Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.691.609
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
17 godina
Re: Koji CPU cooler kupiti?
Trekkie4 kaže...

Jezgra0 61C(trenutno) 44C(min) 62C(max) 100%

Jezgra1 59C(trenutno) 39C(min) 60C(max) 100%

Jezgra2 57C(trenutno) 37C(min) 58C(max) 100%

Jezgra3 57C(trenutno) 37C(min) 58C(max) 100%

U usporedbi sa TX3:

Core0: Min 43C, Max 66C

Core1: Min 38C, Max 63C

Core2: Min 36C, Max 61C

Core3: Min 36C, Max 61C

Pa bolje hladi u loadu, koliko vidim, a u idleu je samo jedan C više... u čemu je točno problem?

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
13 godina
neaktivan

U previsokim temperaturama, budem ga sutra skinuo i ponovno montirao. (najvjerojatnije je stvar u pasti)

13 godina
neaktivan
strit kaže...
Koma_Zd kaže...

Hoće li mi trebati jači hladnjak od scythe ninja 3 za overclock budućeg ivy bridgea core i5 3570k na oko 5 GHz, jer pošto su sandyji išli i do 5 GHz stabilno na zraku, ivyji će imati i manji tdp pa bi se još manje trebali grijati?

Kako stvari stoje nema šanse. Taj proc sa nikakvim zračnim hlađenjem neide na 5GHz jer se grije dosta više od Sandy-a.

Moči će na 5Ghz, i to za zrakom... ali malo boljom izvedbom kao Noctua NH-D14, Phanteks PH-TC14PE ili Havik 140

14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Koji bi hladnjak bio dobar za overclock mog proc a da nije pretjerano skup

Logika je najjednostavniji način da samouvjereno dođeš do krivog zaključka..
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
softicmarlon kaže...

CM Hyper 212 EVO !

Music As A Weapon !!
13 godina
Haf932 kaže...
softicmarlon kaže...

CM Hyper 212 EVO !

Ja ga uzeo u cetvrtak i odlican je hladnjak! topla preporuka

Krpa
14 godina

Dobar je, ali ako ćeš ić sa Thubanom na više napone, onda je preslab. Do 1.45V max je vjerojatno dovoljan i to možda, preko toga nikako.

14 godina
itomic009 kaže...

Dobar je, ali ako ćeš ić sa Thubanom na više napone, onda je preslab. Do 1.45V max je vjerojatno dovoljan i to možda, preko toga nikako.

Svakako je sve preko 1.45V previse za Thubana i 24/7 uporabu, osobno sve Phenome II nebih drzao preko 1.425-1,45V.Slobodno upikni CM 212 EVO.

clock2much
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

moj je proc unlockan i kolko bi ga mogo clockat s tim hladnjakom ili mi se ne isplati kupovat hladnjak ako ga necu clokat

Logika je najjednostavniji način da samouvjereno dođeš do krivog zaključka..
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Jeli imao itko iskustva sa ovim hladnjakom http://www.xilence.net/en/products/cpu-cooler/multi-socket-cpu-cooler/product/682094.html?

Vidim da ga nema kod nas.....

So say We All
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Xilence hladnjake ti skoro nitko ne kupuje. Ruzni su i losa im je zavrsna obrada.
16 godina
neaktivan
The Man kaže...
Xilence hladnjake ti skoro nitko ne kupuje. Ruzni su i losa im je zavrsna obrada.

Frend je kupio ovog  http://www.xilence.net/en/products/cpu-cooler/multi-socket-cpu-cooler/product/508606.html , meni se sviđa skroz je dobra završna obrada pogotovo oko pajpova nema onih nasla i tragova .......ali svatko ima svoj ukus zar ne {#}

So say We All
14 godina

Doabr je sigurno hladnjak. Nefali ništa Xilence haldnjacima, pogotovo malo boljim i skupljim modelima kao taj sa linka.

13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Problem riješen... Naime, čini se da je bio problem u termalnoj pasti, odnosno mojem načinu doziranja.

Budući da je TX3 najbolje rezultate davao mazanjem paste preko cijelog procesora, jednakim slojem, isto sam napravio i na Hyper212 EVO, ali naravno 212 EVO nema one udubine oko cijevi stoga metoda nije davala rezultate.

Sad su temperature OK, u skladu onome što sam i očekivao od 212! Kod 100% na jezgri 0 temp iznosi 56-57C (za sada 56, ali sam siguran da će dosegnuti 57-58 s vremenom) Ostale (max.) temperature iznose 54C, 51C & 51C, za što mislim da je u redu.

EDIT

Eto, nakon pola sata (više-manje), prekinuo sam Prime 95, a najviša temp je iznosila 59C, odnosno varirala je između 58-59. Druge jezgre su imale 57C, 54C & 54C

Kod prosječne temp. razlika jezgre 0 iznosi i do 5-6C, odnosno 2-3C kod maksimalne temperature. (za jezgre 2 & 3 max. temperaturna razlika je i do 6C)

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.4.2012 20:30 (Trekkie4).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Jel ima šta bolje od Scythe Katana 3 za te novce (172 kn u linksu ili 131 kn u Portiu). Stavio bi ga na Intel E8400.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Zekat kaže...

Jel ima šta bolje od Scythe Katana 3 za te novce (172 kn u linksu ili 131 kn u Portiu). Stavio bi ga na Intel E8400.

Do tih para nema !

Music As A Weapon !!
14 godina
neaktivan
Zekat kaže...

Ima, ali ne u Portiu / LInksu, nešto je bolji Zalman Performa CNPS5X.

I want to taste you but your lips are venomous poison, you're poison, running through my veins
17 godina
Zekat kaže...

Thermaltek Contac 19 nije loš. Čak je i jeftiniji. Cooler Master TX3 također nije loš.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
13 godina
neaktivan

Ja osobno ne bih išao sa modelom koji nema unificirani, standardni model ventilatora... Naime za par godina kad bude vrijeme za promjenu, neće biti moguće zamijeniti SAMO vent, već cijeli cooler, što je nepotrebno.

Preporučam TT Contac ili CM Hyper TX3, daje sasvim dobre rezultate.

15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Jel komp sam kontrolira brzinu vrtnje ventilatora?

Dali ja mogu prebacit na manual i sam postavit brzinu vrtnje?

Gdje vidim temperaturu procesora?

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.4.2012 17:17 (Zekat).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Zekat kaže...

S programom HW Monitor !

Music As A Weapon !!
17 godina
Zekat kaže...

Jel komp sam kontrolira brzinu vrtnje ventilatora?

Dali ja mogu prebacit na manual i sam postavit brzinu vrtnje?

U biti da - BIOS to hendla obzirom na očitanu temperaturu procesora.
Ako ti BIOS dopušta, možeš postaviti na manualno, ali nema potrebe za time. Ne želiš da ti se vent cijelo vrijeme vrti maksimalnom brzinom, zbog moguće buke. 

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
14 godina
neaktivan
Zekat kaže...

U SpeedFanu kontroliraš brzinu ako ti je cooler spojen 4 pinskim konektorom.

Temperature također u SpeedFanu ili HWMonitor, AIDA64, Speccy i slični programi.

I want to taste you but your lips are venomous poison, you're poison, running through my veins
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

koje su vama temperature sa hladnjakom cm hyper 612s??

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Blazen22 kaže...

koje su vama temperature sa hladnjakom cm hyper 612s??

29°C - Idle (uključen c'n'q) i nekih 50°C max kad igram nešto. Sa Prime95 dođe do nekih 54°C. (u sobi mi je temperatura 24°C)

www.fotoprizma.com
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

tak su i meni temperature

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Na kojem naponu ti je CPU ?

14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Pod Moj PC mu piše 1.1V

13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

evo ovo je pravi napon jako visoko ali danas čemo do sreditoi

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

Koji cooler za Intel I5 2500K i Asrock p67 pro3? al da ga drži iznad 4.6 ghz

I want to taste you but your lips are venomous poison You're poison, running through my veins

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice