Aspire 5100:
acerova stranica sa specifikacijama
Donijela mi djevojka laptop i rekla da joj ne radi slika. I zbilja display na prvu ne radi. Spojim VGA kablom monitor, ali ni tamo ne pokazuje nikakvu sliku. Probao sam ga još par puta palit i gasit i odjednom mi se pokaže BIOS screen na monitoru i nastavi normalan boot. Ko da ništa nije bilo, samo kaj i dalje ne radi njegov display, al ajd, to se da zamijeniti. Frend je imao isti takav kojem je krepala matična, pa od njega uzmem display, zamijenim, ali opet nema slike. Ponovo pokušavam s monitorom, i na monitoru isto crnilo. I onda opet s paljenjem i gašenem (ne gasi se normalno, nego moram držat on tipku da bi se ugasio) i tak nekih 30ak puta se ipak ukazala mi slika. Isto tako, svaki put kad ga upalim a nema nikakve slike (znači ne pokaže ni BIOS) mu zasvijtli i lampica od harda, ali samo na minutu, pa se onda ona ugasi i jedini znak života koji laptop dalje daje je ventilator. Recite mi da je netko imao sličan problem, a da nije matična.
Probao bi zamijeniti i grafičku, ali je zalijepljena epoksidnim ljepilom za matičnu, tak da niš od toga :-(
Extensa 5630:
I ja na svom starom imam problema s displejem, ali puno blažih od ovog gornjeg. Ekran se s vremena na vrijeme zblesira. Slika nestane, a pojave se čudne nijanse ljubičaste ili neke druge boje preko cijelog ekrana. Ponekad treperi, nekad čak i nema ništa. Onda se malo otklopi, pa se malo zaklopi. Ak treba i ugasi se... I onda opet dalje neko vrijeme radi normalno. Provjerio sam kablove od displaya i u njima nije problem.
OS i drivere sam prve provjeravao, ali u njima nije problem, jer istu stvar radi i s XP-om, 7icom i Ubuntuom.
Eto... To su moji problemi, ako netko zna kakvo rješenje, bio bi mu jako zahvalan.