Kako ukljuciti Hyperthreading na G2020

poruka: 23
|
čitano: 2.987
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Kak da to upalim i sta je to uopce?{#}

Koliko cu dobti na peformancama?

Strm
Moj PC  
0 13 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Kako ukljuciti Hyperthreading na G2020
Strm kaže...

Upalit ces ga ovako.

12 godina
Nikako jer G2020 ne podrzava hyperthreading.
nicky.sl
12 godina
nicky.sl kaže...
Nikako jer G2020 ne podrzava hyperthreading.

...evo vidiš kak ste zločesti, nećete dečku reć kak se to radi...{#}

16 godina
Strm kaže...

-zašto bi palio nešto o čemu ne znaš ništa? Ako je samo zbog trolanja OK... lemilicu u ruke i prelemi CPU.

-HT je 'lažni' tj OS vidi više jezgara nego što ih fizički postoji. Teoretski nema razlike, osim što (ipak ima) se ravnomjernije raspoređuju taskovi.. ovisi o aplikaciji. Pošto većina novih app očekuje više jezgara ili HT očekivano je dobiti i malo bolje performanse (cca 5%) zbog paraleliznma, odnosno u večini slučajeva CPU nije usko grlo nego periferija koja tad profitira od HTa kao načina rada (ne stvarne brzine, slično kao više RAMa-više cachea pa sistem lakše-brže radi).

.. ali preduvijet je da hardware podržava željenu tehnologiju i da je intel nije onemogućio. To se ''lako'' riješi lemilicom (jer su jezgre CPUa zapravo jednake, tvornički zaključane-zalemljenje npr množitelj)... nakon tog i BIOS (99% podržava) mora podržavati da bi bilo aktivirano.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina

Citao sam po netu i kaže da moj proc nepodržava HT,a vidite ovo šta mi Specy kae:

Strm
Moj PC  
0 4 hvala 0
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

-zašto bi palio nešto o čemu ne znaš ništa? Ako je samo zbog trolanja OK... lemilicu u ruke i prelemi CPU.

-HT je 'lažni' tj OS vidi više jezgara nego što ih fizički postoji. Teoretski nema razlike, osim što (ipak ima) se ravnomjernije raspoređuju taskovi.. ovisi o aplikaciji. Pošto većina novih app očekuje više jezgara ili HT očekivano je dobiti i malo bolje performanse (cca 5%) zbog paraleliznma, odnosno u večini slučajeva CPU nije usko grlo nego periferija koja tad profitira od HTa kao načina rada (ne stvarne brzine, slično kao više RAMa-više cachea pa sistem lakše-brže radi).

.. ali preduvijet je da hardware podržava željenu tehnologiju i da je intel nije onemogućio. To se ''lako'' riješi lemilicom (jer su jezgre CPUa zapravo jednake, tvornički zaključane-zalemljenje npr množitelj)... nakon tog i BIOS (99% podržava) mora podržavati da bi bilo aktivirano.

Damn, što ti drobiš? Kakvih 5%? Hyperthreading donosi boost i do 25%, što definitivno nije malo. Cijelo vrijeme sam mislio da znaš nekog vraga, kad ono..

13 godina
protjeran
Majko sveta sta se ovdje nadrobilo! Za nepovijerovati!
||| Intel Core™ i7 inside |||
14 godina
Stjepanj kaže...
Majko sveta sta se ovdje nadrobilo! Za nepovijerovati!

Jel može HT na moj proc ili ne? I kako?

Strm
17 godina
neaktivan

Koji troll, đizs. Ne može, nema ga. 

Moj PC  
5 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Ma dajte,ne zezajte dečka..Može hipertrolling,ali ga treba posebno kupiti,i onda zalemiti,kako je Haš rekao{#}

6 0 hvala 2
13 godina
protjeran
:-)hahaha:-) nisam se dugo ovak nasmijao! Da mu ga zalemi!kriste haha:)sry!
14 godina

Koji likovi,svi idete u na vrhovni sud u Zagrebu zbog je*anja neđužnog mene xd

Strm
Moj PC  
0 3 hvala 0
14 godina

Htio bi prčkati po nečemu čega nemaš i o čemu ne znaš ništa, čini se da ti jeb.. samog sebe kolega {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Koji troll, đizs. 

Završila je osnovna škola davno prije mjesec dana, normalno da ih ima sada u ovo ljetno doba.

E da, ovo je isto onaj korisnik što je govorio da je doktorirao "elektroniku", još nije crni dobio, strašno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.7.2013 15:37 (Ranko Kukumar).
12 godina
protjeran

WTF..Dečko mi je uljepšao dan i nasmijao me,ali i Ajhaš naš,kojemu su valjda osigurači poiskakali od frustracije...{#}...

Dobro,nema zloće,malo se nasmijati..{#}

0 0 hvala 0
12 godina
Lipo sam ti reka nema nista od hyperthredinga ne podrzava ga tvoj proc i to mozes prominit samo kupovinom proca koji ga podrzava.
nicky.sl
13 godina
protjeran

evo pa se sam uvijeri da neostane sve na šali i pustim rijecima:{#}

Intel® Hyper-Threading Technology: "NO"

link na stranicu ak vec neznas sam provijeriti! intel g2020

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.7.2013 17:06 (Stjepanj).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
Penryn kaže...
..

Damn, što ti drobiš? Kakvih 5%? Hyperthreading donosi boost i do 25%, što definitivno nije malo. Cijelo vrijeme sam mislio da znaš nekog vraga, kad ono..

- Neki razlog, argumenti ili kemijski poremećaj?

- npr... primjer kad bez HTa dobija 3% bolje performanse. Ako si mislio da ja nešto znam, prevario si se. Još više se varaš ako misliš to za sebe. Za ostalo googlaj..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
protjeran
ihush kaže...
Penryn kaže...
..

- npr... primjer kad bez HTa dobija 3% bolje performanse. Ako si mislio da ja nešto znam, prevario si se. Još više se varaš ako misliš to za sebe. Za ostalo googlaj..

ajde ugasi ht na i7 pa ces vidjeti sta ce se desiti! malo ces se iznenaditi kad perfomanse u svemu zivom padnu za pola...HEHE!LP{#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.7.2013 21:17 (Stjepanj).
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

Nema mi ništa draže nego kad netko piše ili govori o nečemu o čemu blago rečeno pojma nema. Vidim da si neupućen u ovo pa neću dalje u raspravu(jer nema nekog smisla) već ću ti dat samo jedan link i bit će ti dovoljan. Da iti malo pratiš stanje sa procesorima nebi pisao ovakve nebuloze.

A i pročitaj taj članak sa svog linka do kraja, potvrđuješ sam sebe da si u krivu. {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.7.2013 20:18 (Penryn).
12 godina

ajme

nicky.sl
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.7.2013 20:45 (nicky.sl).
17 godina

G serija, kada bi imala HT, postala bi i3 .. jer to je jedino kaj ih razlikuje

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice