Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.856
|
čitano: 3.444.644
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
16 godina
Re: Intel i7 Club

Sto sta je bilo koji si napon drzao ja isto kad sam radio update i zavrsio nakon boota crn ekran bio nije bilo ni zvuka nicega jedino sto mi je palo napamet izvaditi bateriju iz mbo.

17 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...

Sto sta je bilo koji si napon drzao ja isto kad sam radio update i zavrsio nakon boota crn ekran bio nije bilo ni zvuka nicega jedino sto mi je palo napamet izvaditi bateriju iz mbo.

Pa nisam mislio da ce mi se resetirati postavke bios-a. Do sada sam ve par puta flashao i ne sjecam se da su se postavke sjebale. Bootao windowse i pogledam cpu-z a ono napon za usrat se. Mislim da mi je sad max napon nekih 1.186 pod turbom. Iako je to sve nesto cudno. Mozes ga spustati koliko hoces - iapk sam procesor odredjuje koliko nisko ce ici. Ali ovo je svakako undervolt i temperature su mi super.

Freak Show Inc.
16 godina
Intel i7 Club

Pa neznam meni kod default ploce siba napon do 1.296v i llc auto kad udjes u win bude oko 1.376v

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...

Pa neznam meni kod default ploce siba napon do 1.296v i llc auto kad udjes u win bude oko 1.376v

Jbt, s tim naponom ga vozim na 4.7 bez problema

Freak Show Inc.
10 godina
protjeran

Ja zadovoljan, da sam kupio Ryzena trebao bi mi LN2 pot da ga mogu hladiti na 5GHz

13 godina
neaktivan

Pa ne možeš ni taj kaby držat na 5ghz 24/7 stabilno bez obzira što imaš jedno od boljih vodenih.

10 godina
protjeran
Intel i7 Club

Aj se vi fino okanite komentiranja onog o cemu pojma nemate, na 5GHz za gejming mozes drzat 80 posto kabya zato jer igre nemogu ni priblizno opteretit proc kao stress test, i nebude presao 70 stupnjeva.

Na 4.9GHz ce svaki bit stabilan i u stres testu, a u gejmingu na 55 stupnjeva a na performansama nebus gubio nista. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Intel i7 Club

Ajde brate upali hw monitor odigraj malo bilo koji bf ili gta5 pa javi temp na tih 5ghz nemoj govorit vecina javi nam svoja ocitanja nek se sve ljepo vidi, temp, klokovi, napon, rpm...lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

a sta je trebao napisati/odgovoriti zaposlenik firme koja se ograduje od bilo kakve odgovornosti za ponasanje procesora izvan okvira njegovih speficikacija, sto OC i jest ?

i5 i i7 K procesori su nista drugo nego extra profit koji intel uzima na "gejmere" koji svrsavaju na 3-5 fpsa koja dobiju u igrama sa OC-om procesora

10 godina
protjeran
Intel i7 Club

Pa po youtubeu imas dosta snimaka, imas također druge forume di se naveliko pise o tim stvarima, na BUG-u se mozes jedino gluposti nacitat.

Moj PC  
0 6 hvala 0
14 godina
protjeran
Jel moram ponavljati? Ako ne zelis sudjelovati i dokazati svoje tvrdnje dovidenja iz teme...😈nezanimaju me drugi forumi i youtube filmovi!lp
10 godina
protjeran
Intel i7 Club

Pa dokazat cu, najmanji problem, ja sam uvijek stajao iza onog sta pricam. GTA V i Battlefield nemam na kompu i ne igram multiplayer. Mogao bi GTA V testirat ali neka mi netko prvo posalje "save" datoteku jer ja tu igru nisam prelazio pa da mogu testirat na dijelu kojem treba.

Uostalom nemas ti sta govorit tko moze a tko nemoze bit u temi, a kao drugo prvo nabavi i7 da budes uopce kompetantan za temu, sa ovim i5 imas "i5 klub" pa tamo iznosi svoje stvari.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Luci is back!!!
We missed you a lot!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Ako meni sa mizernim raijintek erebossom i5 6600k ide do 4.8ghz/1.42V stable pod stress testom i 4.9ghz/1.45V stable u gamingu mislim da je za i7 7700k 5ghz pod vodom macji kasalj. Jedino me zanima koji naponi ti trebaju za 4.9 i 5ghz Lucius ? Ako se i7 bolje kloka i novija je generacija 5ghz bi trebalo ic sa ~1.4V

battlelog:http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/carrycopter/ youtube: https://www.youtube.com/c/carrycopterr

0 0 hvala 0
10 godina
protjeran
Intel i7 Club

Ma pusti neznalice...

Za kamenih 4.9GHz, znaci cijelu noc pod PRIME 95 v26.6 je proc na 1.315v. Za 5GHz u igrama moze i sa 1.38-1.39v, a sa 1.4v mozes sta hoces.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Lucidius kaže...

Ma pusti neznalice...

Prošli tjedan (sada u postu iznad) si se hvalio kako ti sve potkrepljuješ dokazima, daj sada napravi ovo što Stjepanj traži od tebe,

nemoj se vaditi na Youtube i sl., držiš de bolji od svih, a sad tu mlatiš preznu slamu.

Lucidius kaže...

Ja zadovoljan, da sam kupio Ryzena trebao bi mi LN2 pot da ga mogu hladiti na 5GHz

Ryzen hvata i prestiže taj i7 u 90 % stvari na 4.0 GHz, da dođe na 5.0 GHz;

Intel više ni takvi kao ti koji svršavaju na takt i 5 FPSa više ne bi kupovali.

ps. ba bih volio vidjeti od tebe koji toliko hvališ taj i7, kakav bi FPS imao da upališ Stream igre na internet,

te kako ti se FPS ponaša ako je upaljeno još nešto sastrane uz samu igru, sve u tonu tvoje želje za dokazivanjem.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.5.2017 10:27 (Valentin17).
13 godina
Lucidius kaže...

Aj se vi fino okanite komentiranja onog o cemu pojma nemate,

Lucidius kaže...

Uostalom nemas ti sta govorit tko moze a tko nemoze bit u temi, a kao drugo prvo nabavi i7 da budes uopce kompetantan za temu, sa ovim i5 imas "i5 klub" pa tamo iznosi svoje stvari.

#DijeljenjePravde2017 #Popcorns

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
10 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
Lucidius kaže...

Ma pusti neznalice...

Prošli tjedan (sada u postu iznad) si se hvalio kako ti sve potkrepljuješ dokazima, daj sada napravi ovo što Stjepanj traži od tebe,

nemoj se vaditi na Youtube i sl., držiš de bolji od svih, a sad tu mlatiš preznu slamu.

Lucidius kaže...

ps. ba bih volio vidjeti od tebe koji toliko hvališ taj i7, kakav bi FPS imao da upališ Stream igre na internet,

te kako ti se FPS ponaša ako je upaljeno još nešto sastrane uz samu igru, sve u tonu tvoje želje za dokazivanjem.

Ja jos uvijek cekam da mi da netko zaljepi "save" od GTA V, i da se kaze na kojem dijelu igre zelite testiranje... nakon toga cu snimit gameplay kako bog zapovijeda 

Ne zanima nas Ryzen u ovoj temi, manite se spama i offtopica. Vec smo ustanovili da ono sta treba prosjecan korisnik puno bolje ide na intelu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.5.2017 10:41 (Lucidius).
16 godina
Lucidius kaže...

Pa dokazat cu, najmanji problem, ja sam uvijek stajao iza onog sta pricam. GTA V i Battlefield nemam na kompu i ne igram multiplayer. Mogao bi GTA V testirat ali neka mi netko prvo posalje "save" datoteku jer ja tu igru nisam prelazio pa da mogu testirat na dijelu kojem treba.

sta ce ti save gta 5 imas u igri benchmark bf1 imas prvu single player misiju  na kojoj je X testova napravljeno ja sve mislim da ti uopce nemas taj i7 koliko pricas. 

Edit: evo ovako kao nesto sto sam ja uradio sto se tice tih nekih benchmarka nista posebno 

bas me zanima kako se kaby ponasa.U prosjeku sa shadowplay ces izgubiti 5-7 fps ovisno o naslovu.Kod mene je ovaj video bio oko 10gb uplodovao sam ga za nekih 6-7h

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.5.2017 11:27 (dreadmoore).
13 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

Ne zanima nas Ryzen u ovoj temi, manite se spama i offtopica. Vec smo ustanovili da ono sta treba prosjecan korisnik puno bolje ide na intelu.

Ali ti si prvi spomenuo ryzen.

Anyway, sky i kaby je teško direktno uspoređivati jer kaby generalno treba manje napona i postiže više taktove, ali je i osjetno topliji jer je pasta puno lošija nego na skyu. Ako ti treba skoro 1.4v za 5ghz onda to definitivno nije 24/7 stabilno (zna se što to znači). Brzi pregled par delid videa na toliko voljenom YT otkriva da proc udara u termalni limit i na nižim naponima kad se kloka na 5ghz ili više. Naravno nije to tvoja krivnja, da je intel bio bolji prema svojim kupcima ili da ga delidaš, imao bi gotovo savršen gaming (only) 4c.

9 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

prvo disclamer: ne branim nikoga, misljenja sam da AMD trenutno ima bolje procesore od intela, iako bih osobno da u ovome trenutku idem kupovati komp uzeo intel platformu, samo zato da izbjegnem trenutne musice ryzen platforme.

isto tako 4 core procesori nisu mrtvi i odraduju svoj posao sasvim dobro, i ne vidim potrebu, kako sada tako niti u sljedecih godinu, dvije za 6,8 ili 10 core za ljude kojima nije vrijeme - novac.

sa streamingom takoder nema nikakvih problema na 4 core i5 1080 preko OBS-a, LOL, DOTA, Heroes, Overwatch i Heartstone, dok sam to radio prije dvije godine, tako da mislim niti danas nema problema.

evo jedan SS, cisto da vidis kako nije bas jadan 4 core CPU, nije GTA V ali oni koji i igraju takve igre sumnjam da i rade u pozadinu ovake pizdarije koje ja radim, editiranje fotki, pricanje na discordu sa ekipom i gledam boks ili film dok sam mrtav ili cekam quee 

10 godina
protjeran
_mark0_69 kaže...
Lucidius kaže...

Ali ti si prvi spomenuo ryzen.

Anyway, sky i kaby je teško direktno uspoređivati jer kaby generalno treba manje napona i postiže više taktove, ali je i osjetno topliji jer je pasta puno lošija nego na skyu. Ako ti treba skoro 1.4v za 5ghz onda to definitivno nije 24/7 stabilno (zna se što to znači). Brzi pregled par delid videa na toliko voljenom YT otkriva da proc udara u termalni limit i na nižim naponima kad se kloka na 5ghz ili više. Naravno nije to tvoja krivnja, da je intel bio bolji prema svojim kupcima ili da ga delidaš, imao bi gotovo savršen gaming (only) 4c.

Pa jel ti citas il sta? Kazem ti da ce 80 posto Kaby-a vrtit igre na 5GHz, naravno da to ne znaci da su stabilni vrtit Prime95 48 sati, ali za igre i ono za sta je taj proc namjenjen ni nemoraju bit full stable jer ih nikad neces uspjet toliko ni opteretit da se sruse.

Ja imam prosjecan primjerak, moze u igrama radit na 1.39v bez ikakvih problema, bolji primjerci to rade na 1.35v 

dreadmoore 

Necu vrtit nikakve ingame benchmarke, nisam klinac, ako cu snimat, snimat cu kako dolikuje pravom majstoru, znaci gameplay sa full monitoringom i prikazanim postavkama igre na najtezem dijelu mape.

Snimat cu sa mobitelom da se ne gube performanse nego da se vidi pravo stanje stvari.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.5.2017 11:38 (Lucidius).
16 godina

Ti da si majstor napravio bi taj benchmark bez ikakvog natezanja ovdje sa pola foruma medjutim kako vrijeme odmice sve mi se cini da si neki troll

10 godina
protjeran
Intel i7 Club

Kako da napravim kad nemam "save", da dođes do određenog dijela u igri trebas preci misije i istraziti mapu, nemozes samo instalirat igru i odma doc do svega...

Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan

prokleti dvanaestogodisnji vijetnamci koji ne znaju pastu stavljat...

battlelog:http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/carrycopter/ youtube: https://www.youtube.com/c/carrycopterr
16 godina
Intel i7 Club

Ovo samo dokazuje da si troll nisi se ni ohladio kako treba vec si dobio 3 komada gori si od Simunica neznam stavrno kako nevidis.Sljedeci post koji zelis reci u ovoj temi podkrjepi svojom tvrdnjom napravi taj test a ne nekim videom sa yutuba tko zna tko je ga radio i kako ga je navodio na svoj mlin.

Moj PC  
2 1 hvala 0
10 godina
protjeran
Intel i7 Club

Ahh 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Kakva jebena misija? Udi u igru i igraj 20min na 5ghz i da je u pozadini upaljen hwmonitor64, naravno na 1080p😎i stavi tu prokleti ss jel to tesko?
16 godina

Znas on je profesionalac neradi on to tako samo djeca tako rade kako ti mislis.Vidis da je troll nista vise od njega nisam ni ocekivao.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.5.2017 13:12 (dreadmoore).
17 godina
Lucidius kaže...

Kako da napravim kad nemam "save", da dođes do određenog dijela u igri trebas preci misije i istraziti mapu, nemozes samo instalirat igru i odma doc do svega...

Ma luci kako ne mozes?

pa lijepo odes na net potrazis od nekog save game i wojla.

No Stjepanj ti je dobro rekao ne treba ti određena misija "najteza hardverski" vec rokni odmah od pocetka 20 minuta i amen..

Anyway zasto stalno imas potrebu opradavat i svadit se s ekipom oko tog i7 7700k ili ryzena? Hbte imas odlican proc a ostali nek misle kak im pase.

Drugi par cipela je da se testira kod nekog doma for fun ryzen vs i7 7700k na fhd 144hz i na 1440p na vise

Ja bi opet vrlo rado testirao no nemam ryzena niti i7 7700k. 

S obzirom da vidim kako ovaj moj i7 3770k radi i koliko godina radi ne bih rekao da ces i ti svog i7 trebati mijenjati iducih nekoliko godina

BN rezes povecanjem rezolucije itd..

Koliko je zaista bitno da li ti se igra vrti na 120hz ili 144hz.. samo velim nikakva ali apsolutno nikakva.

save game za gta5

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.5.2017 13:49 (toxic).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice