Problem sa senzorom ili se CPU stvarno ovako grije

poruka: 12
|
čitano: 2.170
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Radi se o Phenom II X4 940BE, stock cooler.

Pokrenuo par programa za mjerenje temperature i na svakom mi ispisuje temperature u idle 45-55°c što je malo previše.

I sad sam ja odlučio skinuti stranicu kućišta, pokrenuo komp, temperatura piše da je 50°c i odlučio taknuti CPU heatsinkove kad ono, CPU potpuno hladan. Skoro se i ne osjeća toplina.

Sad stvarno ne znam što da mislim. Ili su senzori ili CPU ima visoke temperature.

http://www.youtube.com/watch?v=Jl_3Yq36fSg&feature=related
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jel to svjeze stavljen proc pa su takve temperature ili se pocelo desavati odjednom...?

AMD je poznat po tome što usere očitavanje temperature, meni na FX pokazuje da je u idle 7 stepeni sto je nemoguce...ali opet od stock coolera ne treba ocekivati cuda....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Proc nije svjeze stavljen nego vec neko duze vrijeme stoji na maticnoj sa stock coolerom..

Al stvarno mi je čudno. Kad dirnem heatsink, temperature pokazuje 55 ,a toplina se jedva osjeti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

dok god se ne gasi dobro je {#}

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pa vjerovatno je vrijeme za promjenu paste...a to što ti imas osjecaj da je hladan, uvijek je na vrhu metalnog dijela venta niza temperatura nego pri samom procesoru, tako da ti je to subjektivan osjecaj...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Hoće biti dovoljno samo promjeniti pastu ili treba stock cooler mjenjat?

Ovako su mi temperature prilično visoke. Oko 50-55 idle ,a vjerojatno bi išlo preko 75 na 100% loadu. OC me ne zanima.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Problem sa senzorom ili se CPU stvarno ovako g
dv14 kaže...
Hoće biti dovoljno samo promjeniti pastu ili treba stock cooler mjenjat?

Ovako su mi temperature prilično visoke. Oko 50-55 idle ,a vjerojatno bi išlo preko 75 na 100% loadu. OC me ne zanima.

Ako ti ne smeta buka, samo promijeni pastu. Ako želiš nešto tiše a bez OC-a onda ovo...

Živim luksuzno! Jedem luk i lijem suze... :)
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.8.2012 12:27 (INCOGNITO99).
13 godina
neaktivan

Imam i ja problem , sad siguran sam da je do senzora , uglavnom , da vam ispricam sve .. danas sam cistio malo komp i sad u heatsinku je bilo poprilicno prasine , i ja sam htio da skinem ventilator cijeli tako da lijepo to sve ocistim..i sad na 4 coska imaju oni serafi sto samo okrenes za 45 stepeni i skidas ..  i tako sam ja sva 4 okrenuo i probam skinuti nece , nesto ga koci , ja nisam onda ni skidao nego samo vratim nazad i ocistim onako koliko sam mogao .. i ja upalim komp kad ono pise temperatura 80 , od cpu i core0-1 .. a inace max je 50 i to kad kad 100% koristi se cpu .. a u idle 40 bude .. sad jel moguce da sam nekako senzor ili nesto pokvario ili da li je moguce da mozda nisam zavrnuo sve kako treba(sto sumnjam da bi moglo uticati na to) , ugl.. on radi i dalje ga mogu kontrolirati preko speedfana i naravno u biosu .. :S 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Vrlo vjerovatno ih nisi pritegnuo pa hladnjak ne dira procesor dovoljno. Kada ih odtegneš i izvučeš, okreneš ih na zaključanu stranu i pri postavljanju ih samo stišneš dok ne kliknu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Problem sa senzorom ili se CPU stvarno ovako g
INCOGNITO99 kaže...

Vrlo vjerovatno ih nisi pritegnuo pa hladnjak ne dira procesor dovoljno. Kada ih odtegneš i izvučeš, okreneš ih na zaključanu stranu i pri postavljanju ih samo stišneš dok ne kliknu...

Ok, budem probao to ali i dalje mi nije jasno kako moze da mi pri pokretanju ocitava temperature od 80 C i onda se pocnu smanjivati , a kad sam radio test sa prime95 pisalo je da je temperatura 100 C , jel to moguce uopste

13 godina
neaktivan

Evo rijeseno :D nisam bio dobro pricvrstio , i sad sam jedva , kad sam stisnuo mislio sam da je maticna napukla xD , e de mi sad reci samo znas li gdje je bolje da stavim ovaj jedan mali vent. sa strane na poklopac ili tamo iza ? , ja bih volio nekako da mi u graficku puse posto nema na njoj ali bez dodatnog ugradjivanja drzaca nemam gdje staviti.. hvala puno uglavom :D 

EDIT: eto slika kako sad stvari stoje :) ..graficka je inace vise zagrijana..

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.8.2012 20:11 (Deep).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Stavi ga odozada da ispuhuje zrak iz kućišta. Tako ti se topli zrak neće vrtjeti stalno u kućištu.

Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice