Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.730.881
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Dečeci, imam Q6600 G0 verziju, trenutno sam na stock cooleru. Kućište je LC Power Jupiter X. Treba mi neki cooler iz Linksa do 250 kuna ako je moguće, ne mislim nešto puno overclockirat, samo eto da mi procesor ne bude na 60°C dok ne radim ništa.

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Koji CPU cooler kupiti?
baustelac kaže...
To sam i ja vidio pa sam odustao od kupnje njega. Ima nes drugo dobro a da garant stane?

Katana 4 ili ARCTIC COOLING Freezer 13. Ovi sigurno stanu.

Isto dobro hlade ali su možda malo bučniji od coolera s 120mm ventovima.

14 godina
Wicked_Sick87 kaže...

Dečeci, imam Q6600 G0 verziju, trenutno sam na stock cooleru. Kućište je LC Power Jupiter X. Treba mi neki cooler iz Linksa do 250 kuna ako je moguće, ne mislim nešto puno overclockirat, samo eto da mi procesor ne bude na 60°C dok ne radim ništa.

U to kučište stane cooler do 160 mm tako da bez brige ide cooler s 120mm ventom. OVAJ bi po meni bio najbolji izbor do 250kn

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.4.2013 14:13 (vrinho).
15 godina
baustelac kaže...
To sam i ja vidio pa sam odustao od kupnje njega. Ima nes drugo dobro a da garant stane?

Lijepo uzmes metar ili ravnalo i izmjeris razmak od procesora do kraja bocne stranice !

Music As A Weapon !!
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Šta mislite dali bi bilo kakvih pada performansi s igrama u kombinaciji grafičke kartice pcie 2.0 (6950 DCII) i matične asus maximus v gene 3.0 ? Profulana tema :D

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina

Ne.

15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Evo, kupio sam cooler koji mi je kolega gore naveo, Coolermaster Hypet T4. Gotovo pa ga ni ne čujem. Imao sam par problema, većinom zato što mi je matična Micrto ATX pa mi cooler ide preko nje cijele. Prvo sam ga bio okrenuo na lijevu stranu, ali tako ne može jer ne mogu uključiti 4-pin kabal u matičnu. Pa sam ga zatim okrenuo na desnu, ali nisam siguran jeli dobro sjeo, mislim da mi ide malo preko onog metala što zeteže procesor, a s druge strane ima mozda dva milimetra gdje nije pokriveno. Sa 70°C na Idleu mi je palo na 45 - 50°C, ako je previše vjerovatno zato što ga nisam dobro namjestio. 

0 0 hvala 0
15 godina

Vjerujem da bi to islo jos nize ! A kaj se tice toga da nemozes ukljucit 4-pin kabel u maticnu , zar je prekratak ili ... ?

Music As A Weapon !!
15 godina
neaktivan

Ne, nego ventilator pokrije ulaz i uopće ne mogu doći do njega.

EDIT: Uspio sam nešto iskemijati, okrenuo sam ga na drugu stranu i stoji mi preko cijelog procesora, temeperatura je 35°C :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.5.2013 9:23 (Wicked_Sick87).
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Koji cooler od 300-400kn za AMD Phenom X6 1055T? Držao bi ga na 4.0-4.2, gledam sada Cooler Master 212 i 412s pa ne znam da li taj ili neki treći.

Kalko1212 ingame
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
kalko1212 kaže...

Koji cooler od 300-400kn za AMD Phenom X6 1055T? Držao bi ga na 4.0-4.2, gledam sada Cooler Master 212 i 412s pa ne znam da li taj ili neki treći.

Provjereni Scythe Mugen 3 Rev. B ! Eventualno Scythe Yasya !

Music As A Weapon !!
15 godina
Wicked_Sick87 kaže...

EDIT: Uspio sam nešto iskemijati, okrenuo sam ga na drugu stranu i stoji mi preko cijelog procesora, temeperatura je 35°C :)

E to je sad OK !{#}

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

el znate di ima kupiti xigmatek gaia ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
ParxX kaže...

el znate di ima kupiti xigmatek gaia ?

Gledam na nabavi i nema ga! Tako da nevjerujem da ga itko ima!

Werdum Combat Team
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Nema njega kod nas vec duze vrijeme , kao ni bilo kojeg drugog Xigmatek proizvoda !

U tom rangu si pogledaj CM Hyper T4 !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.5.2013 12:31 (Haf932).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Šteta, a to je odličan hladnjak po budget cijeni. Aegir je top zračni single tower cooler po pristupačnoj cijeni.

15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Može li mi itko objasniti zašto ja moram, kada isključim kompjuter, svaki puta njega odspajati, namjestiti hladnjak opet, pričvrstiti ga i opet zatvoriti kućište svaki puta kada palim kompjuter?

Ako to ne napravim, kompjuter se uopće neće pokrenuti. Krenuti će okretati ventilatore i onda samo stane, pa opet isto. I kada to napravim, prvih 10 minuta će mi temperatura procesora biti 30°C, a nakon toga se postepeno povećava pa sve do 50°C. Trenutno mi je na 50°C ali imam upaljenu igru tako je da vjerovatno do toga.

Kako da napravim da ne moram svaki puta kada isključim kompjuter odspajati da bi opet pričvrstio hladnjak?

0 0 hvala 0
14 godina
Wicked_Sick87 kaže...

Može li mi itko objasniti zašto ja moram, kada isključim kompjuter, svaki puta njega odspajati, namjestiti hladnjak opet, pričvrstiti ga i opet zatvoriti kućište svaki puta kada palim kompjuter?

Ako to ne napravim, kompjuter se uopće neće pokrenuti. Krenuti će okretati ventilatore i onda samo stane, pa opet isto. I kada to napravim, prvih 10 minuta će mi temperatura procesora biti 30°C, a nakon toga se postepeno povećava pa sve do 50°C. Trenutno mi je na 50°C ali imam upaljenu igru tako je da vjerovatno do toga.

Kako da napravim da ne moram svaki puta kada isključim kompjuter odspajati da bi opet pričvrstio hladnjak?

Ne razumijem što si htio pitati?

Kako uvijek namjestiti hladnjak, pričvrstiti uvijek kad pališ pc?

15 godina
neaktivan
Da, u suprotnom, ako ga ne otvorim i opet nešto načačkam da radi neće upaliti, samo će pokrenuti i opet ugasiti i tako loop.
14 godina

Koji cooler je u pitanju ?? Ja sam imao slične probleme sa Gaiom kad sam bio promjenio matičnu i ispostavilo se da kad prejako pritegnem cooler da komp ne posta. Sad, najvjerojatnije je bilo to da mi je negdje bilo kontakt matične i nekog metala ( kućište ili backplate od procesora ili nešto ) ili je iz nekog razloga zbog prevelikog pritiska na socket uzrokovalo te poteškoće. Uglavnom, ja kada sam zašarafio Gaiu ali ne ono maximalno, sve je radilo normalno. Probaj i ti malo oko toga ako imaš sličan hladnjak koji koristi backplate.

15 godina
neaktivan
Radi se o Coolermaster Hyper T4. Probat ću sutra zategnuti matičnu, iako mi je druga stranica na pola zatvorena zbog toga što sam nekoliko kablova prebacio na drugu stranu (za USB 3.0 koji čekam da stigne i ostalog), pa možda za to. I da, zategnuo sam matičnu samo na donjim dijelovima jer gore je taj backplate, a na kućištu ima samo otvor za taj backplate ako se radi o ATX matičnoj.
14 godina

Ako imaš tvornički hladnjak Intelov i dalje, probaj ga vratiti pa vidi kako se ponaša. Ako ti bude sve OK onda znaš da je nešto povezano sa time kao što je bilo kod mene. Meni kad se to desilo, ja sam pomislio da mi je neš krepalo pa sam pretumbao i testirao skoro sve komponente, dok nisam na kraju skužio gdje je problem.

15 godina
neaktivan
Imam Intelov stock ali je pokvaren, ne vrti uopće, zato sam kupio ovaj drugi.
Ne znam, probati ću sutra zategnuti i vidjet što se može napravit.
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Jednom mom frendu dok smo sklapali komp smo imali problem sa Thermalright Silver Arrow-om ! Naime , kad je adapter od hladnjaka bio u kontakzu sa straznjom stranom maticne , komp kod paljenja nije dosao ni do biosa , na maticnoj je na onom LED indikatoru su samo bile dvije crtice ( - - ) ! Vec smo mislili da je maticna krepala , al mi je palo na pamet da probamo vratiti stock hladnjak , i onda je radilo OK ! Na kraju smo montirali Silver Arrow bez tog nekog dijela od adaptera i sve OK !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Molim preporuku za cpu hladnjak sa push-pin instalacijom(bez vađenja matične).

Procesor: Intel Core 2 Duo E8400 sa stock hladnjakom.

Kućište: Cooler Master Centurion 5

Sa cijena do 350,00 kn.

Temperature jezgri sa stock hladnjakom mjereno sa Real Temp 3.0 su:

U idlu: Core0 oko 50C  Core1 oko 44C

U loudu (COD4) Core0 oko 67C  Core1 oko 60C

Ljeti  2-5 C više.

Takođe namjeravam ga i overklokirati  za rad 24/7 (ako nešto znači model je CO)

Pozdrav svim forumašima.

0 0 hvala 0
15 godina

Svi jači hladnjaci zahtjevaju vađenje maticne , OSIM ako na nosacu maticne ploce na kucistu nemas rupu koja je predviđena bas za to - da nemoras vadit maticnu !

Scythe Yasya !

Music As A Weapon !!
15 godina
neaktivan
Što je adapter od hladnjaka?
Mislim ništa mi nije u kontaktu sa stražnjom stranicom osim backplate jer to valjda mora biti.
15 godina

Ne smije biti backplate u kontaktu sa stražnjom stranicom.

Jedino što smije biti u kontaktu sa stražnjom stranicom su odstojnici na kojima je matična. Ništa drugo.

Ako ti backplate dira stražnju stranicu lako moguće da je problem baš do toga.skini matičnu, stavi je na drveni stol, na neki karton, papir, anti stat vrećicu, bilo što, i probaj pokrenut tako komp. Pa vidi što se onda događa.

I daj se preseli negdje drugdje sa tim pitanjem, jer ovdje smo of topic.

Samo odgovor na ovo prebaci u temu sa hardwerskim problemima i baci nam ovdje link.

12 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

ima li tko cooler master hyper tx3 evo?

valja li sta? 

Google Search Is Your Friend
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice