92 C?!? Matična ploča gori!

poruka: 39
|
čitano: 8.095
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
pitanje

Poštovanje,

dogodilo mi se sranje. Jučer sam igrao igru Syberia i samo se odjednom komp restartao. Ja mislio bug u igri i deinstalirao, ali navečer prije spavanja stavio sam antiviruse da skeniraju i komp se opet restartao. Ja pomislim da možda nije neko upozorenje to od kompa, kao kada te boli glava pa tijelo upozorava na nešto. I provjerih u PC Wizardu temperature i ISUSE Motherboard 920 CIznenađen!!!! ZaštoIznenađen??? Šta sam učinio??? Šta da radim??? Instalirao sam i SpeedFan i on pokazuje 92, ali ja otvorio komp i nigdje nisam osjetio da "kuri". Neznam jedino što mi se doimalo vruće je ona zlatna rešetkasta kockica na kojoj piše Gigabyte, sada imam otvoreno kučište i temperatura se ne snižava niti za stupanj. Nije valjda da mora po treći put na servis u godinu dana? Ima li spasa? Molim pomočPlač! Unaprijed hvala, sve najbolje,

AlfaDelta.

P.S. NISAM OVERCLOCKIRAO NIŠTA!!!

P.P.S. Matična je Gigabyte GA-MA78G-DS3H

PomočPlačPlačPlač

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Jamiš onaj aparat za gašenje požara u ruku, i uhladi je xD

Otac u duši, majka sinu puši. Otac voli, majka ljubi druge.
Moj PC  
0 7 hvala 0
16 godina
RE: 92 C?!? Matična ploča gori!

Ima spasa!Kupi bolji hladnjak,ali sa aktivnim hlađenjem i ugradi ako možeš još koji ventilator u kučište.

16 godina
neaktivan

NAbavi neki dobar vent (120 mm minimalno) i uperi ga u tu žutu kockicu (čipset)...

Pušenje skraćuje cigaretu. Ja pijem da te duplo vidim.
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

kupi vodeno hladenje.

mp14
Moj PC  
0 12 hvala 0
16 godina
neaktivan
lamborghini murcelago lp640 kaže...

kupi vodeno hladenje.

za čipset? Smijeh
16 godina
neaktivan

neka pokusa mozda pomogne

mp14
Moj PC  
0 7 hvala 0
16 godina
neaktivan
neki_lik kaže...

ovo je valjda trebalo bit smijesno,,,hahahah,,,,sigurna sam da ce se na ovom forumu nac osoba koja zna pruzit pomoc ako je nekome potrebna kod ovakvih problema,,, ako ovo nije tvoja domena,pametnije je shutit nego valjat ovakve gluposti,,,sorry nisam mogla odolit
16 godina
neaktivan

neka pokusa mozda pomogne

da neka baci 1500 kn, možda pomogne...
ne
vodeno je uglavnom procesor ili grafa...nek kupi u ve milu za 29 kn neki 120 mm vent i uperi u tu žutu kockicu... ili ako to ne pomogne nek čovjek promjeni hladnjak za čipset al kaj će mu vodeno...
16 godina

kupi vodeno hladenje.

odavno nisam čua nešto ovako....hahaha
Najbolji osjećaj je upala mišića........
17 godina
neaktivan

istina, nekom ovdje nije do smijeha ko nekima...meni pada napamet samo da je senzor crko jer sumnjam da ne bi osjetio 92 stupnja....probaj u BIOS-u pogledat

VITIS NEMO SINE NASCITUR - Nitko nije rodjen da ne pogrjesi.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
GeForce kaže...

istina, nekom ovdje nije do smijeha ko nekima...meni pada napamet samo da je senzor crko jer sumnjam da ne bi osjetio 92 stupnja....probaj u BIOS-u pogledat

al opet, čovjek kaže da je žuta kockica (u stvari hladnjak od čipseta) na kojoj piše Gigabyte vruća...
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2009 11:58 (RoyalBlood).
17 godina
neaktivan

a onda je moguce da je do ploce al tu njemu nece pomoc ni jedan vent, ili je crko hladnjak od chipseta ili je senzor...al prije bi reko ovo drugo jer sam ja imo takav problem sa procesorom...

VITIS NEMO SINE NASCITUR - Nitko nije rodjen da ne pogrjesi.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

termometar u ruke i krenut mjeritiSmijeh

šalu na stranu, ako imaš kakav vent probaj ga uperit u hladnjak...pa pogledaj temeprature...

ako nema razlike - crkao senzor

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

ma ako je kako je 92c nece mu nikakav vent pomoc jer nemoguce ako je sve uredu da mu dođe na 92 znaci nesto je otislo

amd-ati http://demigodmp.blogspot.com/ http://www.njuskalo.hr/oglas486234
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Stavi prst na čipset (ono žuto gdje pise Gigabyte) ako te opece onda se pregrijava, ako mozes drzat prst duze od 5sek onda ti je otisao senzor.

krpelj sa bazukom :)
Moj PC  
4 2 hvala 0
16 godina
protjeran
lilihop kaže...
neki_lik kaže...

ovo je valjda trebalo bit smijesno,,,hahahah,,,,sigurna sam da ce se na ovom forumu nac osoba koja zna pruzit pomoc ako je nekome potrebna kod ovakvih problema,,, ako ovo nije tvoja domena,pametnije je shutit nego valjat ovakve gluposti,,,sorry nisam mogla odolit
  aj gas
Otac u duši, majka sinu puši. Otac voli, majka ljubi druge.
16 godina
neaktivan
BORG kaže...

Stavi prst na čipset (ono žuto gdje pise Gigabyte) ako te opece onda se pregrijava, ako mozes drzat prst duze od 5sek onda ti je otisao senzor.

Ima BORG pravo...
16 godina
neaktivan
BORG kaže...

I ja sam pomislio da mu je možda otišao senzor. Neka posluša savjete da kupi dodatni ventilator i ako to ne pomogne možda je stvarno senzor riknuo. Pitanje je šta onda ako stvarno jest, kako onda riješit problem?
We need a patch for human stupidity.
16 godina

Ne bih mu preporučio da stavi prst,jer ako je temperatura stvarno 92 C stupnja,može se opeći i to jako.

16 godina
neaktivan
Izzy kaže...

Ne bih mu preporučio da stavi prst,jer ako je temperatura stvarno 92 C stupnja,može se opeći i to jako.

Smijeh a kako onda...da papir stavi?
17 godina

Gledajte on je gore napisao da mu je vruc čipset, vruc je i meni mora biti malo vrucji (ako nema venta), ali ako je stvarno 90°C

onda ga neces moci ni opinuti, a da te ne oprzi, jedino tak mozes biti siguran da te ne hebe senzor.

EDIT: ne moras ga doslovno dotaknuti, priblizi prst ako je 90°C isijavat ce toliku toplinu da ces ju osjetiti i na 5 cm od chipsteta.

krpelj sa bazukom :)
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2009 12:34 (BORG).
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
protjeran

da la ako mu je stvarno takva temperatura zaboravi na ventilatore ja taj komp vise nebi ni palio

amd-ati http://demigodmp.blogspot.com/ http://www.njuskalo.hr/oglas486234
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ajde ovako, jel ti to konstantno pokazivalo 92C. Ili samo odjednom?

Komp se restarta? Jel pokazuje kakav eror? BSOD?

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Autore jesi probao prst metodom provjerit taj chipsetov cooler na matičnoj?

Ako je stvarno tako usijano vruć onda kupiš jedan vent i staviš ga na bočnu stranicu da ti puše po njemu.

A očito je točna temp jer ti se restarta komp.

Only God (& mod) can judge me
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2009 12:55 (Core2Duo2).

1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
autorov komentar

Poštovani Bugovci i Bugovke,

ovak... Probao sam "prst metodu" i zaista nije tako vruće... Može se držati bez problema do sutra ak oćeš. Zato ja mislim da me senzori prcaju. Šta sada da radim? Sada kompjuter brije da je na 92 stupnja pa se automatski resetira (zašto se onda ne zgasi nego resetira?). Ja i tata smo ga hladili sa fenom i sa usisavačem i temperatura je zaštekala na 92 i ne smanjuje se da ga staviš u frizer. Nigdje na njemu nema točke gdje se osjeti "isijavanje topline". Možda je crko senzor jer sam u par navrata, jedno par dana stavio da mi skida neke fajlove duboko u noć tak da je radio oko 48 sati bez prestanka i tako negdje 2 puta. Nisam ga valjda "izsilovao"? Evo vam u prilogu slike pa mi recite šta je to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

treba ti hladnjak za cpu otprilike kakav ja imam ili sličan, koji u radu hladi osim procesora i hladnjak na čipsetu i hladnjake oko procesora.imaš u ve-milu za nekih 200 kn!

C2D E6600 @3.2,4X1GB MUSHKIN 890MHZ,GAINWARD 8800 GTS 512
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
GeForce kaže...

a onda je moguce da je do ploce al tu njemu nece pomoc ni jedan vent, ili je crko hladnjak od chipseta ili je senzor...al prije bi reko ovo drugo jer sam ja imo takav problem sa procesorom...

lol? kako moze komad aluminija (cega vec) crknit?
nego, senzor je oso sigurno, ako ste ga hladili i temp se nije micala...
16 godina
neaktivan

Onda je senzor otišao 100%...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
autorov komentar

Da i kako da "zgasim" taj senzor. Jer zbog njega kompjuter drk*. Ima neki način da ga zavaram?

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice