Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.752.921
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Pitanje, dali je to O.K da freezer13 pasivno G2020 drzi u loadu na 50C?

sup bro?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Koji CPU cooler kupiti?
Strm kaže...

Pitanje, dali je to O.K da freezer13 pasivno G2020 drzi u loadu na 50C?

Je.

Ja sam za probu pred malo uzeo svoj servisni G3220 i instalirao winse i hrpicu programa samo sa stock heatsinkom, bez montiranog venta. I sve je prošlo bez ikakvih problema.

12 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Koji CPU cooler bi bio dobar a da stane u Corsair 350D ? Za vodeno nisam baš pri lovi pa me zanima zračno.. Do nekih 350 kn. 

Moguće i vodeno ako postoji koje ok ,plafon 400 kn?

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.11.2014 12:21 (artyom).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
artyom kaže...

Koji CPU cooler bi bio dobar a da stane u Corsair 350D ? Za vodeno nisam baš pri lovi pa me zanima zračno.. Do nekih 350 kn. 

Moguće i vodeno ako postoji koje ok ,plafon 400 kn?

Coolink Corator DS

15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Koji bi PWM hladnjak preporučili za i7 4771? Cijena do 350 kn max. Možete predložiti i više modela. Ploča je Gigabyte GA-Z97-D3H. Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
FLes kaže...

Koji bi PWM hladnjak preporučili za i7 4771? Cijena do 350 kn max. Možete predložiti i više modela. Ploča je Gigabyte GA-Z97-D3H. Hvala.

Coolink Corator DS - 300kn

Mugen 4 scmg ( 1 vent) - 330kn

Mugen 4 pcgh (2 venta) - 370kn

po meni ostali nisu vrijedni spomena (uzevsi u obzir perfomanse i cijenu) nesto znacajnije bolje od mugena 4 pcgh za te novce nemas osim nekih debelo precijenjenih coolera koji su za svega 1-2°c bolji!LP

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
13 godina
Stjepanj kaže...
FLes kaže...

Coolink Corator DS - 300kn

Mugen 4 scmg ( 1 vent) - 330kn

Mugen 4 pcgh (2 venta) - 370kn

po meni ostali nisu vrijedni spomena (uzevsi u obzir perfomanse i cijenu) nesto znacajnije bolje od mugena 4 pcgh za te novce nemas osim nekih debelo precijenjenih coolera koji su za svega 1-2°c bolji!LP

ovo potpisujem, nevjerojatno kako glupo izgleda razlika od "samo" 5 stupnjeva izmedu coolera od 300-600 kn

15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Već sam se spremao ići do ADM-a po Mugen 4 kad sam shvatio da moj dobri Scythe Kabuto kojeg već imam ide na socket 1150... jer ide na 1156... a rupe su iste za 1156 i 1150. Ostade mi lova u džepu.

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
protjeran
FLes kaže...

Već sam se spremao ići do ADM-a po Mugen 4 kad sam shvatio da moj dobri Scythe Kabuto kojeg već imam ide na socket 1150... jer ide na 1156... a rupe su iste za 1156 i 1150. Ostade mi lova u džepu.

da nemas onda potrebe, kabuto je dobar i ogroman cooler(140mm), frend s njim hladi i7 2700k na 5ghz po potrebi{#}

13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Može preporuka vodenog za i5 4670 non-k? Zapeo mi za oko Antec h2o 650, ali u testu piše da je glasan.. tišina mi je najbitnija stava.. hvala

0 0 hvala 0
14 godina

Pa zašto tražiš uopće vodeno za non K procesor a još želiš i tišinu ?? Uzmeš neki tower zračni cooler od 200 do 300 kn i ručno fixiraš vent na manje od 1000 okr. ili 900 okr. i nemaš frke ni sa temperaturama ni  sa bukom.

13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Pa zašto tražiš uopće vodeno za non K procesor a još želiš i tišinu ?? Uzmeš neki tower zračni cooler od 200 do 300 kn i ručno fixiraš vent na manje od 1000 okr. ili 900 okr. i nemaš frke ni sa temperaturama ni  sa bukom.

Vodeno mi izgleda kompaktnije.. pa sma mislio malo srediti što se estetike tiće.. a i ovaj hyper je poćeo slabije hladiti nekako nego prije, unatoč Arctic mx-4... (očišćen je od prašine)

14 godina

Pa nikako ne vidim potrebu za hlađenje non K procesora sa nečim boljim od tog kojeg već imaš a usto koji je i nečujan. Taj bi uredno hladio i moj i7 na 4.5Ghz. Ako baš želiš vodeno onda bi ja bolje uzeo Corsair ili Cooler Master ovaj novi sa tihom pumpm i ručno smanjiš okretaje venta (kad nije potrebno puno da rashladi taj CPU) i dobar si.

13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Pozdrav svima. Pratim ovu temu malo dulje i uvijek zelim nesto napomenuti ali nikako vremena ili jednostavno zaboravim.

Vidim da puno ljudi trazi neki hladnjak do 350 kuna jer "nemaju novca za vodeno".

Coolermaster seidon 120V je u portiu 370 kuna a u linksu 399. Dalje nisam gledao.

http://www.nabava.net/hladnjaci-za-komponente__470/cooler-master-vodeno-hladenje-seidon-120v-62mm-aluminij__5212781

Navedeni seidon imam u moja 2 racunala. U mom gaming stroju seidon hladi i7-4790K a u mom testnom racunalu hladi i7-2600K.

Seidon dolazi s jednim ventilatorom koji je sam po sebi tih. Spajanjem na pinove maticne ploce moze mu se regulirati vrtnja i time ga dodatno stisati. U oba moja kompa seidon radi u push-pull konfiguraciji tj imam ventilatore ispred i iza radinjatora i oba racunala su izuzetno tiha.

Moram reci da sam godinama koristio iskljucivo noctua hladnjake koji su izuzetno dobro hladili na klokane procesore. Prijelaskom na mini-ITX platformu jednostavno nije bilo mjesta za noctuu pa sam uzeo seidona i nikada pozalio. Mene je seidon izasao duplo jeftinije nego noctua, instalacija je nekomplicirana, ne uzme puno mjesta u racunalu, nije visok a hladi daleko bolje od noctue. Moj i7-4790K je klokan na 4.8GHz i pod full opterecenjem je temperatura 48-50C.

*dobitnik i7-4790K!
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.11.2014 11:14 (Bastardo).
Moj PC  
5 1 hvala 0
15 godina
Schweini7 kaže...

Može preporuka vodenog za i5 4670 non-k? Zapeo mi za oko Antec h2o 650, ali u testu piše da je glasan.. tišina mi je najbitnija stava.. hvala

Znam da nije odg. na tvoje pitanje al' ovako usput... gledo sam i ja koje bi vodeno uzeo i došao do zaključka da su preskupa. Npr. da bi dobio vodeno koje hladi ko običan hladnjak koji kupiš za 300 kuna, moraš iskeširat više nego duplo više novaca. A tiše nije, isto ima ventilator.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.11.2014 17:29 (FLes).
14 godina

Ma kod vodenog ako hoćeš tišinu često problem pravi pumpa. Ti možeš stišati vent i nećeš ga čuti ali pumpu ne možeš stišati ako je glasna.

13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Ma kod vodenog ako hoćeš tišinu često problem pravi pumpa. Ti možeš stišati vent i nećeš ga čuti ali pumpu ne možeš stišati ako je glasna.

upravo to, ja imam CM seidon120 i pumpa poprilicno zuji(bas ono iritantno) no sam sam to rijesio smanjivanjem napona na minimalno! pc neznam kad je upaljen a kad ugasen...:)lp

13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
itomic009 kaže...

upravo to, ja imam CM seidon120 i pumpa poprilicno zuji(bas ono iritantno) no sam sam to rijesio smanjivanjem napona na minimalno! pc neznam kad je upaljen a kad ugasen...:)lp

Kak si snizil okretaje pumpe?

13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Pumpa se napaja iz cpu_fan slota, pa smanjenjem okretaja na njemu direktno utjeces na pumpu. Imam 2 seidona 120V i nijedan ne pravi apsolutno nikakvu buku. Citao sam o tome na netu i ima seidona koje to pati ali ocito sam imao srece dva puta :)

*dobitnik i7-4790K!
Moj PC  
1 0 hvala 3
16 godina
neaktivan

pozz ovako imam amd a8 5600 k quad 3.6 i jucer kupio novu grafu e sad ona je malo veca,pa mi se sad proc poceo malo grijat jer je sad sve nekak stisnuto u kucistu,zanima me koji cooler da kupim do max 200 kn hvala

EUNE LOL: frenkySTYLE
13 godina

LC CC 97 ce biti sasvim dovoljan, a ni nemas potrebe za necim skupljim s obzirom da ti mbo bas nije bajni model - citaj zaboravi na oc-anje. 

Ne obaziri se na TD - redovni trollovi :).Za preporuku novih/polovnih konfiguracija i komponenti sam uvijek tu ;) https://www.facebook.com/pages/Ilumina-It/1704233699801781?fref=ts
12 godina
Ryder007 kaže...

pozz ovako imam amd a8 5600 k quad 3.6 i jucer kupio novu grafu e sad ona je malo veca,pa mi se sad proc poceo malo grijat jer je sad sve nekak stisnuto u kucistu,zanima me koji cooler da kupim do max 200 kn hvala

Koje kuciste? Koja grafa? Koliko ventova na kucistu i kakva im je orjentacija? Puno je u tvom pitanju nedorecenih stvari. Nabaci koju sliku unutrasnjosti kucista
nista mi se neda
16 godina
neaktivan

ma jbg sad sam se istrosio dao za novo napajanje novu grafu i hdd(pogledaj pod moj pc) kuciste je neki srot staro 8 godina(bolje nemam) naprijed nema vent,na bocnoj strani sam izrezao utor za 120 mm vent a na straznjoj stranici ima za 2 80 mm venta ali ih nemam,
@ zober ma nisam ni mislio nesto oc nisam neki strucnjak sve sto imam ukljuceno od tog oc je na maticnoj opcija neki turbo boost sto mi daje 3,9 ghz naspram standarnih 3.6

EUNE LOL: frenkySTYLE
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.11.2014 12:32 (Ryder007).
13 godina

Najbolje bi ti bilo da to iskljucis jer iskreno premali je pomak u performansama, a bezveze ti dize napon. Za kuciste samo provjeri sirinu, ali cisto sumnjam da ti nije dovoljno siroko za maleckog LC-a od 140mm.

Ne obaziri se na TD - redovni trollovi :).Za preporuku novih/polovnih konfiguracija i komponenti sam uvijek tu ;) https://www.facebook.com/pages/Ilumina-It/1704233699801781?fref=ts
12 godina
Koji CPU cooler kupiti?
I stavi odozada barem jedan vent za ispuh
nista mi se neda
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Vidim da se raspravlja o lc-cc-120 cooleru, pa da se nadovezem i pomognem onima koji misle kupiti, posto ja vec jesam.

Cooler je odlican za pare, oblikom, velicinom, debljinom i kolicinom heat pipova je identican cm hyper 212 evo koji je duplo skuplji. Hladi odlicno, drzi fx 6300 (4ghz, bez turba) na 45-50 stupnjeva u prime-u. Jako je tih.

Svakako preporucam, montaza je cvrsta, dobije se backplate, nemora se cupati ploca kada se montira (bar ne kod amd-a), i ono vaznije, "pravilno" je postavljen kod amd-a, tj paralelno sa memorijom, tako da ne kvari airflow.

3 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Schweini7 kaže...

Kak si snizil okretaje pumpe?

spojio sam je na Zalman-ov Fan Mate 2, posto nemrem regulirati okretaje na ploci jer sam zauzeo s ventom za radijator(4pin)! ovak mi je prakticnije i imam bolju kontrolu a kad treba cpu da se ohladi ploca to sama radi!lp

evo ti i link imas tu par rijeci

http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/cooler-master-seidon-120v/205740.aspx

17 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Ekipa, kupujem sutra cooler za CPU, razmišljam da li uzet Coolink Corator CS, Mugen 4 pa mu dodat još jedan vent ili Mugen MAX, ali je problem što je visina 161mm, a u speckama kućišta piše max 160mm. Kućište je Zalman R1, a procesor koji će hladit je i5 4690K i planiram clockat koliko će hlađenje dopuštat. Da li je taj milimetar za visinu coolera toliko kritičan, da li oni stavljaju max height s tim da cooler dodirne stranicu ili da dođe blizu pa bi mogao ugurat još taj jedan mm?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Za oba ta coolera je koliko vidim visina oko 156 mm a ne preko 160 mm tako da trebaju stati.

17 godina
itomic009 kaže...

Za oba ta coolera je koliko vidim visina oko 156 mm a ne preko 160 mm tako da trebaju stati.

Mugen Max 161, e sad me zanima dal je toliko bitan taj 1 milimetar?

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice