UDK! - problem sa shadowima

poruka: 3
|
čitano: 673
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

ok neznam gdje da tocno ovo postam ali evo ovo je valjda najblize.

Pokuso sam na udk forum tamo neam nikakva prava za postanje i to. trazio sam nesto malo kao promjena lightmapping textura ali problem nemogu rijesit.

Znači ako neko koristi UDK (koristim udk jer sam probo malo unity i neznam nekako mi nepase valjda jer sam prvo iso sa udk i radio dosta, pa mozete i dodat misljenje udk vs unity) i ako je iskusan sa udk-om

Postavim model i imam ili jako ruzne sjene ili mogu pojacat lightmapping na jako visoko (trazi dosta snage, sto nije dobro za optimizaciju) i lightsource na jednu malu tocku, ako postavim light source na radijus npr32 dobijem dosta sijena kao da izvodi onaj falloff jako grubo.

nakon malo tesiranja sam vidio kad sam vratio na default sve brojke da normalan objekt ima dobre sjene ali kad ga scaliram jako se pogorsa rezultat. ako hocete mogu slikat da pokazem sa razlicitim postavkama

ako neko koristi i kuzi se u to bio bih zahvalan

phoda

0 0 hvala 0
14 godina

A da prođeš na Unreal Engine 4? UDK je dosta ograničen. Epic games sada pruža kompletan Unreal Engine 4 po skoro besplatnoj cijeni (ozbiljno).

A što se tiče tvojeg problema. Možda imaš problema sa Lightmapama.

Ja sam sa UDK radio prije nekoliko godina. Pa možda nije problem u tome.

Ako želiš možeš me dodati na skype ako imaš pa možemo pogledati gdje je tvoj problem i pokušati to popraviti.

U tom slučaju možeš mi poslati na PM ovdje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: UDK! - problem sa shadowima
tigerija kaže...

A da prođeš na Unreal Engine 4? UDK je dosta ograničen.

Teško da je za jednog amatera UDK ograničen. Bit će prije da ne koristi ni 5% toga što može, a da ovo što koristi - ne koristi pravilno. Treba naučiti kako se pravilno radi s Unreal Engineom 3, a ne bježati čim naleti na problem. Misliš da bilo koji drugi (pa i UE4) engine nema svojih ograničenja, i da možeš samo naivno trpati stvari bez znanja kako ih pravilno treba koristiti? I to sve uz još i zadržavanje visokih perfomansi? Mdaaa... Razvoj igara znači činiti kompromise, hardver nije svemoćan, a često i softver odražava ta ograničenja. Ako promotriš njegov problem to je upravo to. Treba naučiti alat koristiti pravilno i biti spreman na određene kompromise kvalitete/perfomansi.

Vještine i realni kapaciteti pojedinca (pogotovo amatera) u izradi sadržaja teško da mogu doseći razinu kvalitete UE3 zasnovanih AAA igara, a kamoli tek onoga što UE4 omogućava. Odnosno da to ovako objasnim: ružan i nekvalitetan model će biti ružan i u Unreal Engineu 3 onoliko koliko i u Unreal Engineu 4. Kada dosegne razinu detalja za kakvu bi realno trebao koristiti Unreal Engine 4, tada će i sam itekako znati što mu točno treba jer više neće biti amater-početnik.

Nije da UE4 nije moderniji, samo želim istaknuti da bježanje od alata čim naletiš na problem nije rješenje. Ako se već udomaćio sa UE3, zašto da ponovno migrira i gnjavi se sa hvatanjem osnova? Problem je što se UDK (koliko sam po forumu vidio) koristi u biti kao glorificirani map editor, nitko tome ne pristupa iole ozbiljno nego se samo igra sa ubacivanjem kojekakvog sadržaja i izradom mapa. U takvom kontekstu odbacivanje dosadašnjeg rada i seljakanje sa verzije na verziju nije problem, no kada se počne raditi nešto više od površnog nabadanja tada postaje problem.

A C program is like a fast dance on a newly waxed dance floor by people carrying razors.
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.10.2014 19:26 (rustweaver).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice