Odabir maticne za i5-3570k

poruka: 45
|
čitano: 10.182
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran

Pozdrav, slazem si gaming comp kupio bi i5-3570k al posto imam limitirani budjet ne mogu na Asrock Z77 Extreme4..pa bi uzeo Asrock Z77 Extreme3 sad me zanima razlike izmedju tih ploca, jesu li jednake performanse,moze li se jednako dobro OC-ati kao i na 4..ocu li morat raditi nekakav bios update itd..nisam bas nesto previse iskusan sto se tice hardwerea, pa evo zato imam vas hvala! ;D

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Daj, nemoj zezati! Najbolji procesor zaslužuje najbolju ploču. Skupi se malo jedan mjesec i uzmi kakvu ploču sa 12+ ili 14+ faza. Taj procesor ja namjenjen klokanju i punim plućima će jedino disati na vrhunskoj ploči.

Moj PC  
5 1 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Odabir maticne za i5-3570k

Z77 OC Formula je u zadnjem Vidi testu ocjenjena kao najkompletnija Z77 ploča - zašto ne kupiti nju?

1. RTFM | 2. Use the search button | 3. Respect elders
14 godina
protjeran

Ako si limitiran novcem onda ovako nešto

ECS Z77H2-A3

Gigabyte Z77-HD3

MSI Z77A-G45

Gigabyte Z77-D3H

ECS Z77H2-A3D

MSI Z77A-GD55

AsRock Z77 Performance Fatal1ty

To su najbolje ploče do 1000kn

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Novi procesor samo što nije na vratima, a ti ćeš kupit staru generaciju? Pričekaj Haswella.

Moj PC  
2 6 hvala 0
17 godina
phoenix2003 kaže...

Daj, nemoj zezati! Najbolji procesor zaslužuje najbolju ploču. Skupi se malo jedan mjesec i uzmi kakvu ploču sa 12+ ili 14+ faza. Taj procesor ja namjenjen klokanju i punim plućima će jedino disati na vrhunskoj ploči.

Jel se ti šališ? Pa neće ga clockati tekućim dušikom.

Ja sam sebi uzeo ASUS P8Z77-V i prezadovoljan sam pločom.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.5.2013 18:04 (lllnuclearlll).
15 godina
neaktivan

Ja kad se šalim obavezno to i napišem da me neko ne bi pogrešno razumio! BTW, nisam pristalica filozofije najjačih procesora i (npr. ECS i sličnih) slabih ploča.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.5.2013 12:20 (phoenix2003).
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
phoenix2003 kaže...

Ja kad se šalim obavezno to i napišem da me neko ne bi pogrešno razumio! BTW, nisam pristalica filozofije najjačih procesora i (npr. ECS i sličnih) slabih ploča.

Nisam ni ja. No ovo što si mu preporučio su vrhunske profi overclock ploče. A s hlađenjem kakvo će vjerojatno koristiti će dobit isto kao da koristi neku ploču iz srednjeg segmenta.

Da se razumijemo nisam ni ja za ploče od 500-700kn s boljem procesorima, no neka zlatna sredina za ovaj procesor je sasvim dovoljna. Nešto u rangu 1200-1800kn će ga služit sasvim zadovoljavajuće. Sad što od toga zavisi o osobnim afinitetima.

Recimo ovako nešto je odličan odabir:

http://www.asus.com/Motherboards/MAXIMUS_V_GENE/

Ja sam sebi ovu uzeo jer dobiš i Wi Fi u paketu:

http://www.asus.com/Motherboards/P8Z77V/

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.5.2013 14:59 (lllnuclearlll).
15 godina
neaktivan

Ma razumijem te, ali 3570K nije za svakodnevu upotebu prosječnog korisnika. Kad neko hoće da kupi takav procesor znači da, u neku svrhu, hoće da iskoristi sav njegov (overklok) potencijal. Mislim da za puni overklok tog i sličnih procesora ploča treba imati 12 faza kako bi procesor držala stabilnim na željenoj frekvenciji npr: 4,8 GHz.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Sve zavisi o primjerku proca; ako je bolji primjerak, radit će na 4.8GHz 24/7 i na ploči od 600Kn. U suprotnom će fin dio Z77 ploča od 800+Kn biti dobar za navedeni clock.

Za te novce najprije bih išao na MSI Z77A-G45 ako bih trebao CF/SLI, ili na Gigabyte GA-Z77-D3H ukoliko ne.

Moj PC  
2 2 hvala 0
17 godina
Tesko da ce ga natjerati na 4.8Ghz za 24/7 ali na 4.5Ghz bi mogao sa boljim zracnim hladnjakom
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
15 godina
neaktivan

Ma nema teorije! Sada ispade da nema razlike između low-end ECS-a i MSI od 600 kn i high-end ploča od ASUS-a i Gigabyte-a!

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Za max takt ce posluziti i ploca od 600kn samo ce zahtjevati vece napone i nece biti na toj frekvenciji za 24/7.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
14 godina
neaktivan

Ima razlike naravno, u naponu za određeni takt te gornjoj granici takta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja sam nedavno isto bio prisiljen prijeci na ivy (pregorila mi maticna i spalila stari i5). Ja na svom 3570k dotaknem maximum na 4.4ghz, i da stavim neznam koliko napona nece biti stabilan na 4.5+. Tako da mi tu  ne bi pomogla ni najskuplja maticna za klokanje. Sretan sam sa svojom msi, 3 godine gare daje jako lijep osjecaj sigurnosti za buducnost, i prije isteka cu prodati ovo pa uzeti nesto novo opet. Sve u svemu, iznimno zadovoljam sa kupovinom, jednostavno ne pada mi na pamet maticna koja daje ulozeno/dobiveno kao ova Msi koju sam uzeo.

Bilo bi najbolje da se moze svaki proc prije kupovine isprobati, pa onda znati kakva maticna bi bila najbolja za njega :D, ali hebiga, nije takav slucaj. Lp

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja sam nedavno bio prisiljen prijeci na ivy (pregorila mi maticna i spalila stari i5). Ja na svom 3570k dotaknem maximum na 4.4ghz, i da stavim neznam koliko napona nece biti stabilan na 4.5+. Tako da mi tu  ne bi pomogla ni najskuplja maticna za klokanje. Sretan sam sa svojom msi, 3 godine gare daje jako lijep osjecaj sigurnosti za buducnost, i prije isteka cu prodati ovo pa uzeti nesto novo opet. Sve u svemu, iznimno zadovoljam sa kupovinom, jednostavno ne pada mi na pamet maticna koja daje ulozeno/dobiveno kao ova Msi koju sam uzeo.

Bilo bi najbolje da se moze svaki proc prije kupovine isprobati, pa onda znati kakva maticna bi bila najbolja za njega :D, ali hebiga, nije takav slucaj. Lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo šta znači kvalitet...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
phoenix2003 kaže...

Pa to je druga generacija Core procesora, poznato je da se clocka bolje nego treća, no uzmi u obzir da je treća generacija nešto jača na istom taktu, tako da...

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.5.2013 20:26 (lllnuclearlll).
15 godina
neaktivan

Bez obzira na to, samo kvalitetna ploča i Sandy Bridge može potjerati na 5 GHz...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
phoenix2003 kaže...

Krasan ti je napon!

AUDIOFIL
15 godina
neaktivan

Ne bih da mjenjamo temu ali ovaj napon je priča za litru kafe! Nego da se vratimo na ploču...

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

Pa što te briga za matičnu, kupi bilo koju i uzmi dobar cooler

17 godina
Marinchi kaže...

Pa što te briga za matičnu, kupi bilo koju i uzmi dobar cooler

Uzmi AM3+ socket pa naguraj proc čekićem. Tak sam ja sebi složio {#}

12 godina
neaktivan

Uz prijasnju pomoc na bug-u i citanje stranih foruma, reviewa i svega ostalog na internetu za i5 3570K procesor odluci sam se za ovu maticnu plocu.

Pa ako mozes uzmi nju.

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=12602

http://www.asus.com/Motherboards/P8Z77V_LE_PLUS/

Što hladnije to bolje...
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.5.2013 23:35 (Praedator).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
AsROCK Z77 PRO4-M

i vise nego dobra ploca, za cjenovni rang u kojem se nalazi...

0 0 hvala 0
15 godina

šta mislite o ovoj ploči?

se isplati?

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=11182

hvala

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Moje preporuke su Asrock Z77 Ext4 i Gigabyte Z77 UD3...
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
15 godina
Mitch kaže...
Moje preporuke su Asrock Z77 Ext4 i Gigabyte Z77 UD3...

na budgetu sam pa razmišljam jeftinije :)

hvala.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice