BSOD - što, zašto i kako izdvojena tema

poruka: 3.547
|
čitano: 1.298.386
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
BSOD - što, zašto i kako

Evo slike

Evo kako izgleda to Evo kako izgleda to

0 0 hvala 0
14 godina
Re: BSOD - što, zašto i kako
Bruno555 kaže...

Evo slike

Prvo i osnovno, PC se ne gasi, nego se resetira iz nekog razloga, to nije isto, ako kućište zuji, onda nije ugašeno.

Što je zadnje instalirano, podešavano?

Tko je to instalirao, tko je slagao PC? Koja je to firma? Di radiš ti ili di si kupio računalo?

Skini i instaliraj Blue Screen view, pokreni ga, alatom snipping tool slikaj ekran i stavi sliku na forum (slika primjer).

SLIKA SLIKA
Ne obaziri se na TD, to su samo TD Trollovi, nemaju pojma o ničemu, pa moraju zaje... one koji nešto znaju. ;-))))))) (i3 4130 pojede ovaj tvoj i3 3240 za doručak) :D OMG.
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.8.2014 7:04 (Valentin17).
13 godina
Bruno555 kaže...
Kupio sam Windows 7 64 bitni ORIGINAL sta niko ne uzima doduse i to je instalirano i na b netu sam 3d paket. Problem je sta me u pocetku prva 3 sata izbacivalo iz intereta. Sad je to prestalo i poceo se gasiti? Sam od sebe ugasi se i onda pritisnem enter i opet podize windowse? Zasto je li do kabela ili do cega? Jer sve je novo tako da ne znam koji je problem, je li normalno da updatea ovako u pocetku?

Ugasi se i trazi da pritisnem enter i onda ponovo pali windowse.

A što točno radiš kada se restarta? Ako računalo radi samo, ti ništa ne diraš... da li se onda gasi/restarta ili ne? Koliko prođe minuta/sati nakon jednog restarta do drugoga?

Update napravi kompletan, i onda vidi kako će se ponašati (start-control panel-windows update-update) i pusti da sve odradi. Windowse si instalirao na SSD?

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.8.2014 9:12 (FakeDeath).
11 godina
neaktivan

Nisam ništa instalirala,nego sam gledala neke slike. Oprosti što nisam detaljnije popunila Moj PC. Evo ti konfiguracije:

Intel Pentium 4 2,80 Ghz

1 GB RAM

Nvidia Geforce 2 MX/MX 400

Seagate Barracuda 7200.7 80 GB

DVD RW 

Windows XP SP3

Mislim si instalrati Ubuntu 14.04 i Windows 7 nakon što napravim ono što si naveo u odgovoru. Bi li moja grafička izdržala Windows 7 i Ubuntu 14.04? Stavljam ti palac gore kao znak zahvalnosti. Hvala!!!!!

11 godina
neaktivan

Moj PC je popunljen. Možeš pogledati.{#}

Lana
15 godina
Flexan22 kaže...

Nisam ništa instalirala,nego sam gledala neke slike. Oprosti što nisam detaljnije popunila Moj PC. Evo ti konfiguracije:

Intel Pentium 4 2,80 Ghz

1 GB RAM

Nvidia Geforce 2 MX/MX 400

Seagate Barracuda 7200.7 80 GB

DVD RW 

Windows XP SP3

Mislim si instalrati Ubuntu 14.04 i Windows 7 nakon što napravim ono što si naveo u odgovoru. Bi li moja grafička izdržala Windows 7 i Ubuntu 14.04? Stavljam ti palac gore kao znak zahvalnosti. Hvala!!!!!

Ne preporučam Windows 7 zbog procesora, a i relativno male količine RAM-a. Napravi ono što sam ti rekao skeniranje System File Checherom.

11 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Svakako ću provjerit! {#}  Budem javila što je detektirao kao grešku.  {#} Ako ne može Windows 7,može li Ubuntu 14.04?{#}Može li se provjerit stanje diska sa instalacijskog DVD-a ili CD-a Windowsa XP preko Recovery Console sa CHKDSK naredbom?{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Svakako ću provjerit! {#}  Budem javila što je detektirao kao grešku.  {#} Ako ne može Windows 7,može li Ubuntu 14.04?{#}Može li se provjerit stanje diska sa instalacijskog DVD-a ili CD-a Windowsa XP preko Recovery Console sa CHKDSK naredbom?{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Flexan22 kaže...

Može Ubuntu. Check disk ima drugu namjenu - detekcija grešaka u filesystemu, bad sektori i to, a System File Checker popravlja oštećene datoteke, ako se daju. Tako da bolje to pokreni iz recovery console.

11 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Hvala,hvala,hvala,hvala,hvala!!! {#}  Zaboravila sam napomenuti da se Windowsi nisu mogli pokrenuti nakon što sam stisnula onaj gumb Reset na kućištu.

Lana
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Flexan22 kaže...

Hvala,hvala,hvala,hvala,hvala!!! {#}  Zaboravila sam napomenuti da se Windowsi nisu mogli pokrenuti nakon što sam stisnula onaj gumb Reset na kućištu.

Jesi ovo odradila? Jel se sad pokreću?

11 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Oprosti {#},ali ja sam na moru. Sutra stižem kući,pa ću onda odraditi ono što si mi naveo u odgovoru!!!{#} Dok to odradim,javit ću što je greška te nakon toga instalirati Ubuntu!{#}

Lana
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
BSOD - što, zašto i kako

Može li mi ko pomoći s ovim problemom :( ? Juče sam instalirao updateve za Windows 8.1, danas kada hoću da upalim laptop bude crni ekran i dobijem BSOD: CRITICAL_PROCESS_DIED. U čemu je stvar, sve sam pokušavao ali ne ide :(

Malware Test
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Jesi li probao boot into Safe Mode? S M pokreče winse sa ograničenim fajlovima i driverima.Ako problema nema u SM,tada uradi clean boot.

Skini i instal ponovo chipset drivere i hardwere drivere(update),sa službenih stranica.

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Probaj restartati laptop (isključit pa uključit).Imaš li backup svojih podataka?Restartaj laptop,onda stišći f8 onda idi na Command Prompt i upiši "chkdsk /f c: " BEZ NAVODNIKA. Onda napiši što je CHKDSK detektirao kao grešku na Bug Online Forumu u ovoj temi. Ako CHKDSK ne može popravit,onda je jedina nada reinstalirati Windows.{#}

12 godina
odjavljen
Flexan22 kaže...

Probaj restartati laptop (isključit pa uključit).Imaš li backup svojih podataka?Restartaj laptop,onda stišći f8 onda idi na Command Prompt i upiši "chkdsk /f c: " BEZ NAVODNIKA. Onda napiši što je CHKDSK detektirao kao grešku na Bug Online Forumu u ovoj temi. Ako CHKDSK ne može popravit,onda je jedina nada reinstalirati Windows.{#}

Laptop uopće ne boota, onda ću si instalirati Windows 7 x64.

Malware Test
17 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Pozdrav, imam učestalo pojavljivanje BSOD u zadnje vrijeme za vrijeme igranja PES-a i miniclip igara. :S
Nakon analize sa bluescreenview-om otkrivam kod svih padova sustava istog uzročnika, hal.dll driver.

http://www.pohrani.com/?2Y/tZ/2LbCUmZj/dumpfile.jpg

Imam također problem sa windows updateom, samo jedan uvijek faila u instalaciji..

http://www.pohrani.com/?J/ap/3feDfpDI/update-erorr.jpg

Moja konfiguracija :

http://www.pohrani.com/f/i/uh/3ohb0EO5/konf.jpg

Je li to dvoje povezano?

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.8.2014 22:37 (josipro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
josipro kaže...

Pozdrav, imam učestalo pojavljivanje BSOD u zadnje vrijeme za vrijeme igranja PES-a i miniclip igara. :S
Nakon analize sa bluescreenview-om otkrivam kod svih padova sustava istog uzročnika, hal.dll driver.

Imam također problem sa windows updateom, samo jedan uvijek faila u instalaciji..

Moja konfiguracija :

Je li to dvoje povezano?

Smrdi na nestabilan clock ili voltažu procesora. Jesi li što dirao? Daj screenshot temperatura dok igraš da vidimo kakve su.

11 godina
neaktivan

Silwncer,ako se ne boota laptop,probaj instalirati Windows 7 x64. Ako se i onda laptop neće bootati,možda je vrijeme za posjet servisu{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.8.2014 9:27 (Flexan22).
11 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Softwaremaniac,oprosti,upravo sad sam htjela probati CHKDSK iz Recovery Console,ali DVD čitač se pokvario.  {#} Računalo ću odnijeti na servis da zamijene DVD RW uređaj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Flexan22 kaže...

Silwncer,ako se ne boota laptop,probaj instalirati Windows 7 x64. Ako se i onda laptop neće bootati,možda je vrijeme za posjet servisu{#}

Popravio sam problem sa Hirens Boot CD i system restore, ne kontam stvarno da Windows Updateovi mogu oštetiti sistem {#}{#}

Malware Test
17 godina
neaktivan
softwaremaniac kaže...
josipro kaže...

Moja konfiguracija :

Je li to dvoje povezano?

Smrdi na nestabilan clock ili voltažu procesora. Jesi li što dirao? Daj screenshot temperatura dok igraš da vidimo kakve su.

Očistio sam hlađenje procesora i spustio temp za 20° {#} Sad je 45-65max, prije 62-88max {#}

To je pomoglo u vezi BSOD, a sad kako popravit ovo sa win update-om.. ima li topic o tome?  

11 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Od jučer ne mogu podići sistem sa Win7 OS. Kad uključim računalo, učitavanje ide do onog dijela "Startup Windows"sa windows logoom i onda se pojavi BSOD. Probao sam "Startup Repair" ali opet isto. Molim za pomoć.

0 0 hvala 0
15 godina
isa kaže...

Od jučer ne mogu podići sistem sa Win7 OS. Kad uključim računalo, učitavanje ide do onog dijela "Startup Windows"sa windows logoom i onda se pojavi BSOD. Probao sam "Startup Repair" ali opet isto. Molim za pomoć.

Radi li sustav u Safe Modeu? Napravi memtest. Uzrok može biti i memorija. Bootaj iz nekog live cd-a, pa stavi dmp file sa zapisom o Blue Screenu na neki sajt tipa speedyshare i daj nam link ovdje. Minidump se obično nalazi u mapi: C:\Windows\Minidump.

11 godina
neaktivan
softwaremaniac kaže...
isa kaže...

Radi li sustav u Safe Modeu? Napravi memtest. Uzrok može biti i memorija. Bootaj iz nekog live cd-a, pa stavi dmp file sa zapisom o Blue Screenu na neki sajt tipa speedyshare i daj nam link ovdje. Minidump se obično nalazi u mapi: C:\Windows\Minidump.

Safe Mod ne radi. Ne radi mi ni boot sa live cd-a. Memory test mogu napraviti ali ne mogu vidjeti rezultate jer se vide tek nakon logiranja. Probao sam System Restore ali ne pomaže.

15 godina
isa kaže...
softwaremaniac kaže...
isa kaže...

Safe Mod ne radi. Ne radi mi ni boot sa live cd-a. Memory test mogu napraviti ali ne mogu vidjeti rezultate jer se vide tek nakon logiranja. Probao sam System Restore ali ne pomaže.

Je li podešeno u BIOS-u? Je li čitač ispravan? PC ili laptop? Možeš dići linux sa usb-a onda.

11 godina
neaktivan

Imam jedan live cd iz PCCHIP-a i dođe do dijela gdje piše o linuxu i komandama i na dnu je boot _ Nakon pritiska na tipku enter samo se dva reda ispod ispišu i zacrni se ekran i tako stoji dugo i ništa se ne događa. Prije sam ga koristio i znam da to ide brzo ali sad je crn ekran i nakon pola sata.

11 godina
neaktivan

Evo slike ....

14 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Ovako, imam problem sa BSOD-om! Problem se pojavim prije same instalacije, uopce ne moze polkrenuti instalaciju nit ista! 
Radi se o ispravnom CD sa WIN7, novi notebook

Model: ASUS X551MA (bili su FREE DOS i idem normalno instalirati WIN 7, kad ono BSOD) 

Molim Pomoć i hvala unaprijed!!

BSOD BSOD

0 0 hvala 0
15 godina
isa kaže...

Evo slike ....

ajd probaj s nekim drugim medijem da budemo sigurni da problem ne leži u tom cd-u.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice