pozz, imam sutra razogovor za posao za agenta u call centru u NATURAL MEDICA, zanimljivo je da na internetu baš ništa ne postoji o ovoj firmi, pa bih molio ako itko ima bilo kakvih iskustava ili saznanja da napiše,da bar znam o čemu se radi
hvala
pozz, imam sutra razogovor za posao za agenta u call centru u NATURAL MEDICA, zanimljivo je da na internetu baš ništa ne postoji o ovoj firmi, pa bih molio ako itko ima bilo kakvih iskustava ili saznanja da napiše,da bar znam o čemu se radi
hvala
Dali nam mozes reci kako je prosao razgovor za to radno mijesto,sta su te pitali,i kako su ti opisali radno mijesto koje trebas raditi ? Hvala puno na odgovoru unaprijed :)
pozdrav, registrirala sam se na forum samo da napišem svoje traume s razgovora u navedenoj "tvrtci" koji je bio ovu subotu.
krenut ću od početka da Vam dočaram :)
u ČETVRTAK sam poslala životopis i nije mi bilo stvarno bitno kakav je posao niti kolika je plaća jer mi posao treba. Zvali su me na razgovor isti dan, i dogovorili smo ga za petak.
PETAK - Došla sam tamo plaća je minimalac 2200 kn s tim da prvo 7 dana radiš besplatno , pa tek onda ako su zadovoljni zaposle te na ugovor od mjesec dana, isti produžuju isključivo ako si imao 15 prodaja u tom mjesecu , ako imaš više prodaja plaća ti raste bonusima koje ostvarujes. Na razgovoru je bila simpatična gospođia 30tak godina koja mi je to sve objasnila i rekla da je u subotu testiranje koje traje sat vremena.
SUbOTA - došla sam u CALL CENTAR koji ima 6 računala, na desktopu je otvoren telefonski imenik a ispred svakog računala je A4 papir i neki stari mobitel ( tipa nokia c 3310) . Šefica je prvo sam mislila plava ženska al sam ju našla na faceu pa skužila da je neka crvenkasta smeđa (deblja) koja je prije početka testiranja u hodniku pljuvala po mladim ljudima koji su šefovi ( kako netko tko ima 25 godina može bit njoj šef, šta on zna o poslu). Došlo nas je troje na testiranje, ušli smo u sobicu zvanu call centar i šefica je rekla, citiram: " zovete ljude po redu iz imenika, čitate im papir ispred sebe, nemojte brinut o prodaji ovo je samo testiranje da vidimo kako pričate s ljudima, i nemojte mjenjat tekst nego čitajte kako piše ".
Nazvala sam nekoga( babina greda je bila svima - ciljaju starije ljude), razgovarala, čitala s papira i naravno da se u razgovoru s drugim živim bićem nije moguće držat scenarija s papira ( tekst je niže napisan koga zanima) malo sam morala preskočiti neki dio jer me pitala za cijenu ili nešto.. Nakon razgovora kada je gospođa rekla da imamalu mirovinu , zahvalila sam se na vremenu i poželila ugodan dan. - to sam naučila nakon 3 godine rada u call centru T-Coma.
Sad kreće teror, šefica se počela derat na mene, mahat rukama, uzvikivat jesam se držala teksta, po nekoliko puta, rekla sam da jesam samo sam preskočila dio jer me pitala gospođa. Jeste vi GLUHI ILI GLUPI? NISI SE DRŽALA TEKSTA. - htjela sam odmah otići, pa čovječe nisam ti ni zaposlenik tko ti daje pravo... ali nisam ostala sam.
Zvala sam ljude redom, čitala tekst ko robot, nisam se zamarala prodajom jer je rekla da nije bitna nego samo način razgovora s osobom.
Pored mene sjedila je cura koja je isto prije radila u T-Comu i također se ljudima zahvaljivala na vremenu, te sam čula kada joj je šefica govorila da nas dvije ne znamo radit, da se previse zahvaljujemo, da smo pre ljubazne i slicno. Imala je ispad i prema trećoj curi kada ju je ona pitala da li prodajemo nadmadrac, " jel piše da je to nadmadrac, DI TI TO VIDIŠ" - cura odgovara da ne piše ali joj nije jasno što je to ( nije ni meni i dan danas) , " PA ONDA, ŠTA PITAŠ GLUPOSTI, ČITAJ TEKST!. "
Treća cura je očigledno dobila posao, jer je pričala gluposti, UOPĆE se nije držala teksta nego je samo navaljivala da kupe.
Za kraj, neka mi netko objasni čemu uvodni dio da nije bitna prodaja, da slušaju samo kako pričamo, čemu deranje, čemu omalovažavanje.. i da mi je ponuđen posao odbila bi..
tekst izgleda ovako nekako:
dobar dan gospođu ____ bih trebala.
poštovanje, moje ime je ____ zovem vas iz tvrtke natural medica, izabrali smo određen broj ljudi među kojima ste i vi, te ste ostvarili 50% popusta na naš proizvod. Kako Vam se to čini?
Da li ste možda čuli za nas?
Znate mi Vam se bavimo proizvodima za zdravo spavanje.
.. onda ide dio o podzemnim vodama, štetnim utjecajima, reumi , problemima s cirkulacijom, kad to zavrsi ljudima se prica o magnetima.
nakon toga je teskt gdje se govori da je cijena tog proizvoda inace 1900 ali ga dobiju u pola cijene - proizvod je neki pokrivac za krevet ( ne madrac, ne nadmadrac)
nakon toga ide rečenica gdje kaže: Ako se odlučite kupiti proizvod mi Vam ga šaljemo poštom, naš dobavljač vam ga donese do vrata i tad plaćate 320 kuna ,a u paketu dobijete knjižicu o magnetima, proizvod i 2 opće uplatnice da platite ostatak.
i za kraj, imate mogućnost u budućnosti naručivati kod nas.
pozdrav, registrirala sam se na forum samo da napišem svoje traume s razgovora u navedenoj "tvrtci" koji je bio ovu subotu.
krenut ću od početka da Vam dočaram :)
u ČETVRTAK sam poslala životopis i nije mi bilo stvarno bitno kakav je posao niti kolika je plaća jer mi posao treba isključivo zbog zdravstvenog osiguranja i radila bi samo jedan mjesec, tako da nisam imala ama baš nikakve kriterije. Zvali su me na razgovor isti dan, i dogovorili smo ga za petak.
PETAK - Došla sam tamo plaća je minimalac 2200 kn s tim da prvo 7 dana radiš besplatno , pa tek onda ako su zadovoljni zaposle te na ugovor od mjesec dana, isti produžuju isključivo ako si imao 15 prodaja u tom mjesecu , ako imaš više prodaja plaća ti raste bonusima koje ostvarujes. Na razgovoru je bila simpatična gospođia 30tak godina koja mi je to sve objasnila i rekla da je u subotu testiranje koje traje sat vremena.
SUbOTA - došla sam u CALL CENTAR koji ima 6 računala, na desktopu je otvoren telefonski imenik a ispred svakog računala je A4 papir i neki stari mobitel ( tipa nokia c 3310) . Šefica je plava ženska (deblja) koja je prije početka testiranja u hodniku pljuvala po mladim ljudima koji su šefovi ( kako netko tko ima 25 godina može bit njoj šef, šta on zna o poslu). Došlo nas je troje na testiranje, ušli smo u sobicu zvanu call centar i šefica je rekla, citiram: " zovete ljude po redu iz imenika, čitate im papir ispred sebe, nemojte brinut o prodaji ovo je samo testiranje da vidimo kako pričate s ljudima, i nemojte mjenjat tekst nego čitajte kako piše ".
Nazvala sam nekoga( babina greda je bila svima - ciljaju starije ljude), razgovarala, čitala s papira i naravno da se u razgovoru s drugim živim bićem nije moguće držat scenarija s papira ( tekst je niže napisan koga zanima) malo sam morala preskočiti neki dio jer me pitala za cijenu ili nešto.. Nakon razgovora kada je gospođa rekla da imamalu mirovinu , zahvalila sam se na vremenu i poželila ugodan dan. - to sam naučila nakon 3 godine rada u call centru T-Coma.
Sad kreće teror, šefica se počela derat na mene, mahat rukama, uzvikivat jesam se držala teksta, po nekoliko puta, rekla sam da jesam samo sam preskočila dio jer me pitala gospođa. Jeste vi GLUHI ILI GLUPI? NISI SE DRŽALA TEKSTA. - htjela sam odmah otići, pa čovječe nisam ti ni zaposlenik tko ti daje pravo... ali nisam ostala sam jer trebam zdravstveno osiguranje.
Zvala sam ljude redom, čitala tekst ko robot, nisam se zamarala prodajom jer je rekla da nije bitna nego samo način razgovora s osobom.
Pored mene sjedila je cura koja je isto prije radila u T-Comu i također se ljudima zahvaljivala na vremenu, te sam čula kada joj je šefica govorila da nas dvije ne znamo radit, da se previse zahvaljujemo, da smo pre ljubazne i slicno. Imala je ispad i prema trećoj curi kada ju je ona pitala da li prodajemo nadmadrac, " jel piše da je to nadmadrac, DI TI TO VIDIŠ" - cura odgovara da ne piše ali joj nije jasno što je to ( nije ni meni i dan danas) , " PA ONDA, ŠTA PITAŠ GLUPOSTI, ČITAJ TEKST!. "
Treća cura je očigledno dobila posao, jer je pričala gluposti, UOPĆE se nije držala teksta nego je samo navaljivala da kupe.
Za kraj, neka mi netko objasni čemu uvodni dio da nije bitna prodaja, da slušaju samo kako pričamo, čemu deranje, čemu omalovažavanje.. i da mi je ponuđen posao odbila bi..
tekst izgleda ovako nekako:
dobar dan gospođu ____ bih trebala.
poštovanje, moje ime je ____ zovem vas iz tvrtke natural medica, izabrali smo određen broj ljudi među kojima ste i vi, te ste ostvarili 50% popusta na naš proizvod. Kako Vam se to čini?
Da li ste možda čuli za nas?
Znate mi Vam se bavimo proizvodima za zdravo spavanje.
.. onda ide dio o podzemnim vodama, štetnim utjecajima, reumi , problemima s cirkulacijom, kad to zavrsi ljudima se prica o magnetima.
nakon toga je teskt gdje se govori da je cijena tog proizvoda inace 1900 ali ga dobiju u pola cijene - proizvod je neki pokrivac za krevet ( ne madrac, ne nadmadrac)
nakon toga ide rečenica gdje kaže: Ako se odlučite kupiti proizvod mi Vam ga šaljemo poštom, naš dobavljač vam ga donese do vrata i tad plaćate 320 kuna ,a u paketu dobijete knjižicu o magnetima, proizvod i 2 opće uplatnice da platite ostatak.
i za kraj, imate mogućnost u budućnosti naručivati kod nas.
To mi puno toga objašnjava, uvijek se pitam kako me uvijek samo neke budale zovu za takve gluposti... Vjerojatno takve traže -.-...
Btw. kad smo kod takvih poziva,jel se kod nas može prijaviti takav spam?
osjechanka hvala ti puno na objasnjenju tog radnog mjesta (nakon sto sam ga procitao, odmah sam obrisao sa liste taj posao) :)
Zao mi je sto si prosla te traume tamo,ali mnogim ljudima si i puno pomogla da to isto ne dozive uzivo...trazite dalje ljudi posao (kao i ja)...
Hvala ti jos jednom na napisanom tekstu :) Pozz
evo čak sam se potrudila pronaći ime i prezime, vlasnica je ujedno i šefica Sanja Marinić
Ne vjerujem da se može zaustaviti, oni nemaju ni opremu koju call centar ima, nego zovu s mobitela. Dok za velike firme je moguće zatražiti micanje s liste anketa i sl.
Ne znam da li tko zna je li moguće požaliti se u zavodu za zapošljavanje, jer oni imaju njezin natjecaj objavljen, možda ju maknu ili nešto... krajem mjeseca kad odem na zavod cu pitati za to
Svi call centri su u qurcu....vec su zahebali 2-3 kolege s buga(ne taj call centar nego i drugi centri)
ja sam 3 godine u t-comu radila, imam prijatelje u optimi, transcomu, studio moderna.. ali nikad nisam cula da je takvo ponasanje ... šokirana sam , ne izlazi mi to iz glave...