92 C?!? Matična ploča gori!

poruka: 39
|
čitano: 8.094
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
autorov komentar

I? Ideje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

iskreno ne znam...gledam i jedan čovjek ima isti problem - senzor pokazuje 125C...

Pušenje skraćuje cigaretu. Ja pijem da te duplo vidim.
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2009 15:35 (RoyalBlood).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

najbolje da vozis na servis mislim da ti nema druge

amd-ati http://demigodmp.blogspot.com/ http://www.njuskalo.hr/oglas486234
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2009 15:34 (hrvatskafarkasevec).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: 92 C?!? Matična ploča gori!
AlfaDelta kaže...

I? Ideje?

Kak to misliš isključit senzor?
Ne možeš isključit senzor pošto je on u samom čipsetu.Isto tako mislim da nije samo do senzora pošto ti se komp resetira sam od sebe.Može biti da ti se čipset pregrijava.Pošto temperatura od čipseta nebi smijela iči iznad 45°c(max50°c).
Kao što piše u nekim postevima:stavi neki vent na hladnjak i vidi dal če se opet resetirat.Ako ne onda ti se je čipset sigurno pregrijavao.Ja bi osobno uzeo novu matičnu.A ako ti je pod garancijom traži da ti zamijene.Stvar je u tome da si ostao sljep u pogledu nadzora temperatura što je ozbiljan nedostatak.Pogotovo u ove vruče ljetne dane.
M.C
17 godina
neaktivan

ma šta max 50c, moj radi na 70c Smijeh

u biosu mi je namješteno da se gasi na 90c, pa probaj nać tu opciju i biosu i stavi na 100c  (ako je stvarno senzor otiso)

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2009 16:00 (nadimak888).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
nadimak888 kaže...

ma šta max 50c, moj radi na 70c Smijeh

u biosu mi je namješteno da se gasi na 90c, pa probaj nać tu opciju i biosu i stavi na 100c  (ako je stvarno senzor otiso)

Imaš nForce(Nvidia) čipset koji je poznat po visokim temperaturama.Pogotovo kad imaš SLI.Neznam kakav čipset ima Autor.No Intelov neče sigurno dobro radit na 70°c
Čipseti su opčenito osijetljivi ne temperature pa tako mislim da ni tih sedamdeset na tvojem nije baš dobro.Ja bi ti preporučio da staviš vent na njega.
M.C
17 godina
neaktivan
NeoN kaže...
GeForce kaže...

a onda je moguce da je do ploce al tu njemu nece pomoc ni jedan vent, ili je crko hladnjak od chipseta ili je senzor...al prije bi reko ovo drugo jer sam ja imo takav problem sa procesorom...

lol? kako moze komad aluminija (cega vec) crknit?
nego, senzor je oso sigurno, ako ste ga hladili i temp se nije micala...
 ja sam prvi reko da je senzor otiso, a onda su neki rekli da je moguce da je hladnjak od chipseta...
VITIS NEMO SINE NASCITUR - Nitko nije rodjen da ne pogrjesi.
16 godina
neaktivan

Pa nemoze biti sve manje od 50 stupnjeva, a ovo gori na 100. Znači u BIOS-u moraš naći opciju gdje postavljas max temperaturu prilikom koje se komp restarta. Namjesti to na 100 stupnjeva.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Aerendyl kaže...

Pa nemoze biti sve manje od 50 stupnjeva, a ovo gori na 100. Znači u BIOS-u moraš naći opciju gdje postavljas max temperaturu prilikom koje se komp restarta. Namjesti to na 100 stupnjeva.

Mislim da nebi trebao niš prčkat po max dozvoljenim temperaturama.Nego nosit na servis i ako ima garanciju tražit da zamijene.
Moj X48 ide na 48°c sa Dvije grafe u CF-X polju,OC-anim procom na 1600Mhz FSB(3,6Ghz) i ocanim RAM-om na 1066Mhz.Bez ikakvog venta na matičnoj.
M.C
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice