Brzina USB 3.0, ide sporo

poruka: 9
|
čitano: 3.064
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina

Win 10 pro, MBO je Ranger (ima plavi USB 3.0), ali kada ubacim bilo koji stick ide dosta sporo (oko 3-12MBs, stalno fluktuira).

Stick je adata, 3.1 koji na laptopu radi odlicno (preko 100mbs), ali isto je i s drugim stikovima koje smo isprobali. Probali kod lege na PC-u isto sporo. On ima isti problem na svom kompu, isto ide sporo s raznim stickovima.

Pokusali skoro sva podesavanja, drivere original proizvodaca, povecavanje struje, USB sve postavke u driverima, nista ne pali.

Ima li netko neku ideju?

0 0 hvala 0
4 godine
neaktivan
Re: Brzina USB 3.0, ide sporo
Kosturko1 kaže...

Win 10 pro, MBO je Ranger (ima plavi USB 3.0), ali kada ubacim bilo koji stick ide dosta sporo (oko 3-12MBs, stalno fluktuira).

Ranger ?!

Koji chipset, socket, koja je to ploča ?

Neka starudija ?

16 godina
Tako meni na ovom računalu sa FX-om stick koji je USB 3.0 tj. 3.1 Gen 1 nema konzistentne brzine, odnosno očajne su u svim USB 3.0 portovima matične ploče (matična JE jeftina i bezvezna, istina). Kopiranje ide, pa stane i tako stalno, vuče se. Čak se radi o KB/s. Nisam puno toga pokušavao, a u biti odmah sam izveo zaključak da je na matičnoj riknuo USB 3.0 kontroler.
16 godina
HUMANNISAM kaže...
Kosturko1 kaže...

Ranger ?!

Koji chipset, socket, koja je to ploča ?

Neka starudija ?

To je vjerojatno Asus ROG. Što znači kvalitetna matična, ali meni to baca na kvar matične.

9 godina

MBO Asus Maximus VIII, znaci kvalitetna, cijeli komp nije starudija. USB portovi nisu pokvareni.

Pokusali cak i reinstalaciju wi, nije ni to. Definitivno softwerski u postavkama WIn10 pro nesto.

Da je jednostavno ne bih ovdje pitao. Kolega informaticar pa je odustao a isti problem ima i on na svom kompu :)

1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Dobro da si otvorio ovu temu, taman relativno sličan problem.

Naime, na novoj konfi mi zeza isto tak, i na laptopu moje squaw od kad sam joj instalirao Win 10.

E sad, primjetih da zapravo npr. usb hub koji je uštekan na 3.0 port radi ok dok je sam u tom redu portova, ali ako port do njega u istom redu ima bilo kaj uštekano, oboje počne zajebavat nakon nekog vremena.

Nije mi bilo jasno kaj je, sve dok nisam primjetio da zapravo hub uopće ne radi, zavarala me ledica na njemu i na mišu uštekanom u njega koje su i dalje svjetlile, ali kaj god radim jedva tinjaju zapravo.

Onda sam došao do zaključka da je port zapravo možda isključen, a to kaj ledice sjaje je neka mala leakage struja.

Uglavnom, išao sam sad u power options, pa probao isključiti na svim power planovima usb selective suspend, pa bumo vidjeli jel bude bolje.

Lako moguće da tebi to isto radi, možda baci USB u low power mod ili nekaj, tak da probaj to - isključi usb selective suspend na svim power planovima.

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.5.2021 10:41 (fer-de-lance).
17 godina
Mislim da Win 10 ne utice na problem. Azuriraj cipset i usb drivere, ucitaj defaultne bios postavke i onda probaj. Ako ne pomaze procesljaj bios postavke za usb. Provjeri postavke za power settings u Win 10. Na kraju ustekaj usb direktno u maticnu i testiraj usb stikove i njihove performanse.
Yippee ki-yay, motherfucker! :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Kosturko1 kaže...

Stick je adata, 3.1 koji na laptopu radi odlicno (preko 100mbs), ali isto je i s drugim stikovima koje smo isprobali. Probali kod lege na PC-u isto sporo. On ima isti problem na svom kompu, isto ide sporo s raznim stickovima.

Pokusali skoro sva podesavanja, drivere original proizvodaca, povecavanje struje, USB sve postavke u driverima, nista ne pali.

Ima li netko neku ideju?

jel na laptopu i desktopu ista radnja sa stickom, odnosno jel write 100mbs vs 3-2mbs ili ste na laptopu mjerili read perfomanse sticka, a na kompu write?

naime, adatin usb stick koji sam uzeo također ima 100mbs na čitanju, a kod zapisivanja je teže smeće i stalno varira brzina zapisa na njega

s druge strane kvalitetni usb stick poput lexara uredno piše na 250-270mbs, a čita na cca 400mbs kako mu je i navedeno u opisu i testovima

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.5.2021 19:27 (picajzla0707).
14 godina
neaktivan

Probaj ovo:

1. u Device Manageru unistal drivere za USB 2.0 ako ih imaš i unistall drivere za USB.

2. Uđi u BIOS/UEFI "Load default/optimised settings" Save & exit.

3. Kasnije uđi u Device Manager i instaliraj ponovno s mreže drivere za USB 3.0.

Imalo sličan problem sa jednom pločom kojoj su usb 3.0. portovim radili sporo.

Valjda učitavanjem osnovnih postavki u UEFI stvari se rekonfiguriraju, pa ih 

ispravno windows prepoznaje i instalira najbolje odgovarajuće drivere.

Toliko od mene! Sretno! 

Moj PC  
1 0 hvala 3
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice