Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.692.931
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
15 godina
Re: Koji CPU cooler kupiti?

Pa OK je , ali ima 92mm vent , sto osobno nebih uzeo !

Best buy do 200 kn ti je CM Hyper 212 EVO , al si provjeri dal ce ti stati u kuciste !

Music As A Weapon !!
15 godina
neaktivan
rjanko kaže...

dečki dajte jedan super cooler preporučita za q6600(go) koji će se klokati sa 2.4 do 3.0 ili 3.2

neki link iz protisa, adm ili linksa molim....lijep pozdrav

Meni se na (skoro) identičnom procesoru (b3) ovaj pokazao odličan:

http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=05090306&id_artikl=050.903.182

Znao sam po 10 sati kodirati video sa 100% CPU loadom, i nikad nije prešao 50°C. Zbog relativno velikog ventilatora, gotovo da je nečujan, a cijena mu je smiješna. Moja preporuka!

14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

CM 212 Evo je dvije klase iznad Katane III iako je i ona super.Trenutno se nijedan cooler ne isplati vise od njega za famoznih 190 HRK.

clock2much

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

CM 212 Evo je dvije klase iznad Katane III iako je i ona super.Trenutno se nijedan cooler ne isplati vise od njega za famoznih 190 HRK.

CM212 je definitivno bolji izbor, ali i malo skuplji (bar u Linksa,  CM212 = 225kn, KatanaIII = 172kn)

13 godina
neaktivan
Luciano kaže...
zoharbizo kaže...

CM212 je definitivno bolji izbor, ali i malo skuplji (bar u Linksa,  CM212 = 225kn, KatanaIII = 172kn)

Imaš ga u Portiu za 191 kunu (Linksov odgovor, podružnica na online kupovinu), ali plaćaš oko 33 kune Overseas dostavu. U tvojem slučaju se to ne isplati, odnosno bilo bi ti isto kao da ga kupiš u Links-u, ali kad kupuješ više komponenti odjedanput, onda ti je jedna dostava za SVE komponente, pa se definitivno isplati ;) Možeš platiti karticom unaprijed, ili gotovinom kod primopredaje, pouzećem kad stigne dostava.

http://www.bug.hr/forum/topic/opcenito-o-ict-biznisu/portio-informatika/115368.aspx?jumpto=2788885&sort=asc&view=flat&page=9

14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Hoće li mi trebati jači hladnjak od scythe ninja 3 za overclock budućeg ivy bridgea core i5 3570k na oko 5 GHz, jer pošto su sandyji išli i do 5 GHz stabilno na zraku, ivyji će imati i manji tdp pa bi se još manje trebali grijati?

Koma
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Koma_Zd kaže...

Hoće li mi trebati jači hladnjak od scythe ninja 3 za overclock budućeg ivy bridgea core i5 3570k na oko 5 GHz, jer pošto su sandyji išli i do 5 GHz stabilno na zraku, ivyji će imati i manji tdp pa bi se još manje trebali grijati?

Biti će dovoljan Ninja 3!

I want to taste you but your lips are venomous poison!
15 godina
Koma_Zd kaže...

Kako stvari stoje nema šanse. Taj proc sa nikakvim zračnim hlađenjem neide na 5GHz jer se grije dosta više od Sandy-a.

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Malo off-topic, ali još uvijek vezano za coolere... Naime, čini se da je moj 212EVO "zapeo" u Portiu, dostava bude tek u pon/utorak. Kad sam ga naručivao, pisalo je da je dobavljiv, kao i za ostale komponente koje sam kupio. Par minuta kasnije, sve su komponente pocrvenjele, uključujuću Hyper 212 EVO, sad piše da nije dobavljiv.

Ali sam primjetio novitet u njihovoj ponudi, Hyper TX3 EVO. Ako se ne varam, čak je i jeftiniji od običnog.

0 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Ako dostava bude u pon/uto onda su ti ga valjda poslali !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ah, ne... To je samo moja pretpostavka. Naime, pošiljka još nije ni isporučena kurirskoj dostavi. (Overseas) Ali mislim, koliko dugo to može trajati, obično sam uvijek dobio naručeno kroz 2-3 dana, max. 4 ako sam čekao preko vikenda.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.4.2012 17:19 (Trekkie4).
14 godina
neaktivan
Trekkie4 kaže...

Malo off-topic, ali još uvijek vezano za coolere... Naime, čini se da je moj 212EVO "zapeo" u Portiu, dostava bude tek u pon/utorak. Kad sam ga naručivao, pisalo je da je dobavljiv, kao i za ostale komponente koje sam kupio. Par minuta kasnije, sve su komponente pocrvenjele, uključujuću Hyper 212 EVO, sad piše da nije dobavljiv.

Ali sam primjetio novitet u njihovoj ponudi, Hyper TX3 EVO. Ako se ne varam, čak je i jeftiniji od običnog.

TX3 je losiji.

Ako je dostava u pon/uto, poslan je.

Ofc.
13 godina
neaktivan
mate960 kaže...
Trekkie4 kaže...

TX3 je losiji.

Ako je dostava u pon/uto, poslan je.

Znam, imam 3 Hyper-a TX3, upravo zato i kupujem jedan 212, da ga zamijenim na jačoj konfi. Ali inače, Hyper TX3 sasvim solidno obavlja posao, rezultati govore za sebe :)

14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

To što kažu da se ivy više grije od sandyja ne vjerujem da je točno. Kao prvo rađeni su u manjem proizvodnom procesu i kao drugo deklarirani su na 20ak watta niži tdp od pješčanih prethodnika. To što su se grijali ES-ovi ne mora značit da će se toliko grijat i procesori koji će bit potpuno provjereni, možda u drugoj il trećoj verziji revidirani te bit dostupni običnom čovjeku sa snopom novčanica u dućanu.

Koma
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Evo ja upravo ugradio hyper 212 evo....bacam full stres kad ono....Temp je 38c nakon 10 min, a sa proslim hladnjakom je bila 54-55 {#} jos sad idem pokupit napajanje i masni oc navecer :DD Iznenaden sam kako hladnjak dobro hladi :) definitivno best buy

EDIT : 

eo rezultati...

http://i44.tinypic.com/2isb9e9.png

i

i mrcina

http://i42.tinypic.com/2ngbx2s.png

{#}

Krpa
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.4.2012 15:31 (KrpaZG).
13 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

koji od ovih za bolesni oc iznad 4 ghz

9 CM HYPER 612 S
8 CM HYPER 212
2 MUGEN 3
I want to taste you but your lips are venomous poison You're poison, running through my veins

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Bez po muke.

13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

TriP

Sutra ti budem reko dok probam u Primu 95

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
AMD Phenom II X4 kaže...

koji od ovih za bolesni oc iznad 4 ghz

Uzmi Hypera 212 EVO za 190kn i uzvaj , odlicno ce radit svoj posao !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Šteta več sam naručio Hypera 612s

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

TriP

Neznam šta je sa tim taj procesor nisam kloko on je 3.6Ghz prirodno a napon je po meni visok neznam ša se događa

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

no i koja je sad razlika između cm hypera 212 + i evo?

I want to taste you but your lips are venomous poison You're poison, running through my veins

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
AMD Phenom II X4 kaže...

Razlika je u ventilatoru, ali hlade gotovo jednako.

17 godina
neaktivan
Blazen22 kaže...

TriP

Neznam šta je sa tim taj procesor nisam kloko on je 3.6Ghz prirodno a napon je po meni visok neznam ša se događa

S tim sam se problem i sam susreo.

http://www.bug.hr/forum/post/procesori-mbo/unlock-athlon-ii-x3-phenom-ii-x2-x3-procesora/2823442.aspx

http://www.bug.hr/forum/post/procesori-mbo/unlock-athlon-ii-x3-phenom-ii-x2-x3-procesora/2827807.aspx

Hyper 612S je po meni bolji od 212 EVO, jer je tisi.

Ali to naravno moras platiti ekstra.

Cypher: Ignorance is bliss.
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.4.2012 14:58 (Chaky).
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

I ŠTA SAD

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
MARKOZD15 kaže...
AMD Phenom II X4 kaže...

U ventu i u bazi hladnjaka je razlika! Poboljsana je baza kolko sam skuzio...

Krpa
13 godina
neaktivan
KrpaZG kaže...
MARKOZD15 kaže...
AMD Phenom II X4 kaže...

U ventu i u bazi hladnjaka je razlika! Poboljsana je baza kolko sam skuzio...

Da, EVO verzija ima Continuous Direct Contact (CDC), odnosno toplovodne cijevi su zbijene zajedno u bazi, čineći tako jednoličnu podlogu bez udubina i/ili brazdi, udubina.

Nego, imam pitanje baš za 212EVO. Testiram ga na Prime95, ali rezultati su poražavajući (bar po mojem mišljenju), full load na Q6600, koji je overclockan na 333FSB, odnosno 3.00GHz dostiže temperaturu od max. 60-61C Ostale jegre su 57-58C

To je SAMO 5-6C bolje od daleko manjeg TX3 kojeg sam imao u push-pull konfiguraciji. Ali onda opet, 212EVO ima daleko slabiji vent, iako je veći od TX3, dostiže samo 1450RPM

Je li to normalno, ili da raskopam cijelu konfu i idem ga opet montirati?

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.4.2012 16:58 (Trekkie4).
16 godina
neaktivan
Pa ocito imas prevelika ocekivanja. Ako je tisi pri radu i k tome jos i 5 stupnjeva hladniji, fakat ne znam zasto si nezadovoljan? Nije da kosta 500 kuna kao Noctua NH-D14...
13 godina
neaktivan
The Man kaže...
Pa ocito imas prevelika ocekivanja. Ako je tisi pri radu i k tome jos i 5 stupnjeva hladniji, fakat ne znam zasto si nezadovoljan? Nije da kosta 500 kuna kao Noctua NH-D14...

Stvar je u dimenziji, bazi coolera i samom ventu, izgleda daleko moćnije nego što zapravo radi ;-)

Uostalom, sva testiranja su pokazala da hladi daleko bolje, iznad očekivanja, pa sam pretpostavio da temp ne bude bila iznad 59C

Možda jedino da zamijenim vent sa BladeMasterom 120, on vrti na 2000RPM. Ali to nekom drugom prilikom, za sada je OK pretpostavljam.

EDIT

Eto, na Prime 95 je sada već skoro sat i pol, temperature su sljedeće:

Jezgra0 61C(trenutno) 44C(min) 62C(max) 100%

Jezgra1 59C(trenutno) 39C(min) 60C(max) 100%

Jezgra2 57C(trenutno) 37C(min) 58C(max) 100%

Jezgra3 57C(trenutno) 37C(min) 58C(max) 100%

U usporedbi sa TX3:

Core0: Min 43C, Max 66C

Core1: Min 38C, Max 63C

Core2: Min 36C, Max 61C

Core3: Min 36C, Max 61C

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.4.2012 18:03 (Trekkie4).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice