Program mogu pisati CodeBlocks?
Mozes Code::Blocks koristiti, mozes Qt Creator, VS, Notepad++ ako zelis - samo u tom slucaju morat ces sam rucno kompajlirati u terminalu, tj. cmdu sto je za apsolutnog pocetnika mozda ipak malo previse, jer ovi programi prije navedeni sve to obave za tebe u pozadini. No, kad jednom stasaš, svakako je dobro, dapace ja bih rekao da bi trebao znati kako to funkcionira ispod haube (predprocesor, kompajler, linker...) i da znas to reproducirati sam u terminalu.
Ali za sam pocetak uzmi vec kompletan IDE koji god zelis - C::B, Qt Creator, VS, svejedno je, s tim da su svi navedeni sto se tice megabajta puno laksi od VS-a (VS ima par gigabajta ako se ne varam jer ima tonu alata koji ti iskreno trenutno NE trebaju), pa mozda ipak da ne krenes odmah s VS-om, ali apsolutno je na tebi i tvojim zeljama kako god ti hoces.

McLaren Mercedes:1974.Emerson Fittipaldi-1976.James Hunt-1984.Niki Lauda-1985.-1986.Alain Prost-1988.Ayrton Senna-1989.Alain Prost-1990.-1991.-Ayrton Senna-1998.-1999.Mika Hakkinen-2008.Lewis Hamilton