Pa OK je , ali ima 92mm vent , sto osobno nebih uzeo !
Best buy do 200 kn ti je CM Hyper 212 EVO , al si provjeri dal ce ti stati u kuciste !
Pa OK je , ali ima 92mm vent , sto osobno nebih uzeo !
Best buy do 200 kn ti je CM Hyper 212 EVO , al si provjeri dal ce ti stati u kuciste !
dečki dajte jedan super cooler preporučita za q6600(go) koji će se klokati sa 2.4 do 3.0 ili 3.2
neki link iz protisa, adm ili linksa molim....lijep pozdrav
Meni se na (skoro) identičnom procesoru (b3) ovaj pokazao odličan:
http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=05090306&id_artikl=050.903.182
Znao sam po 10 sati kodirati video sa 100% CPU loadom, i nikad nije prešao 50°C. Zbog relativno velikog ventilatora, gotovo da je nečujan, a cijena mu je smiješna. Moja preporuka!
CM 212 Evo je dvije klase iznad Katane III iako je i ona super.Trenutno se nijedan cooler ne isplati vise od njega za famoznih 190 HRK.
CM 212 Evo je dvije klase iznad Katane III iako je i ona super.Trenutno se nijedan cooler ne isplati vise od njega za famoznih 190 HRK.
CM212 je definitivno bolji izbor, ali i malo skuplji (bar u Linksa, CM212 = 225kn, KatanaIII = 172kn)
CM212 je definitivno bolji izbor, ali i malo skuplji (bar u Linksa, CM212 = 225kn, KatanaIII = 172kn)
Imaš ga u Portiu za 191 kunu (Linksov odgovor, podružnica na online kupovinu), ali plaćaš oko 33 kune Overseas dostavu. U tvojem slučaju se to ne isplati, odnosno bilo bi ti isto kao da ga kupiš u Links-u, ali kad kupuješ više komponenti odjedanput, onda ti je jedna dostava za SVE komponente, pa se definitivno isplati ;) Možeš platiti karticom unaprijed, ili gotovinom kod primopredaje, pouzećem kad stigne dostava.
Hoće li mi trebati jači hladnjak od scythe ninja 3 za overclock budućeg ivy bridgea core i5 3570k na oko 5 GHz, jer pošto su sandyji išli i do 5 GHz stabilno na zraku, ivyji će imati i manji tdp pa bi se još manje trebali grijati?
Hoće li mi trebati jači hladnjak od scythe ninja 3 za overclock budućeg ivy bridgea core i5 3570k na oko 5 GHz, jer pošto su sandyji išli i do 5 GHz stabilno na zraku, ivyji će imati i manji tdp pa bi se još manje trebali grijati?
Biti će dovoljan Ninja 3!
Kako stvari stoje nema šanse. Taj proc sa nikakvim zračnim hlađenjem neide na 5GHz jer se grije dosta više od Sandy-a.
Malo off-topic, ali još uvijek vezano za coolere... Naime, čini se da je moj 212EVO "zapeo" u Portiu, dostava bude tek u pon/utorak. Kad sam ga naručivao, pisalo je da je dobavljiv, kao i za ostale komponente koje sam kupio. Par minuta kasnije, sve su komponente pocrvenjele, uključujuću Hyper 212 EVO, sad piše da nije dobavljiv.
Ali sam primjetio novitet u njihovoj ponudi, Hyper TX3 EVO. Ako se ne varam, čak je i jeftiniji od običnog.
Ako dostava bude u pon/uto onda su ti ga valjda poslali !
Ah, ne... To je samo moja pretpostavka. Naime, pošiljka još nije ni isporučena kurirskoj dostavi. (Overseas) Ali mislim, koliko dugo to može trajati, obično sam uvijek dobio naručeno kroz 2-3 dana, max. 4 ako sam čekao preko vikenda.
Malo off-topic, ali još uvijek vezano za coolere... Naime, čini se da je moj 212EVO "zapeo" u Portiu, dostava bude tek u pon/utorak. Kad sam ga naručivao, pisalo je da je dobavljiv, kao i za ostale komponente koje sam kupio. Par minuta kasnije, sve su komponente pocrvenjele, uključujuću Hyper 212 EVO, sad piše da nije dobavljiv.
Ali sam primjetio novitet u njihovoj ponudi, Hyper TX3 EVO. Ako se ne varam, čak je i jeftiniji od običnog.
TX3 je losiji.
Ako je dostava u pon/uto, poslan je.
TX3 je losiji.
Ako je dostava u pon/uto, poslan je.
Znam, imam 3 Hyper-a TX3, upravo zato i kupujem jedan 212, da ga zamijenim na jačoj konfi. Ali inače, Hyper TX3 sasvim solidno obavlja posao, rezultati govore za sebe :)
To što kažu da se ivy više grije od sandyja ne vjerujem da je točno. Kao prvo rađeni su u manjem proizvodnom procesu i kao drugo deklarirani su na 20ak watta niži tdp od pješčanih prethodnika. To što su se grijali ES-ovi ne mora značit da će se toliko grijat i procesori koji će bit potpuno provjereni, možda u drugoj il trećoj verziji revidirani te bit dostupni običnom čovjeku sa snopom novčanica u dućanu.
Evo ja upravo ugradio hyper 212 evo....bacam full stres kad ono....Temp je 38c nakon 10 min, a sa proslim hladnjakom je bila 54-55 jos sad idem pokupit napajanje i masni oc navecer :DD Iznenaden sam kako hladnjak dobro hladi :) definitivno best buy
EDIT :
eo rezultati...
http://i44.tinypic.com/2isb9e9.png
i
i mrcina
http://i42.tinypic.com/2ngbx2s.png
koji od ovih za bolesni oc iznad 4 ghz
9 | CM HYPER 612 S |
---|---|
8 | CM HYPER 212 |
2 | MUGEN 3 |
Bez po muke.
koji od ovih za bolesni oc iznad 4 ghz
Uzmi Hypera 212 EVO za 190kn i uzvaj , odlicno ce radit svoj posao !
Šteta več sam naručio Hypera 612s
no i koja je sad razlika između cm hypera 212 + i evo?
Razlika je u ventilatoru, ali hlade gotovo jednako.
Neznam šta je sa tim taj procesor nisam kloko on je 3.6Ghz prirodno a napon je po meni visok neznam ša se događa
S tim sam se problem i sam susreo.
http://www.bug.hr/forum/post/procesori-mbo/unlock-athlon-ii-x3-phenom-ii-x2-x3-procesora/2823442.aspx
http://www.bug.hr/forum/post/procesori-mbo/unlock-athlon-ii-x3-phenom-ii-x2-x3-procesora/2827807.aspx
Hyper 612S je po meni bolji od 212 EVO, jer je tisi.
Ali to naravno moras platiti ekstra.
I ŠTA SAD
U ventu i u bazi hladnjaka je razlika! Poboljsana je baza kolko sam skuzio...
U ventu i u bazi hladnjaka je razlika! Poboljsana je baza kolko sam skuzio...
Da, EVO verzija ima Continuous Direct Contact (CDC), odnosno toplovodne cijevi su zbijene zajedno u bazi, čineći tako jednoličnu podlogu bez udubina i/ili brazdi, udubina.
Nego, imam pitanje baš za 212EVO. Testiram ga na Prime95, ali rezultati su poražavajući (bar po mojem mišljenju), full load na Q6600, koji je overclockan na 333FSB, odnosno 3.00GHz dostiže temperaturu od max. 60-61C Ostale jegre su 57-58C
To je SAMO 5-6C bolje od daleko manjeg TX3 kojeg sam imao u push-pull konfiguraciji. Ali onda opet, 212EVO ima daleko slabiji vent, iako je veći od TX3, dostiže samo 1450RPM
Je li to normalno, ili da raskopam cijelu konfu i idem ga opet montirati?
Stvar je u dimenziji, bazi coolera i samom ventu, izgleda daleko moćnije nego što zapravo radi ;-)
Uostalom, sva testiranja su pokazala da hladi daleko bolje, iznad očekivanja, pa sam pretpostavio da temp ne bude bila iznad 59C
Možda jedino da zamijenim vent sa BladeMasterom 120, on vrti na 2000RPM. Ali to nekom drugom prilikom, za sada je OK pretpostavljam.
EDIT
Eto, na Prime 95 je sada već skoro sat i pol, temperature su sljedeće:
Jezgra0 61C(trenutno) 44C(min) 62C(max) 100%
Jezgra1 59C(trenutno) 39C(min) 60C(max) 100%
Jezgra2 57C(trenutno) 37C(min) 58C(max) 100%
Jezgra3 57C(trenutno) 37C(min) 58C(max) 100%
U usporedbi sa TX3:
Core0: Min 43C, Max 66C
Core1: Min 38C, Max 63C
Core2: Min 36C, Max 61C
Core3: Min 36C, Max 61C