Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.851
|
čitano: 3.438.766
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
12 godina
Re: Intel i7 Club
Lucidius kaže...

Pa ocigledno da si spavao zadnjih godina, intel je odavno poceo koristiti po 3 platforme na jednoj ploci (Haswell-Devils-Broadwell) sad ide (Sky-Kaby-Coffe), na HEDT paltformi također koriste po dvije platforme (Haswell-Broadwell) i sada (Sky-Kaby-Coffe) budes vidio za ovo zadnej da je tocno kad dođe vrijeme. Ocekujem pljesak kad stigne vrijeme ;)

Gledaj to ovako: Intel svaku sljedeću godinu novi izlazak procesora naziva novom generacijom (sa izuzetkom devils canyona) iako oni to nisu. Po stvarnom gledanju to bi bilo 4 generacije do sada: Nehalem, Sandy Bridge, Haswell, Skylake. 

Ivy Bridge je optimizacija sandy bridgea, devils canyon i broadwell su optimizirani haswell i na kraju kaby lake i nadolazeci coffee lake su ništa drugo nego optimizirani skylake.

15 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Bolje revizija nego da se nist ne izbaci vise od dvije godine

battlelog:http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/carrycopter/ youtube: https://www.youtube.com/c/carrycopterr

1 0 hvala 0
10 godina
protjeran
Intel i7 Club

Broadwell nema apsolutno nikakve veze sa Haswelom, to je arhitektura za sebe.

Kao drugo, i ta optimizacija je donela neke promjene, i dobio si neke napretke, tak da kako god bilo dokle god na kraju mozes iz nove serije izvuc vise performansi naspram stare to je napredak.

Sta se mene tice, coffelake nemora imat uopce bolji IPC od Kabylakea (a ni nece) al neka se kloka 300MHz bolje i samim time donese bolje performanse i neka mu stave malo bolju pastu između IHS-a i to je to, naravno da ne pricam kako je dodatan bonus sta na mainstream uvode 6 core proc.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Možda je preoptimistično očekivati dodatnih 300mhz u prosjeku u odnosu na kaby kad je kaby već prilično visoko, a tu je onda i priča o TDP-u. Gotovo je sigurno da će koristit bolju pastu jer je ova valjda najgora koju su mogli naći, u najgorem slučaju će koristit istu pastu.

6c/12t sa kaby IPC-em bi mogao biti zvijerka čak i ako se kloka na "samo" ~4.5ghz, trebat će vidjeti i cijene.

10 godina
protjeran
Intel i7 Club

Coffelake 6core proc nece imat HT, znaci bit ce 6/6 procesor, ja cu ga sigurno uzet cim stigne posto ce coffelake ic na z270 ploce uz BIOS update.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Sa skylakeom dolazis do plafona sa naponom, a sa kabyem sa temperaturama pri OC-u,tak da ak srede temperature na kabyu dobili bumo normalan procesor (cofee) kakav smo trebli imat od pocetka :D

battlelog:http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/carrycopter/ youtube: https://www.youtube.com/c/carrycopterr

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Coffelake 6core proc nece imat HT, znaci bit ce 6/6 procesor, ja cu ga sigurno uzet cim stigne posto ce coffelake ic na z270 ploce uz BIOS update.

Citao sam malo o toj teoriji da ce coffelake ici na z270 ploce (tj na 1511 chipset) posto ce se isto raditi o 14nm chipu. Po toj logici bi trebao ici i na z170 ploce posto su razlike izmedu z170 i z270 ploca jedino te da z270 ima vise PCI-E stazica i podrzava Intel Optane tehnologiju?

10 godina
protjeran
kurt kaže...

Sa skylakeom dolazis do plafona sa naponom, a sa kabyem sa temperaturama pri OC-u,tak da ak srede temperature na kabyu dobili bumo normalan procesor (cofee) kakav smo trebli imat od pocetka :D

Nemas nikakve probleme sa temperaturama sa Kabyem cak ni an 5GHz i prosjecnim primjerkom 

Evo ti moj test 

http://www.bug.hr/forum/post/procesori-mbo/intel-i7-club/5378777.aspx

Sta se tice podrske za Coffe na z170 plocama, sumnjam, nije ni Broadwell isao na z87 vec jedino na z97.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.5.2017 15:08 (Lucidius).
17 godina
odjavljen
Intel i7 Club

Malo o delidanom 7700K: 

Nope.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Lucidius kaže...
kurt kaže...

Nemas nikakve probleme sa temperaturama sa Kabyem cak ni an 5GHz i prosjecnim primjerkom 

Evo ti moj test 

http://www.bug.hr/forum/post/procesori-mbo/intel-i7-club/5378777.aspx

Sta se tice podrske za Coffe na z170 plocama, sumnjam, nije ni Broadwell isao na z87 vec jedino na z97.

Grije se vise jer ja na 1.4v hladim i5 skylake sa raijintek erebossom, a ti imas vodeno. U gamingu ne prelazi 63 stupnja dakle slicne temp imamo ako se sjecam dobro iz videa

10 godina
protjeran
Intel i7 Club

Tonci

Taj nije klokan, ja vidim da je na 4.5GHz 

EDIT:

kurt

Ti imas odlican primjerak, moj proc je prosjek, ima ih dosta koji rade i na 1.35v na 5GHz

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.5.2017 15:37 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Moj je na 5GHz radio na oko 90°C... jedva 88°C hvatao. Ovaj delidani neće preko 80°C za isti takt.

Nope.
16 godina
Intel i7 Club

Ja bi trebao svoj i7 6700k delidati baš me zanima ima li neke velike razlike izmedju paste i tekućeg metala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ma nema velike razlike, samo od 10- 20c😂
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
14 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...
Ma nema velike razlike, samo od 10- 20c😂

da dodam jos 30

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Ništa ne razmazuj i ne gletuj IHS nego stavi malo paste na sredinu i instaliraj hladnjak. Paste ne treba biti previše.

Haha da ne gletuj :)

Želim paranormalnu ženu(da ima para i da je normalna):)
15 godina
neaktivan
Može li i7-7700HQ raditi na 15W TDP kao npr. i7-7500U ograničavanjem frekvencije i bi li to smanjilo brzinu na sporije od tog U procesora?(jedan od ova će mi biti prvi intelov procesor)
MG
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

HQ ima duplo vise fizickih/virtualnih jezgri, ti zelis spustit TDP za 66%, tesko do nemoguce

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
15 godina
neaktivan
A ako uz frekvenciju ograničim sustav na samo 2 jezgre/4 thread'a?, koristim linux sustav tako da je to relativno lako, samo neznam koliko će mi to koristit ako procesor ne podržava potpuno isključenje tih jezgri, negdje sam čitao da oni to mogu
MG
15 godina
neaktivan
I laptop koji mislim kupiti, lenovo thinkpad t470p su ograničili TDP na 35W koliko čitam
MG
18 godina

zasto onda ne uzmes "obican" 7500u ili cak i5 7200u? (isti procesor prakticki)

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
15 godina
neaktivan
Zato jer mi većinom treba jače kada ga koristim umjesto desktopa a kada sam na putu treba mi što veća trajnost baterije i tada mi performansa nije toliko bitna
Imao sam jedan jako slabi laptop(2 jezgre AMD APU) a jedva je trajao 3 sata
Želim se informirati da vidim kakve su mi mogućnosti jer se dvoumim između t470(256ssd, i7-7500u, intel 620 GPU) i t470p(500ssd, i7-7700hq, nvidia 940mx)
Mislim da mi se neisplati uzimati ovaj slabiji pošto je samo 2000 kuna jeftiniji, ~12200 kn vs ~14400 kn
MG
12 godina
Intel i7 Club

To ti je dosta lako, možeš čak ostaviti jednu jezgru da ti radi ako hoćeš da produžiš trajnost baterije.

Upiši msconfig na searchu, u sistemskoj konfiguraciji ideš na boot, onda advanced options, tamo vidi koliko hoćeš aktivnih jezgri, i na kraju restart.

To bi trebalo biti to.

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
Chico12 kaže...

To ti je dosta lako, možeš čak ostaviti jednu jezgru da ti radi ako hoćeš da produžiš trajnost baterije.

Upiši msconfig na searchu, u sistemskoj konfiguraciji ideš na boot, onda advanced options, tamo vidi koliko hoćeš aktivnih jezgri, i na kraju restart.

To bi trebalo biti to.

Nije, ovo je opcija koliko jezgri da koristi prilikom BOOTa; nakon boota i dalje imas pristup, prikaz i korištenje svih jezgri.

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
13 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Može podesit power plan pa da ograniči proc kad je na bateriji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
protjeran
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Da ne koristi Killer bila bi bolja

10 godina
odjavljen
Intel i7 Club

Evo i mene u Clubu

Zdravlje nadmašuje sva moguća dobra u tolikoj mjeri da je zdrav prosjak sretniji od bolesnog kralja.

9 0 hvala 4
14 godina
protjeran
Pa cestitam napokon😎lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice