Vodič kroz matične ploče za početnike izdvojena tema

poruka: 2.060
|
čitano: 881.952
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Vodič kroz matične ploče za početnike
Stjepanj kaže...
jerdna_gejmer kaže...
Hvala na respondu.
Overclock me toliko i ne interesira koliko stabilnost i po mogućnosti što niže temperature, znači ne bih ganjao 5GHZ ili nešto slično (bez uvrede ako to netko radi), zanima me samo gaming. I ako ni po čemu drugome izabrao bih G1.Sniper čisto zbog izgleda jer mi se stvarno sviđa ploča.

uzmi onda tu sniper, ploca ubija bez obzira overkloko ti ili ne!{#}

Kakva je ova naspram snipera?
Asrockica z97x killer, ili možda maximus ranger  VIII?
Ima iste komplikacije sa clockanjem ko i prethodne asrockice? Kompliciranost i to, a ne samo podizanje množitelja i eventualno napona?

steam: bevis6
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.7.2014 12:49 (Bevis).
15 godina
jerdna_gejmer kaže...

Trebao bih vaše mišljenje oko izbora matične. Krećem sa sastavljanjem kompa i prva prepreka mi je matična, nisu baš moje područje.
Na ploči bi bio 4670K, overclock planiram ali ništa spektakularno, do nekakvih 4.0-4.2GHZ, PC bi služio isključivo za igre.
Cijene matičnih su dosta slične, razlika između najskuplje i najjeftinije je stotinjak kuna, tim sam ih redom i napisao, od skuplje prema jeftinijoj.
Mene najviše privlači G1.Sniper, čisto zbog toga što bih uzimao Gigabyte R9 290 grafičku, pa bi bili isti brand, ali želim čuti što vi mislite. Na koju da se odlučim?

Zašto ne kupuješ noviji Z97 chipset ??

11 godina
neaktivan
Razmišljao sam o tome i o 4690k, ali ipak ne bih, radije bih kupio 4670k koji je za mene fantastičan izbor (pošto mi je samo gaming važan), ništa više od toga mi ne treba, te bi eventualno za par godina kupio novi procesor u slučaju da performanse budu vidljivo bolje.
13 godina
jerdna_gejmer kaže...
Razmišljao sam o tome i o 4690k, ali ipak ne bih, radije bih kupio 4670k koji je za mene fantastičan izbor (pošto mi je samo gaming važan), ništa više od toga mi ne treba, te bi eventualno za par godina kupio novi procesor u slučaju da performanse budu vidljivo bolje.

pa 4690k je noviji, bolji, hladniji s većim oc potencijalom i nije velika razlika u cijeni, a ide i na z87 i na z97 ploče

evo cijene,  pa vidi

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=4690k

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=4670k

11 godina
neaktivan
Ma razumijem te, ali taj pomak me uopće ne fascinira, nije ništa revolucionarno, po meni je razlika samo u 100MHZ i bolja termalna pasta (ili što već za bolje temperature) kod 4690k.
11 godina
neaktivan
Vodič kroz matične ploče za početnike

pozdrav ljudi

Mozete li mi reci jeli nvidia asus GTX750 TI 2GD5 OC kompatibilna s asrock H55M-LE maticnom

graficka je pci 3.0 a maticna pci 2.0

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Skafiskafnjak kaže...

pozdrav ljudi

Mozete li mi reci jeli nvidia asus GTX750 TI 2GD5 OC kompatibilna s asrock H55M-LE maticnom

graficka je pci 3.0 a maticna pci 2.0

sve je kompaktibilno, nemas brige! grafa ce da puca od srece!{#}lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
13 godina
jerdna_gejmer kaže...
Ma razumijem te, ali taj pomak me uopće ne fascinira, nije ništa revolucionarno, po meni je razlika samo u 100MHZ i bolja termalna pasta (ili što već za bolje temperature) kod 4690k.

naravno da pomak nije fascinantan kako su to ljudi očekivali i kako je intel najavljivao, mnogi vlasnici i5 4670 već gledali kako svog prodati i uzeti ovog da bi mogli zračno do 5.0 i njima se svakako to ne isplati

no za nekog tko upgrejda sa nekog prastarog proca i matične ili kupuje potpuno novu konfu - nema se što razmišljati za 100 ili manje kuna razlike jer već niža temperatura dovoljan je razlog za kupiti 4690k a ne prethodnika

13 godina

Imam ovu maticnu http://www.asrock.com/mb/VIA/775Dual-880Pro/

Prodao sam je čovjeku ispravna je sve pali ali kad se instalirava wind dođw do 60% i dođe bluscreen, probao je sa drugim hdd-om,procesorom,memorijama i uvijek isto. U čemu bi moglo biti problem?

Koristio je ATA hdd rekao sam mu da proba sa SATA hdd.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozz svima :)

Prije 3 tjedna sam si nabavio radeon r9 280 i kakave sam sreće, pred par dana mi je rikla matična. Ne dobijam signal do ekrana. Sve sam isprobao, drugo napajanje, druga grafička, drugi ekran, mijenjao pastu na CPU, mijenjao RAM-e itd. ali ništa. Trenutno imam Asrock 770 Extreme3, AMD 770 + SB 710 chipset. Trebao bi preporuku za neku maticnu da podržava moj Phenom II X4 BE, i ako je moguće da bi podržavala upgrade CPU-a na nekui AMD s 8 jezgri. Također bi bilo dobro da ima dva PCI-e utora kako bi mogao spojit dvije R9 grafičke (još nemam dvije ali "jednog dana" :P)
Krajem tjedna idem do ZG pa mogu navratit u Inistar ili futuru ako ima tamo šta korisnog.
Ostale specifikacije su navedene pod Moj PC.
Hvala :)

Edit:
npr. dali bi odgovarala ova http://www.instar-informatika.hr/maticna-ploca-asus-m5a97-r20/0201519

čisto kao primjer, slobodno recite ako ima šta bolje :P 

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.7.2014 0:25 (SvAbO666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
SvAbO666 kaže...

Pozz svima :)

Do te cijene to je jedan od najboljih (ako ne i najbolji) izbor za tebe...Eventualno u obzir mozes uzet i ovu gigicu ali ako nemas love asusica ce odradit svoj posao dobro...{#}

http://www.instar-informatika.hr/maticna-gigabyte-amd-ga-990xa-ud3-sam3ddr3sata-iiilanusb-2030firewire-atx-box/GA-990XA-UD3

Ako ces ici vrlo brzo na sli/cf  i imas love onda bi ja isao na ovo...{#}

http://www.instar-informatika.hr/maticna-gigabyte-amd-ga-990fxa-ud3-sam3ddr3sata-iiilanusb-2030firewire-atx-box/GA-990FXA-UD3- bolja za cf/sli jer obe grafe rade na x16, zagrijan chipset i fazna regulacija

http://www.instar-informatika.hr/maticna-ploca-asus-m5a99x-evo-r20/0201526 -vise opcija i hladnija ploca

TL-za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.7.2014 21:22 (Tomo53nja).
15 godina
neaktivan
Hvala na odgovoru :D
A dali ja na sve ove maticne mogu i kasnije stavit CPU s 8 jezgri?
14 godina
SvAbO666 kaže...
Hvala na odgovoru :D
A dali ja na sve ove maticne mogu i kasnije stavit CPU s 8 jezgri?

Kakvo je to pitanje naravno da možeš bilo koji AMD AM3,AM3+ FX4XXX,6XXX.8XXX staviti na navedene ploče.

AMD Phenom II X4 555 BE,MSI 990FXA GD80 v2.2
15 godina
neaktivan
OK thanks
14 godina

planiram kupit Asus H81m-plus, zanima me ima li itko dotičnu da javi kakav review. Pročito ovdje da je ploča uparena sa jeftinim g3258 i da su čak došli do 4.7 ghz pa reko da sebi uzmem za cirka 900kn oboje

13 godina

Crkla mi je maticna ploca.I sada planiram uzeti novu do 600 kuna.Ostatak konfiguracije je:

CPU:AMD Athlon x3 3,2GHz

GPU:ATI Sapphire 5570 VaporX 1GB

Napajanje:550W.

RAM:4GB

OS-WIN7 x64

Htio bi da ta MBO moze se ubaciti i noviji proc FX po mogucnosti ili kakav Intelas.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Endymon kaže...

Crkla mi je maticna ploca.I sada planiram uzeti novu do 600 kuna.Ostatak konfiguracije je:

.....

Htio bi da ta MBO moze se ubaciti i noviji proc FX po mogucnosti ili kakav Intelas.

Ako budeš kupovao ploču sa Intel socketom odmah moraš i novi CPU kupovati

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
15 godina

koja maticna je bolja od ove dvije? gigabyte ga-ma785gmt-ud2h ili asus M5A78L LE? cpu je amd x2 255 3,1ghz..

13 godina
Haker_x kaže...
Endymon kaže...

.....

Ako budeš kupovao ploču sa Intel socketom odmah moraš i novi CPU kupovati

Ah da,zaboravio...Onda cu se drzati AMD proca.Koja bi ploca bila dobra?

14 godina
Asus M5A97 R2.0 ili Gigabyte 970A-UD3P osobno bih kupio ovu drugu zbog nešto snažnije regulacije
AMD Phenom II X2 555 BE@4.0GHz,MSI 990FXA GD80 v2.2
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

M5A97 R2.0 je najbolja ploča u tom cjenovnom rangu, definitivno.

Toni
Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Jel heatsink na matičnoj treba bit topal?

1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
jerdna_gejmer kaže...

Jel heatsink na matičnoj treba bit topal?

i to kako! za barem 10°c vise u prosijeku od cpu-a na idleu, no ne brini prosijecna temp se krecu oko 45-55°c zbog klasicno tankih pasivnih heatsinkova! LP

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.7.2014 13:55 (Stjepanj).
11 godina
neaktivan

Uplašio sam se kad sam prvi put dotaknuo, stvarno je dosta vruće, pogotovo kada igram recimo COD2 (jer ništa drugo i ne igram zbog integruše). Mislim da je i veće od tih 10° od procesora na idleu, procesor je pod stock hladnjakom, znači kada kupim neko high end zračno hlađenje i heatsink na matičnoj će biti hladniji?

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
jerdna_gejmer kaže...

Uplašio sam se kad sam prvi put dotaknuo, stvarno je dosta vruće, pogotovo kada igram recimo COD2 (jer ništa drugo i ne igram zbog integruše). Mislim da je i veće od tih 10° od procesora na idleu, procesor je pod stock hladnjakom, znači kada kupim neko high end zračno hlađenje i heatsink na matičnoj će biti hladniji?

pa grije se jos vise jer koristis integriranu koja takoder opterecuje cipset jer komunicira s njim...nis ne brini! pogledaj s nekim hw monitoringom(evo najednostavniji je "specy") temp. pa javi koliko je to vruce!

12 godina
neaktivan

jeli postoji kabel  pretvarac sata 2 u satu 3 ??? jer imam HDD od sate 2 a maticna podrazava satu 3

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Ice45 kaže...

jeli postoji kabel  pretvarac sata 2 u satu 3 ??? jer imam HDD od sate 2 a maticna podrazava satu 3

?SATA 2 i SATA 3 imaju isti standard povezivanja tako da možeš koristiti bilo koji stariji SATA kabel,nemaš potrebe kupovati npr SATA 3 kabel prosto jer su i stari SATA 1,2 kabeli te uređaji u tvojemu slučaju HDD SATA2 disk međusobno kompatibilni s SATA3 konektorom na matičnoj ploči.

AMD Phenom II X2 555 BE@4.0GHz,MSI 990FXA GD80 v2.2
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.7.2014 14:56 (3n3m1).
12 godina
neaktivan
3n3m1 kaže...
Ice45 kaže...

?SATA 2 i SATA 3 imaju isti standard povezivanja tako da možeš koristiti bilo koji stariji SATA kabel,nemaš potrebe kupovati npr SATA 3 kabel prosto jer su i stari SATA 1,2 kabeli te uređaji u tvojemu slučaju HDD SATA2 disk međusobno kompatibilni s SATA3 konektorom na matičnoj ploči.

da ali kako cu spojit hdd stari :D

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice