Pozdrav svima,
Inace radim kao IT i do sada sam uvjek uspjevao rijesiti probleme na ovaj ili onaj nacin do prije par tjedana kada su se kod mene poceli pojavljivati problemi, na mom kompu.
O cemu se radi?
O random BSODu, sa random porukama, u prosjeku je to najcesce neki Ati file, ali u biti je random, pa malo sistemski, malo neki xyz, itd.
Normalno prva asocijacija -RAM, nakon skeniranja, otkrio sam da mi je jedna plocica od dvije sa bed sektorima te je ona reklamirana i dobio sam novu, istih specifikacija.
Od tada je stanje puno bolje, u prosjeku dobijam BSOD jednom u danu, kako kad i kako sta radim. Medjutim, opet random fileovi.
Sljedece je bilo HDD - unatoc seagate tool-u za skeniranje i testiranje (sve pass), probao sam staviti drugi hdd, reinstalacija win-a - opet isto.
jos jednom sam sve skenirao sa memtest+ 4.10, win memory diagnostic, zavrtio banchmark jer sam posumnjao u graficku, nasao neki tool za testiranje DDR-a od graficke, sve prolazi testove, kao da sve stima.
Poistekavao sam sve periferne jedinice, DVDrom i sl. jer sam pomislio, pa mozda tu izbija neki konflikt... checkirao kablove, MBO driver up2date... ati driveri up2date.
Premjestao sam RAM u druge slotove, sata konektore u druge utore... sve isto.
KUpio novo napajanje jer ono prijasnje od 550W (Zelman) je bilo po mojoj procjeni li-la, sad imam 775W al problem ostaje...
Reinstalirao i vratio se na VIstu - cini mi se da BSOD-a nema, ali mi se ruse igre i programi sa corrupted file porukom, nakon restarta sve bude ok.
Totalno cudan problem. ima tko savijet neki, pomoc?
Pretpostavljam da je ili MBO ili graf. al grafulja je nova i prolazi testove tako da cak mislim da nije ona, a prije nego promjenim MBO (a to vuce cpu, itd. za sobom) ako netko jos ima neki savijet, dobrodosao je :)
-Thx