Pozdrav ljudi! Evo imam ovaj laptop(hp probook 4515s) vec dvije godine i u zadnje vrijeme imam potrebu razbiti ga u najsitnije komade... naime, to čudo je tolko glasno da su mi se i cimeri počeli buniti zbog buke... Vise se ne moze ni jedan obican video na youtube pregledat a da valjda neki ventilatoric nutra ne poludi... Jos bi razumio toliku budu da to sr*** uspije ohladiti komp, ali on zna biti tolko vruc, da ga je nemoguce držati u krilu... Dali ima možda netko neko rješenje kako smanjiti barem buku tog ventilatora, mozda neki program ili slicno... hvala!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav ljudi! Evo imam ovaj laptop(hp probook 4515s) vec dvije godine i u zadnje vrijeme imam potrebu razbiti ga u najsitnije komade... naime, to čudo je tolko glasno da su mi se i cimeri počeli buniti zbog buke... Vise se ne moze ni jedan obican video na youtube pregledat a da valjda neki ventilatoric nutra ne poludi... Jos bi razumio toliku budu da to sr*** uspije ohladiti komp, ali on zna biti tolko vruc, da ga je nemoguce držati u krilu... Dali ima možda netko neko rješenje kako smanjiti barem buku tog ventilatora, mozda neki program ili slicno... hvala!
a da ga možda probaš očistiti od prašine !?
palo mi je i to na pamet, ali prvo tražim neko softversko rješenje...
Ni jedan softver neće očistiti prašinu. :D Meni je moj nakon čišćenja bio 30% hladniji pa je i ventilator bio manje u max okretajima što je na kraju rezultiralo manjom bukom. :)
Ni jedan softver neće očistiti prašinu. :D Meni je moj nakon čišćenja bio 30% hladniji pa je i ventilator bio manje u max okretajima što je na kraju rezultiralo manjom bukom. :)
A jesi ga sam otvorio i očistio ili si ga odnesel u neki servis? Kolko bi me to čišćenje uopce došlo?
Sam sam otvorio, ali moj je 6720s tako da ne znam koliko je komplicirano tvoj otvoriti. Imaš po netu objašnjeno za većinu laptopa pa potraži, ili nosi nekome da ti očisti ako nisi siguran da možeš sam.
Nije ti neki problem kod 4515s ja sam svog čistio skineš ove maskice par šerafa i tipkovnicu i gotovo imaš jedno 5kg prašine bar sam ja imao....:PP
bem ti ja bi software za čiščenje prašine na lapu
Where's the fun in that? 
Preventivno održavanje laptopa bi se trebalo raditi MINIMALNO jednom godišnje..
ako si malo techy i misliš da ga možeš solo rastaviti, imaš upute na hp-ovom support siteu (tam di skidaš drivere)..
svakako skini i top cover pa ćeš vidjeti što ti je između venta i passivnog coolera :D
prezabavno je ovo sa softwerom za čišćenje prašine xD
pogledal sam par edukativnih videa, kad ga otvorim, javim kolko je kg prašine bilo nutra :D
S tim možeš i kuću očistit 
Mislim da mu je ovo sasvim dovoljno da rješi problem, a i nije skupo (30ak kuna)...
Mislim da mu je ovo sasvim dovoljno da rješi problem, a i nije skupo (30ak kuna)...
Ma šalim se malo što se potrebnih gabarita kompresora tiče, ali ako ima nekog susjeda s bilo kakvim kompresorom može čišćenje puno temeljitije odraditi (i ne brinuti pritom hoće li potrošiti piksu ili ne).
Ma šalim se malo što se potrebnih gabarita kompresora tiče, ali ako ima nekog susjeda s bilo kakvim kompresorom može čišćenje puno temeljitije odraditi (i ne brinuti pritom hoće li potrošiti piksu ili ne).
ja sam svoj znao nositi na benzinsku, kasnije bi bio ko apoteka
Jesu ružni, ali su barem kvalitetni i imaju odličnu dokumentaciju. Ventilatore i hladnjake sve očistiti od prašine (ne bi bilo zgorega promijeniti pastu).
ja imam Asusa i svako par mjeseci moram skidat otraga ventilator i očistit mu putanju izlaza! naime nakon god dana došao je toliko glasan da je to bilo ne podnošljivo i kad bi ga opteretio nekom igrom, on bi se ugasio
kad sam ga prvi put otvorio imao sam šta vidjet. izlaz toplog zraka (u smjeru gdjr vent puše) je bilo zaštopano od prašine, dlaka, smeća, hrane, etc LOL kad sam to očistio, stišao se za više od pola... i sad kad god imam malo vremena, tj svaki par mj ga otvorim i pročistim i nema više buke!
btw neznam kako za hp, ali kod asusa je to simpl... treba mi minutica da izvadim ventilator, 5 min da lijepo sve očistim i minutica da vratim!
Where's the fun in that? 
Somewhere deep under the dust :p
ovo sa kompresorom je ludnica, ispušem odmah pola djelova van uz prašinu lol