Dali mu se komp gasio zbog visokih temp. ? Dali ste s vise programa mjerili temp. ?
Pff-upravo zbog gasenja od visoke temp je i kupovao novo hladjenje...Rekao sam da može voda na nj zakuhati...
Dali mu se komp gasio zbog visokih temp. ? Dali ste s vise programa mjerili temp. ?
Pff-upravo zbog gasenja od visoke temp je i kupovao novo hladjenje...Rekao sam da može voda na nj zakuhati...
Objasni malo kako ste pastu stavljali. Pastu stavite samo na cpu veličine zrna graška. Ne razmazujte ništa, nego ostavite da je hladnjak sam pritiskom raširi po površini. Ali opet, ako je hladnjak vruč, znači da prijenos topline postoji.
Dajte izvadite procesor i provjerite nožice na matičnoj da nisu povijene ili da se ne diraju međusobno. Čudno mi je to sve. Ne grije se procesor samo tako na visoke temperature. Trenutno na svom 3770k imam stock cooler i temperature su
mi trenutno oko 30-35 stupnjeva na sobnoj temperaturi. Nije klokan. Ne znam više što bih ti rekao. Jeste tražili po netu slične simptome? Jel tako od početka kad je cpu kupljen ili odjednom?
Pastu stavite samo na cpu veličine zrna graška.
Nikako veličine zrna graška nego manje tipa zrna riže. Previše paste i opet nebu dobro hladilo.
Pastu stavite samo na cpu veličine zrna graška.
Nikako veličine zrna graška nego manje tipa zrna riže. Previše paste i opet nebu dobro hladilo.
U pravu si, ali nisam htio to objasniti. Koliko sam ja shvatio, oni na tanko namažu na cpu, pa onda stave hladnjak.
Drži se ti zrna riže a ne muljanja po heatspreader-u sa kreditnom i slično .
Taj način nevalja, samo neka oni stave paste veličine zrna riže i neka namontiraju samo hladnjak gore i on če sam razmazat kak treba.
jel proc OC-an mozda, na kojem naponu radi? probajte BIOS na default postavkama ili cak undervoltat proc
molim pomoć za kupnju novog hladnjaka za intel i-3 530 (socket 1156). molim preporuku za hladnjak, a jedini je uvijet da se postavlja po principu intelovog stock coolera, dakle, da se postavlja pomoću klik vijaka kao na stock cooleru tako da ne moram skidati matičnu i šarafiti sa doljne strane matične...hvala unaprijed....
Taj način nevalja, samo neka oni stave paste veličine zrna riže i neka namontiraju samo hladnjak gore i on če sam razmazat kak treba.
To vam je malo skuplja pasta.Nija kao injekcija nego kao tuš,a na poklopcu je kist i s time se tanko namaže.Proc je odjednom počeo grijati k'o nenormalan-samo nakon 1mj od isteka gare,
jel proc OC-an mozda, na kojem naponu radi? probajte BIOS na default postavkama ili cak undervoltat proc
ni OC-an i nije nista cackano po biosu. Proc je: i7 3770K, Socket 1155, Radni takt 3500 MHz, L3 cache 8 MB, Jezgra Ivy Bridge
To vam je malo skuplja pasta.Nija kao injekcija nego kao tuš,a na poklopcu je kist i s time se tanko namaže.Proc je odjednom počeo grijati k'o nenormalan-samo nakon 1mj od isteka gare,
Moja preporuka ti je da pastu prebacis u špricu i onda napravis kako sam napisao....jednostavno taj nacin da se razmaže pasta ne valja...
Imate li mogucnost isprobat taj proc na drugoj maticnoj ?
Imate li mogucnost isprobat taj proc na drugoj maticnoj ?
Na drugoj maticnoj je tem 50-60-malo je niži.
Na kojem naponu radi u loadu?
1.39V U full loadu
1.39V U full loadu
Frendov radi na 1.2v....razlog visokih temp je visok napon....taj proc zahtjeva high end hladnjak da bi se ohladio na takvim naponima.
Jel bolji coolermaster hyper 212 evo ili 612s?
Jel bolji coolermaster hyper 212 evo ili 612s?
612S.
Išao bi do 250 kn, cooler za athlon II x4 640 ?
Išao bi do 250 kn, cooler za athlon II x4 640 ?
imam amd phenom 955 i stock cooler, prije sam imo i5 2500k i stock koji je bio skoro necujan ali ovo smece zuji da kad se komp ugasi uzivas u tisini. zato ja trebam preporuku sto jeftinijeg(ako je moguce jako jako jeftino) i sto tiseg hladnjaka, necu ocat, netreba cak niti temperature snizit jer je i sad dobro samo da ne cujem to zujanje jer cu ja ili netko od ukucana razbit pc.
Onaj mali Zalman ( prodaje se kao LC -95 nešto ) za manje od 100 kn je tih a i može ga zadržati taman negdje kao stock valjda.
Dvoumim se oko kupovine i7 3770k jel kolko sam cuo da se previse griju pa sad da cujem vase misljenje kakve bi temperature trebao dobit sa cm v8 ili da idem na sandy bridge ?
Dvoumim se oko kupovine i7 3770k jel kolko sam cuo da se previse griju pa sad da cujem vase misljenje kakve bi temperature trebao dobit sa cm v8 ili da idem na sandy bridge ?
AKo nije hitno bilo bi pametno sačekat da izađe 1150 soc, tj 4770K, on nudi nešto bolje performanse od Ivy-a, ali sa termlnom iz Sandy-a, a možda čak i boljom. Ali svakako daleko učinkovitijom nego je na trojkama.
Da, ali će trebati i novo napajanje i novu matičnu pa baš i nije isplativo.
AKo nije hitno bilo bi pametno sačekat da izađe 1150 soc, tj 4770K, on nudi nešto bolje performanse od Ivy-a, ali sa termlnom iz Sandy-a, a možda čak i boljom. Ali svakako daleko učinkovitijom nego je na trojkama.
Kada izlazi taj novi socket? Ima li AMD šta u planu?
Ma vec sam ja kupio maximusa v gene 1155 socket grafu 7970 i sam procesor mi je osto pa se dvoumim...
Ako si već kupio matičnu onda kupi Ivy Bridge.
To da se taj Intel pregrijava je glupost, eventualno ako ga je neka budala išla sa 0.9v clockati na 5GHz.