Opća rasprava o procesorima (CPU) izdvojena tema

poruka: 2.137
|
čitano: 594.720
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Opća rasprava o procesorima (CPU)

Pa to nije ni slučaj, Intel ima nešto viši 1% low fps ali nisu to značajne razlike dok X3D ima značajno viši prosjek, znači da u prosjeku 99% vremena igra radi glađe, sa manjim input lagom što je bitno profi gamerima. Tu je bilo i pitanje stabilnosti, rušenje igre u tim turnirima je kao da nestane rasvjete na stadionu, mora sve biti 100% stabilno.

Za nas amatere super su i daleko sporiji procesori za igranje. 

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 13:12 (forumaš).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Meni osobno su max i average FPS pun kufer manje bitni od min fps.

Zasto?

Zato jer igram sa GSync + Vsync + Reflex i to mi napravi frame cap na 153 FPS jer je 160Hz monitor. Na drugom kompu 158FPS jer je 165Hz monitor.

Tako da ce average, a posebice max fps najcesce "otici u vjetar" jer ce ih setup cap odrezati. Ali min fps ce se itekako vidjeti.

Ne igram e-sport igre, a gore opisani setup osigurava najugodnije gaming iskustvo jer sam cijelo vrijeme u Gsync rangeu, a i frejmovi ne ociliraju previse jer su cappani.

A Reflex osigurava nisku latenciju.

Ako nekada predjem na 360Hz UWQHD onda bude malkice drugacije razmisljanje.

Bolje šutjeti i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 13:57 (Mauro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Tak i ja freesync+radeon enhanced sync+anty lag+FPS limit na 143

Nema smisla bacat višak u vjetar koji mi TV ne podržava, za SP gre i ARC Raiders ko bog TV i krevet, gamepad i laganini :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Eto ga kao sto sam rekao kada se na i5 raptor lake 13600/14600k zategne ddr4 memorija sa 3800-4100mhz na cl16 i tercijalne latencije taj isti i5 je kao Vanilla Ryzen 7500f/9600x/7700x na ddr5 6000 cl30. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Po tim grafovima ne bi znao koji procesor imaš ispod haube na slijepom testu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Opća rasprava o procesorima (CPU)
forumaš kaže...

Pa to nije ni slučaj, Intel ima nešto viši 1% low fps ali nisu to značajne razlike dok X3D ima značajno viši prosjek, znači da u prosjeku 99% vremena igra radi glađe, sa manjim input lagom što je bitno profi gamerima. Tu je bilo i pitanje stabilnosti, rušenje igre u tim turnirima je kao da nestane rasvjete na stadionu, mora sve biti 100% stabilno.

Za nas amatere super su i daleko sporiji procesori za igranje. 

dobro, ovisi na koju se sliku referiraš, na prošloj stranici su izbacili par usporedbi u par različitih igrica

pretpostavljam da je profi gejmerima bitna ona usporedba u fortnajtu gdje i intel i x3d imaju sličnih 200 minimalni fps, dok je avg kod xd3 50% veći i ide preko 600fps u odnosu na intelovih 400fps

kao neprofesionalni igrač koji nikad nije gejmao na 600+ fps nemam pojma kak izgledaju ti dipovi

ali na drugoj slici za star wars jedi gdje intel ima oscilacije od avg do minimum 150-120, a x3d oscilira od 160-40 vrlo dobro znam u kojem je slučaju gejmplej gladak, a u kojem imaš trzanje i stuttering

150 ili 160avg mi je potpuno nebitno, čak i da je 100 prema 160, al kad igrica svako malo bubne sa 160 na 40fps onda to nije glatko igranje i hebo ti ostalih 99% 'glađeg' kad svako malo imaš trzanje

opet, pretpostavljam da su i jedno i drugo birani slučajevi gdje se nateže kožica u jednom ili drugom smjeru 

u velikoj većini igrica za koje sam gledao testove x3d ima bolji 0.1 i 1% od intela, skupa sa avg i max

MGloc kaže...

Eto ga kao sto sam rekao kada se na i5 raptor lake 13600/14600k zategne ddr4 memorija sa 3800-4100mhz na cl16 i tercijalne latencije taj isti i5 je kao Vanilla Ryzen 7500f/9600x/7700x na ddr5 6000 cl30. 

dobro, kod mene je 3600mhz na 16cl, koliko je to razlika u odnosu na 3800 ili 4100mhz na cl16?

par fps pretpostavljam... za to mi se ne da zajebavat s klokanjem rama

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 16:48 (picajzla0707).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice