- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Sad treba skinut anshu i nickya u benchevima, nema stajanja dok lem ne pukne.
Ansha će sad morat kupit i10 9900X
Ekipa, nabavio sam EVGA E760 CLASSIFIED pa imam nekoliko pitanja. Mbo ima 2x8pin za cpu, a ja na napajanju imam samo jedan. Ima nekakav adapter za to ili? I trebao bi staviti 6 jezgreni Xeon, ali ne znam koji, L5640, E5645 ili X5650. Sva 3 su u rangu 20$, ali ja ne znam koji je najbolji izbor. Hvala.
Probaj bez toga spojiti, isprobaj utor po utor.
Nema se kaj dogoditi, ili se neće htjeti upaliti ili se bude sustav rušio kad opteretiš procesor.
Inače, ja osobno još nisam vidio nigdje adapter za dodatno napajanje procesora.
Ekipa, nabavio sam EVGA E760 CLASSIFIED pa imam nekoliko pitanja. Mbo ima 2x8pin za cpu, a ja na napajanju imam samo jedan. Ima nekakav adapter za to ili? I trebao bi staviti 6 jezgreni Xeon, ali ne znam koji, L5640, E5645 ili X5650. Sva 3 su u rangu 20$, ali ja ne znam koji je najbolji izbor. Hvala.
X5650
Po manualu ti tehnički ni ne trebaju dva priključka: "PW12-1,PW12-2, the 8-pin ATX 12V power connection, are used to provide power to the CPU. Align the pins to the connector and press firmly until seated. You can plug in an extra one if your power supply comes with it. It is not necessary and the motherboard will function perfectly with just one connector in either socket", ali ako ćeš OC-ati ili eventualno staviti jači X5680 (deklariran na 130 W), onda ne bi bilo loše imati dva EPS-a.
Jedino ne znam koliko to ima smisla izvesti preko adaptera jer s ovim što ti je kolega preporučio ćeš morati uzeti dva takva, što znači da ćeš u tom slučaju rasteretiti samo priključke i/ili vodove na matičnoj dok će priključak na napajanju biti jednako opterećen. Potencijalno bolja situacija bi bila ako bi uzeo 2x molex -> EPS (link) i priključio molex-e koji su na različitim kablovima na napajanju (i oni najbliže "korijenu", tj. prvi u nizu). Iako molex-i u pravilu imaju tanju žicu (na HCG-u 620 mi se čini da su dovoljno debeli, a čak su možda i jednake debljine kao i na EPS-u/PCI-E), ovako bi se opterećenje prenijelo na dvije žice.
Mališa 5820K za sad kuca na 4,5ghz@1.24V(imao sam problemos s windowsima bsod:), za sad sam uspio doci bez vecih problema do 4.9ghz na 5ghz vec odbija poslusnost no bitno da ulazi u windowse znaci da smo blizu uspjeha za 5ghz club
Evo par slika:
lp
Očito bude izbor pao na X5650, neki OC gore, tam do 4GHz, više ne treba.
Mališa 5820K za sad kuca na 4,5ghz@1.24V(imao sam problemos s windowsima bsod:), za sad sam uspio doci bez vecih problema do 4.9ghz na 5ghz vec odbija poslusnost no bitno da ulazi u windowse znaci da smo blizu uspjeha za 5ghz club
Evo par slika:
lp
Samo Cinebench @4.9ghz se racuna, ove validacije su smijeh zivi...
Ovo je valjda najlegendarniji Z3 plus, ali mislim da je vec vrijeme za neku zamjenu. 
i9 7290X cijena oko $1189 sa 16.5MB L3 kaze Kitguru
Intel’s 12C/24T Core i9 7920X will apparently run with a base frequency of just 2.9GHz, which is 400MHz lower than the 10-core 7900X.
Perhaps more interestingly, it is 600MHz lower than AMD’s competing 12-core Ryzen Threadripper 1920X, which has a base speed of 3.5GHz.
zrno riže 
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Očito bude izbor pao na X5650, neki OC gore, tam do 4GHz, više ne treba.
To je dovoljno star CPU da ćeš daleko bolje proći s nekim modernijim 4-coreom.
Zasto bi itko uopce razvlacio pastu po procu? :P
Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Zato sto je to jedna od metoda stavljanja "paste"
meni najbolja pogotovo za ove dimenzije, ihs se grije cijelom povrsinom ne samo u sredini a noctua ima poprilicno veliku bazu tako da zrno rize ovdje sigurno neprolazi kamoli da se rasiri pravokutno, a i ono uzbuduje me cijela ta radnja..lp
zrno riže 
ono je prije zrno od biže
zrno riže 
ono je brije zrno od biže
Izgleda ti puno? Ma to je zbog perspektive slikanja(+macro), velim ti jedva sam to razvukao u zivo se vidi cpu ispod paste..lp
zrno riže 
ono je brije zrno od biže
Izgleda ti puno? Ma to je zbog perspektive slikanja(+macro), velim ti jedva sam to razvukao u zivo se vidi cpu ispod paste..lp
Ne izgleda mi puno pogotovo zato što koristimo istu metodu oliti razmazivanje a i dobro znam koliki je čip u pitanju.
Samo mi je ispalo smišno ono sa zrnom riže i mora sam nešto napisat.
meni najbolja pogotovo za ove dimenzije, ihs se grije cijelom povrsinom ne samo u sredini a noctua ima poprilicno veliku bazu tako da zrno rize ovdje sigurno neprolazi kamoli da se rasiri pravokutno, a i ono uzbuduje me cijela ta radnja..lp
Well I belive that's enough internet for today 
namjena paste je da se "smjesti" između hladnjaka i poklopca, tek toliko da ne ostane zraka između jer je zrak loš provoditelj temperature
dakle, poželjan je što tanji sloj paste, jer niti jedna pasta ne provodi temperaturu koliko sam metal hladnjaka ili poklopca
po nekoj logici ti nikako nemereš toliko tanko razmazati pastu koliko će je tanko razmazati pritisak hladnjaka iz jedne točke prema van - što ujedno tjera zrak prema van i zamjenjuje ga pastom
dapače, razmazivanjem onemogućuješ hladnjak da pritiskom potjera višak paste prema krajevima i ostaje ti debeli sloj paste - također postoji mogućnost da ti ostanu i mjehurići zraka zarobljeni u pasti
samo se zajebavaš bezveze, mjerljivo nema razlike između tvoje metode i točke na sredini
jedina je razlika što tvoja metoda može ostaviti mjehuriće zraka u pasti
Obrati paznju na 1:55 
obrati ti pozornost na prvi dio videa, gdje pokazuje kako se ponaša razmazana pasta pod pritiskom - air bubbles everywhere 
stvar je u tome da je najbitnije da se pasta raširi po sredini i da istovremeno istjera zrak
rubovi ihs-a su nebitni jer ispod njih ionako nema jezgri i nema uopće potrebe za pastom ako se sredina ihs-a (tamo gdje su jezgre) hladi dovoljno dobro
rubove ništa ne zagrijava osim prijenosa topline sa sredine ihs-a otkud je najbitnije ukloniti tpolinu, dakle čista fizika ti govori da rub ihs-a čak i bez paste nemere grijati sredinu
EDIT: evo što se događa kad razmazuješ pastu, na staklu se točno vide mjehurići posvuda i ne pomaže niti zakretanje hladnjaka
prebaciti na 1m52s
Pusti pastu, stavljena je i dobro. Dalje znaš što ti je činiti:
http://www.bug.hr/forum/board/benchmark/91.aspx
želimo vidjeti kako se ponaša kad se malo zagrije.
Obrati paznju na 1:55 
obrati ti pozornost na prvi dio videa, gdje pokazuje kako se ponaša razmazana pasta pod pritiskom - air bubbles everywhere 
stvar je u tome da je najbitnije da se pasta raširi po sredini i da istovremeno istjera zrak
rubovi ihs-a su nebitni jer ispod njih ionako nema jezgri i nema uopće potrebe za pastom ako se sredina ihs-a (tamo gdje su jezgre) hladi dovoljno dobro
rubove ništa ne zagrijava osim prijenosa topline sa sredine ihs-a otkud je najbitnije ukloniti tpolinu, dakle čista fizika ti govori da rub ihs-a čak i bez paste nemere grijati sredinu
EDIT: evo što se događa kad razmazuješ pastu, na staklu se točno vide mjehurići posvuda i ne pomaže niti zakretanje hladnjaka
prebaciti na 1m52s
Evo malo noviji video,ugl isti djava je sve to
Ugl sjecam se da sam to probao pred 2 godine s 2600k,3 nacina sam probao i bila je razlika 1c sto moze bit i promjena temp u sobi