Procesor i3 ili ipak i5

poruka: 28
|
čitano: 5.008
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Procesor i3 ili ipak i5

eh ovako da predjem na stvar

imam intel g620 koji sam uzeo prije par dana(bio sam primoran da kupim bilo sta za sto manje pare) i ati 5770 graficku kartu

igram samo BF3 i prije sam to i mogao super igrat dok sam imao phenom II x4 840 koji je ipak mnogo snazniji ali sad otkad imam ovaj g620 ne mogu igrat BF3 vise jer pravi strasan bottleneck znaci spustim igru da vidim u afterburneru GPU usage i to je katastrofa {#} GPU USAGE oko 60%

ocito ovaj procesor je preslab za BF3.problem je u tome sto je to jedina igra koju igram jer imam ju originalnu ostalo igram manje vise,probao sam danas i ovaj novi resident evil i on mi laga i grafa mi ne radi kako treba u toj igri

probao sam naravno instalirat i neku manje zahtjevnu igru da vidim jel graficka uredu i dal zna radit na 100% uopce,skino sam portal 2 i tu graficka radi 100%

sad da vas pitam jel dovoljno da skupim para za i3 2100 da bi igrao battlefield 3 bez bottlenecka il ipak moram skupit keša za neki i5????

nije mi jasno kako mi ovaj g620 pravi takav bottleneck vidjao sam po netu da neke budale sa ovim procesorom guraju cak i 6870ku koja je daleeeeekooo bolja grafa od ove moje

znaci i3 il ipak mora i5??

btw prodajem i ovaj g620 ima 1 god garancije,nek mi se neko javi ako je zainteresovan :)

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Procesor i3 ili ipak i5

Sa i3 2100 bi u odnosu na G620 osjetio razliku, ali ovisi o kojem i5 razmišljaš!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Procesor i3 ili ipak i5
godo kaže...

Sa i3 2100 bi u odnosu na G620 osjetio razliku, ali ovisi o kojem i5 razmišljaš!

pa o bilo kojem i5 ha ya sto jeftiniji da je

i5 2300 npr il i5 2400

13 godina
neaktivan
Procesor i3 ili ipak i5

mogao si i nas sa gamersa pitat al hajd uzmi i3 2100 jer u bf3 razlika u fps izmedju i3 2100 ,PII x6 1100T i i5 2500k je 5 fpsa znaci samo uzmi i3 2100 i stvarno mogao si ciglu pitat on bi ti rekao isto sto ja

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Procesor i3 ili ipak i5

Problem toga G620 je relativno nizak radni takt (2,6 GHz) a ne da se puno clockati. Da je barem na 3,0 GHz bilo bi osjetno bolje.

Kako misliš ima još samo godinu garancije, pa Sandy bridge procesori su tek negdje oko godinu i par mjeseci na tržištu, G620 je iz drugog kvartala 2011 dakle ima barem još 2 godine jamstvo od ukupno 3.

Što se konkretnog upita tiče, i5 je svakako bolji od i3. Zato i jest skuplji. i3 ima 2 fizičke jezgre i hyperthreading (dakle 4 logičke) dok i5 ima baš 4 fizičke jezgre i nema HT.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Problem toga G620 je relativno nizak radni takt (2,6 GHz) a ne da se puno clockati. Da je barem na 3,0 GHz bilo bi osjetno bolje.

Kako misliš ima još samo godinu garancije, pa Sandy bridge procesori su tek negdje oko godinu i par mjeseci na tržištu, G620 je iz drugog kvartala 2011 dakle ima barem još 2 godine jamstvo od ukupno 3.

Što se konkretnog upita tiče, i5 je svakako bolji od i3. Zato i jest skuplji. i3 ima 2 fizičke jezgre i hyperthreading (dakle 4 logičke) dok i5 ima baš 4 fizičke jezgre i nema HT.

kod nas u bosni nam daju 1 god max 

17 godina
Procesor i3 ili ipak i5

Svašta, proizvođač daje jamstvo preko generalnog uvoznika. provjeri koliko jamstvo daju uvoznici, moralo bi biti 3 godine jer Intel ne bi poslovao s njima da je drugačije...

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Procesor i3 ili ipak i5

Uzmi i3 2100 za 900kn i bit ces miran čak s duplo jacom grafičkom

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
andrejcoric kaže...
191x7 kaže...

kod nas u bosni nam daju 1 god max 

tako je buraz,u nas u bosni samo daju 1 godinu papci dzaba sto na kutiji fino vidim pise 3 godine garancije -_-

sad i dalje ne znam bil mi taj i3 bio dovoljno jak pojeo bi se kad bi uzeo i3 a ono opet bottleneck :/

15 godina
neaktivan
Procesor i3 ili ipak i5

i3 je mrcina od procesora, uzmi ga ne treba ti i5 za 5770

KUPUJEM BF3 Limited Edition ORIGIN ACC, javite se na privatne poruke.

0 0 hvala 0
14 godina

Bolje ti je prištedjet za i5, jel si s nji mmiran za normalan gaming godinama. i3 2100 će več pritegnit nove igre kroz godinu dvije, a pravi i5 quad će gurat ladno još par godina.

13 godina
neaktivan
Jughead kaže...

i3 je mrcina od procesora, uzmi ga ne treba ti i5 za 5770

nije druze fora jel meni potreban i5 za moju graficku samo vec dal je i3 dovoljan za battlefield?

sad ne kontam se bas u tu HT tehnologiju od intela jer sam uvijek koristio AMD koji nema te virtualne jezgre nekakve

sta znaci za battlefield to sto i3 ima samo 2 jezgre a sto glumi da ima 4? jer za battlefield su 2 jezgre ocigledno preslabe :/

na svom phenomu II x4 u battlefieldu mi procesor nije morao radit preko 70% dok ovaj umire na 100% sad bil i i3 radio na 100%?

i5 nebi sigurno to znam(al i skuplji je dosta)

14 godina

i3 2100 je dobar CPU, radio bi i BF3 dobro u Singleplayer-u sigurno, u multiplayer-u bi bila mala frka nekad {#}.

13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

i3 2100 je dobar CPU, radio bi i BF3 dobro u Singleplayer-u sigurno, u multiplayer-u bi bila mala frka nekad {#}.

multiplayer i igram i ne zelim frku u toj igri(kao sto sam naveo to mi i jest najbitnija igra)jebat ga sabjerat cu pare za i5 i to je to,odvajat pomalo il prodat iphone et sta mi presotaje :/

14 godina

Hhehe, ma prodaj iPhone. To je najprecjenjeniji elektronički uređaj svih vremena {#}.

13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Hhehe, ma prodaj iPhone. To je najprecjenjeniji elektronički uređaj svih vremena {#}.

to samo govore osobe koje nisu nikad imale iphone sad iskreno al ajd necemo spamat previse u ovoj temi hehe

14 godina

Lool, ma da. Imam ja dosta iskustva sa iPhonom i odgovorno tvrdim da NEvrijedi 7000 kn koliko košta kod nas. To je totalni debilizam koji je Apple uspio prodat hrpi ljudi. To što su oni uspili je fantastično i nikad viđeno. Ali nećemo o tome. Bolje ti je prištedjet za i5 pa si miran na duže staze nego sa i3.

15 godina
neaktivan
mersimh kaže...
ali sad otkad imam ovaj g620 ne mogu igrat BF3 vise jer pravi strasan bottleneck znaci spustim igru da vidim u afterburneru GPU usage i to je katastrofa {#} GPU USAGE oko 60%

ocito ovaj procesor je preslab za BF3.problem je u tome sto je to jedina igra koju igram jer imam ju originalnu ostalo igram manje vise,probao sam danas i ovaj novi resident evil i on mi laga i grafa mi ne radi kako treba u toj igri

probao sam naravno instalirat i neku manje zahtjevnu igru da vidim jel graficka uredu i dal zna radit na 100% uopce,skino sam portal 2 i tu graficka radi 100%

Znaci ako ti graficka ne radi na 100% nije dobro? Koja logika...

Pa kakve su ti perfomanse? Jesu li dobre? Ako jesu sto se zalis? Uostalom, povisi rezoluciju/antialiasing/detalje/nesto, to ce ti sigurno dodatno opteretiti GPU.

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
17 godina
rustweaver kaže...

Znaci ako ti graficka ne radi na 100% nije dobro? Koja logika...

Pa kakve su ti perfomanse? Jesu li dobre? Ako jesu sto se zalis? Uostalom, povisi rezoluciju/antialiasing/detalje/nesto, to ce ti sigurno dodatno opteretiti GPU.

Pa nisu mu dobre performanse a grafička ne ide na 100%. Tako se i očituje bottleneck.

15 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Pa nisu mu dobre performanse a grafička ne ide na 100%. Tako se i očituje bottleneck.

Pa dobro, nije da nikada nisam vidio game loop, ne moras mi to objasnjavati. Ali nigdje u prvom postu nije napisao da ima lose perfomanse, nego samo da mu je GPU na 60% i da mu je to neprihvatljivo. Nije isto radi li GPU na 60% a ono imas 12 FPS-a u igri, ili je 60% a u igri imas 120 FPS-a.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.5.2012 16:14 (rustweaver).
13 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
191x7 kaže...

Pa dobro, nije da nikada nisam vidio game loop, ne moras mi to objasnjavati. Ali nigdje u prvom postu nije napisao da ima lose perfomanse, nego samo da mu je GPU na 60% i da mu je to neprihvatljivo. Nije isto radi li GPU na 60% a ono imas 12 FPS-a u igri, ili je 60% a u igri imas 120 FPS-a.

de procitaj ponovo lijepo pise da sam probao i novi resident evil i da I ON takodje LAGA?

17 godina
Procesor i3 ili ipak i5

Kako god da gledaš, BF3 ni na kompu s i7 3770K + 16GB RAM + GTX 680 ne ide na 120 FPS a kamo li na G620 s HD 5770.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mersimh kaže...

de procitaj ponovo lijepo pise da sam probao i novi resident evil i da I ON takodje LAGA?

1. LAG je rastezljiv pojam koji se cesto koristi za sve i svasta

2. Nisi bio precizan, nemoj raditi frku sada oko toga nego iduci puta budi detaljan. Umjesto da si mjerio Resident Evil mogao si jednostavno Frapsom recimo izmjeriti FPS u igri i onda reci: "Imam (bubam napamet) u prosjeku 16 FPS-a u BF3, GPU mi je na 60%, a CPU mi je taj i taj, koji CPU bi mi bio potreban da izvucem vise iz GPU-a?". Umjece pisanja je napisati malo a reci puno.

191x7 kaže...

Kako god da gledaš, BF3 ni na kompu s i7 3770K + 16GB RAM + GTX 680 ne ide na 120 FPS a kamo li na G620 s HD 5770.

Pricam o hipotetskoj situaciji pobogu -.-'

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.5.2012 16:32 (rustweaver).
13 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
mersimh kaže...

1. LAG je rastezljiv pojam koji se cesto koristi za sve i svasta

2. Nisi bio precizan, nemoj raditi frku sada oko toga nego iduci puta budi detaljan. Umjesto da si mjerio Resident Evil mogao si jednostavno Frapsom recimo izmjeriti FPS u igri i onda reci: "Imam (bubam napamet) u prosjeku 16 FPS-a u BF3, GPU mi je na 60%, a CPU mi je taj i taj, koji CPU bi mi bio potreban da izvucem vise iz GPU-a?". Umjece pisanja je napisati malo a reci puno.

svi skontali sta mislim samo ti nisi jbg

znam kako mi je isao battlefield na phenomu i znam kako mi sad ide

znam da je na phenomu graficka radila na 100% u BF3 a da sad radi na oko 60%

to je to,znam da je bottleneck i et

i pitao sam jel dovoljno jak i3 il ipak moram sakupljat pare za i5 :) et toliko :)

13 godina
neaktivan
Uzmi neki jeftini i5 poput 2300 i poslje ga OC-aj po potrebi na 3.5-4.0 GHZ.
13 godina
neaktivan

evo i slike upravo usao u igru da to provjerim znaci trza katastrofalno pa aj

http://img225.imageshack.us/img225/4295/bottleneck.jpg

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.5.2012 17:10 (mersimh).
13 godina
neaktivan
Procesor i3 ili ipak i5

pa ovde na forumu se pisalo kako i intel celeron g530 isprati lagano HD 5770 pa cak i HD6850, kako sad da ne moze G620 da isprati HD5770?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
goldi kaže...

pa ovde na forumu se pisalo kako i intel celeron g530 isprati lagano HD 5770 pa cak i HD6850, kako sad da ne moze G620 da isprati HD5770?

To je generaliziranje, na ovom forumu se cesto jako puno generalizira. Moguce je postici da ti prastari Pentium 3 do kraja iskoristi recimo HD7970, u praksi ces rijetko vidjeti takvu aplikaciju ali moguce ju je sklepati. Isto kao sto je moguce napisati aplikaciju kojoj ni najjaci CPU nije dovoljan da iskoristi do kraja nekakvu slabasnu graficku karticu.

Taj g530 je u nekim slucajevima vjerojatno adekvatan, dok u drugima nije.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice