ?
Nosi u servis, mada oni kriju cjenik kao zmija noge, tako da, ako ti naplate zaprimanje tel-cos, dijagnostiku i ako je otisla MBO, bolje da uzmec cekic i....
Istina, ne znam jel' pod garancijom ili nije.... Ako je nosi ga pod hitno njima.
A morao si jos jednom da se vidi iskrica. Nije bilo dovoljno sto se izdimilo iz njega ?
Nosi u servis, mada oni kriju cjenik kao zmija noge, tako da, ako ti naplate zaprimanje tel-cos, dijagnostiku i ako je otisla MBO, bolje da uzmec cekic i....
Istina, ne znam jel' pod garancijom ili nije.... Ako je nosi ga pod hitno njima.
Upravo to.
premda, ak mu traže neku ekstra svotu, sama matična ga izađe jeftinije i kad plati nekome ruke sa strane.
Premda, ako mu je jack za adapter s iste strane gdje i tipka za paljenje, 80% da je izgorjela samo jedna komponenta (vjerovatno operacijsko pojačalo), što mu itko s imalo znanja lako provjeri.
Svi elektronički uređaji rade na bijeli dim. Kad bijeli dim izađe, uređaj više ne radi.
Svi elektronički uređaji rade na bijeli dim. Kad bijeli dim izađe, uređaj više ne radi.
+ habemus papam.
Nitko ti ne može reći u čemu bi bio problem bez da ga otvori. Očito je nešto u njemu pregorjelo.
Prije nego ga daš na servis bilo bi pametno da izvadiš disk i da si s njega iskopiraš sve što ti je bitno - ako je disk još uvijek neoštećen.
Ako ne misliš to napraviti zbog garancije, preporučio bih ti da kažeš servisu da ti naprave backup diska (za to bi im morao dati neki disk na koji ti mogu tvoj iskorpirati).