ASUS Xonar DG zujanje kartice

poruka: 5
|
čitano: 2.957
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Dakle, kupio sam zvučnu koja nije baš dno dna i za koju kažu da za omjer novaca i kvalitete bi trebala biti više nego dobra za prosječnog korisnika - ASUS Xonar DG.

Sve je bilo solidno do neki dan. Koristio sam PC za sviranje glazbe u jednom prostoru, zajedno sa playerima, miksetom i zvučnicima koje inače držim spojene na kompjuter. Kad sam došao kući i ponovo sve spojio počelo je  zujanje i krčkanje koje vam malo pomalo kida živce dok se ne poželite bacitti sa petog kata u WC školjku u prizemlju zgrade koju je netko slučajno ostavio ispred ulaza. 

Odspojim zvučnu sa matične i ponovo spojim - ništa.

Instaliram zadnje "unified" drivere koje svi preporučuju - ništa.

Čačkam po netu i ispada da je to jako poznat problem sa sa asusovim zvučnim karticama (o j**** čije sam recenzije poslušao prije nego li sam je kupio). Sad, postoji milijun opcija koje mogu pomoći - najčešće problem rješavaju ti unified driveri, a meni se čini da mi smeta grafička koja je dosta blizu nje i općenito mi je sve dosta stisnuto u kućištu jer je malo. I sad masa je negdi prespojena, odspojena ili nešto treće, te statički elektricitet valjda pravi neke smetnje (rekli bi neki znalci da je "statika" u pitanju). Zna li netko kako mi pomoći, što da napravim na kućištu da izjednačim potencijal kako treba? Inače prostora za prebacivanej kartica nemam, jer kao što sam već naveo, kućište je malo i staro.

Ili da sve bacim u 3 pm i kupim pravu zvučnu, pravu matičnu i kućište (vezan sam sentimentalno za stari komp pa ga nonstop nadograđujem)?

Evo npr jedan post koji je ostavio jedan tip i koji dosta odgovara mojoj situaciji, ali ne znam opet kako da zamijenim metalne dijelove grafičke ili nešto slično, kvragu pa nije mi do rastavljanja cijelog kompa samo radi j**** zvučne kartice.

http://www.head-fi.org/t/632154/asus-xonar-dg-with-buzzing-and-crackling

Oprostite na jeziku, ali toliko sam isfrustriran.

Lijep pozdrav, ugodan dan i sretan Uskrs svima koji ga slave {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.3.2013 18:57 (Electroroll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

A reklamacija zvučne?

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: ASUS Xonar DG zujanje kartice

Imao sam sličan problem ali sa tv karticom,zamrzavala mi je sliku kao da se pregrijava,spas je došao s novim driverima ali do tada sam je 100 puta htio baciti u smeće.

14 godina
protjeran
Electroroll kaže...

Čačkam po netu i ispada da je to jako poznat problem sa sa asusovim zvučnim karticama (o j**** čije sam recenzije poslušao prije nego li sam je kupio). Sad, postoji milijun opcija koje mogu pomoći - najčešće problem rješavaju ti unified driveri, a meni se čini da mi smeta grafička koja je dosta blizu nje i općenito mi je sve dosta stisnuto u kućištu jer je malo. I sad masa je negdi prespojena, odspojena ili nešto treće, te statički elektricitet valjda pravi neke smetnje (rekli bi neki znalci da je "statika" u pitanju). Zna li netko kako mi pomoći, što da napravim na kućištu da izjednačim potencijal kako treba? Inače prostora za prebacivanej kartica nemam, jer kao što sam već naveo, kućište je malo i staro.

Ako je sve "stisnuto" eventualno bi mogle biti elektromagnetne smetnje, no ne vjerujem.

Pokušaj malo prodrmati konektore na izlazima zvučne jer su mekani i dosta loše napravljeni pa tu može doći do gubljenja kontakta.

Sretan Uskrs i tebi. {#}

Bolje nešto od nečega , nego ništa od ničega.
16 godina
godo kaže...

A reklamacija zvučne?

Naravno, ali zamisli da naručim novu i za 10 dana opet ista priča...volio bih prvo znati na čemu sam.

srele35 kaže...

Imao sam sličan problem ali sa tv karticom,zamrzavala mi je sliku kao da se pregrijava,spas je došao s novim driverima ali do tada sam je 100 puta htio baciti u smeće.

Probao nove drivere, sa deinstalacijom starih, i opet isto. Jedino da sve odspojim, izbrišem stare drivere i onda korak po korak sve ispočetka, ali ako ne ide ovako, ne znam što bi ovo promijenilo...

Budokai kaže...
Electroroll kaže...

Ako je sve "stisnuto" eventualno bi mogle biti elektromagnetne smetnje, no ne vjerujem.

Pokušaj malo prodrmati konektore na izlazima zvučne jer su mekani i dosta loše napravljeni pa tu može doći do gubljenja kontakta.

Sretan Uskrs i tebi. {#}

Ma jesam, drmao sam i sve. Zapravo se i bojim da to sve nije do nekih kontakata, pošto PC često prenosim i dosta se drnda po autu, ali dosta pazim na to i provjeravajući ovako otprilike"drmanjem" i vizualnim pregledom, sve mi se čini OK {#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice