Uređaj nov, nekorišten sa zaštitnim folijama.
Kupljen na pravnu osobu, ovjereno jamstvo 2 godine Hrvatskog telekoma od 25.3.2022
Zagreb, 2000 kn
Uređaj nov, nekorišten sa zaštitnim folijama.
Kupljen na pravnu osobu, ovjereno jamstvo 2 godine Hrvatskog telekoma od 25.3.2022
Zagreb, 2000 kn
Pričaš pizdarije.
Za nov neotvoren uređaj sa urednim HR jamstvom 2000kn je ok cijena pošto je taj mob 2300+ u dućanima koji nisu znj.
Aj jos za 100kn nize bi se dalo pregovarat.
Bolje jamstvo u HT nego u tom nekom mobi shop za koji nikad čuo nisam.
Možda ne najbolja ponuda ikad ali definitivno nije zaslužio da mu ti negativno komentiras oglas.
Btwza koliko bi ga ti prodavao da si na njegovu mjestu?
Sigurno 1500kn hhh
Ko da pravna osoba ne mora platiti porez. Platit će ga na neki način. Neki nisu u sustavu pdv-a. S druge strane, prodavači imaju nekad drugačije uvjete jamstva ako je uređaj kupljen na firmu.
Ovo na nabavi je "rabljeni" telefon za 2289. Iskotilo se tih par ducana, uvik najjeftiniji na nabavi, a roba sumnjivog podrijetla.
2000kn je cisto ok od kolege s foruma uzet.
Račun se izdaje prema posebnom postupku oporezivanja marže sukladno članku 95. stavka 4. Zakona o porezu na dodanu vrijednost ( NN, br. 73/13 ).
PDV je sadržan u cijeni, a obračunava se na ostvarenu maržu. Iznos u trošak – DA. Odbitak poreza – NE
Ovo na nabavi je "rabljeni" telefon za 2289. Iskotilo se tih par ducana, uvik najjeftiniji na nabavi, a roba sumnjivog podrijetla.
2000kn je cisto ok od kolege s foruma uzet.
Račun se izdaje prema posebnom postupku oporezivanja marže sukladno članku 95. stavka 4. Zakona o porezu na dodanu vrijednost ( NN, br. 73/13 ).
PDV je sadržan u cijeni, a obračunava se na ostvarenu maržu. Iznos u trošak – DA. Odbitak poreza – NE
evo napomena jednog od njih, dakle radi se o nekorištenom uređaju, original zapakiranom kao što je i ovaj na oglasu
znači ako smatraš da je na nabavi rabljeni mobitel, onda je i ovaj rabljeni na oglasu
Samsung Galaxy A52s 128GB 5G, Awesome Black. Nekorišten uređaj. Original zapakiran. Garancija 24 mjeseca. Uređaj otkupljen od fizičke osobe, prema zakonu takav uređaj se tretira kao rabljena roba bez obzira što se radi o još uvijek novom, zapakiranom i nekorištenom uređaju.
a što se tiče poreza za takav uređaj, ok, znači na te uređaje se primjenjuje posebni način oporezivanja, ali svejedno, dobiješ u trgovini račun, jamstvo i tretira te se kao potrošača, a trgovac je platio porez kakav god da je
kolega koji ovdje prodaje mob ne daje nikakav račun, mob je kupljen na pravnu osobu i nemaš status niti zaštitu potrošača, dapače, nemaš čak niti dokaz da si kupio taj uređaj jer tcomu stoji u sustavu da je uređaj kupila neka firma s kojom ti nemaš nikakve veze - koliko je već i to problematično za ostvarivanje garancije ne znam, ali znam da se možeš jebat sa pravima potrošača koja te inače štite kad je uređaj kupljen na pravnu osobu
možda je cijena ok, ne znam, možda se može ostvariti i garancija, ali znam da sva pravila oko zaštite potrošača ne vrijede kod tako kupljene robe i ja osobno bi radije kupio za 300 kuna više isti takav uređaj za koji ću imati normalan račun, garanciju i zaštitu kao potrošač
eventualno bi nazvao tcom i pitao koliko je problematično ostvariti garanciju pri kupnji ovakvog uređaja na tuđe ime i pravnu osobu, pa ako me bar donekle uvjere da je to ok, onda bi uzeo i takav mob