Its baaack
Opet ista stvar, igram igru i alt tabam tj u ovom slučaju zatvorim igru sa alt-f4 i onda bsod.
Imate dole slike a i stavio sam analizu dumpa sa onog online file analysera
EDIT: nakon restart a mi se ovo javilo
Its baaack
Opet ista stvar, igram igru i alt tabam tj u ovom slučaju zatvorim igru sa alt-f4 i onda bsod.
Imate dole slike a i stavio sam analizu dumpa sa onog online file analysera
EDIT: nakon restart a mi se ovo javilo
-alttabanje ili f4... problem je u vga driveru ili samoj igri ako je dio koda prljav.. moguće i smeće-križanci drivera origigi-certificirani i nadograđeni, beta i sl. pogotovo ako autoupdate želi povući 'svoj' driver.
najjednostavnije, ne-alt-tabaj, izlazi na 'normalniji' način iz igre, za probu..
-jer, RAM i VGARAM se moraju počistiti, ovisno koliko neka app uzme resursa i koliko RAMa imaš naraspolaganju 4-8-.. bilo što u tom lancu od igre-drivera pošalje neki bug kernelu.. rezultat BSOD ali najvjerojatnije nije rješiv win-sys-patchem nego patchem za igru ili driver. Igre su pogotovo bugovite, kad tomu dodamo 'licence' ili nervozni antivirus i sl. kaoi neke tweakove, OC .. pa možda i lošu VGA-hw ili nešto takvog. Radeonkama uvjek treba cca 6mj da pohvataju kombinaciju drivera-patcheva-igara dok proradi OK. Samo soft BSODe možeš fixati-patchati. Ako nije hw problem u 99% je uzrok driver ili igra..
-i btw, SP1.
I još jedna mi se stvar počela dešavati otkad sam počeo dobivat bsdode. Komp radi (u desktopu) pa se slika smrzne na 1-2 sec pa radi normalno 30-60 sec pa se opet smrzne na 1-2 sec. I desi se da se jednostavno u jednom trenu slika "zbrčka" (vidi sliku u prošlom postu). Navedeni problemi se ne dešavaju konstantno ali su prilično česti, najviše se znaju oko starta kompa desit.
EDIT: Pokrenuo sam win debugging tool i izbacilo mi je ovo:
Probably caused by : win32k.sys ( win32k+c6483 )
Imaš oštečene i,ili neispravne reg ključeve, "registry keys",popravi to sa nekim alatom,npr.registry cleaner...
Nakon nekoliko dana zatišja, evo ga opet: BSOD Memory Management. Taj mi još nije bio.
http://www.zaslike.com/files/6av94lfh3m6pjgwygx7a.jpg
I da odgovorim na ono što ćete me pitati: Da, napravio sam memetest (pustio sam ga da provjerava 8 sati memoriju) i nikakvu grešku nije našao.
Sad sam probao s još jednim drugim programom s Hiren's Boot CD-a - i opet, ispada da je memorija u redu. Nikakve greške.
Ako je"Memory Management" prijavio grešku,greška postoji.Ne znam kako si radio memtest,ali memtest bi trebao testirati ispravnom pločicom u svakom slotu,tj. svaka pločica u svaki slot,bar 6 passova(eliminiraš slot ili keks).Iziskuje dosta vremena,ali...Kad ih več vadiš,očisti ih od prašine i gumicom obriši bakrene pločice(pažljivo).
-memory managment ne znači grašku RAMa. Sve je memorija, sve adrese. Npr nedozvojeno baratanje memorijom, (kao virus, bug, driver..). Terminologija vas vjerojatno zbunjuje... ali, next, tražite rješenje negdje drugdje (ili uzrok problema), pogotovo što je memtest to već potvrdio. Okam je ugl u pravu.
"code 3b"se obično odnosi na driver za grafiku(video,display adapter).
"code 3b"se obično odnosi na driver za grafiku(video,display adapter).
majku mu reinstalirao windowse 7 64bita i stavio 14.4 drivere
Ako je"Memory Management" prijavio grešku,greška postoji.Ne znam kako si radio memtest,ali memtest bi trebao testirati ispravnom pločicom u svakom slotu,tj. svaka pločica u svaki slot,bar 6 passova(eliminiraš slot ili keks).Iziskuje dosta vremena,ali...Kad ih več vadiš,očisti ih od prašine i gumicom obriši bakrene pločice(pažljivo).
-memory managment ne znači grašku RAMa. Sve je memorija, sve adrese. Npr nedozvojeno baratanje memorijom, (kao virus, bug, driver..). Terminologija vas vjerojatno zbunjuje... ali, next, tražite rješenje negdje drugdje (ili uzrok problema), pogotovo što je memtest to već potvrdio. Okam je ugl u pravu.
Eto, istestirao sam memoriju i nije nađena nikakva greška.
http://www.igreklik.com/slike/images/88151900488973433572.jpg
Prvo sam napravio test s obje pločice, a onda sa svakom posebno, i to, po preporuci, svaka pločica u svaki slot.
Radio sam s dva programa na Hirensu: MemTest i onom drugom, Windows Mem Diagnostic ili kako se već zove.
Nakon svakog testiranja, došao bih u Windowse i isprobao ih nakratko - i radili su okej.
Provjeri stanje hdd-a.
Uradi update drivera za grafu i podesi postavke(odgovarajuče,ispravne,valjane...kako hočeš,ali najnoviji driveri,ne znači da su "najbolji"),skidaj sa službenih stranica mbo-e.
Edit: A sve se kvari,ništa ne traje vječno,što češ,.
Uradi update drivera za grafu i podesi postavke(odgovarajuče,ispravne,valjane...kako hočeš,ali najnoviji driveri,ne znači da su "najbolji"),skidaj sa službenih stranica mbo-e.
Probao sam nedavno updejtati drivere za MBO sa službene stranice, ali instalacija je prošla neuspješno (javljao mi se neki error na pola instalacije), znači, od toga, na žalost ništa.
Grafička je on-board. Ne znam - bi li pomoglo da kupim novu grafulju? (Komp je star oko pet+ godina). Inače, ne igram igrice uopće, pa niti ne nabavljam novu grafiku svaki čas (a i malo su pare problem, jel...)
Kod diska mi je End to End Error detection označen sa crvenim (fail), a još dvije stvari su označene žutim (warning).
Jućer sam defregmentira particiju C i proša registar CCleanerom, danas palim PC i digne se bez BlueScreena :-)
Nisam napravia update drivera. Ako mi se drugi put pojavi BlueScreen onda ću ih obnoviti.
Donedavno je s racunalom bilo sve u redu, niti je updatean windows niti ista drugo, nije ni aktiviran s loaderom, ali odjednom se poceo pojavljivati taj blue screen i komp se resetirao uvijek... Na control panelu sam slozio da se vise ne resetira te sam zaslikao to sto mi se pojavljuje pa bih molio nekoga da pogleda i pokusa mi pomoci da mi se to vise ne dogadja jer mi tata puno puta treba racunalo za posao, a onda mu sve crkne kad mene nema doma i ne zna vise sto da radi... :/
Windows 7 ULTIMATE x64 je u pitanju :)
HVALA!
imam problem sa windowsima
laptop mi dodje do windows logo i onda se samo pojavi BSOD
pise mi
problem je detektiran i windows je ugasen da se sprijeci steta za vas kompjuter
BAD_SYSTEM_CONFIG_INFO
i ispod dolje pise
tehnicke informacije
***STOP: 0x00000074 (0x0000000000000002,0xFFFFF88003D6C9E0,0x000000000 0000002,0
xFFFFFFFFC000014D)
e sad mene zanima sta to znaci i dali ima spasa ovom sistemu
ili ga moram rusit i dizat novi
probao pokrenut u safe modu i nece ni da ga digne u safe modu
isao probati popraviti preko startup repair i nece
probao popraviti sa cd od windowsa i nece ni tako
uvjek izbaciva istu gresku
edit
probao ovo
ali problem je kod mene sto
u ovom videu javlja mu ono da startup repair nemoze naci problem
dok kod mene ovaj startup javlja da nemoze popraviti problem automatski
to je prva razlika
druga razlika izmedju mog problema i ovog videa je to sto
on u videu kad ukuca bcdedit
on ima onaj truncatememory 0x1000
to kod mene nema
i ima onaj numproc 2
kojeg kod mene nema
pa nekuzim u cemu je problem
nakon toliko neprospavanih noci i oprobavanje raznih stvari
napokon sam uspio pokrenut windowse
probao ovo
BSOD crashes
Pozdrav svima ,
Nedavno sam poceo dobivat BSODe na mom kompu koji je star 2 i pol godine .
Specs :
GRAFICKA / GPU : AMD Radeon HD 6900 Series
PROCESOR / CPU : AMD Phenom(tm) II X6 1055T Processor (6 CPUs) ~2,8 GHz
8 GB RAM , Windows 7 Ultimate 64-bit
Znaci komp je dobar , igram na njemu BF3 , BF4 i sve to , nikad nisam imao niti kakav problem s njim , nijedan se program nije crashao , sve pet , al' u zadnje vrijeme sam poceo dobivat BSODe , ispocetka su bili nesto kao IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (imam minidumpove samo ja nerazumjem sto mi govore oni) a sad u zadnja dva dana sam dobio BSOD sa PAGE_FAILED_IN_NON_PAGED_AREA (nesto takvo) .
Htio ako tko moze da mi ih pogleda i rece u cemu je problem jer ja neznam sto da radim . Razumjem se poprilicno u kompjutere i tako to , pogledao sam i Event Logger , kad su se dogadali ovi prvi BSODsi sa "IRQL_NOT_LESS_OR..." vidio sam da tu "AODDriver4.2.0" i 4.3(isti taj) imaju u opisu ovaj problem -- "Pokretanje servisa AODDriver4.2.0 nije uspijelo zbog sljedece pogreške : Sustav ne može pronaći navedeno polje." . Međutim , kao sto sam rekao , komp 4/5 puta kad ga upalim radi normalno kako treba . Mogu sve igrat , nista ne stopa u BF4 (sto je zahtijevnja igrica) a grificka normalno sve podnosi .
Uglavnom , ti su BSODsi prestali , tj. nema ih vise . 4 od 5 puta kada pokrenem komp sve je u redu . Taj jedan put mi izbaci BSOD , u zadnja dva dana ovaj sa "PAGE_FAILED...." ( pokrenuo sam CHKDSK i disk je u redu , isto tako nevjerujem da je problem s RAMom ali nisam strucnjak)
Guglo sam malo i pise da je taj "AODDriver4.2.0"(kao i ovaj drugi) dio AMD Catalysta zaduzenog za overdrive system (sto nisam ni taknuo u cataylstu) i da su se ti driveri kako se catalyst update-ao trebali brisati stari a ostavit samo novi . Provjerio sam registar i ja imam AODDriver4.1 , 4.2.0 , te 4.3 . Catalyst je 14.4 , neznam je li vazno .
Voljan sam postat ili attach-at sve minidumpove koje imam , samo ovdje neznam kako da to u radim . (Znam ih nac ali nevidim opciju na forumu)(ako netko moze obj kako da ih priljepim uz topic neka odgovori ukoliko netko zeli ih vidjet ) .
Ovo sam malo rastrkano napisao , vjerojatno sam nesato bitno izostavio ali pitajte sto nepise , ili sto je vazno a nisam spomenuo .
Isto tako zelio bih ovaj problem rjesit bez reinstalliranja Windowsa ako je moguce , no ako nije voljan sam i to ucinit ali to mi je zadnja stvar koju cu ucinit prije nego li sve probam , jer gledo sam po webu , ljudi sa istim problemima koji su reinstall windowse , ostali su sa istim problemom i nakon toga .
Sad , dok ovo tipkam , komp radi normalno , ovo je jedan od onih 4/5 puta kad upalim da je sve ok . Upravo sam igrao BF4 , sve radi glatko , sve ide normalno .
Ali treba ovo popravit , nije bas dobro za komp da se crasha na Blue Screen .
P.S. - Mislio sam reintalirat drivere od graficke kompletno ali posto imam AMD chipset( processor je AMD) nisam nista dirao da ne pobrisem dijelove processora .
Evo , unaprijed se zahvaljujem na citanju i na pomoci .
S3nse
Neki dan mi se desio BSOD i zelio bi znati zašto je došlo do toga.
Pročitao sam uputstvo za debuging na početku posta ali ne znam to sam napravit.
Da li mogu nekom s foruma poslati dump file da pogleda u čemu je problem ili se to mora pogledati na mom kompu?
Konfiguracija:
A10-5800k
A78M-E45
4GB ram Kinstone 1600 Mhz
DVD LG
Disk 750 GB Samsung 7200
Windows 7 64bit
Najnoviji bios i driveri stavljeni
Komponente nisu overclockirane
u BIOS-u isključeno (C6 state i AMD cool n Quiet)
Jedino što sam prije par dana stavio beta driver za AMD grafičku (APU 7660d) mozda je do ovoga
Najvjerojatnije.Stavi zadnje koje si imao.A dump file možeš uslikati i staviti tu ili na net(daš link)...
evo link za skidanje dump file-a
Molim neka netko pogleda file i pokusa naci razlog BSOD-a
http://www.speedyshare.com/h4Pnt/072014-19562-01.dmp
ili
[code]http://speedy.sh/h4Pnt/072014-19562-01.dmp[/code]
Pozdrav... U mene je problem win32k.sys i izade mi ponekad na google chrome.Moze pomoc ??
Kako rijesiti win32k.sys ??
Pomalo. Gdje ti je konfiguracija u ''Moj PC''? Popuni. Koji OS?
Gdje je dump file?
Otvori C:\Windows\Minidump ,spakiraj dmp file i stavi ga na neki share pa linkaj ovdje da ga možemo skinuti i vidjeti o čemu se radi.
Ili sam skini BlueScreenView i otvori s njim dmp file ,napravi screenshotove i postaj ih ovdje.
Dobar dan!!!! Nova sam na forumu. Imam problem sa svojim kompjutorom. Jučer sam gledala slike na njemu i iskoči BSOD. Detalji:
ntfs.sys
0x00000024
Još jedan problem: Na BSODu je pisalo "restart your computer",pa sam stisnula onaj gumb Reset na kućištu. Kompjuter se restartao i piše:We are sorry for the inconvenience,but Windows did not start normally. Ispod su pisale neke opcije,ja idem na "Start Windows normally",stisnem Enter i kompjuter se sam restarta i ista situacija:BSOD,automatski restart. Znam da ima puno dobrih ljudi ovdje na forumu
te vas molim za pomoć. Unaprijed hvala!
Hvala ti jako puno ... proradilo
Dobar dan!!!! Nova sam na forumu. Imam problem sa svojim kompjutorom. Jučer sam gledala slike na njemu i iskoči BSOD. Detalji:
ntfs.sys
0x00000024
Još jedan problem: Na BSODu je pisalo "restart your computer",pa sam stisnula onaj gumb Reset na kućištu. Kompjuter se restartao i piše:We are sorry for the inconvenience,but Windows did not start normally. Ispod su pisale neke opcije,ja idem na "Start Windows normally",stisnem Enter i kompjuter se sam restarta i ista situacija:BSOD,automatski restart. Znam da ima puno dobrih ljudi ovdje na forumu
te vas molim za pomoć. Unaprijed hvala!
Jesi li što instalirala prije negoli se počelo pojavljivati? Kakav driver za nešto ili Windows Update? Detaljnije popuni Moj PC. Greška ove datoteke ukazuje na problem s File Systemom. Napravi sken sa System File Checkerom i Check Diska.
Ovako ljudi imam problem. Neki dan sam na preporuku forumasa kupio ovu konfiguraciju i sklopili su mi je u firmi. Dosla danas u mene.
1 x AMD FX X8 8320, 3,5GHz, 16MB, AM3+
1 x Gigabyte GA-970A-DS3P, AM3
1 x Zalman CNPS10X OPTIMA, AMD/Intel
1 x Patriot Sig.,D3, 1600Mhz, 8GB (1x 8GB)
1 x Toshiba 1TB,7200rpm, 32MB HDD
1 x SANDISK X110 128GB SSD, SATA 6Gbps, MLC, Retail
1 x LITE ON IHAS122 DVD-RW 22x Super Multi, SATA, Black, Bulk
1 x MSI Radeon 7950 OC, TF3 BE, 3GB, DVI, HDMI, Bulk + Igra
1 x Napajanje Seasonic SS-620GB, 620W
1 x Zalman Z3+, USB3.0 black
Kupio sam Windows 7 64 bitni ORIGINAL sta niko ne uzima doduse i to je instalirano i na b netu sam 3d paket. Problem je sta me u pocetku prva 3 sata izbacivalo iz intereta. Sad je to prestalo i poceo se gasiti? Sam od sebe ugasi se i onda pritisnem enter i opet podize windowse? Zasto je li do kabela ili do cega? Jer sve je novo tako da ne znam koji je problem, je li normalno da updatea ovako u pocetku?
Ugasi se i trazi da pritisnem enter i onda ponovo pali windowse.