BSOD - što, zašto i kako izdvojena tema

poruka: 3.547
|
čitano: 1.293.980
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
BSOD - što, zašto i kako

Driver za GPU se zblesirao. Možda je one time thing. Ne diraj ništa. Ako se ponovi, stavi drugu verziju. Imaš još softvera koji zna uzrokovati problema, ali s tim ćemo se pozabaviti kasnije bude li potrebe.

Ne obaziri se na TD. To su trollovi.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: BSOD - što, zašto i kako
softwaremaniac kaže...

Driver za GPU se zblesirao. Možda je one time thing. Ne diraj ništa. Ako se ponovi, stavi drugu verziju. Imaš još softvera koji zna uzrokovati problema, ali s tim ćemo se pozabaviti kasnije bude li potrebe.

Desava se redovito, najcese, kada mi se monitor ugasi i onda kad trznem misem da ga upalim...

sup bro?
15 godina
BSOD - što, zašto i kako

Koristiš neki VPN i DT makni ih. Vidi imaš li najnovije drivere za chipset i ostale stvari. Možeš vidjeti i što kaže 3DP Chip.

Ako i dalje bude zapinjalo, javi se pa ćemo napraviti još dublju i detaljniju dijagnostiku.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Dobio sam dva puta već BSOD u zadnjih pola sata kada sam počeo recordat World of Tanks sa AMD Gaming Evolved ( Raptr ) softwareom sve na max postavke 1080p u 60fps-a. Znači na početku kada treba počet record zafreeza se i nastupa BSOD. Prva sumnja ide na HDD ( radi se o WDC WD2500YD-01NVB1 ) jer je star i ima 4 godine rada

( u Speccy mi kaže  ovo 

Power On Count 2574 times

Power On Time 1348,6 days )

U idle mu je temperatura 41 stupanj, bar tako kaže HD Tune i Speccy. Nemam drugi HDD da testiram ali ionak planiram kupiti uskoro novi HDD ili SSD.

Sad možda je i do programa ili igre pošto je BSOD random stvar. Igra bez problema radi na max detaljima i rezoluciji. Probao sam Furmark za GPU i CPU stress sve na full load ali sve je stabilno i kak treba biti.

UPDATE: atikmpag.sys pokazuje u BSODU

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.3.2015 5:56 (iAvenger).

0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
BSOD - što, zašto i kako

Problem je AMDov driver. Skini najnovije drivere ili ako jesu stavi stare.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Silwncer kaže...

Problem je AMDov driver. Skini najnovije drivere ili ako jesu stavi stare.

Čitao sam malo i kaže da ima opcija u softweru tom, da se ignorira optimize game. Jer aplikacija pokušava drugačije postavke nego što su u igri i to uzrokuje bsod. Istina je da i driveri isto to uzrokuju. Da stavim ove najnovije beta?

12 godina
odjavljen
BSOD - što, zašto i kako

Ja ne bih stavljao beta jer su oni inače nestabilni. Probaj isključiti tu opciju za optimize game. Ako opet dobiješ BSOD onda stavi starije.

Moj PC  
2 0 hvala 1
11 godina
odjavljen
BSOD - što, zašto i kako

Pomoc ljudi!Kad upalim komp dode do onog starting windows in onda se pojavi BSOD i ugasi i tako stalno.Mougu jedino uc u bios i to je to.Pomagajte

0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
BSOD - što, zašto i kako

Probaj odvrtiti memtest86 8 passova po jednu pločicu. Možeš li ući u safe mode (tapkaš f8 pri paljenju) i postati dumpove na Zippyshare? Locirani su u C:/Windows/Minidump

Moj PC  
3 0 hvala 1
11 godina
odjavljen
BSOD - što, zašto i kako

Stisko sam F8 ali nista se ne dogadja.

0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
IvanDado kaže...

Stisko sam F8 ali nista se ne dogadja.

Snimi memtest na CD (4MB) pomoću FreeISOBurner (kao administrator) i odvrti test kao objašnjen iznad.

11 godina
odjavljen
BSOD - što, zašto i kako

Evo da se javim.Iso ja na svoju ruku i napravio svjezu instalaciju windowsa i sad sve radi kako treba.Hvala ti na pomoci i trudu.  

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.3.2015 15:57 (IvanDado).

0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
IvanDado kaže...

Evo da se javim.Iso ja na svoju ruku i napravio svjezu instalaciju windowsa i sad sve radi kako treba.Hvala ti na pomoci i trudu.  

Bitno je da je riješen problem,drago mi je da sam pomogao.

10 godina
BSOD - što, zašto i kako

evo posto se nerazumim u kompove dosa sam vamo pa ako moze ko slucajno pomoc znaci komp mi se konstatno gasi ili trokaje sad neznam do cega je pa ako zna ko sta da radim :P

0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
MaciStyle kaže...

evo posto se nerazumim u kompove dosa sam vamo pa ako moze ko slucajno pomoc znaci komp mi se konstatno gasi ili trokaje sad neznam do cega je pa ako zna ko sta da radim :P

Daj linkove od dumpova.

Problemi sa vasim racunalom ? Javite se u PM da sredimo :)
12 godina
odjavljen
BSOD - što, zašto i kako
Testiraj memoriju sa Memtest,updatuj drivere od USB portova (mozes sa SlimDrivers,meni je uvijek pomagao),deinstaliraj posljednji softver koji si instalirao.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
BSOD - što, zašto i kako

Bilo bi dobro znati što se sve spaja na to računalo preko USB porta.

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina

spaja se joystick, mis tipkovnica i to je to . Skinia sam sada ovi eset antivirus pa otisa provjerit viruse i eto nakon 5 sati skeniranja naslo ih se 150 :P sad je bice do toga al ko zna . Nekuzim se u kompove pa kako mislis da testiram memoriju preko tog programa mislim sta da napravim pa da ti slikam

15 godina
MaciStyle kaže...

spaja se joystick, mis tipkovnica i to je to . Skinia sam sada ovi eset antivirus pa otisa provjerit viruse i eto nakon 5 sati skeniranja naslo ih se 150 :P sad je bice do toga al ko zna . Nekuzim se u kompove pa kako mislis da testiram memoriju preko tog programa mislim sta da napravim pa da ti slikam

Skeniraj MBAM-om, datoteke s ekstenzijom dmp stavi na neki servis za dijeljenje datoteka pa nam link stavi ovamo, a memoriju testiraj ovako.

14 godina
neaktivan
Evo ovdje ću da pitam da bezveze ne otvaram novu temu. Dakle, pojavi mi se klik zvuk iz kućišta, ne mogu da zaključim iz kojeg hardvera izađe jer se rijetko pojavi, ali iritira kad se pojavi. Sve sam testove obavio nema nikakvih prob. Počelo se jučer dešavat nakon crashanja w7 aero teme za vrijeme čitanja dokumenata po scribdu.
Be Water My Friend
15 godina
BSOD - što, zašto i kako

Trebam minidump fileove iz Minidump foldera. Stavi ih na neki servis za dijeljenje datoteka pa link daj tu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
softwaremaniac kaže...

Trebam minidump fileove iz Minidump foldera. Stavi ih na neki servis za dijeljenje datoteka pa link daj tu.

Prazan folder, nema ništa unutra. Ja mislio meni se obraćaš, 

Be Water My Friend
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2015 20:31 (bruslii).
15 godina
BSOD - što, zašto i kako
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

http://prntscr.com/6kv7xq

Imam taj problem vec neko vrijeme znaci nema sanse da skontam sta je zapravo problem,prvo sam isao od graficke obriso driver,skinio onaj catalyst on mi skinio valjani driver i od tad on meni vise nije izbacio problem sa grafom,znaci zadnji puta 17.3,i od tad samo ove neke druge tu sam prilozio screen ako neko moze pogledat i dat neki savjet,takoder obavio scan sa antivirusom i eto to je to,problem se i dalje javlja..

Hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
BSOD - što, zašto i kako
Ovaj prvi ( DRIVER_NOT_LESS_OR_EQUAL) ? Jesi probao staviti stare drivere ? Jesi li nedavno stavljao nove npr. zvucna,mrezna itd. ? I stavi sliku da bolje vidim (desni klik / Properties).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

http://prntscr.com/6kvnzj

Pa nisam probao staviti stare..jel bi mozda antenica za internet mogla biti problem? iako imam driver i za nju i to sa cd od te antenice..neznam stvarno nagadam ovako bezveze :P

Jedini novi driver kazem ovaj za grafu,i od tad nisam dobio jel blue screen pa da mi je u ovome bs viewu ocito da je do kartice..znaci od tad zadnja ta 4 su mi se pojavila..

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.3.2015 20:40 (Choky95).
12 godina
odjavljen
BSOD - što, zašto i kako
Koliko vidim većinu problema uzrokuje kernel (jezgro/srž kako hoćeš) sustava. Probaj cmd i sfc /scannow.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

http://prntscr.com/6kvv8c

Jesi ovako mislio? ili trebam jos nes ukucat?

12 godina
odjavljen
BSOD - što, zašto i kako
Pokreni cmd kao administrator i upisi sfc /scannow. Ako bude naglasio da ima problema on će ih i popraviti.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo skenira sad pa cemo vidjet sta kaze 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice