Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.729.061
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
15 godina
Re: Koji CPU cooler kupiti?
dax-lax kaže...

EDIT: da ne nižem postove. I mislio sam na sb-e arrow jer ima više pipa. Jel zna netko di nabavit arrowa jer ne vidim da thermalright uopće prodaje kod nas?

Kod nas ga nema ! Bio sam kontaktirao Thermalright jer sam htio uzet Extreme verziju , pa sam im tokom razmjene mailova napisao par nasih vodecih distributera informaticke opreme jer su me bili trazili ! Mozda nađu nekoga ko bi uvozio Thermalright proizvode u HR ?

Ovako ti ostaje jedino NH-D14 od takvih high-end hladnjaka !

Music As A Weapon !!
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

razmislit ću. arrow mi je dosta napredniji dizajnom, a d14 mi izgleda kvalitetniji izradom. Nego, zanima me 

kakva je baza svakog od njih i kako se slaže s 3770k ihs-om jer sam ninju brusio i ravnao do usijanja 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
dax-lax kaže...

razmislit ću. arrow mi je dosta napredniji dizajnom, a d14 mi izgleda kvalitetniji izradom. Nego, zanima me 

kakva je baza svakog od njih i kako se slaže s 3770k ihs-om jer sam ninju brusio i ravnao do usijanja 

Jednostavno uzmi Noctuu ili imaš sad na Njuškalu Corsair H100 za 500kn!

14 godina
Deawood kaže...
dax-lax kaže...

Jednostavno uzmi Noctuu ili imaš sad na Njuškalu Corsair H100 za 500kn!

Ne znam. Nekak sam skeptičan zbog pumpe. Neću ni znati ako rikne. Sa zračnim sam ziher jer će radit pa da i oba venta pocrkaju pošto mi je kučište puno vjetrova.

Vjerujem da su inžinjeri u corsairu sve to kvalitetno i trajno osmislili, ali ja sam ziheraš.

13 godina

Ak si ziheraš onda kupi noctua-u

Werdum Combat Team
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Onda ide noctua blok, pa šta bude. To još uvijek prodaje samo oprić kod nas vjerojatno. 

Nadam se da će bit jednak ili bolji od ninje s obzirom na cijenu. Hvala svima na savjetima 

i pomoći oko odabira. Javim se s prvim OC dojmovima koji će još pričekat jer se čeka i 7970. 

Kakav bi to bio test na integrirki.

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
dax-lax kaže...

Onda ide noctua blok, pa šta bude. To još uvijek prodaje samo oprić kod nas vjerojatno

Nadam se da će bit jednak ili bolji od ninje s obzirom na cijenu. Hvala svima na savjetima

Da !

Jednaka nemoze bit nikako , samo puno bolja !{#}

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

citam negdje kazu da pasta sto dodje s coolerom (konkretno xigmatek dark knight) i nije neka, preporucuje se kupovanje neke druge. dobro sto stock cooleri nisu nesto, ali paste?

sta vi mislite kolko je tu istine a koliko marketinga?

Google Search Is Your Friend
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pa pošto Xigmatek ima vrlodobre hladnjake , sumnjam da su im paste iznimka ! Budes videl sam kakva je , pa i prema tome odlucit hoces li kupit drugu ili ne !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan
lazy_punk kaže...

citam negdje kazu da pasta sto dodje s coolerom (konkretno xigmatek dark knight) i nije neka, preporucuje se kupovanje neke druge. dobro sto stock cooleri nisu nesto, ali paste?

sta vi mislite kolko je tu istine a koliko marketinga?

Spireove paste koje dolaze uz coolere su popljuvali kao loše. Ostale, uz Scyte, Zalman itd, su bile korektne.

Ultraskupe paste nešto malo pomognu, ali je bolje tu lovu utrošiti u kupovinu kvalitetnijeg 140 mm venta koji dokazano pomaže u hlađenju :)

14 godina
odjavljen
Koji CPU cooler kupiti?

Spire paste su dosta loše. Bilo bi dobri staviti MX-2, MX-4 ili Ceramique 2 (made in U.S.A, najskuplji model). MX-2 nije preskupa pasta, a odlična je tako da ju nebi bilo loše staviti.

0 0 hvala 0
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Prijatelju treba nesta da i7 smrzne-trenutno ima neki šugavi vent i temp od 96 stupnjeva u idlu.Ima 500Kn i želi nešta tiho i da u idlu bude 30 do 40 stupnjeva po mogucnosti.

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Nek se protegne jos 37kn i uzme Noctua NH-D14 u Opric informatici !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Strm kaže...

Prijatelju treba nesta da i7 smrzne-trenutno ima neki šugavi vent i temp od 96 stupnjeva u idlu.Ima 500Kn i želi nešta tiho i da u idlu bude 30 do 40 stupnjeva po mogucnosti.

Gorenje hw-1234...{#}

No no, preporuka Noctua treba dodati još malo love na žalost s 500 se ne može pokriti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.5.2013 21:17 (Tiby).
14 godina
To je za socket 1155? Koli ki ce temp biti i dal ce se cuti?
Strm
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Da ! Temp. ce biti dobre i bit ce tih !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Haf932 kaže...

Da ! Temp. ce biti dobre i bit ce tih !

Trebao bi on danas tjekom dana kupiti cooler.Javim vam kolike če biti temp s njime!

Strm
16 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Pozdrav.

Odlomio mi se zub na "retention bracketu" (onaj plasticni dio na koji se zakaci cooler)na am2 maticnoj. Koliko vidim to nema nigdje za kupit, pa bi trebao nekakav cooler sa cijelim kit-om za ugradnju, koji pase na am2 maticnu.

Znaci nista extra, cilj je sto jeftinije proci. Do sada je hladio amd-ov origigi koji je dosao sa cpu-om. Proc je Athlon 64 5600+

Zivili!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

napisi odakle si..tako ce ti prije neko pomoc..

ako si iz kastela dodi do mene, poklonin ti!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Trentuno u ZG.

Svejedno hvala! :)

Moram to danas rijesit, makar novi cooler kupova.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

evo nesto na trenutnoj zalihi artic alpine 64 gt za 44kn 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

koji cooler za laptop od 15.6 uzeti do 250kn u linksu.lp

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

CM Notepal E1 !

Jedino sto vidim da na sluzbenoj stranici pise da podrzava do 15.4" , a sviđa mi se jer ima vent od 230mm !

Music As A Weapon !!
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

pa to znaci da mi onda ne pase ili?

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

379 x 305 x 47 mm su dimenzije tog hladnjaka , provjeri koje su ti dimenzije laptopa !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Pa mogu ja uzet cooler koji ide do 17 i isto ce mi pasat

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Može jedan shock? Bio sam vam pisao da mi nadjete za prijatelja cooler od 500Kn i  haf je nasao i sve pet.Ali je u njemu bio Thermlake Jing i s tim coolerom mu je temp bio na 80 ili 90.A s ovim koji smo kupili jos i gore! Cini se da je taj CPU sj*an i to dobrano.Covjek je sad svorc jer nije uzeo original nego polovno-original zapakirano al bez gare i sad nemoze kupiti novi procesor.Nekakav savjet za njega ili znate sta mu je?

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Dali mu se komp gasio zbog visokih temp. ?  Dali ste s vise programa mjerili temp. ?

Music As A Weapon !!
14 godina

Postoji više problema zbog čega se to događa.

Moguće da je cpu u redu, ali mjerna sonda neispravna. Možda frend nije siguran u sebe dovoljno da zna ispravno namontirat hladnjak.

Nek skine neki drugi programčić za mjerit temperturu. Može i ostavit kučište otvoreno, pa dirnut malo hladnjak i procjenit jel vruč.

Ako je hladan, onda nešto ne valja sa sondom. Još mi jedino pad na pamet da izvadi ihs s procesora i provjeri jel uopće ihs dodiruje silicij.

14 godina
dax-lax kaže...

Postoji više problema zbog čega se to događa.

Moguće da je cpu u redu, ali mjerna sonda neispravna. Možda frend nije siguran u sebe dovoljno da zna ispravno namontirat hladnjak.

Nek skine neki drugi programčić za mjerit temperturu. Može i ostavit kučište otvoreno, pa dirnut malo hladnjak i procjenit jel vruč.

Ako je hladan, onda nešto ne valja sa sondom. Još mi jedino pad na pamet da izvadi ihs s procesora i provjeri jel uopće ihs dodiruje silicij.

Ja sam mu osobno stavljao hladnjak i stavilismo paste (tanko tanko) da nesluzi kao izolator.Hladnjak nesmiješ pipnuti koliko je vruc.a neb me cudilo da je an i na 100+ posto se sonda mogla smrdat na tolkoj temp....

Strm
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice