Trebam više od pomoći - početnik!!

poruka: 22
|
čitano: 3.599
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Evo ovako. Da se prvo lagano predstavim zanimanjem, a manje osobnim podacima, zasad.

Profesionalno se bavim marketingom i reklamama (dizajn- znam određene programe), a posao i istraživanja su me dovela do hipnoze i NLP-a. Svima vam je sigurno jasno da je cilj svake prodaje više od same psihologije, jer marketing i prodaja su zapravo čista hipnoza. Na ljude se kroz podsvjest može veoma jako utjecati i zapravo je to ono čime se ja bavim već godinama.

No kao i svugdje..postoji mali problem. Radim u jednoj firmi gdje je plaća izuzetno dobra..no posao je toliko stresan da gablec maltene jedem vani,i to na minus 10 kad je zima, sam. Da ne duljim previše nepotrebnim stvarima samo sam vas htio upoznati sa svojim područjem...E sad.. Pošto apsolutnim bogatstvom smatram količinu slobodnog vremena (jer smatram da život treba i živjeti) htio sam povećati slobodno vrijeme, a da zarada ostane ista..i to sa radom od kuće. Sa svojim projektom.

Zanima me kako početi programirati svoju internet stranicu i koliko vremenski treba okvirno za naučiti to određeno područje?Svugdje piše nauči HTML bla bla...dreamweaver bla bla...znam da postoji onaj <head> , pa <body> pa tamo treba utpikavati te kodove...dali je ubiti to cijela poanta izrade (sa grafikom) jer uvijek imam osjećaj da još nešto fali....onda te prebace na tisuću stranica pa skini ovo pa skini ono...pa fali ovaj dio pa fali onaj...

I kako ide sistem naplate kad bi htio početi zarađivati po broju klikova ili kako već? Adsense ili što već?

Rezime...grafiku poznajem (kako koja boja utječe na emocije-nesvjesno), marketing i NLP poznajem, znam kako privuči ljude da ostanu čitati stranicu što dulje...a baš imam osjećaj da me to nepoznavanje izrade internet stranice sputava u svemu. Pa ako može kakav savjet?

Koliko otprilike treba vremenski (a radio bi kao konj) da počne ići neka lovica na račun :)Projekt imam!

Zahvaljujem unaprijed!!

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Trebam više od pomoći - početnik!!
Trempi kaže...

Evo ovako. Da se prvo lagano predstavim zanimanjem, a manje osobnim podacima, zasad.

Profesionalno se bavim marketingom i reklamama (dizajn- znam određene programe), a posao i istraživanja su me dovela do hipnoze i NLP-a. Svima vam je sigurno jasno da je cilj svake prodaje više od same psihologije, jer marketing i prodaja su zapravo čista hipnoza. Na ljude se kroz podsvjest može veoma jako utjecati i zapravo je to ono čime se ja bavim već godinama.

No kao i svugdje..postoji mali problem. Radim u jednoj firmi gdje je plaća izuzetno dobra..no posao je toliko stresan da gablec maltene jedem vani,i to na minus 10 kad je zima, sam. Da ne duljim previše nepotrebnim stvarima samo sam vas htio upoznati sa svojim područjem...E sad.. Pošto apsolutnim bogatstvom smatram količinu slobodnog vremena (jer smatram da život treba i živjeti) htio sam povećati slobodno vrijeme, a da zarada ostane ista..i to sa radom od kuće. Sa svojim projektom.

Zanima me kako početi programirati svoju internet stranicu i koliko vremenski treba okvirno za naučiti to određeno područje?Svugdje piše nauči HTML bla bla...dreamweaver bla bla...znam da postoji onaj <head> , pa <body> pa tamo treba utpikavati te kodove...dali je ubiti to cijela poanta izrade (sa grafikom) jer uvijek imam osjećaj da još nešto fali....onda te prebace na tisuću stranica pa skini ovo pa skini ono...pa fali ovaj dio pa fali onaj...

I kako ide sistem naplate kad bi htio početi zarađivati po broju klikova ili kako već? Adsense ili što već?

Rezime...grafiku poznajem (kako koja boja utječe na emocije-nesvjesno), marketing i NLP poznajem, znam kako privuči ljude da ostanu čitati stranicu što dulje...a baš imam osjećaj da me to nepoznavanje izrade internet stranice sputava u svemu. Pa ako može kakav savjet?

Koliko otprilike treba vremenski (a radio bi kao konj) da počne ići neka lovica na račun :)Projekt imam!

Zahvaljujem unaprijed!!

Osobno nisam previše upoznat sa HTML-om i PHP-om (iako sam radio sa njima, ali davno), ali znaj da je HTML malo više od <head>, <body> i koda! Najbolji savjet koji ti mogu dati je ujedno i onaj koji bi ti i većina rekla - prati tutoriale po stranicama i YouTube-u! Ja sam sa većinu svoga cjeloukupnoga znanja u bezi programiranja stekao upravo tako! Pretpostavljajući da imaš nekakvu bazu znanja (kao što si i sam rekao), nemoj kretat od onih basic tutorial, odi na malo naprednije (ali ne previše napredne)! Kreiranje stranice može biti teško, pogotovo ako nisi otprije upoznat sa web dizajnom (ali neka te to ne sputava)!

Imaš različitih sistema naplate oko kojih ja trenutno ne znam ništa pa se neću petljati u taj dio!

Pozdrav!

15 godina
neaktivan

Odgovor na svoje pitanje možeš dobiti otprilike i ovako: koliko bi nekom web developeru bilo potrebno da pronikne u sve tajne marketinga? ;) Shvaćaš?

Ako je projekt doista dobar, nađi partnera koji je već u tome. Kažeš da imaš dobru plaću trenutno = možeš se dogovoriti za manji udio u firmi + određena (manja) mjesečna isplata do dovršetka projekta.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.4.2013 15:21 (vlad0).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Trempi kaže...

1. Baviš se marketingom i reklamama, što točno? Znati određene programe, znači znati jako malo. NLP-om se većinom služe prodajni predstavnici, HR manageri, i tako dalje.

2. Sa čime se na kraju baviš?

3. Baviš se hipnozom, koliko sam shvatio, i posao ti je stresan?

4. Imaš li na kraju slobodnog vremena ili ne?

5. Kako početi porgramirati svoju stranicu? Od početka naravno, kao i svi ostali.

6. Vremenski period, od 18 do 36 mjeseci, ako krećeš od nule, a po napisanom krećeš.

7. Adsense, PPC, takve modele naplate si može njuškalo jedino priuštiti, koji ima preko 300k unique posjetioca.

8. Poznavati grafiku i baviti se grafikom, (pretpostavljam da misiš na dizajn) je jako daleko jedno od drugog, jedno je teorija, a drugo je praksa.

9. Znaš kako privući ljude da tvoju stranicu čitaju što dulje, a kako ih misliš privući da uopće dolaze čitati tvoju stranicu?

10. Ukoliko te znanje izrade stranica sputava u svemu, plati nekog.

11. Vremenski, ovisi što smatraš lovicom, ako si spammer 0.009$ možeš očekivati u toku ovog mjeseca, za bilo kakav ozbiljniji povrat investicije, računaj minimalno 12 - 36 mjeseci, od službenog puštanja u rad.

Sretno {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.4.2013 15:26 (alankish).
15 godina
neaktivan

jest , adsense je uvjerljivo najbolji i najisplativiji. A pravit internet stranice možeš, trebat će ti vježbe i slično, na kraju krajeva može t to i netko drugi iskodirat, ali pustimo sad to.

Sama ideja ti je,  bit ću otvoren, blesava. Da bi zarađivao kroz reklame treba ti pristojan promet. Kako će svi ti ljudi pronaći tvoj sajt među svim ostalim? Zašto bi ostali? 

Mislim da je čitava stvar sa hipnozom i "pravim bojama" komična. Treba ti sadržaj. 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Zaista hvala na brzim odgovorima!

Uglavnom..slažem se Vlado, no moram napomenuti da ja nemam ni dana fakulteta iz tog područja. Nakon srednje škole sam počeo raditi u struci o kojoj nisam imao pojma (sad imam 26) i slažem se da ima dosta toga kroz godine za proći u bilo kojoj sferi, no isto tako ljudi općenito prirodno teže za time da im bude lakše (osim mazohista), pa čim shvate da postoji kraći put, uvijek će nastojati uštediti vrijeme pa i život postaje nevjerovatno lakši i ljepši. Rad u firmi me više ne zanima. 10 sati se vucarati po kancelariji za poslodavca koji okrene 4 puta više na tom istom projektu, a ne mrdne spolnim organom (da oprostite).

No...i prvi savjet je odličan. Zato me i zanima iz prve ruke sa ljudima koji su to radili. Mislim, imam ja casha za platiti da mi netko dizajnira stranicu, ali opet i imam i nemam osjećaj da je to tako teško da čovjek sam to nauči i uštedi lovu ali na uštrb vremena.

Neznam ni sam...zbunili ste me :) Ali posao od kuće i preko interneta mora krenuti što prije..

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Alan i Sun..ovako...

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Trempi kaže...
...

Iskreno, Trempi, da je cijeli posao preko interneta tako jednostavan, svi bi to radili. Za zaraditi dovoljno za život, i to putem interneta, danas, osim ako nisi stručnjak, a da jesi, ne bi niti pitao ovdje, treba pojesti puno g***na, i kako aludiraš, takav put, ti može postati punu, puno dulji. Posebno putem reklama, odnosno pay-per-click oglasa, kada si zadnji put kliknuo na neku reklamu? Opet, uz dužno poštovanje, imaš izrazito krivu predstavu o cijeloj priči, i kako je netko rekao, bitan je sadržaj, ciljana grupa, kao i veliki broj drugih faktora, a ne reklame.

EDIT: Trempi, no hard feelings, sukladno tvojem pitanju, ponuđen ti je odgovor.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.4.2013 15:42 (alankish).
12 godina
neaktivan

Alane i Sun, po struci sam "električar", bez dana radnog staža u "struci". Kad moram zamjenit luster zovem tatu otprilike. Od kad sam završio školu radim u marketingu, "uglavnom" u dizajnu (crtanje primjeraka letaka naprimjer).

Slučaj je htio da sam nekoliko godina hodao sa curom medicinske struke no samnom je teško opstati jer imam poremećaj da pretjerano analiziram sve što mogu (a mogu dosta), tako da se uvijek imam potrebu prebaciti na novi problem kad rješim postojeći što bi se reklo, zanima me sve ono što ne poznam ..One thing led to another, ali uglavnom su me mediji i psihologija (posebice podsvjest) uz puno znatiželje doveli i do hipnoze i NLP-a. Kroz posao sam to imao priliku dobro testirati (subliminalni marketing za kojeg se velike marketinške tvrtke kunu da ne postoji) i putem otkrio da se kroz ta ista "vrata" može svašta napraviti, a ne samo prodati proizvod. A ja se upravo kroz to bavim sa "tricks of the trade".

Sun, nije to baš toliko smješno koliko ti se čini jer se to da vrlo lako istestirati. Upotreba određenih boja i simbola također utječe na našu percepciju. Niti jedne TV vijesti na svijetu u pozadini iza voditelja nemaju žuto-zelenu ili ljubičasto-narančastu pozadinu. Uglavnom je crveno-plava (pogledaj sve naše vijesti)... i to nie slučajno. S druge strane niti jedan fast-food restoran nema crveno-plavu kombinaciju boja... opet s razlogom. Automobilski "brand-ovi" intenzivno koriste elementarne i zodijak simbole itd...Dakle imam ja i priču i sistem..osim pozadine boja :)

Uglavnom Alane, što se tiče stresa i slobodnog vremena (hipnoza u slobodno vrijeme). Da se nadovežem na početak. Imam izuzetno kratak filter na idiote. Pošto sam mrvicu pre samosvjestan po pitanju vlastitih kapaciteta, i pošto imam urođen animozitet prema repeticiji gluposti... sklon sam prepotentno, bahato i beskompromisno argumentirati vlastita mišljenja, pri čemu nemam tolerancije za one koji čine dio dinamike ponavljanja uvijek jednih te istih gluposti. A to se konstantno događa na poslu. Jer su moje istine obično drukčije od tuđih :)

Ljudi koji u toj firmi žive od prodaje i sami padaju na taj isti marketing. Ja "zaradu" mjerim slobodnim vremenom koje mi ostaje nakon što sam podmirio životne potrebe. Meni je najveća ambicija da imam što jest i da su mi knjige na suhom, a uz sve to da internet radi.. Njima ostaje tek da se vesele reklamama koje idealiziraju i romantiziraju uredski flert... što je najbliže što mogu doći do ljudskosti i do zadovoljstva u njihovom dugom, ali odlično plaćenom radnom tjednu.

Ja protiv svoje (njihove) "mašine" i ne želim napraviti ništa. Da te mašine nema, i da netko ne trati svoj život provodeći ga u firmi šireći svoje dupe u nekoj kancelariji 10 sati dnevno, ja ne bih mogao raditi sat vremena dnevno od kuće (što mi je cilj), i samo s time preživjeti mjesec. Zahvaljujući upravo njima, i takvim sličnima, to mi je ipak omogućeno, jer eto... uvijek ima netko tko je voljan za malo ekstra novca provest svoj život rintajući za druge. Što je više takvih - to je moje radno vrijeme kraće. Sa 8 sati skratilo bi se na jedan do dva, a imao bi sve što sam imao i kada sam pred 6 godina počeo raditi ovaj posao, i bio plaćen kao većina dobro plaćenih ljudi (sa 22 sam kupio novi auto od plaće recimo)... po satu provedenom na radnom mjestu.

No izgleda da po svemu sudeći, nema šanse za izradu svoje web stranice, nego dati u ruke nekome tko s time barata!!

Hvala svejedno!!

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

I da..ne mislim se ja baviti reklama na svom website-u :)

Daleko od toga....bila bi jako ciljana publika....ali bi isto tako htio imati koristi od te stranice. A ne da ju radim bezveze.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Trempi kaže...

Dobrodošao, znaš li koliko mladih u RH radi uopće u struci? Iznenadio bi se. Malo si odužio svoj post, možda po meni sa nepotrebnim detaljima, ukratko bih ti rekao sve ovo što si ti naveo jest marketing. Upotreba boja, simbola, tipografije, sve te značajke služe kako bi potencijalnog kupca/korisnika/posjetitelja privukle/zadržale k tvojem proizvodu/usluzi. Zanemarimo velik dio tvog posta, jer nije relevantan za temu, i fokusirajmo se na istu. Ono što je tebi potrebno je sadržaj, reklama, kao što znaš nemože biti samoj sebi svrha, u gornjem postu sam ti kao zgodnu analogiju naveo njuškalo, koji kao jedini model zarade ima zaradu od reklama, PPC oglasa, pop-up reklama, itd, a koji je svojedobno prilikom samog početka, utrošio ogromne iznose u, pogodi, sam marketing, neznam sjećaš li se reklama po TV-u, novinama, da ne nabrajam, upravo iz razloga kako bi privukao krucijalni broj posjetitelja, koji su potrebni da se cijela investicija počne vraćati kroz neko određeno vrijeme.

16 godina
odjavljen
Trempi kaže...

I da..ne mislim se ja baviti reklama na svom website-u :)

Daleko od toga....bila bi jako ciljana publika....ali bi isto tako htio imati koristi od te stranice. A ne da ju radim bezveze.

Moram se opet nadovezati, imaš ciljanu publiku, par postova prije si rekao da imaš projekt, spomenuo si da imaš novčana sredstva (citiram: cash), nemaš model naplate. Ukoliko si u Zagrebu, imaš odličnih startup centara, gdje možeš svoju ideju prezentirati, oformiti tim, definirati model zarade i krenuti sa cijelom idejom. Kao što ti je netko rekao, za sami uzradu stranice nije ti dovoljno poznavati HTML tagove, potrebno je puno više, posebno ako se radi o sustavu koji treba biti dostupan 99.9% korisnicima, kao što su ti i bitni hardverski resursi, naročito ukoliko je riječ o skalabilnoj aplikaciji, namjerno sam spomenuo riječ aplikacija, jer danas statične web stranice  ne drže vodu, posebno u slučajevima gdje trebaš imati interakciju korisnika u realnom vremenu, a u takvim slučajevima trebaš opskurna server side riješenja, kako bi hendlao preko 10k istovremenih konekcija.

12 godina
neaktivan

Zaista zahvaljujem na srdačnoj i iskrenoj dobrodošlici! Zahvaljujem i što svojom skromnošću nadopunjuješ moje široke postove, dodavajući im pragmatičnost koja meni očito fali :)

Znači..imam novaca ali nemam da se reklamiram...ali ako imam dobru shemu sa sadržajem i ako se stranica proširi (ne ciljam na Hrvatsku) mogu početi okretati novac?

Sadržaj bi bio na engleskom (jer je preko 80 posto sadržaja na internetu na tom jeziku) pa bi bilo glupo pisati i očekivati zaradu sa stranicom na jeziku kojeg zna tek nešto preko 4 000 000 ljudi, zar ne?

12 godina
neaktivan

Uostalom...ne očekujem ja nikakvu zaradu u početku...svjestan sam da treba vremena.

Meni je samo bitno da ja mogu iz kuće pokrenuti bussines. Bez ikakvih centara. Sam svoj majstor!

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Uzeti ću u obzir tvoje odgovore svakako!!! Hvala!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Danas nije neki problem napravit stranicu pošto više nema potrebe za znanjem HTML-a, postoji wordpress koji je daleko pojednostavljen i kroz graficko sucelje rađenje stranice je ekvivalentno postanju na forumu... 

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

E to mi treba...tako nešto otprilike. Hvala puno!

16 godina
odjavljen
Trempi kaže...
...

Nema na čemu. Rečeno ti je sve gore, stavi sve na papir, da ne izgubiš misao vodilju, i kreni. Naravno da možeš početi okretati novac, no kako ti je rečeno, stvari nisu tako jednostavne. Ukoliko je sama usluga/sadržaj namijenjena lokaliziranoj skupini, piši na hrvatskom, ukoliko je suprotno, engleski.

k1klop kaže...

Danas nije neki problem napravit stranicu pošto više nema potrebe za znanjem HTML-a, postoji wordpress koji je daleko pojednostavljen i kroz graficko sucelje rađenje stranice je ekvivalentno postanju na forumu... 

Wordpress je prvenstveno blog platforma, izrazito močna, no nije prikladna ako radiš online beting sistem, ili oglasnik.

I'm out.

12 godina
neaktivan

Alan, može još samo jedno pitanje? Jer vidim da si na domaćem terenu. Dali ti isto izrađuješ stranice ili aplikacije ili nešto treće?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Trempi kaže...

Alan, može još samo jedno pitanje? Jer vidim da si na domaćem terenu. Dali ti isto izrađuješ stranice ili aplikacije ili nešto treće?

Naravno, može i u PP, ukoliko je riječ o specifičnijim pitanjima. Da, backend. Naravno, da ne shvatiš moje postove pregrubo, za suvislu zaradu od recimo 1000 Eur, ako te zadovoljava, samo od oglasa, trebaš imati sadržaj koji zanima jako puno ljudi. S druge strane za nekakav ozbiljniji projekt, nazovimo ga startup, nije dovoljan samo entuzijazam, potrebna je ideja, investicija, kao i tim ljudi s kojima ćeš raditi, kako bi cijeli projekt zaživio u što kraćem roku, i kako bi ti se cijela investicija počela vraćati što prije. Kako ti je kolega rekao, Wordpress je way to go, u svakom slučaju ako nisi siguran, imaš mnoštvo gotovih predložaka, pluginova, i ogroman community.

12 godina
neaktivan

Skinuo sam dva wordpressa, ali mi ih trenutno otvara u zip-u sa ikonicama.

Dali možda imaš neki direktan link baš za instalaciju programa..da mogu šljakati u njemu kao u dreamweaveru? Hvala još jednom.

16 godina
odjavljen
Trempi kaže...

Skinuo sam dva wordpressa, ali mi ih trenutno otvara u zip-u sa ikonicama.

Dali možda imaš neki direktan link baš za instalaciju programa..da mogu šljakati u njemu kao u dreamweaveru? Hvala još jednom.

Za wordpress ti treba Apache/MySQL web server. WP je CMS/blog web aplikacija, znači vrti se na serverskom okruženju. Prati ovaj tutorial, kako bi instalirao (v)AMPP server na svojem računalu lokalno. Ostala dokumentacija ti je sva dostupan na wordpress.org.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice