Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.732.740
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
14 godina
Re: Koji CPU cooler kupiti?
Stjepanj kaže...
Luka123 kaže...

Imam hyper t4, fan radi na 1650 rpm i koda nehladi dobro :(, gledao sam u linksa Cijena: 69,00 kn 120 mm fan ima sa 4 pin adapterom kupiti 3000 RPM, jeli se isplati kupovati tj. Zamjeniti fan samo hoce li mi temeprature biti manje?

radi se o ovom fanu, jeli on moze zamjeniti fan od hyper t4?

http://www.links.hr/?naziv=ventilator-scythe-ultra-kaze-120mm-3000-okr-min&option=artikl&id_artikl=050.908.258

covjece ovaj gore lc95 od 90kn je mog starog q9400@3,6ghz u primeu95 drzao ispod 60°c stupnjeva(imas cak i temu tu na bagu) kamoli taj odlican T4 koji je 3 klase iznad! skidaj to sve i montiraj to kako spada!

Ma neznam covjece, montirao sam kako spada, probat cu ga okrenut na drugu stranu... ocistiti i paste opet staviti. Pogledaj temeprature kad sam sa prime isao testirati u ovoj temi http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/cpu-se-zaledio/223394.aspx?page=0&jumpto=4588588&sort=asc&view=flat, smanjio sam voltaze i malo clock na 3.58 je sad negdje, i malo je bolje nego u onoj temi ali opet previsoko neznam sto se događa... sad je idle

core 0: 44
core 1: 33
core 3: 37
core 4: 34

Otvorim prime sve se izblesa... Evo sad cu upalit samo da vidim temperature. Pa postam, promjenio sam mbo nema 4 dana, novu pastu i sve... ocistio nanio koliko treba. Imam staru kutiju, pa je iznad njega napajanje, mozda je do toga?
Da ga okrenem prema dole mozda? Ovako??

ovako mozda? ovako mozda?
15MinPrime95 15MinPrime95
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.3.2015 17:54 (Luka123).
13 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

ajde ti ljepo vrati sve postavke procesora na default pa onda odvrti test, jer ocigledno ili si krivo stavio hladnjak/pastu itd ili su ti oc postavke u biosu van pameti!( dali ti je cooler bio vrel(donji dio) na dodir dok je bio na 90°c)

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.3.2015 18:35 (Stjepanj).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
Stjepanj kaže...

ajde ti ljepo vrati sve postavke procesora na default pa onda odvrti test, jer ocigledno ili si krivo stavio hladnjak/pastu itd ili su ti oc postavke u biosu van pameti!( dali ti je cooler bio vrel(donji dio) na dodir dok je bio na 90°c)

Ma stari, moro sam malo vent podignut jedno 0.5 cm gore, jer je udaro u heatpipe od maticne... okrenut cu ga za 90, obrisat pastu i stavit opet, i trebo bi sjesti, valjda nista nece bit napajanju, ionako samo puse hladni zrak vent.

13 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

dizanje ventilatora u 99% slucajeva niti ne utjece na temperature! to sam i provjerio sam! taj t4 tog hladnog quada mora na tom taktu i voltazi hladiti debelo ispod 60°c!lp

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
Stjepanj kaže...

dizanje ventilatora u 99% slucajeva niti ne utjece na temperature! to sam i provjerio sam! taj t4 tog hladnog quada mora na tom taktu i voltazi hladiti debelo ispod 60°c!lp

Okrenuo hladnjak  za 90 onako kao na slici, promjenio pastu, upalim opet temp u idle 35-40, odo u bios i clockam ga! I sjetim se ono CE1 stepping(da automatski smanjuje clock kad je u idle) i iskljucim ga, sad vrtim prime na CPU na 3.53 negdje smanjio sam voltazu kao i prije, i sve postavke kao prije sad neprelazi 55C +-, pa nemogu vjerovat da je do toga bilo! Mozda je to cak utjecalo na rad Hyper T4 venta ili nesto, iako hw monitor nije nista zabiljezavao.

Evo vec 10 minuta vrti, sve je super, ovisi o testu, temp idu i nize! ispod 50 cak.

Jedino mi core0 odskace malo do 10 stupnjeva vise od svih drugih pise 64 max, za druge sve max oko 55 mislim da je senzor pokvaren na njemu, jer ostale core temperature su sve u rangu sad 50+-, a core 0 je oko 58+-.

Ako imas neki savjet jos sto da iskljucim i napravim, bio bih zahvalan!

13 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

ne sve ok vise manje, to da ti je jedna jezgra vrelija je pod normalno!

Moj PC  
1 1 hvala 1
14 godina
Stjepanj kaže...

ne sve ok vise manje, to da ti je jedna jezgra vrelija je pod normalno!

E sad, nece vise da ide zbog 800 Mhz rama ://, na to nisam racunao, 3.5 nesto je izgleda limit, probat cu oc ram sutra.

11 godina
Koji CPU cooler kupiti?

ARCTIC-COOLING Alpine 64 GT Rev2 vs ARCTIC-COOLING Alpine 64 Pro Rev2 u odnosu na stock.

Hvala.

Loyalty to country ALWAYS. Loyalty to government, when it deserves it.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Luka123 kaže...
Stjepanj kaže...

Ma stari, moro sam malo vent podignut jedno 0.5 cm gore, jer je udaro u heatpipe od maticne... okrenut cu ga za 90, obrisat pastu i stavit opet, i trebo bi sjesti, valjda nista nece bit napajanju, ionako samo puse hladni zrak vent.

upravu je stjepanj,ja imam smecarski TX3 kojem jedna nozica ne radi kako treba pa mi u OCCT procesor bude max 70 stepeni na 4GHZ dok u gamingu kulira ispod 60 vecinom,t4 je za klasu nizi od hyper 212ke ali opet bolji od ovog mog smeca.mozda si samo potrefio los primjerak sve je moguce

BiH__Snowflake BF4,CS:GO
16 godina
Koji CPU cooler kupiti?

ljudi pitanje, pc mi je ovaj pod moj pc, sad imam problem, na ovom procu mi je stock amd cooler, i to je toliko jako glasno da je cijela obitelj vec oglusila. kad pc nije pod opterecenjem tj kad sam na internetu onda je samo malo povisena buka, al cim se upali igra to pocne zujat tolko da moram jako pojacat zvucnike da cujem uopce igru. pa me sad zanima koji je najbolji cooler za 150-200 kn max a da je jako jako tih, znaci najbitnije mi je da mi pc bude sto tisi dok je pod opterecenjem. i da, proc mi radi na ogromnim temperaturama i pc moze sluzit ko radijator u sobi kolko jako grije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mar123 kaže...

ljudi pitanje, pc mi je ovaj pod moj pc, sad imam problem, na ovom procu mi je stock amd cooler, i to je toliko jako glasno da je cijela obitelj vec oglusila. kad pc nije pod opterecenjem tj kad sam na internetu onda je samo malo povisena buka, al cim se upali igra to pocne zujat tolko da moram jako pojacat zvucnike da cujem uopce igru. pa me sad zanima koji je najbolji cooler za 150-200 kn max a da je jako jako tih, znaci najbitnije mi je da mi pc bude sto tisi dok je pod opterecenjem. i da, proc mi radi na ogromnim temperaturama i pc moze sluzit ko radijator u sobi kolko jako grije.

Za te pare visestruko spominjani LC POWER LC-CC-120.

16 godina
z1k4 kaže...
mar123 kaže...

Za te pare visestruko spominjani LC POWER LC-CC-120.

ima jos nesto za tu lovu ili je to to?

14 godina
mersimh kaže...
Luka123 kaže...
Stjepanj kaže...

upravu je stjepanj,ja imam smecarski TX3 kojem jedna nozica ne radi kako treba pa mi u OCCT procesor bude max 70 stepeni na 4GHZ dok u gamingu kulira ispod 60 vecinom,t4 je za klasu nizi od hyper 212ke ali opet bolji od ovog mog smeca.mozda si samo potrefio los primjerak sve je moguce

Sve je bilo uredu, problem je bio u CE1 stepping, koji je pregrijavao processor, kad sam ga iskljucio temeprature su nemilo pale, i hladnjak je hladan na dodir, prije se bio uzgao. Vjerujem da je do maticne nesto iako imaju zadnji bios, jer su mi temeprature sad super.

17 godina
Koji CPU cooler kupiti?

@mar123

To je to do 200 kn, best buy cooler vec dosta dugo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Koji CPU cooler kupiti?

Ima li netko dobar tutorijal za speedfan, i treba li uopće podešavat ventilatore ili ostavit na automatski?

0 0 hvala 0
14 godina
mar123 kaže...

LC CC 120.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
12 godina
odjavljen
Koji CPU cooler kupiti?

Ekipa, do 550ak kn cpu hladnjak? 

Meni su jedina dva razumna izbora za taj novac dolje nevedeni...ima li možda koji drugi koji bi došao u obzir. 

Ovaj 212evo hladi odlično, al ciljam na 4.7ghz izvuć iz ovog mog fx-a, a ne ide mu baš dobro, pogotovo ako uzmem u obzir nadolazeće vrućine u dalmaciji :/

Moje pitanje je; može li seidon 120v ohladit kao nemesis. Gledam po netu rezencije, on uopće nije loš, jest malo bučan al na max fanovima hladi gotovo kao h80i (vidjeh neke recenzije)... A s druge strane, Nemesis sa svojih par kila metala hladi odlično i siguran sam da će hladit ovog mog na 4.7ghz. Al ako ne moram gledat par kila metala, radije ne bih. TNX

5 Raijintek Nemesis
6 COOLERMASTER Seidon 120V Ver.2
Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ta 120 mm vodena hlađenja ne stanu u istu rečenicu s top zračnim hladnjacima, pogotovo ako uzmeš i buku u obzir. Ili gledaj neki 240 mm radijator ili top end zračni cooler poput Nemesisa i sličnih.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.3.2015 16:23 (itomic009).
15 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

Ti ces dat 550kn za izvuc jos 3-4% iz procesora? Moguce je i da neces moci dobit tih 200mhz ako skok u potrebnom naponu bude prevelik. 

Ako vec dajes tolko onda dodaj jos malo i uzmi D15 koji je kvalitetom izrade miljama ispred raijinteka.

U odnosu na evo-a ces dobit 10ak stupnjeva maksimalno tako da ne mislis da ce se neko cudo dogodit.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
itomic009 kaže...

Ta 120 mm vodena hlađenja ne stanu u istu rečenicu s top zračnim hladnjacima, pogotovo ako uzmeš i buku u obzir. Ili gledaj neki 240 mm radijator ili top end zračni cooler poput Nemesisa i sličnih.

Svjestan sam svega što si rekao. Seidon je u stanju dobro hladiti, al će i biti bučan. 

ansha kaže...

Ti ces dat 550kn za izvuc jos 3-4% iz procesora? Moguce je i da neces moci dobit tih 200mhz ako skok u potrebnom naponu bude prevelik. 

Ako vec dajes tolko onda dodaj jos malo i uzmi D15 koji je kvalitetom izrade miljama ispred raijinteka.

U odnosu na evo-a ces dobit 10ak stupnjeva maksimalno tako da ne mislis da ce se neko cudo dogodit.

Gle, trenutno sam na ovom procesoru, danas sutra ću prijeći na Intela, a ipak bi htio malo bolji hladnjak, nešto zbog čega se neću morat pitat "što ako se bude pregrijavao". Nemesis je za 5% lošiji od Noctue, a potonja je 30% + skuplja. Ne planiram toliki premium platiti. Samo želim da mi je proc ovakav kao sad, samo za 200mhz gore :)

Znam točno što mogu očekivat. Trenutno evo radi odlično, ljeti naravno - nešto lošije.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
14 godina

Ja se osobno slažem s Anshom što se tiče toga da ćeš dobit malo a uložit puno s racionalne strane gledišta. No, pošto se to i kupuje iz hobija a ne potrebe onda je suvišno to što price performance ratio nije dobar . Ako kupuješ future proof onda ti je još bolji argument dodat još malo za "premium" Noctu jer je to ipak vrh zračnog hlađenja (ne samo sirove performanse nego čitav paket) a pogotovo što imaš garu godinama i što kad Intel promijeni mount sistem za cooler, Noctua ti pošalje set za montiranje. Tko god hoće bit miran godinama za hlađenje i ne želi puno kompromisa taj pogotovo treba razmotrit dodat još malo za najbolje. Jest da Noctua naplaćuje ugled koji su stvorili ali ima tu i dosta realne vrijednosti kad uzmeš njihov cooler. Što se tiče ovog Seidona 120V, on ti nije ništa bolji od Hypera tako da tu ne vidim razloga za kupit osim ako nije estetske prirode ili stvar praktičnosti da makneš tower iz kućišta.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.3.2015 19:30 (itomic009).
10 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Slazem se s kolegom gore dodaj jos malo i uzmi Noctua-u 14 ili 15 isti vrag( neki testovi govore da je 14 cak jos uvijek bolja dok drugi govore da je 15, stvar ukusa, sitne nijanse) , ja sam uzeo phanteks i zadovoljan sam mislio sam ubost noctua ali ih trenutno nije bilo pa sam uzeo ovo cudo i super mi je jedino sto je malo skuplje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Barracuda727 kaže...

Slazem se s kolegom gore dodaj jos malo i uzmi Noctua-u 14 ili 15 isti vrag( neki testovi govore da je 14 cak jos uvijek bolja dok drugi govore da je 15, stvar ukusa, sitne nijanse) , ja sam uzeo phanteks i zadovoljan sam mislio sam ubost noctua ali ih trenutno nije bilo pa sam uzeo ovo cudo i super mi je jedino sto je malo skuplje.

Phantex Black?!  Gledam i nigdje ne mogu nać black verziju, samo red. A tako mi red ne paše estetski :P ... Ne znam, sad se dvoumim između noctue 14 ili phantexa red :/ ...po recenzijama, oba su odlična, phantexov čak negdje i nešto hladniji, no to su nijanse. Zapravo mi se ni jedan ni drugi izgledom ne sviđaju. Imam windowed case, i ono, baš će se isticat...bitno je hlađenje naravno, al sad da mi je cirkus u kućištu

14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Uzmi jednostavno Coolink Corator DS za 300 kn (sub-brand Noctue) i uzivaj... cooler je bok uz bok sa svim navedenim (i bolji od Hyper 212 EVO) a kosta puno manje...

Moj PC  
4 1 hvala 0
12 godina
odjavljen
Koji CPU cooler kupiti?

A ništa...od sad mi komp možete zvati i cirkus, dječji vrtić, kako god jer - naručio sam Phanteks RED...Možda se dobro uklopi uz crvene power kablove, neke bijele elemente Arca i matične (to ako se uopće išta više bude vidilo u kućištu nakon što ga montiran :)

Ta crvena...kad bi malo duže gledao, mislim da bi me počela bolit glava.

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Pozdrav svima,

Dakle, procesor je AMD A8 5600K a matična je asrock fma75m-dgs. Stock cooler je glasan, vrti se na 3000 rpm dok ništa ne radim (stavljen je na automatski u biosu) a i čitao sam da su ti stock prilično loši.

Znači dilema je između LC CC 95 i Spire Kepler Rev2 (ili nešto peto prema vašoj preporuci u tom cijenovnom rangu). Najviše me zanima da li će to stati na moju matičnu obzirom da je prilično mala i tijesna a onda koji je od ova dva coolera bolji, i da li je bolje da imaju 3 pina ili 4 pina odnosno da se brzina okretaja regulira ili su stalno na max. Bitno mi je i da je što tiši cooler.

Hvala puno unaprijed.

0 0 hvala 0
14 godina
-hrco88- kaže...

Dakle, procesor je AMD A8 5600K a matična je asrock fma75m-dgs. Stock cooler je glasan, vrti se na 3000 rpm dok ništa ne radim

Možeš si uzeti npr. ili LC CC 95 ili još bolje ako možeš razvuci se na LC CC 120, iako koji god uzeo, nećeš pogriješiti.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Isao bi na AIO, imam 4790k.

E sad pitanje sta uzeti? H100i? Ili da idem na Kraken x61?

Citam razne postove likova i ljudi svasta baljezgaju, tako da sam tek sad neodlucan.

Kako stoje stvari uopce sa Corsairom i njihovom H serijom?

trenutno koristim Enermax ali to bi u prodaju.

[19xx]C3c1l
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.4.2015 12:03 (C3c1l).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa definitivno Kraken X61 i to samo zato što je to 280 mm radijator a Corsair je 240 mm. Ostalo sve ti je manje više isto. Rokneš Krakena od 280 mm i clockaj. Kako se radi o 280 mm radijatoru možeš spustiti okretaje ventova na nekih 1000 ili manje da bude tiho a hladit će i dalje odlično.

12 godina
odjavljen
Koji CPU cooler kupiti?

Stigao Phanteks, namontiran...Cirkus može otvorit :PPP. Ipak ne izgleda tako šareno, jel tako?

Kako god, Phanteks radi posao dobro. Odmah testirao Prime i nakon nekih 10ak min - max temp 40, uglavnom je stajala na 38C. Ali pazi max voltažu - 1.428. Prezadovoljan, Hyper bi se već mučio na nekih 50ak stupnjeva.

Montaža bila jednostavna al postolje je bilo nešto tvrdo za zašarafit na backplate od matične, al ništa prezahtjevno, zapravo mehanizam je prilično jednostavan. Hladnjak je ogroman, evo dolje par slika i imajte na umu da je ovo big tower kućište! 

Moj PC  
3 0 hvala 2
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice