Dragi bugovci i geekovi na ovom forumu, trebam vašu pomoć i zahvaljujem vam unaprijed na vašoj pomoći...
Svom prijatelju pokušavam pomoći oko nadogradnje kompjutera, ali to je teško jer hardverska raznolikost nije tako velika kao drugdje izvan regije bivše jugoslavije(osim Slovenije, naravno) i naravno nema previše izbora kada imaš malo novaca na raspolaganju.
Ja sam gledao, procjenjivao i gledao isplativost nadogradnje njegovog kompjutera. Uspio sam riješiti za grafičku karticu, sada trebam samo matičnu i procesor. Preferiram AMD jer je naravno jeftinije i mogu ići na procesore sa više od dvije jezgri, matične i procesori su jeftini A;D-ovim putem. Mene brine kvaliteta matičnih ploća za cijenu i da imam dovoljno za četverojezgreni procesor ako je moguće. Znam da za taj i taj model procesora negdje je najjeftinije ali i možda trojezgreni procesor nije loša ideja ako potrošnja po jezgri manja.
Znam da već idem polako izvan teme ali objašnjavam kompletnu situaciju...
Moj prijatelj ima procesor Intel Pentium Dual-Core E6600 i naravno matičnu sa pripadajućim socketom 775(?). Ja sam tražio gdje je najjeftinije i pomoću bug-ove sekcije gdje upišeš tu i tu komponentu pa ti pokaže gdje je najjeftinije, ali zadaje mi glavobolje što sam neodlućan i neznam što je sve dostupno u Zagrebu. Negdje ima a negdje nema taj i taj procesor.
Nadam se da neko od vas ima dosta znanja i iskustava u tome i tražim vašu pomoć jer me boli glava od ovoga a tek mi je 17.