Opća rasprava o procesorima (CPU) izdvojena tema

poruka: 2.280
|
čitano: 690.537
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Opća rasprava o procesorima (CPU)

32gb ddr5 je 400€ a ne 300€, ako je uopće dostupno, nisam provjeravao samo

bacio pogled na nabavi

7500x3d je isto oko 40€ skuplji

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.6.2026 20:58 (segregator).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Kod mene u AT je 209e a ram je oko 350e-400e ali ima i rabljenih na njuskalu za 300e 32gb ddr5.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Evo ih i kod nas na Nabavi, pa neka pozure oni koji ih namjeravaju ubosti prije nego sto zavrse na e-bayu 

Bolje šutjeti i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Opća rasprava o procesorima (CPU)
MGloc kaže...

B550m 110e

32gb ddr4 u najboljem slucaju 120-150e 

5800x3d 360e 

sve skupa oko 600e

am5 b650m 100e

32gb ddr5 300e

7500x3d 200e 

isto ispadne oko 600e 

Eto koliko logike ima taj 5800x3d.

Ima ako imaš gotovu konfu sa AM4 , samo flash biosa i rokaš dalje...

Super Maria su stvorili Japanci,Talijan je a govori Engleski, kompanija mu ima urede u Americi, trči kao Ruski atletičar i skuplja novčiće kao Židov! Ne budimo rasisti budimo kao Mario!
17 godina

Ne treba im ovo, za sitnu zaradu riskiraju hejt vjernih kupaca. Čista mužnja. Fuj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina

Po ovome bi i9 9900k trebao onda koštati minimalno 800€ u svom vremenu

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.6.2026 23:17 (Boris grozni).

1 0 hvala 0
12 godina

AMD Ryzen 7 5800X3D Processor includes a Carbice Ice Pad

...košarica aka amd fanboi 

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina

Ja sam dobro i prošao, pikno sam ryzen 7 5800x3d za 200 ojra prošlo ljeto, a gle ti njega sad, samo 400€.

Taraba WoW
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Nisi dobio carbice ice pad

4 godine

AMD prvo pusti CPU na tržište pa ako valja, ha dečki, platite koliko ste ga hvalili.

合気道 五段 ZLA BEBA !

2 0 hvala 0
17 godina

Kupuje se samo kad je ispod cijene, kao npr. rx 9070XT za 590€. Trenutni CPU je tek tri godine u upotrebi....može on još toliko i duplo ako treba. Nedam.

Za 3-4 godine će se valjda raziješiti i RAM kriza pa će biti opcija za zajebanciju.

Moj PC  
1 0 hvala 0
5 godina

Karteli predstavljaju jedan od najtežih oblika kršenja zakona o tržišnom natjecanju jer uništavaju slobodno tržište i umjetno podižu cijene na štetu potrošača, nadam se da ce tuzba proci i da ce morati vratiti cijene

Micron je, zajedno s tvrtkama Samsung i SK Hynix, prije nekoliko dana (25. lipnja 2026.) pogođen velikom kolektivnom tužbom u SAD-u zbog sumnje na ponovno kartelsko udruživanje i namjerno napuhavanje cijena DRAM memorije. Ova tri giganta drže gotovo cijelo globalno tržište, a potrošači ih u tužbi optužuju za izazivanje umjetne nestašice koja je podigla cijene standardne memorije za 700%... 

Poruka je uređivana zadnji put danas u 9:15 (Boris grozni).

0 0 hvala 0
17 godina

Mindfactory nekidan u prvom danu prodaje prodao skoro 600kom ryz5800x3d. Više nego intel sve skupa unazad par god, šala naravno ali skoro pa istinito.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Suludo da se prodaje po tim cijenama. Za te pare dobis 7800X3D + maticnu, tak da radije bih onda nevoljko kupio i DDR5 RAM al bar bio na novoj platformi koja ce ocito trajati jos bar 3 god, minimum. 

Pozitivna stvar je sto ocito nije limited release nego je zbilja re-engineered i u produkciji, tako da bi cijena mogla pasti kroz neko vrijeme, moj osobni target da razmislim o kupnji je nekih 260 EUR. I cak i tad se realno ne isplati na 4k za single player max settings igre, al fetish....

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Poruka je uređivana zadnji put danas u 11:09 (Minneyar).
Moj PC  
2 0 hvala 0
5 godina

Tih cca 600 kupaca je ocigledno onih kojima se neda rastavljati cijela konfa + kupnja novog ddr5 rama, dakle ocajnici koje je Amd opljackao jer nemaju izbora..

1 2 hvala 0
17 godina
Boris grozni kaže...

Tih cca 600 kupaca je ocigledno onih kojima se neda rastavljati cijela konfa + kupnja novog ddr5 rama, dakle ocajnici koje je Amd opljackao jer nemaju izbora..

ma njemci gledaju svaki cent

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
18 godina
Boris grozni kaže...

Ma nevažno, najvažnije je da korisnici Intel CPU-a po povoljnim cijenama svakih par mjeseci dobiju nove CPU-e

za socket LGA1200 i socket LGA1700 i za razliku od AMD-a, imaju široke mogućnosti izbora.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 14:06 (segregator).
7 mjeseci
Boris grozni kaže...

Zamisli da ti je najveća uvreda to što korisnici ne moraju kupovati novu matičnu ploču svake tri minute. 😂 Slažemo se u jednom: plava konkurencija je klinički mrtva. Doslovno preživljavaju na aparatima i milijardama dolara državnih subvencija od onog egomanijaka i p**ofila Trumpa samo da ne bi preko noći nestali i završili kao Nokia u svijetu mobitela. I da, jadni AMD korisnici su baš "opljačkani" time što mogu u svoju staru AM4 matičnu iz 2017. godine samo ubaciti 5800X3D i dobiti gaming performanse koje tvoj high-end Intel ne može postići ni s vodenim hlađenjem od 500 eura i direktnim kabelom iz nuklearke Krško. Strašna patnja, nema što.

17 godina
9800x3d kaže...
Boris grozni kaže...

... samo ubaciti 5800X3D i dobiti gaming performanse koje tvoj high-end Intel ne može postići ni s vodenim hlađenjem od 500 eura i direktnim kabelom iz nuklearke Krško. Strašna patnja, nema što.

Da li ti u ovo stvarno vjerujes?

Poruka je uređivana zadnji put danas u 15:21 (Mauro).
5 godina

Lik je zaostao tamo negdje u 2016 s informacijama gdje ocigledno nema interneta a ni novina

2 2 hvala 0
18 godina
Mauro kaže...
9800x3d kaže...
Boris grozni kaže...

... samo ubaciti 5800X3D i dobiti gaming performanse koje tvoj high-end Intel ne može postići ni s vodenim hlađenjem od 500 eura i direktnim kabelom iz nuklearke Krško. Strašna patnja, nema što.

Da li ti u ovo stvarno vjerujes?

Poruka je uređivana zadnji put danas u 16:45 (segregator).
17 godina

tu je negdje sa 285K ali za 400€ nek si puše

Moj PC  
0 1 hvala 0
7 mjeseci
Boris grozni kaže...

Lik je zaostao tamo negdje u 2016 s informacijama gdje ocigledno nema interneta a ni novina

Kaže mi da sam zaostao u 2016. godini, a isti taj lik je nedavno mrtvo-hladno tvrdio da je i7-7700K najjači gaming CPU, kakav klaun. 🤡 Doslovno se davi u copiumu. Znam, teško je prihvatiti stvarnost kad ti tvoja omiljena plava pržilica guta struju kao omanji grad samo da bi bootao Windowse. Idi radije provjeri je li ti onaj genijalni Intelov mikrokod već trajno degradirao silicij, umjesto da se sramotiš po forumima braneći 4-core procesore. I ne zaboravi odmah naručiti novu matičnu ploču, prošlo je već barem tjedan dana otkad si kupio zadnju, pa ti je Intel sigurno već spremio neki novi, potpuno mrtvi socket. 💀

17 godina

Ti naravno kao u uvijek pazljivo biras opskurne sajtove ili cheripick bas odredjeni bench kako bi potvrdio svoj narativ.

A evo sa testa 9800X3D procesora na Techpowerup siteu kojeg mnogi smatraju "starim" i pouzdanim IT sajtom: https://www.techpowerup.com/review/amd-ryzen-7-9800x3d/19.html

Temeljem tog test sam ja osobno odlucio kupiti 9800X3D. I mogu ga usporediti sa high-end (relativno) Intelom.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 16:47 (Mauro).
Moj PC  
1 0 hvala 0
7 mjeseci
Mauro kaže...

Ti naravno kao u uvijek pazljivo biras opskurne sajtove ili cheripick bas odredjeni bench kako bi potvrdio svoj narativ.

A evo sa testa 9800X3D procesora na Techpowerup siteu kojeg mnogi smatraju "starim" i pouzdanim IT sajtom: https://www.techpowerup.com/review/amd-ryzen-7-9800x3d/19.html

Temeljem tog test sam ja osobno odlucio kupiti 9800X3D. I mogu ga usporediti sa high-end (relativno) Intelom.

Zamisli količinu copiuma kad Stjepanj vidi da 9800X3D doslovno briše pod s cijelom Intelovom postavom, i to dok guta manje struje nego RGB ventilatori na njegovom kućištu. 💀 Čovjek će se ugušiti od muke. Već je nekoliko puta doživio teški nervni slom na forumu, mozak mu očito throttla gore nego njegov Intel na tvorničkim postavkama čim vidi AMD na prvom mjestu. Morali su mu dati crveni karton i poslati ga na hlađenje, ali s obzirom na to kakvu plavu grijalicu od 300W drži ispod stola, sumnjam da će mu to hlađenje dugoročno pomoći. Nemojte ga više mučiti, pustite ga da u miru naručuje novu matičnu ploču za još jedan u nizu mrtvih socketa i moli se da mu onaj fantastični mikrokod danas ne sprži i to malo ne-degradiranog silicija što mu je ostalo. 😂

17 godina
9800x3d kaže...
Mauro kaže...

Zamisli količinu copiuma kad Stjepanj vidi da 9800X3D doslovno briše pod s cijelom Intelovom postavom, i to dok guta manje struje nego RGB ventilatori na njegovom kućištu. 💀 Čovjek će se ugušiti od muke. Već je nekoliko puta doživio teški nervni slom na forumu, mozak mu očito throttla gore nego njegov Intel na tvorničkim postavkama čim vidi AMD na prvom mjestu. Morali su mu dati crveni karton i poslati ga na hlađenje, ali s obzirom na to kakvu plavu grijalicu od 300W drži ispod stola, sumnjam da će mu to hlađenje dugoročno pomoći. Nemojte ga više mučiti, pustite ga da u miru naručuje novu matičnu ploču za još jedan u nizu mrtvih socketa i moli se da mu onaj fantastični mikrokod danas ne sprži i to malo ne-degradiranog silicija što mu je ostalo. 😂

Ja sam zapravo odgovorio segregatoru koji odabere pazljivo birane benchmarke (i ptice na grani znaju da BG3 i F1 jako vole X3D cache) kako bi pokazao da je 5800X3D brzi od high-end Intela, ali dok sam pisao vas nekoliko "uletilo izmedju" .

To je onako kao da uzmes Call of Duty benchmarke kako bi dokazao da su AMD kartice brze od Nvidie kad svi znaju da CoD radi puno bolje na AMD grafickim.

Gleda se ukupne performanse na velikom setu igara, a TPU bas tako i testira i smatra se pouzdanim sajtom.

5 godina

Samo za odabrane
https://www.techpowerup.com/350334/intel-nova-lake-s-52-core-oc-sku-to-draw-474-w-in-pl2-mode

Poruka je uređivana zadnji put danas u 18:11 (Boris grozni).

0 1 hvala 0
7 mjeseci
Boris grozni kaže...

Samo za odabrane

Misliš samo za odabrane koji imaju industrijski ugovor s HEP-om i vlastitu trafostanicu u dvorištu? 😂

5 godina

Kaj to ti je kao puno ili sto tocno, imas neke reference s hepom ili si samo došao trolati? što te zabrinjava?
https://www.techpowerup.com/review/intel-core-ultra-9-285k/24.html

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice