Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.847
|
čitano: 3.431.306
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
14 godina
protjeran
Re: Intel i7/i9 Club
Da se uclanim jos jednom s i7 5820k😎lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
13 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Sad treba skinut anshu i nickya u benchevima, nema stajanja dok lem ne pukne.

10 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Da se uclanim jos jednom s i7 5820k😎lp

Ansha će sad morat kupit i10 9900X

The Show Must Go On
14 godina
Intel i7/i9 Club

Ekipa, nabavio sam EVGA E760 CLASSIFIED pa imam nekoliko pitanja. Mbo ima 2x8pin za cpu, a ja na napajanju imam samo jedan. Ima nekakav adapter za to ili? I trebao bi staviti 6 jezgreni Xeon, ali ne znam koji, L5640, E5645 ili X5650. Sva 3 su u rangu 20$, ali ja ne znam koji je najbolji izbor. Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Remzi kaže...

Probaj bez toga spojiti, isprobaj utor po utor.

Nema se kaj dogoditi, ili se neće htjeti upaliti ili se bude sustav rušio kad opteretiš procesor.

Inače, ja osobno još nisam vidio nigdje adapter za dodatno napajanje procesora.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D ps. pomoći ću svakome najbolje što mogu i znam. :D
9 godina
odjavljen
Remzi kaže...

Ekipa, nabavio sam EVGA E760 CLASSIFIED pa imam nekoliko pitanja. Mbo ima 2x8pin za cpu, a ja na napajanju imam samo jedan. Ima nekakav adapter za to ili? I trebao bi staviti 6 jezgreni Xeon, ali ne znam koji, L5640, E5645 ili X5650. Sva 3 su u rangu 20$, ali ja ne znam koji je najbolji izbor. Hvala.

X5650

12 godina
Remzi kaže...

https://www.links.hr/hr/kabel-delock-atx-4-pin-z-na-8-pin-m-naponski-za-maticnu-plocu-interni-052799167

ništa mi se neda
12 godina

Po manualu ti tehnički ni ne trebaju dva priključka: "PW12-1,PW12-2, the 8-pin ATX 12V power connection, are used to provide power to the CPU. Align the pins to the connector and press firmly until seated. You can plug in an extra one if your power supply comes with it. It is not necessary and the motherboard will function perfectly with just one connector in either socket", ali ako ćeš OC-ati ili eventualno staviti jači X5680 (deklariran na 130 W), onda ne bi bilo loše imati dva EPS-a.

Jedino ne znam koliko to ima smisla izvesti preko adaptera jer s ovim što ti je kolega preporučio ćeš morati uzeti dva takva, što znači da ćeš u tom slučaju rasteretiti samo priključke i/ili vodove na matičnoj dok će priključak na napajanju biti jednako opterećen. Potencijalno bolja situacija bi bila ako bi uzeo 2x molex -> EPS (link) i priključio molex-e koji su na različitim kablovima na napajanju (i oni najbliže "korijenu", tj. prvi u nizu). Iako molex-i u pravilu imaju tanju žicu (na HCG-u 620 mi se čini da su dovoljno debeli, a čak su možda i jednake debljine kao i na EPS-u/PCI-E), ovako bi se opterećenje prenijelo na dvije žice.

14 godina
protjeran
Intel i7/i9 Club

Mališa 5820K za sad kuca na 4,5ghz@1.24V(imao sam problemos s windowsima bsod:), za sad sam uspio doci bez vecih problema do 4.9ghz na 5ghz vec odbija poslusnost no bitno da ulazi u windowse znaci da smo blizu uspjeha za 5ghz club

Evo par slika:

lp

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.7.2017 8:51 (Stjepanj).
Moj PC  
12 0 hvala 2
14 godina

Očito bude  izbor pao na X5650, neki OC gore, tam do 4GHz, više ne treba.

16 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Mališa 5820K za sad kuca na 4,5ghz@1.24V(imao sam problemos s windowsima bsod:), za sad sam uspio doci bez vecih problema do 4.9ghz na 5ghz vec odbija poslusnost no bitno da ulazi u windowse znaci da smo blizu uspjeha za 5ghz club

Evo par slika:           lp

Samo Cinebench @4.9ghz se racuna, ove validacije su smijeh zivi...

14 godina
protjeran
Intel i7/i9 Club

Ovo je valjda najlegendarniji Z3 plus, ali mislim da je vec vrijeme za neku zamjenu. 

Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Intel i7/i9 Club

i9 7290X cijena oko $1189  sa 16.5MB L3 kaze Kitguru

Intel’s 12C/24T Core i9 7920X will apparently run with a base frequency of just 2.9GHz, which is 400MHz lower than the 10-core 7900X.
Perhaps more interestingly, it is 600MHz lower than AMD’s competing 12-core Ryzen Threadripper 1920X, which has a base speed of 3.5GHz.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.7.2017 9:36 (X3M).
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
Stjepanj kaže...

zrno riže 

14 godina
protjeran
Nije ti ovo povrsina tvog i5😎 "zrno rize" je premalo za ovo! Jedva sam i ovo razvuko..lp
Moj PC  
3 0 hvala 1
12 godina
Svejedno i prema povrsini izgleda previse...
Moj PC  
0 3 hvala 0
17 godina
odjavljen
Remzi kaže...

Očito bude  izbor pao na X5650, neki OC gore, tam do 4GHz, više ne treba.

To je dovoljno star CPU da ćeš daleko bolje proći s nekim modernijim 4-coreom.

Nope.
18 godina
Stjepanj kaže...
Nije ti ovo povrsina tvog i5😎 "zrno rize" je premalo za ovo! Jedva sam i ovo razvuko..lp

Zasto bi itko uopce razvlacio pastu po procu? :P

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
14 godina
protjeran
nixass kaže...
Stjepanj kaže...

Zato sto je to jedna od metoda stavljanja "paste"

meni najbolja pogotovo za ove dimenzije, ihs se grije cijelom povrsinom ne samo u sredini a noctua ima poprilicno veliku bazu tako da zrno rize ovdje sigurno neprolazi kamoli da se rasiri pravokutno, a i ono  uzbuduje me cijela ta radnja..lp

12 godina
picajzla0707 kaže...
Stjepanj kaže...

zrno riže 

ono je prije zrno od biže 

ništa mi se neda
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.7.2017 12:33 (nicky.sl).
14 godina
protjeran
nicky.sl kaže...
picajzla0707 kaže...
Stjepanj kaže...

zrno riže 

ono je brije zrno od biže 

Izgleda ti puno? Ma to je zbog perspektive slikanja(+macro), velim ti jedva sam to razvukao u zivo se vidi cpu ispod paste..lp

12 godina
Stjepanj kaže...
nicky.sl kaže...
picajzla0707 kaže...
Stjepanj kaže...

zrno riže 

ono je brije zrno od biže 

Izgleda ti puno? Ma to je zbog perspektive slikanja(+macro), velim ti jedva sam to razvukao u zivo se vidi cpu ispod paste..lp

Ne izgleda mi puno pogotovo zato što koristimo istu metodu oliti razmazivanje a i dobro znam koliki je čip u pitanju. 

Samo mi je ispalo smišno ono sa zrnom riže i mora sam nešto napisat. 

ništa mi se neda
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
nixass kaže...
Stjepanj kaže...

meni najbolja pogotovo za ove dimenzije, ihs se grije cijelom povrsinom ne samo u sredini a noctua ima poprilicno veliku bazu tako da zrno rize ovdje sigurno neprolazi kamoli da se rasiri pravokutno, a i ono  uzbuduje me cijela ta radnja..lp

Well I belive that's enough internet for today 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
Stjepanj kaže...

namjena paste je da se "smjesti" između hladnjaka i poklopca, tek toliko da ne ostane zraka između jer je zrak loš provoditelj temperature

dakle, poželjan je što tanji sloj paste, jer niti jedna pasta ne provodi temperaturu koliko sam metal hladnjaka ili poklopca

po nekoj logici ti nikako nemereš toliko tanko razmazati pastu koliko će je tanko razmazati pritisak hladnjaka iz jedne točke prema van - što ujedno tjera zrak prema van i zamjenjuje ga pastom

dapače, razmazivanjem onemogućuješ hladnjak da pritiskom potjera višak paste prema krajevima i ostaje ti debeli sloj paste - također postoji mogućnost da ti ostanu i mjehurići zraka zarobljeni u pasti 

14 godina
protjeran
Losa ti je logika,skoro pa tekuca CM Nano je gore, pastu svaki debil moze toliko tanko namazati da vidis oznake na ihs-u, nemoze pritisak hladnjaka napraviti ikakvu mjerljivu razliku, noctua je ispolirana, krajevi na ihs-u su cca 2mm pobrisani tj pasta tako kad noctua sjedne 99,9% je povrsine pokriveno, ako je iti jedna druga metoda mjerljivo bolja ja bi je osobno primjenjivao😎lp
12 godina
Stjepanj kaže...
Losa ti je logika,skoro pa tekuca CM Nano je gore, pastu svaki debil moze toliko tanko namazati da vidis oznake na ihs-u, nemoze pritisak hladnjaka napraviti ikakvu mjerljivu razliku, noctua je ispolirana, krajevi na ihs-u su cca 2mm pobrisani tj pasta tako kad noctua sjedne 99,9% je povrsine pokriveno, ako je iti jedna druga metoda mjerljivo bolja ja bi je osobno primjenjivao😎lp

samo se zajebavaš bezveze, mjerljivo nema razlike između tvoje metode i točke na sredini

jedina je razlika što tvoja metoda može ostaviti mjehuriće zraka u pasti

13 godina
neaktivan

Sto se tice mjehurica sto moze ostati ovo je mozda najbolji video koji to pokazuje

Obrati paznju na 1:55 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
chaselol kaže...

obrati ti pozornost na prvi dio videa, gdje pokazuje kako se ponaša razmazana pasta pod pritiskom - air bubbles everywhere 

stvar je u tome da je najbitnije da se pasta raširi po sredini i da istovremeno istjera zrak

rubovi ihs-a su nebitni jer ispod njih ionako nema jezgri i nema uopće potrebe za pastom ako se sredina ihs-a (tamo gdje su jezgre) hladi dovoljno dobro 

rubove ništa ne zagrijava osim prijenosa topline sa sredine ihs-a otkud je najbitnije ukloniti tpolinu, dakle čista fizika ti govori da rub ihs-a čak i bez paste nemere grijati sredinu

EDIT: evo što se događa kad razmazuješ pastu, na staklu se točno vide mjehurići posvuda i ne pomaže niti zakretanje hladnjaka

prebaciti na 1m52s 

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.7.2017 15:04 (picajzla0707).
13 godina
neaktivan
Intel i7/i9 Club

Pusti pastu, stavljena je i dobro. Dalje znaš što ti je činiti:

http://www.bug.hr/forum/board/benchmark/91.aspx

želimo vidjeti kako se ponaša kad se malo zagrije.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
chaselol kaže...

obrati ti pozornost na prvi dio videa, gdje pokazuje kako se ponaša razmazana pasta pod pritiskom - air bubbles everywhere 

stvar je u tome da je najbitnije da se pasta raširi po sredini i da istovremeno istjera zrak

rubovi ihs-a su nebitni jer ispod njih ionako nema jezgri i nema uopće potrebe za pastom ako se sredina ihs-a (tamo gdje su jezgre) hladi dovoljno dobro 

rubove ništa ne zagrijava osim prijenosa topline sa sredine ihs-a otkud je najbitnije ukloniti tpolinu, dakle čista fizika ti govori da rub ihs-a čak i bez paste nemere grijati sredinu

EDIT: evo što se događa kad razmazuješ pastu, na staklu se točno vide mjehurići posvuda i ne pomaže niti zakretanje hladnjaka

prebaciti na 1m52s 

Evo malo noviji video,ugl isti djava je sve to 

Ugl sjecam se da sam to probao pred 2 godine s 2600k,3 nacina sam probao i bila je razlika 1c sto moze bit i promjena temp u sobi

Želim paranormalnu ženu(da ima para i da je normalna):)
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice