BSOD fantomski problemi

poruka: 6
|
čitano: 1.099
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
BSOD fantomski problemi

Pozdrav svima,

Inace radim kao IT i do sada sam uvjek uspjevao rijesiti probleme na ovaj ili onaj nacin do prije par tjedana kada su se kod mene poceli pojavljivati problemi, na mom kompu.

O cemu se radi?

O random BSODu, sa random porukama, u prosjeku je to najcesce neki Ati file, ali u biti je random, pa malo sistemski, malo neki xyz, itd.

Normalno prva asocijacija -RAM, nakon skeniranja, otkrio sam da mi je jedna plocica od dvije   sa bed sektorima te je ona reklamirana i dobio sam novu, istih specifikacija.

Od tada je stanje puno bolje, u prosjeku dobijam BSOD jednom u danu, kako kad i kako sta radim. Medjutim, opet random fileovi.

Sljedece je bilo HDD - unatoc seagate tool-u za skeniranje i testiranje (sve pass), probao sam staviti drugi hdd, reinstalacija win-a   - opet isto.

jos jednom sam sve skenirao sa memtest+ 4.10, win memory diagnostic, zavrtio banchmark jer sam posumnjao u graficku, nasao neki tool za testiranje DDR-a od graficke, sve prolazi testove, kao da sve stima.

Poistekavao sam sve periferne jedinice, DVDrom i sl. jer sam pomislio, pa mozda tu izbija neki konflikt... checkirao kablove, MBO driver up2date... ati driveri up2date.

Premjestao sam RAM u druge slotove, sata konektore u druge utore... sve isto.

KUpio novo napajanje jer ono prijasnje od 550W (Zelman) je bilo po mojoj procjeni li-la, sad imam 775W al problem ostaje...

Reinstalirao i vratio se na VIstu - cini mi se da BSOD-a nema, ali mi se ruse igre i programi sa corrupted file porukom, nakon restarta sve bude ok.

Totalno cudan problem. ima tko savijet neki, pomoc?

Pretpostavljam da je ili MBO ili graf. al grafulja je nova i prolazi testove tako da cak mislim da nije ona, a prije nego promjenim MBO (a to vuce cpu, itd. za sobom) ako netko jos ima neki savijet, dobrodosao je :)

-Thx

spec kompa spec kompa
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.9.2010 11:51 (Rexi_Hvar).

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
RE: BSOD fantomski problemi

Hm.... barem ti nije dosadno sa tvojim kompom ....

Jedino što ti je ostalo a da nisi vadio su matična, proc i grafulja, ali grafulju mislim da možemo eliminirati, jer ona ne baca baš BSOD-ove u tolikim količinama :)

Mislim da bi trebao posuditi od nekoga drugu matičnu pa to probati ... a možeš probati i jednu glupu radnju koja je meni znala riješiti glupe probleme kao što je ovaj tvoj ... makni hladnjak sa proca, izvadi proc, RAM, oliti sve sa ploče... sve dobrano ispuši od prašine, usisaj i nanovo složi ... da, glupo je, ali nekada radi :)

Sretno i javi što je bio problem;)

Naj mi ga mam deti, daj me prvo malo lubi...
15 godina
protjeran
RE: BSOD fantomski problemi

evo dodao sam specifikacije kompa, RAM je u slotu 1 i 3, iste specifikacije RAMa

edit:

zaboravih jos nadodati da se BSODovi javljaju najcesce kod SC2 i WOWa (znaci kod zahtjevnijih igara (igram samo to dvoje :P )), ali i u windowsima ali puno rijedje (tipa.. chatam na msnu i puf, ode bsod).

sc2 znam da je bugovit, i on mi nije mjerilo neko, ali ovo drugo je.

temp nije problem jer imam 2x 30cm ventilatore na kucistu koji upuhuju direkt na cpu, hdd, ram i grafulju.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.9.2010 11:56 (Rexi_Hvar).
15 godina
neaktivan
BSOD fantomski problemi

Pozdrav svima,

koristim isb irda da prebacujem treninge sa mjeraca srcane frekvencije na komp,ali mi se svako toliko desi bsod...koristim program Polar pro trainer 5,ali mislim da to nema veze sa problemom,nego usb Irda jer mi ga neka komp ne prepoznaje,pa ga moram uključivati po par puta dok ne uhvati.Nekad uspijem bez frke sve prebaciti i odraditi,dok nekad pri samom spajanju sistem pada.Nema pravila

imam windows 7 32bit

Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
17 godina
BSOD fantomski problemi

Otvori računalo i dobro provjeri kondezatore na matičnoj ploči - da nije koji napuhnut ili iscurio.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
BSOD fantomski problemi

A da ponovo instaliraš windowse ali ovaj put nemoj instalirat drivere, pa vidi hoće li biti isto.

Ovo ti je za prvi korak.

EDIT: Za drugi korak ako ne bude problema sa prvim korakom, instaliraj drivere ali nemoj od grafičke.

Mislim da se ovdje radi o konfliktu sa nekim od drivera.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.9.2010 12:56 (takozvani).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice