Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.783.227
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
14 godina
odjavljen
Re: Koji CPU cooler kupiti?
ansha kaže...
@Deawood
@itomic009
Moguce je i te kako 35°C pod prime-om i dobro znam kako amd-ovi senzori funkcioniraju.
Kad se vratim s puta postat cu slike u ovu temu.

@Stjepanj
CPU ne throttlea! Kad je na stocku onda radi na manjem taktu, visem naponu i usput throttlea sta je nebuloza totalna od AMD-ove strane.

Znaći ja koji imam bolji hladnjak sa boljim ventilatorima u P/P, 3 venta na ispuhu i 2 na upuhu imam 15C više od tebe u Prime95. 

Napravi točno što sam rekao, upali HW Monitor pa Prime95 i pusti 10 minuta te onda poslikaj (bez da gasiš Prime95).

14 godina

Kao prvo P95 pogotovo za AMD procesore da dobijete najviše temperature što P95 generira treba vrtiti minimalno 30 minuta a ne 10 ili 15 jer tek tamo negdje oko 20 minute dođe ciklus koji pošteno stisne CPU.  A drugo, očito je da nisi baš upoznat jer bi onda znao da te temperature što ti vidiš u programu nisu realne.

15 godina
protjeran
@itomic009
To naprosto nije istina posto sam puno puta vrtio P95 i puno duze od 1h pa bi max temperatura uvijek bila postignuta u prvih 10 min.
Sta se senzora temp tice, temperature nisu tocne do nekih 30-35°C, iznad toga je pouzdano.
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Futura IT objavila na fejsu da će se od iduceg tjedna na njihovim policama naći Raijintek Nemesis , po cijeni od 519 KN !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
6 1 hvala 1
14 godina
Haf932 kaže...

Futura IT objavila na fejsu da će se od iduceg tjedna na njihovim policama naći Raijintek Nemesis , po cijeni od 519 KN

Dobio vijest od njih za prednarudžbe po 500 kuna {#}

Jedva čekam nečiji review, jer sumnjam da ću uzeti (za sada) 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || Xiaomi MI3 user ||
12 godina
sudy_freak kaže...
Haf932 kaže...

Futura IT objavila na fejsu da će se od iduceg tjedna na njihovim policama naći Raijintek Nemesis , po cijeni od 519 KN

Dobio vijest od njih za prednarudžbe po 500 kuna {#}

Jedva čekam nečiji review, jer sumnjam da ću uzeti (za sada) 

http://www.raijintek.com/en/products_detail.php?ProductID=10

na srpskom i prvi medju svim reviewevima: http://www.pcaxe.com/hardver/hladjenja/raijintek-nemesis

15 godina
protjeran
Kazu u recenziji da je baza strahovito neravna tj. konveksna. Cemu eksperimentirati kad se za 20kn vise uzme nh-d14?
13 godina
ansha kaže...
Kazu u recenziji da je baza strahovito neravna tj. konveksna. Cemu eksperimentirati kad se za 20kn vise uzme nh-d14?

Kako bi rekao naš narod, citiram

"Švabo je to čovječe!" tako da zayebi te priče :)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.4.2014 18:48 (chaselol).
12 godina
chaselol kaže...
ansha kaže...

Kako bi rekao naš narod, citiram

"Švabo je to čovječe!" tako da zayebi te priče :)

Lijepo se vidi na slici pod svijetlom dobro testirano u srpskom reviewu kojeg sam linko da nije ravno kak treba bit, ali i dalje super hladi, iako bi rezultati bili bolji da je baza ravna skroz.

11 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?
Pozdrav, zanima me da li je itko čuo za ovu marku coolera, mišljenje, da li će biti dobar za moj FX?
http://www.vortez.net/articles_pages/prolimatech_super_mega_cpu_cooler_review,1.html
Steam, online igre, ostale stranice, Buby_24 čisto da se zna. :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Nasljednik legende (NH-D14) stiže D15.

Zanimljivo, nisu išli na promjenu boja (kako su "najavili"). 

Moj PC  
3 0 hvala 1
13 godina
sudy_freak kaže...

Nasljednik legende (NH-D14) stiže D15.

Zanimljivo, nisu išli na promjenu boja (kako su "najavili"). 

Pih nigdje bakra, sve aluminijum

14 godina
odjavljen
Koji CPU cooler kupiti?

Ima bakra, baš kao i kod NH-D14 bakra ima, samo što je pokriven slojem aluminija, ali nisam 100% siguran što od toga.

http://www.noctua.at/main.php?show=productview&products_id=34&lng=en&set=1

NH-D15, http://www.noctua.at/main.php?show=productview&products_id=68&lng=en&set=1

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.4.2014 23:34 (Deawood).

1 0 hvala 0
12 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Cijena u Njemackoj 90€

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.4.2014 0:22 (dennocro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Vraća se tata svih coolera i već vidim da to mora bit u mom kućištu :D.

14 godina
itomic009 kaže...

Vraća se tata svih coolera i već vidim da to mora bit u mom kućištu :D.

Mene samo tješi da će spusiti cijenu D14.
Možda onda ipak konačno piknem! 

14 godina

Pa nađe se polovnih za 350kn do 400kn a s obzirom na vrhunsku kvalitetu i 6 godina gare to ti je super kupnja isto a po cijeni Mugena 3 {#}.

14 godina
itomic009 kaže...

Pa nađe se polovnih za 350kn do 400kn a s obzirom na vrhunsku kvalitetu i 6 godina gare to ti je super kupnja isto a po cijeni Mugena 3 {#}.

Ako nađeš, šalji link! {#}

13 godina
protjeran
Deawood kaže...

Ima bakra, baš kao i kod NH-D14 bakra ima, samo što je pokriven slojem aluminija, ali nisam 100% siguran što od toga.

pa moze se desiti da baza i okolni heat-pipovi "oksidiraju" ovako kao na slici:

a ovaj zastitni sloj stiti cooler jer kak bi to zgledalo na top proizvodu da potamni!

no ovo se desava jako rijetko i samo u extremnim uvjetima nebrige za vlastiti pc!

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
14 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Deawood kaže...

pa moze se desiti da baza i okolni heat-pipovi "oksidiraju" ovako kao na slici:

a ovaj zastitni sloj stiti cooler jer kak bi to zgledalo na top proizvodu da potamni!

no ovo se desava jako rijetko i samo u extremnim uvjetima nebrige za vlastiti pc!

Ne, ne xD

Još sam nešto prije toga napisao, a nisam skužio da sam ostavio 'ali nisam 100% siguran što od toga'.

Ali tnx na objašnjenju zato jer to nisam znao {#}

15 godina
protjeran
Deawood kaže...

Znaći ja koji imam bolji hladnjak sa boljim ventilatorima u P/P, 3 venta na ispuhu i 2 na upuhu imam 15C više od tebe u Prime95. 

Napravi točno što sam rekao, upali HW Monitor pa Prime95 i pusti 10 minuta te onda poslikaj (bez da gasiš Prime95).

Evo kako sam obecao stavljam sliku temperatura nakon 25 min prime-a, nisam imao vise vremena, ako netko inzistira mogu odvrtit i 12h sa isti rezultatom.

Kao sta se vidi na ss-u, socket je max 41*C a jezgra 35*. Treba napomenut da mogu i 3-4*C bolje od toga jer napon mogu spustiti jos jednu stepenicu a i hladnjak je daleko od max okretaja (u konkretnom primjeru je necujan pored ventova na kucistu) plus nije ciscen jedno 3-4 mjeseca.

Ako mislite da javlja krive temperature, idu one i puuuno vise od ovoga kad se povisi napon i digne takt (80+ je bilo) a i hladnjak je pri ovim postavkama jedva mlak na dodir sta govori da su temp. barem priblizno tocne. 

13 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

ansha ne blamiraj se! min temp ti pise 5°c, pa nije ni cudo da su ti max temp 35°c jer kad bi ti pisalo min 35°c sto je pod normalno + tih 30°c razlike( i da na 60°c taj freezer13 i mora biti mlak!...mislim da ti je jasno sto sam htio reci!znaci nesto s senzorima nevalja kao sto rece kolega itomic{#}lp

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.4.2014 13:35 (Stjepanj).
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Ansha mozda drzi pc u frizideru pa su mu tako niske temperatur

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Jedino ako sipas tecni azot da ga drzi na 5*C dok se pali, otisli su ti senzori druze {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Ne mogu vjerovat! Jel itko od vas ima fx-a pa se ovako blamirate??? Jel itko od vas zna engleski pa da malo nauci koja je koja temp. kod fx-a i kako je dobivena?
Core temp. je precizan tek iznad cca. 30°C i nije stvarna senzorom utvrdjena temperatura nego se racuna odredjenom formulom iz dostupnih paramaetara. 5°C core temperature je otprilike 24-25°C.
Socket temp. jest stvarna temperatura.
Ostavite se informatickog foruma i odite se blamirat negdje drugdje.

Kako onda objasnjavate cinjenicu da je cooler jedva mlak na dodir??
Majko mila za kakve likove ja uopce idem radit test...
14 godina
odjavljen
ansha kaže...
Ne mogu vjerovat! Jel itko od vas ima fx-a pa se ovako blamirate??? Jel itko od vas zna engleski pa da malo nauci koja je koja temp. kod fx-a i kako je dobivena?
Core temp. je precizan tek iznad cca. 30°C i nije stvarna senzorom utvrdjena temperatura nego se racuna odredjenom formulom iz dostupnih paramaetara. 5°C core temperature je otprilike 24-25°C.
Socket temp. jest stvarna temperatura.
Ostavite se informatickog foruma i odite se blamirat negdje drugdje.

Kako onda objasnjavate cinjenicu da je cooler jedva mlak na dodir??
Majko mila za kakve likove ja uopce idem radit test...

'Talkin' shit all day, all night.'

13 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?
Pa dobro majko mila kakva ti je temperatura u biosu jel i tamo pise 5 stupnjeva ili neka druga brojka?;) pa nismo se mi urotili protiv tebe! A sto se tice mlakog coolera gurni prst tamo kod heat pipova pa javi jel mlako?:) svaki tower cooler je mlak na dodir!
Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Pa dobro majko mila kakva ti je temperatura u biosu jel i tamo pise 5 stupnjeva ili neka druga brojka?;) pa nismo se mi urotili protiv tebe! A sto se tice mlakog coolera gurni prst tamo kod heat pipova pa javi jel mlako?:) svaki tower cooler je mlak na dodir!

Nema ovo smisla, otidji na overclock.net npr. i istrazi malo vezano za temperature kod fx procova.

U bios-u pokazuje socket temp. i on mi je 2*C iznad ambijentalne temp. 

Samo mi molim te objasni ako po tebi mi je core recimo 60*C pri ovih 1.235V, kako onda da ga mogu stress testat u primeu i pri 4.7ghz i 1.45V?? Kolika mi je onda temp.? 200*C po tebi.. Throttle-anje ne trebas spominjat jer ga nema nikad posto je ukljucen HPC u bios-u..

14 godina

Kolega krivo pričaš i gotovo ali neda mi se tebe sada ispravljati. AMD FX procesori se mogu realno zagrijati do 90C i onda throtla šta god ti imao u BIOS-u isključeno ili uključeno i nije ti temperatura 35C samo što ti to nikako ne želiš shvatiti.

13 godina
protjeran
ansha kaže...

Nema ovo smisla, otidji na overclock.net npr. i istrazi malo vezano za temperature kod fx procova.

U bios-u pokazuje socket temp. i on mi je 2*C iznad ambijentalne temp. 

Samo mi molim te objasni ako po tebi mi je core recimo 60*C pri ovih 1.235V, kako onda da ga mogu stress testat u primeu i pri 4.7ghz i 1.45V?? Kolika mi je onda temp.? 200*C po tebi.. Throttle-anje ne trebas spominjat jer ga nema nikad posto je ukljucen HPC u bios-u..

gle slabo sam upoznat s zadnje dvije generacije cpu-ova iz amd-a pa necu ni istrazivati, no nemoras imati nadljudski mozak da bi shvatio da tvoj cpu na doticnoj brzini, voltazi, coolerom, i ambijentalnoj temperaturom stovise bilo koji danasnji cpu nemoze raditi na tolikoj temperaturi pod loadom! sta bi ti se desilo da imas vodeno hladenje{#} ?? lp ostani dobar{#}

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice