Čiščenje računalo i onda problemi

poruka: 15
|
čitano: 5.147
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Dakle ovako čistio sam računalo mijenjane termalne paste, čiščenje prašine itd i sad sve spojim svi kablovi uredno uštekani i sve ok kučištu imam 4 vanjska USB-a jedan SATA i Audio(mic i sluške) i to je spojeno, idem paliti računalo kad ono upali se i neče se podiči tj upali se radi 5 sekundi i onda se ugasi pa upali i taj proces se ponavlja, prije čiščenja sve radilo fenomenalno,eh sad ja sve opet odspojim sve i idem spojiti sve na stol bez kučišta spojim sve grafička,2 diska,RAM, proc i sve i upalim i boota se i sve radi kako treba nema paljena i gašenja, reko sad je dobro ništa nisam sje.... idem vratiti sad u kučište i spojit, ja spojim idem upaliti kad ono isti problem neče hmmmm šta bi moglo biti ?! Prije je sve radilo ok u kučištu a šta je sad nezz.... Molim za pomoč ! HITNO ! Inače kučište je Cooler master Strom Scout....  

Molio bi čim prije odgovor.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2011 18:04 (ERROR1911).

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Ah cuj,posto ti kuciste "smeta",za sumnjati je da je negdje kratki spoj,pod pretpostavkom da si sve pinove USB,RST,PWR,HDD LED....ustekao!

Probaj malo prodrmati spojeno kuciste,da cujes jel mozda neki sarafic zvecka i slucajno pravi kratki spoj!

Provjeri jel si stavio one sarafice sto odvajaju matičnjaru od kucista!

Gledaj jel ti mozda kakav kabal blokira kakav vent(mada to sumnjam)

Ako nista ne upali,probaj spojiti drugo napajanje!

Care logika nalaze da je negdje kratki spoj!

DaBog da se prevrnula na me,prikolica puna pica!
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Re: Čiščenje računalo i onda problemi

vjerojatno pogrešno spojen front USB (ili čak oštećen). Eliminiraj pojedinačnim spajanjem (ne sve od jednom). S tim mouć i uzrok nedovoljno jake struje na USBu (previše uređaja, odspoji i prikluši naknadno jer je najveće opterećenje kod paljenja).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

ja sam možda iz nekog dugog vremena al fakat mi nije jasno čemu takvo čišćenje kučišta???

kod mene normalno radi.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Spojio sam natrag u kučište, i stavim kučište na poleške i onda mi radi dignu se winsi i sve ok, a kad stavim kučišta da stoji sve se smrzne i dok se pali isto je ono 2-5 sekundi krene i ugasi se i krene ponovno. Šta je to ???? 

0 0 hvala 0
16 godina

-loše pospajano (kontakti ili cpu-cooler). ... ili nešto treće.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
Čiščenje računala i onda problemi

cooler je zategnut ok je temp su 28-38c. Komp mi leži na stolu i radio je ok nekih 10-15min i onda i onda se je čulo kao da je odspojem miš ili tipkovnica i kako se je to čulo neče više radit miš ni tipkovnica i smrznuo se je komp, i ja sam čekao nekih 2min i onda mi je skocio blue screen i ovo mi je pisalo na zadnje.

Colleting data for crash dump...

Initializing disk for crash dump...

Beginning dump of physical memory...

Dumping physical memory to disk: 100

Physical memory dump complete

I da na napajanju na onome za napajanje SATA diska mi je jedana crna žica strgana, ali taj konektor ne koristim. Molim vas za pomoč, sad mi komp krepa dok trebam pisati maturalni rad :(( 

HITNO MI JE MOLIM VAS :((

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Gle!

Otvori bocnu stranu kucista i polako ga dizi uspravno.Komp nemoj imati upaljen.

Gledaj sta ti se desava sa kablovima dok ga dizes!

Negdje ti labavi dio necega dira nesto!

Probaj ga protresti,jel nesta zvecka unutra!

Imao sam slucaj di je neki kurton uletio u napajanje i stalno radio BSOD prilkom mrdanja kucista!

DaBog da se prevrnula na me,prikolica puna pica!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Otkrio sam jednu sjebanu žicu... svaki put dok se pomakne sjebe se komp :((

Šta sad da kupim novo napajanje ? Sutra ču sve rastavit je slagat, pa ču još vidjeti šta je

a maturu če pisati u knjičnici :))

0 0 hvala 1
15 godina

Otkrio sam nešt novo reko idem probati staviti samo jedan keks RAM-a i stavim komp da stoji i proradi sve, vratim natrag drugi keks u dual chanel i opet neče radi samo na poleške izvadim RAM jedan van i stavim da nisi u dualu i upalim i proradi od prve... Hmmmm šta je sad ram,matična.... ? Napajanje je sigurno negdje mi je u kratkom.

0 0 hvala 0
15 godina

Vjerojatno ti je onda taj utor za ram u banani .

And Justice For All.... FUCK YEAH!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

To sam i ja pomislio, ali mi nije jasno zašt onda hoče dok je u ležečem položaju, i dali mi može tko pojasniti razlike u dualu u singelu, znam da ako je dual da rade zajdeno ali nezz prednosti i nedostatke 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

EDIT: Sorry nisam vidio tvoj zadnji post.

Popusti i svladaj. Savini se i budi uspravan. Isprazni se i budi pun. Istroši se i budi nov. Budi cjelovit i sve će ti stvari doći.
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.4.2011 8:56 (Vash).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ERROR1911 kaže...

znam da ako je dual da rade zajdeno ali nezz prednosti i nedostatke 

http://www.tomshardware.com/reviews/PARALLEL-PROCESSING,1705-11.html

nema nedostataka jednostavno je bolje imat dual..

http://gtabalkan.com | http://www.webosfera.net
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.4.2011 9:47 (joze).
15 godina

Eto riješio sam problem ali sad mi treba preporuka za napajanje razmišljam o >KLIK< šta vi kažete dali je ok i dali su dovoljno veliki kablovi da ih mogu provesti iza kučišta?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice