UML-zavrsni rad

poruka: 4
|
čitano: 1.457
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
UML-zavrsni rad

Dobar dan svima, evo novi sam na ovome forumu i u ovome sto pise u naslovu, UML-u jel :D

Dobio sam temu za zavrsni rad koja glasi ovako:

Modeliranje programskih sustava korsiteći UML UML (Unified modeling language) je jezik za modeliranje programskih sustava. Opisati osnovne karakteristike UML-a i kao primjer modelirati aplikaciju Elektroničkog kalendara s upisima i pregledom događaja. Prema modelu napraviti aplikaciju koristeći objektno-orientiranj jezik Javu, te opisati vezu između modela (UMLa) i aplikacije.
Ajmo reci dase razumijem u ovo objektno-orijentirano programiranje i nacin na koji funkcionira, vidim da se i UML temelji otprilike na tome. Htio bih ovo sam napraviti, ali ne znam poceti :)
stoga vas molim ako netko ima volje malo procitati i samo mi kratko opisati (ako zna naravno) nacin na koji bi ovo trebao raditi.Ja sam to zamislio kao recimo da napravim neku glavnu klasu koja bi bila godina, 12 podklasa kao mjeseci i dane kao objekte i sada to povezao na nekinacin. :D
Eto molim vas ako ima iskusnih u ovome podrucju da nabacite koji savjet ako znate kako ovo napraviti.Hvala unaprijed svima koji su volji pomoci, bog vas blagoslovio :)

edit: tek pocinjem uciti uml, pa da ne ispadnem bas preglup ako ova moja ideja nije najpametnija :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.6.2013 17:21 (vkjosip).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: UML-zavrsni rad

...

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.6.2013 9:58 (dexter2).
12 godina
neaktivan
jel ti problem napisati misljenje?
12 godina
neaktivan

Mogu ti eventualno pomoći sa aplikacijom u Javi, sa UML-om nisam upoznat.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice