pozz svima .. danas malo onako savrljam po netu .. skinem sebi SPEEDFAN cisto da vidim malo temperaturu kompa kad ono IMAM STA I DA VIDIM xD
naime CPU temperatura je 80C
CORE 0 99C
CORE 1 93 ( tako negdje )
HDD,gpu ostalo je sve OK znaci temperature su 40C tako nekako .. a sto mi je najveca "furka" pise mi CPU USAGE 100% .. a uopste nista ne radim na kompu samo mi MOZZILA OTVORENA i WINAMP xD .. msm logicno bi bilo po tome " CPU USAGE 100% ) da sam otvorio 1000 programa i radim 1000 operacija pa mi je toliki CPU USAGE ... medjutim nista ne radim i toooliki je .. a i temperatura takodjer .. zna li ko u cemu je problem ?
U kompu imam 2 ventilatora i poprilicno dobro HLADE .. centralna mi je otvorena (jedna strana) kada malo ruku stavim ne osjetim amaBAS nikakvu toplotu ...
NE RAZUMIJEM ovaj problem :D !
zna li ko o cemu je rijec ? mozda da kupim novu termalnu pastu ? ali opet me zanima zasto je CPU USAGE 100% ??
Hvala vam unaprijed !
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Otvori task manager, tamo pod PROCCESSES, pogledaj koji program ti jede procesor, zatim klikni na END TASK.
Zatim pogledaj tab PERFORMANCE, tamo vidi CPU USAGE, maral bi pasti bliže 0% kad ništa ne radiš.
E sada trebalo bi vidit koji je to program čiji proces si zaustavil, pa onda njega reinstalirat ili snimit drugu verziju ako ova stvara probleme.
A kaj se tiče temperature ona je dosta visoka, onda će nešto pasti kad ugasiš proces koji uzima 100% procesora, ako i dalje budu visoke skini hladnjak, očisti ga i promjena pastu (preporučam Arctic Cooling MX-4 u linksu).
Ili ti senzor krivo učitava ili si ti krivo pročita. Pogledaj s nekim drugim programom, everestom, hwmonitorom...
Hvala ti .. ionaku sutra idem instalirat WIN7 64 bit .. pa cu vidjet kako ce i sta ce bit nakon toga :) ako bude TEMP opet visoka idem staviti pastu ;)