Opća rasprava o procesorima (CPU) izdvojena tema

poruka: 2.147
|
čitano: 595.646
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Opća rasprava o procesorima (CPU)

Pa to nije ni slučaj, Intel ima nešto viši 1% low fps ali nisu to značajne razlike dok X3D ima značajno viši prosjek, znači da u prosjeku 99% vremena igra radi glađe, sa manjim input lagom što je bitno profi gamerima. Tu je bilo i pitanje stabilnosti, rušenje igre u tim turnirima je kao da nestane rasvjete na stadionu, mora sve biti 100% stabilno.

Za nas amatere super su i daleko sporiji procesori za igranje. 

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 13:12 (forumaš).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Meni osobno su max i average FPS pun kufer manje bitni od min fps.

Zasto?

Zato jer igram sa GSync + Vsync + Reflex i to mi napravi frame cap na 153 FPS jer je 160Hz monitor. Na drugom kompu 158FPS jer je 165Hz monitor.

Tako da ce average, a posebice max fps najcesce "otici u vjetar" jer ce ih setup cap odrezati. Ali min fps ce se itekako vidjeti.

Ne igram e-sport igre, a gore opisani setup osigurava najugodnije gaming iskustvo jer sam cijelo vrijeme u Gsync rangeu, a i frejmovi ne ociliraju previse jer su cappani.

A Reflex osigurava nisku latenciju.

Ako nekada predjem na 360Hz UWQHD onda bude malkice drugacije razmisljanje.

Bolje šutjeti i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 13:57 (Mauro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Tak i ja freesync+radeon enhanced sync+anty lag+FPS limit na 143

Nema smisla bacat višak u vjetar koji mi TV ne podržava, za SP gre i ARC Raiders ko bog TV i krevet, gamepad i laganini :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Eto ga kao sto sam rekao kada se na i5 raptor lake 13600/14600k zategne ddr4 memorija sa 3800-4100mhz na cl16 i tercijalne latencije taj isti i5 je kao Vanilla Ryzen 7500f/9600x/7700x na ddr5 6000 cl30. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Po tim grafovima ne bi znao koji procesor imaš ispod haube na slijepom testu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Opća rasprava o procesorima (CPU)
forumaš kaže...

Pa to nije ni slučaj, Intel ima nešto viši 1% low fps ali nisu to značajne razlike dok X3D ima značajno viši prosjek, znači da u prosjeku 99% vremena igra radi glađe, sa manjim input lagom što je bitno profi gamerima. Tu je bilo i pitanje stabilnosti, rušenje igre u tim turnirima je kao da nestane rasvjete na stadionu, mora sve biti 100% stabilno.

Za nas amatere super su i daleko sporiji procesori za igranje. 

dobro, ovisi na koju se sliku referiraš, na prošloj stranici su izbacili par usporedbi u par različitih igrica

pretpostavljam da je profi gejmerima bitna ona usporedba u fortnajtu gdje i intel i x3d imaju sličnih 200 minimalni fps, dok je avg kod xd3 50% veći i ide preko 600fps u odnosu na intelovih 400fps

kao neprofesionalni igrač koji nikad nije gejmao na 600+ fps nemam pojma kak izgledaju ti dipovi

ali na drugoj slici za star wars jedi gdje intel ima oscilacije od avg do minimum 150-120, a x3d oscilira od 160-40 vrlo dobro znam u kojem je slučaju gejmplej gladak, a u kojem imaš trzanje i stuttering

150 ili 160avg mi je potpuno nebitno, čak i da je 100 prema 160, al kad igrica svako malo bubne sa 160 na 40fps onda to nije glatko igranje i hebo ti ostalih 99% 'glađeg' kad svako malo imaš trzanje

opet, pretpostavljam da su i jedno i drugo birani slučajevi gdje se nateže kožica u jednom ili drugom smjeru 

u velikoj većini igrica za koje sam gledao testove x3d ima bolji 0.1 i 1% od intela, skupa sa avg i max

MGloc kaže...

Eto ga kao sto sam rekao kada se na i5 raptor lake 13600/14600k zategne ddr4 memorija sa 3800-4100mhz na cl16 i tercijalne latencije taj isti i5 je kao Vanilla Ryzen 7500f/9600x/7700x na ddr5 6000 cl30. 

dobro, kod mene je 3600mhz na 16cl, koliko je to razlika u odnosu na 3800 ili 4100mhz na cl16?

par fps pretpostavljam... za to mi se ne da zajebavat s klokanjem rama

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 16:48 (picajzla0707).
12 godina
picajzla0707 kaže...
hahhaajaads kaže...

Oduvijek je bila ta filozofija, drugo je sto doticni 0.5kd igraci misle da profici zele bolji 0.1 i 1%... 150 avg u profi gejmanju je nepostojece.. oni zele hz monitora (600+) i to je to, znaci average ne smije past ispod 600 jer ima utjecaja na njihov gameplay. Zato ako pratis profice koji strimaju na twitchu, njih zanima samo trenutni i avg fps, za 0.1 i 1% im se jebe jer ne utjece na njihov gameplay...

oduvijek je avg filozofija bila kod klinaca koji nemaju pojma, pa samo taj avg koriste kao nekakav pokazatelj

doduše, ne znam kako je baš kod profi gejmera, to nisam, niti ću ikad biti

ali uvijek je bilo bolje gejmat igre na avg fps gdje minimalni ne tone puno više od cca 20%, a brojke o nekakvom bijesnom avg fps gdje ti igra konstantno trza su bile predmet ismijavanja oduvijek ovdje na forumu, a i šire

jednostavno glatko gejmanje zahtijeva da 0.1 i 1% fps ne padaju drastično ispod avg

što ti vrijedi 150 avg ako ti igra stalno pada na ispod 30fps i imaš trzanje - 50% slabiji avg od 100fps je daleko bolje iskustvo ako ti minimalni fps ne pada ispod 80

Da, uvijek su klinci ti koji nemaju pojma.. nema veze sta ti klinci zaradjuju igrajuci na tom istom setupu dok neki ljudi koji jednostavno ne znaju igrat fps igre ali zato osjete drop sa 189 na 169 ?

Stvar je u tome da se dip od 700+ fpsa na 300 fpsa ne osjeti u takvim igrama, osjetilo bi se jedino da padne na 1fps (tj. da igra doslovno stane na stotinku) zato 0.1 i 1% nije bitan i zato je AVG i trenutni fps puno vise bitniji.

Evo ti samo jedan komentar od jednog od najboljih cs2 igraca... https://x.com/ropz/status/1958260193147625718 i to jos govorimo 14 gen koja je bolja u gamingu od Ultra serije, sad zamisli kak je njima kad dobiju konfu sa Intel ultrom na lan turniru... Ovi botovi koji misle da se ne osjeti razlika izmedju tipa 300 i 600 fpsa su isto za mentalnu instituciju... normalno da ces bolje igrat sa 600+ fpsa na 600hz monitoru nego sa 400fpsa na 600hz monitoru. Nazalost, danas je takva situacija da likovi kao frame chasers govore da je najbitniji 0.1 i 1% i svi se tog drze, bez obzira sta taj lik nema grama mozga ili ruke kad treba zapravo ubit nekog, ali zato on osjeti da mu je vise smooth igra na intelovom 0.1% i 168fpsa nego na AMDovom 0.1% koji je na 165  Isto imas likove u BF podforumu koji misle da su neki k i hvale se svojim statsima i kak oni sve pushaju i ubijaju i da sam ja tipa problem, i onda im tipa odem pogledat statse i vidim da takve ja statse napravim sa povezom na ocima.

Ali ok, poanta svega je da Intel ima PUNO manji AVG fps i opet manji 0.1 i 1%, dokazano vec 100 puta, samo ne treba gledat neke likove koji laziraju svoje podatke.

13 godina
hahhaajaads kaže...

Da, uvijek su klinci ti koji nemaju pojma.. 

uhvatio si se uske niše ljudi i igrica u gejmanju kojim se vrlo veliki broj nas na forumu bavi, a profesionalno možda nitko ili njih par

avg fps je drek od podatka, bio i ostao otkako se fps počeo mjeriti

0.1 i 1% su oni podaci koji pokazuju koliko igra ide glatko, a to je većini nas najbitniji faktor i tako je bilo oduvijek

ta uska niša profi gejmera i igrice koje idu preko 500-600fps nama na forumu su bitni koliko i semafor u gta

Poruka je uređivana zadnji put danas u 13:51 (picajzla0707).
12 godina
picajzla0707 kaže...
hahhaajaads kaže...

Da, uvijek su klinci ti koji nemaju pojma.. 

uhvatio si se uske niše ljudi i igrica u gejmanju kojim se vrlo veliki broj nas na forumu bavi, a profesionalno možda nitko ili njih par

avg fps je drek od podatka, bio i ostao otkako se fps počeo mjeriti

0.1 i 1% su oni podaci koji pokazuju koliko igra ide glatko, a to je većini nas najbitniji faktor i tako je bilo oduvijek

ta uska niša profi gejmera i igrice koje idu preko 500-600fps nama na forumu su bitni koliko i semafor u gta

Nema veze pro ili casual, to su najpopularnije igre opcenito i tak ju ljudi igraju.. Mislis da ste vas par na forumu bitniji od milijun ljudi koju tu igru igraju na low postavkama i nizoj rezi ? Ali eto to je poanta.. sad bas cekamo od intelasa da izmisle 0.000000001% da mogu govorit kak je intel bolji u tom posto vise nije nit u 0.1% bolji 

5 godina
Nije se on uhvatio nikakve niše vec jednog izoliranog jazavca u zadnjih 20g pro gaminga, znamo da Intel apsolutno nikad nije imao problema s 1%low u odnosu na avg.

0 1 hvala 0
18 godina
Boris grozni kaže...
Nije se on uhvatio nikakve niše vec jednog izoliranog jazavca u zadnjih 20g pro gaminga, znamo da Intel apsolutno nikad nije imao problema s 1%low u odnosu na avg.

Ali zato ima problema sa 0.1%, sam si rekao, ko ima manji 0.1% treba bacit taj PC u smeće:

https://forum.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/opca-rasprava-o-procesorima-cpu/302472.aspx?page=70&jumpto=6927731&sort=asc&view=flat

5 godina
segregator kaže...
Boris grozni kaže...

Ali zato ima problema sa 0.1%, sam si rekao, ko ima manji 0.1% treba bacit taj PC u smeće:

https://forum.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/opca-rasprava-o-procesorima-cpu/302472.aspx?page=70&jumpto=6927731&sort=asc&view=flat

koji dio te tocno zabrinjava tj uzdiže AMD? ovaj u Fortniteu?

18 godina
Boris grozni kaže...
segregator kaže...
Boris grozni kaže...

koji dio te tocno zabrinjava tj uzdiže AMD? ovaj u Fortniteu?

https://forum.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/opca-rasprava-o-procesorima-cpu/302472.aspx?page=70&jumpto=6927766&sort=asc&view=flat

"0.1% je kad ti igra stane tada bacas taj pc u smece ili nesto mijenjas pod hitno"

5 godina

Ja kao da s majmunima pokusavam pricati

0 0 hvala 0
13 godina
Boris grozni kaže...
 0.1% je kad ti igra stane tada bacas taj pc u smece ili nesto mijenjas pod hitno

Kako sad ovo Stjepbane? Prije neki mj rasprava o očajnom 0.1% na i5 14600K gdje i jedan privjesak od 120€ r5 7500F ima veći 0.1% sa videa kojeg si sam linkao pa si onda tupio da se 0.1% ne gleda nego 1% low - sad je ipak za smeće ako je 0.1% nizak?

Znači i5 14600K je ipak za smeće iako si ga toliko uzdizao sve ove godine? Daj se dogovori sam sa sobom štef.

5 godina

Veli netko ko je na pc starom 10godinadaj kani me se tih budalastina, 28fpsa sam zadnji put vidio kad sam igrao nfs2Se

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice