Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.847
|
čitano: 3.431.306
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
12 godina
Re: Intel i7/i9 Club
Blade Runner31 kaže...

Evo malo noviji video,ugl isti djava je sve to 

Ugl sjecam se da sam to probao pred 2 godine s 2600k,3 nacina sam probao i bila je razlika 1c sto moze bit i promjena temp u sobi

vidio sam i taj video, no najbolje se vidi tamo gdje pokazuju raspoređivanje paste ispod stakla - niti u jednom slučaju metode s hrpicom paste na sredini nisu se pojavili mjehurići osim ako u postupku podigneš hladnjak

mjehurići se pojave isključivo kod razmazivanja paste i najveći je problem što ti ne vidiš što se događa ispod hladnjaka, a što je najbolje uopće nema potrebe za razmazivanjem i zajebancijom oko toga jer nećeš dobiti ništa bolje temperature čak i kad uspiješ izbjeći mjehuriće

9 godina
odjavljen
Tonči kaže...
Remzi kaže...

Očito bude  izbor pao na X5650, neki OC gore, tam do 4GHz, više ne treba.

To je dovoljno star CPU da ćeš daleko bolje proći s nekim modernijim 4-coreom.

U krivu si. X5650 može fino potegnuti. Dapače, taj proc je apsolutni best buy.

14 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
Blade Runner31 kaže...

Evo malo noviji video,ugl isti djava je sve to 

Ugl sjecam se da sam to probao pred 2 godine s 2600k,3 nacina sam probao i bila je razlika 1c sto moze bit i promjena temp u sobi

vidio sam i taj video, no najbolje se vidi tamo gdje pokazuju raspoređivanje paste ispod stakla - niti u jednom slučaju metode s hrpicom paste na sredini nisu se pojavili mjehurići osim ako u postupku podigneš hladnjak

mjehurići se pojave isključivo kod razmazivanja paste i najveći je problem što ti ne vidiš što se događa ispod hladnjaka, a što je najbolje uopće nema potrebe za razmazivanjem i zajebancijom oko toga jer nećeš dobiti ništa bolje temperature čak i kad uspiješ izbjeći mjehuriće

A znas i razlike u pasti ima,gusca pasta itd ali da,najednostavnije je stavit zrno rize,u Stjepanovom slucaju zrno graha :)

Želim paranormalnu ženu(da ima para i da je normalna):)
12 godina
Blade Runner31 kaže...

A znas i razlike u pasti ima,gusca pasta itd ali da,najednostavnije je stavit zrno rize,u Stjepanovom slucaju zrno graha :)

o da, stavljao sam antec formula 6 diamond, jednu od boljih pasti - no baš je problem što je jebeno gusta i nije ju lako niti razmazati niti stisnuti zrno riže, pogotovo s push pin hladnjacima

one razmazivije su u svakom slučaju bolje za bilo koji način 

međutim kod razmazivanja je skoro svejedno osim što se više namučiš s gustom pastom, jer kad poklopiš hladnjakom toliku površinu razmazane paste, uvijek postoji mogućnost da si na jednom dijelu utisnuo u nju i zrak - a vidio si iz ovih videa da se taj zrak iz sredine paste više nemere istjerati van

sa zrnom ili grahom te nezgodne mogućnosti jednostavno nema

naravno, oni izvježbani vjerojatno tu mogućnost smanje na minimum, ali čemu zajebancija i riskiranje mjehurića kad ionako od toga nema koristi

9 godina
Intel i7/i9 Club

Pa nek covik stavlja pastu kako hoce, ako funkcionira kao da je važno. Sigurno svatko ima svoj nacin kako maže paštetu na kruh 

Moj PC  
3 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
BOOMboy kaže...

Pa nek covik stavlja pastu kako hoce, ako funkcionira kao da je važno. Sigurno svatko ima svoj nacin kako maže paštetu na kruh 

Ako si ovdje na forumu onda ne možeš kako hoćeš nego moraš kako ti kažu drugi koji su pametniji od tebe, jer svatko zna šta je za drugog naj bolje, tako da se toga treba držati.-.

The Show Must Go On
9 godina
Nek stavlja kako hoce ali zrno rize/graska je najbolja metoda jer sigurno mu nece ostat zrak ispod a kad se rasiri pokrit ce dovoljno veliku povrsinu.a ako bas zeli da pokrije sve nek povuce crtu diagonalno.
Btw vecina ekipe sta razmazuju misli da pasta mora pokrit 100% ihsa,a nemozes im objasnit da je bolje da pasta ne pokrije sve od zraka izmedju.
13 godina
neaktivan
dabar_solta_V2 kaže...
Nek stavlja kako hoce ali zrno rize/graska je najbolja metoda jer sigurno mu nece ostat zrak ispod a kad se rasiri pokrit ce dovoljno veliku povrsinu.a ako bas zeli da pokrije sve nek povuce crtu diagonalno.
Btw vecina ekipe sta razmazuju misli da pasta mora pokrit 100% ihsa,a nemozes im objasnit da je bolje da pasta ne pokrije sve od zraka izmedju.

Pa to i jeste najvaznije ako malo razmislis, jer ce se toplota najbolje prebaciti na sam heatsink jos bolje, ali realno kad pogledas kako ti izgleda CPU ispod IHS-a, onda shvatis da je ili zrno rize/graska ili jedna linija po sredini najbolja opcija 

Mada nemam nista protiv ovog "razmazivanja" pa i da spadne malo nikome nista, sve dok nije tecni metal e onda si ga najebao 

Gledaj kako profesionalci to rade, ipak je to MSI 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
18 godina
odjavljen
Intel i7/i9 Club

Ja kupim hladnjak na kojem je pasta već razmazana, stavim procesor, stavim hladnjak i koristim komp dok mi ne dosadi/zastari/godinama bez zamjene paste, skidanja hladnjaka i sl. gluposti. Zadnji puta sam kupio pastu i razmazivao početkom novog milenija. Nikad ni jedan kvar ni problem.

Moj PC  
0 3 hvala 0
17 godina
odjavljen
chaselol kaže...

Mada nemam nista protiv ovog "razmazivanja" pa i da spadne malo nikome nista, sve dok nije tecni metal e onda si ga najebao 

Proplakao kad sa skužio na kraju da nije zajebancija. 

Nope.
15 godina
dabar_solta_V2 kaže...
 jer sigurno mu nece ostat zrak ispod 

Da li će taj zrak i dalje biti tu kad prvi put stisneš tipku za paljenje i temp. na površini dođe na 30-40 stupnjeva ili više?

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D ps. pomoći ću svakome najbolje što mogu i znam. :D
9 godina
Ne vjerujem da koristi pastu baziranu na parafinu sta se koristi u elektronici ,jer takva ima losij termalni otpor i od bas prepremalog zrna rize obicne paste.
9 godina
A i ne vjerujem da uspije ispuhat cijeli zrak jer je ipak ihs ogroman u odnosu na tranzistore
12 godina
dabar_solta_V2 kaže...
A i ne vjerujem da uspije ispuhat cijeli zrak jer je ipak ihs ogroman u odnosu na tranzistore

a ja nemogu virovat da vi još glavu razbijate s tim mazarijama. 

Ja razmazujem pastu zato što mi se to pokazalo boljom opcijom pogotovo na poliranim procesorima. 

Neznam jel ostane zraka al znam da su mi bolji rezultati. 

ništa mi se neda
9 godina
Intel i7/i9 Club

Moj 212 ima kod bakra na kontaktu sa procom (žljebove), da ne razmažem pastu traljavo bi bilo. Tako da sugestije o zrnu riže su stvarno smiješne i diletantske.  Kad prodam stan , dižem kucu sa zidom od 2m minimum i zateram sve u rodno mjesto. Dosta je pametovanja :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.7.2017 16:20 (BOOMboy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Tonči kaže...
chaselol kaže...

Maže kao bauštelac :)

14 godina
protjeran
Tonči kaže...
chaselol kaže...

Citao sam malo komentare i izgleda da ipak je fake. Znam da je offtopic, al ne mogu odoljeti klik.

12 godina
BOOMboy kaže...

Moj 212 ima kod bakra na kontaktu sa procom (žljebove), da ne razmažem pastu traljavo bi bilo

kako bi drukčije i bilo kod tebe 

obrati pozornost na video i kako se zrno paste raspoređuje po hladnjaku s direktnim kontaktom

pasta sasvim normalno ulazi u utore između heat pipesa

"ako nemaš što pametno za reć, radije šuti" - sun tzu, the art of war

9 godina
picajzla0707 kaže...
BOOMboy kaže...

Moj 212 ima kod bakra na kontaktu sa procom (žljebove), da ne razmažem pastu traljavo bi bilo

kako bi drukčije i bilo kod tebe 

obrati pozornost na video i kako se zrno paste raspoređuje po hladnjaku s direktnim kontaktom

pasta sasvim normalno ulazi u utore između heat pipesa

"ako nemaš što pametno za reć, radije šuti" - sun tzu, the art of war

Ja stavljam pastu kako ja hocu i kvit. A tebi ako to smeta, pridruži se onima iza 2 m zida 

15 godina
neaktivan
Intel i7/i9 Club

Mislim da se ovdje najbolje vide razlike.

I’m an alien clone from Hyperion origin..
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
BOOMboy kaže...

Ja stavljam pastu kako ja hocu i kvit. A tebi ako to smeta, pridruži se onima iza 2 m zida 

meni uopće ne smeta kako ti stavljaš pastu, ako hoćeš možeš je stavljati i lopatom

smeta mi samo kad tvrdiš nešto, a očito nemaš pojma

i još dodaš kako su tuđe sugestije "smiješne i diletantske"

9 godina
planety kaže...

Mislim da se ovdje najbolje vide razlike.

najjaci mi je onaj video di lik razmaže pastu po staklu pa onda staklo vec namazano nasloni na cooler i kaže vidite nema mjehurića

edit:

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.7.2017 17:41 (dabar_solta_V2).
14 godina
protjeran
Intel i7/i9 Club

Evo i ovo đubre "radi" na 5ghz,

https://valid.x86.fr/g7g5d1

samo nesmijes nista pokrenutilp

Sretno kuca na 4.7ghz@1.31V, dalje od toga Noctua D14 ovaj cpu nemre hladiti..LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.7.2017 22:13 (Stjepanj).
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav, da li se isplati prelazit sa i5 4670k na i7 7700k,ne radim nista posebno,samo vikendom nekad gaming i pokoji film

koliko su jos dobri ti i5?

14 godina
protjeran
d4rkd3atH kaže...

Pozdrav, da li se isplati prelazit sa i5 4670k na i7 7700k,ne radim nista posebno,samo vikendom nekad gaming i pokoji film

koliko su jos dobri ti i5?

ako nemislis mjenjati gpu onda nema smisla, nebi dobio nista vidljivo!

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.7.2017 22:14 (Stjepanj).
16 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Evo i ovo đubre "radi" na 5ghz, 

https://valid.x86.fr/g7g5d1

samo nesmijes nista pokrenutilp

Sretno kuca na 4.7ghz@1.31V, dalje od toga Noctua D14 ovaj cpu nemre hladiti..LP

Znaci pusiona, nista od Cinebencha @4.9ghz?

14 godina
protjeran
Intel i7/i9 Club

za sad nista..ak ce mi se dati jednog dana skidati s drugog i7 4770 h80i..lp

na koliko tvoj radi @4.5ghz i 4.8?

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.7.2017 22:41 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

za sad nista..ak ce mi se dati jednog dana skidati s drugog i7 4770 h80i..lp

na koliko tvoj radi @4.5ghz i 4.8?

4.5 - 1.25V

4.8 - 1.41

14 godina
protjeran
ansha kaže...

4.5 - 1.25V

4.8 - 1.41

lol

Noctua ga drzi u Cinebenchu do 1.38V@ cca 86°c+, dalje nemogulp

16 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
ansha kaže...

4.5 - 1.25V

4.8 - 1.41

lol  Noctua ga drzi u Cinebenchu do 1.38V@ cca 86°c+, dalje nemogulp

Hm, ja sa Neptonom bez problema hladim 1.41V u Cinebenchu, ne ide preko 75°C...

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice