Imam hyper t4, fan radi na 1650 rpm i koda nehladi dobro :(, gledao sam u linksa Cijena: 69,00 kn 120 mm fan ima sa 4 pin adapterom kupiti 3000 RPM, jeli se isplati kupovati tj. Zamjeniti fan samo hoce li mi temeprature biti manje?
radi se o ovom fanu, jeli on moze zamjeniti fan od hyper t4?
http://www.links.hr/?naziv=ventilator-scythe-ultra-kaze-120mm-3000-okr-min&option=artikl&id_artikl=050.908.258
covjece ovaj gore lc95 od 90kn je mog starog q9400@3,6ghz u primeu95 drzao ispod 60°c stupnjeva(imas cak i temu tu na bagu) kamoli taj odlican T4 koji je 3 klase iznad! skidaj to sve i montiraj to kako spada!
Ma neznam covjece, montirao sam kako spada, probat cu ga okrenut na drugu stranu... ocistiti i paste opet staviti. Pogledaj temeprature kad sam sa prime isao testirati u ovoj temi http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/cpu-se-zaledio/223394.aspx?page=0&jumpto=4588588&sort=asc&view=flat, smanjio sam voltaze i malo clock na 3.58 je sad negdje, i malo je bolje nego u onoj temi ali opet previsoko neznam sto se događa... sad je idle
core 0: 44
core 1: 33
core 3: 37
core 4: 34
Otvorim prime sve se izblesa... Evo sad cu upalit samo da vidim temperature. Pa postam, promjenio sam mbo nema 4 dana, novu pastu i sve... ocistio nanio koliko treba. Imam staru kutiju, pa je iznad njega napajanje, mozda je do toga?
Da ga okrenem prema dole mozda? Ovako??

. Ako kupuješ future proof onda ti je još bolji argument dodat još malo za "premium" Noctu jer je to ipak vrh zračnog hlađenja (ne samo sirove performanse nego čitav paket) a pogotovo što imaš garu godinama i što kad Intel promijeni mount sistem za cooler, Noctua ti pošalje set za montiranje. Tko god hoće bit miran godinama za hlađenje i ne želi puno kompromisa taj pogotovo treba razmotrit dodat još malo za najbolje. Jest da Noctua naplaćuje ugled koji su stvorili ali ima tu i dosta realne vrijednosti kad uzmeš njihov cooler. Što se tiče ovog Seidona 120V, on ti nije ništa bolji od Hypera tako da tu ne vidim razloga za kupit osim ako nije estetske prirode ili stvar praktičnosti da makneš tower iz kućišta.
Gledam i nigdje ne mogu nać black verziju, samo red. A tako mi red ne paše estetski :P ... Ne znam, sad se dvoumim između noctue 14 ili phantexa red :/ ...po recenzijama, oba su odlična, phantexov čak negdje i nešto hladniji, no to su nijanse. Zapravo mi se ni jedan ni drugi izgledom ne sviđaju. Imam windowed case, i ono, baš će se isticat...bitno je hlađenje naravno, al sad da mi je cirkus u kućištu

...Možda se dobro uklopi uz crvene power kablove, neke bijele elemente Arca i matične (to ako se uopće išta više bude vidilo u kućištu nakon što ga montiran :)
[19xx]C3c1l
, uglavnom je stajala na 38C. Ali pazi max voltažu - 1.428