[Procjena] Soc. 939 konfa zaključana tema

poruka: 10
|
čitano: 1.411
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
[Procjena] Soc. 939 konfa

Bok, moze procjena sljedece konfe:

CPU: AMD Athlon 64 X2 4200+ soc.939 BOX
MBO: ASUS A8R-MX/DP Ati Xpress 200 soc.939
RAM: DDR400 2GB (4x512MB)
GPU: Gigabyte gForce 8500GT 256MB, passive PCiEX (GV-NX85T256H)
HDD: 160GB Seagate PATA, 160GB Hitachi SATA, 500GB Hitachi SATA
PCI: tv/fm hibrid kartica (analog/digital) T-PTV-TAF-RH
PSU: FORTRON 350W PNF ATX
CASE: Chieftec Mesh MidiTower LCX-01SLSLB

Sve je ispravno, moze se isprobati.
Garancija na komponente je istekla.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.2.2013 22:35 (markonezg).
14 godina
neaktivan

To ti je konfa za nostalgičare,..i bit će velike razlike u procjenama oko njene vrijednosti.

Svi znaju da su 939 Dual Core procesori rijetki i da imaju neopravdano veliku cijenu kao i bolje 939 matične ploče koje se prodaju bez problema jer ih jednostavno...nema,..no za ostatak hardwera nećeš baš izvući neke novce.

Ja ću ostat suzdržan oko procjene ili još bolje upotrijebit ono načelo:... "vrijedi točno onoliko novaca koliko maximalno uspiješ dobiti za ono što prodaješ"{#}

13 godina
Re: [Procjena] Soc. 939 konfa
sina xx3 kaže...

To ti je konfa za nostalgičare,..i bit će velike razlike u procjenama oko njene vrijednosti.

Svi znaju da su 939 Dual Core procesori rijetki i da imaju neopravdano veliku cijenu kao i bolje 939 matične ploče koje se prodaju bez problema jer ih jednostavno...nema,..no za ostatak hardwera nećeš baš izvući neke novce.

Ja ću ostat suzdržan oko procjene ili još bolje upotrijebit ono načelo:... "vrijedi točno onoliko novaca koliko maximalno uspiješ dobiti za ono što prodaješ"{#}

Za ostale komponente sam uzeo neku prosjecnu cijenu iz oglasa, muci me samo MBO i taj procesor.

Vidim na njuskalu su procesori X2 939 od 250-350kn a ploce 939 od 200-400kn???

Pretpostavljam da bi onda trebao dobit 400kn za proc i plocu skupa?

Moje procjene su zasada ovakve pa bi molio druge da se ukljuce savjetima da formiramo neku cijenu za oglas :)

CPU: AMD Athlon 64 X2 4200+ soc.939 BOX - 250kn
MBO: ASUS A8R-MX/DP Ati Xpress 200 soc.939 - 150kn
RAM: DDR400 2GB (4x512MB) - 150kn
GPU: Gigabyte gForce 8500GT 256MB, passive PCiEX (GV-NX85T256H) - 100kn
HDD: 160GB Seagate PATA, 160GB Hitachi SATA - 200kn

DVD: LG DVD/RW ATA crni - 50kn
PCI: tv/fm hibrid kartica (analog/digital) T-PTV-TAF-RH - gratis uz konfu
PSU: FORTRON 350W PNF ATX - 100kn
CASE: Chieftec Mesh MidiTower LCX-01SLSLB - 200kn

Znaci sve skupa 1200kn, jel to ok cijena ili?

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.3.2013 1:33 (markonezg).
13 godina
protjeran
markonezg kaže...

CPU: AMD Athlon 64 X2 4200+ soc.939 BOX - 250kn
MBO: ASUS A8R-MX/DP Ati Xpress 200 soc.939 - 150kn
RAM: DDR400 2GB (4x512MB) - 150kn
GPU: Gigabyte gForce 8500GT 256MB, passive PCiEX (GV-NX85T256H) - 100kn
HDD: 160GB Seagate PATA, 160GB Hitachi SATA - 200kn
PCI: tv/fm hibrid kartica (analog/digital) T-PTV-TAF-RH - gratis uz konfu
PSU: FORTRON 350W PNF ATX - 100kn
CASE: Chieftec Mesh MidiTower LCX-01SLSLB - 200kn

Znaci sve skupa 1150kn, jel to ok cijena ili?

Malo previsoka cijena za grafu,hdd vrijedi 80-100 kn case isto manje,ostalo je ok...Evo i moja procjena:

CPU: 250 kn

MBO: 150 kn

RAM: 150 kn

GPU: 80 kn

HDD: 100 kn

PSU: 50 kn

CASE: 150 kn vise ne...

TL-za zahvalu klikni hvala
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.3.2013 3:13 (Tomo53nja).
13 godina
neaktivan
markonezg kaže...

Znaci sve skupa 1200kn, jel to ok cijena ili?

ma teško će ti ko dati 1000kn za komplet kamoli 1200

to da riješiš po komponentama onda već nekako

14 godina
neaktivan

Samo da podijelim sa ostalima iskustvo sa dotičnim članom:

Nakon par dana dopisivanja konačno prihvatio moju ponudu od 900,00kn (pošto mu nitko i nije nudio više) naravno bez onog HDD-a od 500GB iz prvog posta.

Potegnuo ja iz Vel.Gorice do Petruševca kad ono komp se pali tek iz trećeg-četvrtog pokušaja i izbacuje F1,F2,Checksum error,default loaded,...

Reko crkla baterija BIOS-a,..i zamijenimo bateriju kad ono sad komp pali iz prve ali opet F1,F2,Checksum error,default loaded,...a komp kao potpuno ispravan{#}.

Pogledam ja malo bolje ploču kad na njoj svih 8 napuhanih kondenzatora oko naponskih regulatora i pokažem čovjeku,a on mrtav hladan kao.... "pojma nema",..ali ima frenda elektroničara koji to sredi čas posla{#}

Znajući da je 350W napajanje staro 6-7godina tome uzrok,i unatoč tome što je kućiše malo izgrebano,što sistemski SATA Hitachi hard "rošta" pri radu,što je grafa toliko vruća da se nesmije duže nasloniti dlan na nju,memorije ne da nisu u paru nego su sve 4 različite ponudim ja uredno 750kn (neznam di mi je bila pamet{#}),...jer reko ako ne osposobim ploču koja je btw. Barabone Vintage (Asus proizvod za nekog drugog proizvođača i na njoj je ASUS implementirao lošije komponente jer ju i nije prodavao kao svoj proizvod)..... onda sam u banani jer 939 ploča ili nema za kupiti ili su užasno skupe,...a čovjek me otpili kao da mu nisam za sve navedeno spustio samo 150kn nego prepolovio traženu cijenu....a komp nemože ni upaliti{#}

Zaključak ( i obećanje prodavaču{#}),...neozbiljan i krajnje nepošten član,...jer bez obzira što sam izgubio 2 sata i 100kn za benzin i mobitel ja si nebi dozvolio sramotu i previo se "toša" pa da netko o meni mora pisati ovakve stvari. 

13 godina

S obzirom da sam prozvan u ovoj temi da kazem i ja koju.

Radi se o konfiguraciji iz ove teme, posto racunalo nije bilo koristeno zadnjih godinu dana sto se iz windows logova da i vidjeti i kako nemam potrebe za istim odlucio sam ga staviti na procjenu.
Komp je isti dan ustekan u mrezu, te sam unio bios postavke i iste sejvao. Nakon toga pokrenut je Hirens boot CD i istestirane su memorija koja je prosla bez ijedne greske te sva tri HDD-a od kojih je onaj od 500GB prikazao nekolicinu bad sectora te sam ga izvadio iz kompa i poslao na reklamaciju u Links. U drugom mojem postu vidi se da je "sporan" HDD izbacen iz procjene te se daljnja procjena radila na temelju ostalih komponenti. U windowsima je testiran CPU i sistem test preko Sandre, PC Marka i 3D Marka koji je takodjer uradjen uspjesno.
Sto se tice memorije i kucista telefonski je receno da memorije nisu istog proizvodjaca, da kuciste nije novo ali ima minimalne tragove koristenja. HDD koji se navodno cuje je provjeren read/write testom te surface testom koji je prosao bez problema a GPU koja se grije - grije se od prvog dana i ima pasivni hladnjak te neuzrokuje nikakve poteskoce u radu. Model ploce je naveden u procjeni te se jednostavnim guglanjem moze saznati sve o istoj.

Uglavnom nakon dvije ponude za cijelu konfiguraciju i nekolicinu ponuda za pojedinacne komponente, doticni sina3xx i ja dogovorili smo cijenu od 900kn i da se komp moze doci isprobati. Prilikom dogovora gospodin je sam predlozio vrijeme dolaska koje mu pase jer ionako mora u ZG poslovno pa mu je usput, da bi sada nekon neuspjele kupovine ispalo da je samo zbog toga dolazio i potrosio 100kn na gorivo :)
Inace od V.Gorice do mene ima 40km u oba smijera sto je za prosjecnog benzinca trosak od 35-45kn.

Rezime svega je da nakon sto se ustanovilo da je ploca poluispravna razisli smo se u 50kn jer sam trazio 800kn a kupac nudio 700/750kn
Ploca i napajanje su danas odneseni u RTV servis u N. Zagrebu gdje je diagnosticiran kvar jednog kondenzatora dok su jos tri oznacena kao potencijalno problematicna, naravno sva 4 su zamjenjena novim. Napajanje je vraceno kao ispravno.

Niti u jednom slucaju se nije radilo o pokusaju zavaljivanja kupca jer sam sam predlozio i inzistirao da se komp isproba prije ev. kupnje.
To sto kupcu/meni nije odgovarala cijena je drugi par carapa i spada u slobodnu trgovinu.

edit:

Tek sad sam vidio napisano da sam neozbiljan, neposten i toso. Zanimljivo je da nebi bio neozbiljan, neposten i toso da sam pristao na ponudjenu cijenu {#}

S obzirom na navedeno smatram se izrazito ozbiljnim, postenim i antitosom jer doticnom NISAM prodao komp te sam ga samim time spasio mogucih dodatnih troskova u buducnosti.

lp
Marko

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.3.2013 1:26 (markonezg).
14 godina
neaktivan

.........zanimljivo kako od čovjeka koji "pojma nema" ni o napuhanim kondićima ni o bateriji BIOS-a i njenoj ulozi,koji startanje kompa po tri-četiri puta pri paljenju naziva "to je normalno" odjednom ispadaš vrlo dobar poznavaoc hardwera,...i naravno "imaš frenda elektroničara u N.Zagrebu" pa si odmah čim sam ja otišao potegnuo do njega iz Petruševca.

A i frend ti je bolji elektroničar kad nevidi da su apsolutno svi kondići oko napaonskih regulatora spaljeni (ima ih ukupno 8 a svi su ako se nevaram 3300mF,6.3V).

Sve što sam rekao o tebi je istina a i pred tobom sam ti obećao da ću to ovdje objaviti,.....a ti se sad opravdavaj i uvjeravaj ljude kako si ti o.k.,pošten i zlatan{#},...i kako je komp u stvari ispravan........samo je trenutno "kod frenda u servisu"{#}.

citat iz prvog posta: "Sve je ispravno,može se isprobati".

citat iz tvog trećeg posta:"Rezime svega je da nakon što se ustanovilo da je ploča poluispravna{#}???...ma ona je neispravna prijatelju,i komp neradi!"

Ljudi su shvatili poruku{#},....pređi na Njuškalo tamo imaš više šanse{#}.

Jbg.....nisi imao sreće što ti nije došao netko tko pojma nema o hardweru.....sigurno bi komp prodao bez problema{#}.

Sretno! 

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.3.2013 9:42 (sina xx3).
13 godina
sina xx3 kaže...

.........zanimljivo kako od čovjeka koji "pojma nema" ni o napuhanim kondićima ni o bateriji BIOS-a i njenoj ulozi,koji startanje kompa po tri-četiri puta pri paljenju naziva "to je normalno" odjednom ispadaš vrlo dobar poznavaoc hardwera,...i naravno "imaš frenda elektroničara u N.Zagrebu" pa si odmah čim sam ja otišao potegnuo do njega iz Petruševca.

A i frend ti je bolji elektroničar kad nevidi da su apsolutno svi kondići oko napaonskih regulatora spaljeni (ima ih ukupno 8 a svi su ako se nevaram 3300mF,6.3V).

Sve što sam rekao o tebi je istina a i pred tobom sam ti obećao da ću to ovdje objaviti,.....a ti se sad opravdavaj i uvjeravaj ljude kako si ti o.k.,pošten i zlatan{#},...i kako je komp u stvari ispravan........samo je trenutno "kod frenda u servisu"{#}.

citat iz prvog posta: "Sve je ispravno,može se isprobati".

citat iz tvog trećeg posta:"Rezime svega je da nakon što se ustanovilo da je ploča poluispravna{#}???...ma ona je neispravna prijatelju,i komp neradi!"

Ljudi su shvatili poruku{#},....pređi na Njuškalo tamo imaš više šanse{#}.

Jbg.....nisi imao sreće što ti nije došao netko tko pojma nema o hardweru.....sigurno bi komp prodao bez problema{#}.

Sretno! 

Dal bi ja trebao biti poznavaoc hardvera ako znam ubaciti CD i odvrtiti par softverskih testova te namjestiti postavke u Biosu?

Da napisao sam da je racunalo ispravno jer je izvrsilo sve testove bez greske, ti si dosao isprobao komp i vidio da nakon istekavanja iz struje komp gubi bios postavke.

Stavili smo drugu bateriju i stvar je bila ista kao i prije osim sto je sada komp palio na prvi dodir gumba. Pogledao si bolje plocu i vidio da ima neispravne kondenzatore te si rekao da bi se ti zajebavao s tim i ponudio si cijenu koju meni nije odgovorala i to je to. Sto se tice "prijatelja" u N. Zagrebu kao sto sam ti i rekao u zivo radi se o clanu rodbine koji ima servis i koji mi inace popravlja TV, HiFi i satelitsku opremu. Ne vidim isto cemu cudjenje sto sam jucer popodne odnio plocu u servis? Pa ne zivim u donjem lapcu pa da radim 150km do Zagreba radi ploce od 100kn, sjeo sam u auto i za 10min bio u N Zagrebu te usput svratio u MagazinRS po Airlive Nmini AP. Ploca ce biti detaljno istestirana preko vikenda te ukoliko se bude javljala ista greska zavrsit ce u kanti za smece.

Nevidim uopce smisao ove drame, dosao si i ustanovio neispravnost te smo se razisli oko cijene i to je to.

16 godina
moderator

Lock!

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice