A10 5700 Problem temperature cpu jezgri

poruka: 7
|
čitano: 1.983
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Pozdrav, pošto imam A10 5700 proc, imam problem u vezi temperature. Koristim Piriform Speccy program i i u idle mi pokazuje cpu jezgri 40c (sobna temp. 20c). Imam NH D14, a na stropu je Noctua 12 FLX.. COD 4 cpu usage 52% oko 55c. Kontaktiral (ford eleanor) sam kolegu s foruma, koji ima isti proc i matičnu, a ima lošiji hladnjak, temp u idle su mu 30-31c a load oko 44c. Pokrenem Prime 95, temp skače do 68-70c..

Nekaj tu ne štima, promjenil sam tri hladnjaka i temp je ista: Alpine+, Zalman cnps extreme10+N12P i sad imam NH D14, temp su možda razlike između ta tri hladnjaka oko 1-2c..

Mišljenje, savjeti?

Jel bi to možda moglo proć kroz reklamaciju ili..?

Cpu nije OC-an

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Moguc problem sa BIOS-om i pogresna ocitavanja. Prijatelju sam montirao X4 740 na tu maticnu i u idleu je temperatura bila 30tak C dok je pod Primeom odmah skakala na 80. Hladnjak na dodit uopce nije bio vruc i prijatelj je ostavio tako i nikakvih problema nema do dan danas(stock hladnjak). Prvi update BIOS-a nije pomogao a ne znam kako je sa slijedecim verzijama ako su izasle (prije pola godine sastavljeno racunalo). Probaj ocitati temperature s Asrockovim alatom koji je dolazio uz maticnu. Ako se dobro sijecam jedino je tu prikazivalo znatno nize, realne temperature.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: A10 5700 Problem temperature cpu jezgri
ford eleanor kaže...

Evo temperatura

Ovje su uocive mnoge nelogicnosti. Zakljucak - pogresno ocitavanje mnogih senzora. Jedna maticna pokazuje nerealno niske a druga nerealno visoke temperature. Provjeriti temperaturu hladnjaka rukom. Ako nije vruc nema mjesta panici i jedino sto ostaje je cekati update BIOSa ili HWmonitora koji ce donijeti prava ocitanja. 

0 0 hvala 0
17 godina
ford eleanor kaže...

Evo temperatura

Koji BIOS imaš gore?

Imam zadnju verziju 1.20...

Eventualno da skinem prvu verziju biosa tj stariju, pa bum videl...

Kaj ti Speccy veli, koje su temp od cpu jezgri, idle?

EDIT:Odvrtil Prime 95, 10min.. 61-63c..

Otvorim kućište, hladnjak je praktički hladan, heatpipeovi su hladni na dodir prsta...

Može komentar?

Stavil stariji BIOS 1.00 stvar je ista..

Onaj alat od Asrock extreme utility tuning, isto ne prikazuje temp.cpu jezgri..

Evo odgovara, zakaj Aida64 ne prikazuje teperature cpu jezgri od proca...

Modern AMD processors (including FX Series, Trinity, Richland) implement such a temperature diode that only provides meaningful values when the system is under heavy load.  This is a hardware limitation, and not the fault of AIDA64.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.4.2013 17:49 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Zvonac to je beba, znaš  što moraš uninstall...{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Tiby kaže...

Zvonac to je beba, znaš što moraš uninstall...{#}

Ma ne znam, neam mira, dok ne znam kakve su temp.jezgri{#}

Samo mi zadaje glavobolje ovaj FM2.{#}

It may use a correction value (offset) on the raw temperature readout to make it look more real.  You can apply such offset on the temperature values with AIDA64 as well, if you go to main menu / File / Preferences / Hardware Monitoring / Correction.

Kak ovaj offset podesit, jel se ko igral s tim?

14 godina
neaktivan
zvonac kaže...

It may use a correction value (offset) on the raw temperature readout to make it look more real.  You can apply such offset on the temperature values with AIDA64 as well, if you go to main menu / File / Preferences / Hardware Monitoring / Correction.

Kak ovaj offset podesit, jel se ko igral s tim?

Ovo boldano me neodoljivo podsjeca na Apple-ov famozni "You are holding it wrong!". Kako manu prikazati kao vrlinu :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice