CorelDRAW i hardware

poruka: 9
|
čitano: 2.193
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
CorelDRAW i hardware
pitanje

Pozdrav!

Zanima me od kojih komada hardwarea zavisi brzina izvođenja raznih operacija u CorelDRAW-u?

Konkretno, u posljednje vrijeme na mom računalu su se operacije otvaranja, snimanja, importiranja, a posebice copy/paste, jaaako usporile (rekao bih i 300% sporije nego dosad).

Corel datoteke nisu ništa veće i kompliciranije nego prije, a ni hardware nije mijenjan. Do sada je to radilo jako solidno, ali od nedavno mi "šteka".

Inače na računalu nema ništa instalirano osim Corela i Officea (čak nema ni Internet).

Procesor je Intel na 3GHz, rama 2 gb, winxp, grafika neka Ati low-class, 2xHDD u mirror raidu.

Pitanje je koje komponente promjeniti da bi to sve skupa išlo brže? Ili je sam CorelDRAW "ograničen" (verzija 11)?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: CorelDRAW i hardware

Jel ti to postupno ili naglo?

Ako je naglo vjerojatno je došlo do neke promjene u sistemu koje možda nisi svjestan.

Lagana reinstalacija windowsa bi trebala riješiti problem.

Ako je postupno, onda je moguće nešto poput fragmentacije diska, povećanje broja pokrenutih procesa... nešto tako...

U svakom slučaju, reinstall windowsa i  defragmentacija harda... garant će proraditi ko urica!

17 godina
neaktivan
CorelDRAW i hardware

Probaj ga prvo ocistiti sa alatom poput "TuneUp Utilities", cesto se nakupi raznovrsnog smeca a pogotovo "temporary" fileova koji isto tako mogu uzrokovati poprilicno usporenje, zatim registry.... itd.

Reinstalacija bi uvijek trebala biti posljednje rijesenje, u vecini slucajeva problem se da ukloniti i bez reinstalacije sistema.

Ocisti ga i osvjezi sa novim driverima i biti ce skoro kao novi.

No matter how fantastic your latest and greatest PC is, you will be able to buy it for half the price in 12 months

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
CorelDRAW i hardware

Da malo defregmentiras komp?

"An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field." - Niels Bohr

0 0 hvala 0
17 godina
CorelDRAW i hardware
autorov komentar
Hvala svima na odgovorima, defragmentirao sam disk, očistio sa TuneUpom ali nije pomoglo (malo brže je). Stoga ostaje samo reinstalacija Windowsa koja trenutno nije opcija. Ostaje mi da bude strpljiv i čekam....

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
CorelDRAW i hardware

Ako želiš brže performanse u toj aplikaciji onda si kupi profesionalnu grafičku,imal buš i do 300% bolje performanse.Samo kaj  su ti te grfičke skupe.Ili druga opcija(jeftinija),možeš kupiti redeonke 2xxx(ili 3xxx,nisam siguran koje od tih dvije) i modificirati ih preko drivera u profesionalne i dobit ćeš također puno bolje performanse.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
autorov komentar
Zaintrigirao si me s ovim. Imaš možda kakav link da vidim koja grafička podržava takvo moddanje?
17 godina
neaktivan
CorelDRAW i hardware

Gle neznam sad ali znam da ti se o tome pisalo na ovom forumu,a i u Bugu broj 182 su ti opisali kak Radeonke 2xxx modificirati u FireGL,sam kaj buš onda imal nekaj slabije performanse u igrama ak ju misliš i za to koristiti.Samo kaj još za svaki slučaj pogledaj da li ti taj program koristi grafičku za ubrzavanje svojih procesa,kaj ne  ispalo da ti ne podržava to.kolko sam videl performanse su varirale na bolje u tim aplikacijama od 100-400%.Makar ako si buš kupoval tu grafičku i ako ak neš imal bolje performanse instaliaš stare drivere(normalne) i to ti je to.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.12.2008 21:08 (toma).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vokhee kaže...

Pozdrav!

Zanima me od kojih komada hardwarea zavisi brzina izvođenja raznih operacija u CorelDRAW-u?

Konkretno, u posljednje vrijeme na mom računalu su se operacije otvaranja, snimanja, importiranja, a posebice copy/paste, jaaako usporile (rekao bih i 300% sporije nego dosad).

Corel datoteke nisu ništa veće i kompliciranije nego prije, a ni hardware nije mijenjan. Do sada je to radilo jako solidno, ali od nedavno mi "šteka".

Inače na računalu nema ništa instalirano osim Corela i Officea (čak nema ni Internet).

Procesor je Intel na 3GHz, rama 2 gb, winxp, grafika neka Ati low-class, 2xHDD u mirror raidu.

Pitanje je koje komponente promjeniti da bi to sve skupa išlo brže? Ili je sam CorelDRAW "ograničen"...Da,bugovit je (verzija 11)?

12,X3 i X4 nemaju problema sa curenjem.Tipicna boljka starijih verzija Corela,usporava se kada vrsis copy/paste vecih kolicina bitmapa ili vrsis importiranje..lek je samo restart.
Eventualno da podesis njegov "page" file i da dodelis vise RAM-a.
Skini X4 i isprobaj ga.Jaga radim na konf. 3,2 Ghz 2GB RAM,GF 7200GT,Maxtor 160GB     Vista 32bit 
Q: What's tiny and yellow and very, very, dangerous? A: A canary with the super-user password.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice