Kak da to upalim i sta je to uopce?
Koliko cu dobti na peformancama?
...evo vidiš kak ste zločesti, nećete dečku reć kak se to radi...
-zašto bi palio nešto o čemu ne znaš ništa? Ako je samo zbog trolanja OK... lemilicu u ruke i prelemi CPU.
-HT je 'lažni' tj OS vidi više jezgara nego što ih fizički postoji. Teoretski nema razlike, osim što (ipak ima) se ravnomjernije raspoređuju taskovi.. ovisi o aplikaciji. Pošto većina novih app očekuje više jezgara ili HT očekivano je dobiti i malo bolje performanse (cca 5%) zbog paraleliznma, odnosno u večini slučajeva CPU nije usko grlo nego periferija koja tad profitira od HTa kao načina rada (ne stvarne brzine, slično kao više RAMa-više cachea pa sistem lakše-brže radi).
.. ali preduvijet je da hardware podržava željenu tehnologiju i da je intel nije onemogućio. To se ''lako'' riješi lemilicom (jer su jezgre CPUa zapravo jednake, tvornički zaključane-zalemljenje npr množitelj)... nakon tog i BIOS (99% podržava) mora podržavati da bi bilo aktivirano.
-zašto bi palio nešto o čemu ne znaš ništa? Ako je samo zbog trolanja OK... lemilicu u ruke i prelemi CPU.
-HT je 'lažni' tj OS vidi više jezgara nego što ih fizički postoji. Teoretski nema razlike, osim što (ipak ima) se ravnomjernije raspoređuju taskovi.. ovisi o aplikaciji. Pošto većina novih app očekuje više jezgara ili HT očekivano je dobiti i malo bolje performanse (cca 5%) zbog paraleliznma, odnosno u večini slučajeva CPU nije usko grlo nego periferija koja tad profitira od HTa kao načina rada (ne stvarne brzine, slično kao više RAMa-više cachea pa sistem lakše-brže radi).
.. ali preduvijet je da hardware podržava željenu tehnologiju i da je intel nije onemogućio. To se ''lako'' riješi lemilicom (jer su jezgre CPUa zapravo jednake, tvornički zaključane-zalemljenje npr množitelj)... nakon tog i BIOS (99% podržava) mora podržavati da bi bilo aktivirano.
Damn, što ti drobiš? Kakvih 5%? Hyperthreading donosi boost i do 25%, što definitivno nije malo. Cijelo vrijeme sam mislio da znaš nekog vraga, kad ono..
Jel može HT na moj proc ili ne? I kako?
Koji troll, đizs. Ne može, nema ga.
Ma dajte,ne zezajte dečka..Može hipertrolling,ali ga treba posebno kupiti,i onda zalemiti,kako je Haš rekao
Koji likovi,svi idete u na vrhovni sud u Zagrebu zbog je*anja neđužnog mene xd
Htio bi prčkati po nečemu čega nemaš i o čemu ne znaš ništa, čini se da ti jeb.. samog sebe kolega
Koji troll, đizs.
Završila je osnovna škola davno prije mjesec dana, normalno da ih ima sada u ovo ljetno doba.
E da, ovo je isto onaj korisnik što je govorio da je doktorirao "elektroniku", još nije crni dobio, strašno.
WTF..Dečko mi je uljepšao dan i nasmijao me,ali i Ajhaš naš,kojemu su valjda osigurači poiskakali od frustracije......
Dobro,nema zloće,malo se nasmijati..
evo pa se sam uvijeri da neostane sve na šali i pustim rijecima:
Intel® Hyper-Threading Technology: "NO"
link na stranicu ak vec neznas sam provijeriti! intel g2020
Damn, što ti drobiš? Kakvih 5%? Hyperthreading donosi boost i do 25%, što definitivno nije malo. Cijelo vrijeme sam mislio da znaš nekog vraga, kad ono..
- Neki razlog, argumenti ili kemijski poremećaj?
- npr... primjer kad bez HTa dobija 3% bolje performanse. Ako si mislio da ja nešto znam, prevario si se. Još više se varaš ako misliš to za sebe. Za ostalo googlaj..
- npr... primjer kad bez HTa dobija 3% bolje performanse. Ako si mislio da ja nešto znam, prevario si se. Još više se varaš ako misliš to za sebe. Za ostalo googlaj..
ajde ugasi ht na i7 pa ces vidjeti sta ce se desiti! malo ces se iznenaditi kad perfomanse u svemu zivom padnu za pola...HEHE!LP
Nema mi ništa draže nego kad netko piše ili govori o nečemu o čemu blago rečeno pojma nema. Vidim da si neupućen u ovo pa neću dalje u raspravu(jer nema nekog smisla) već ću ti dat samo jedan link i bit će ti dovoljan. Da iti malo pratiš stanje sa procesorima nebi pisao ovakve nebuloze.
A i pročitaj taj članak sa svog linka do kraja, potvrđuješ sam sebe da si u krivu.
ajme
G serija, kada bi imala HT, postala bi i3 .. jer to je jedino kaj ih razlikuje