FX8350 framerate drop, temp drop problem

poruka: 7
|
čitano: 1.342
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Dan!

Ovako, moj problem (kao i svi moji problemi, mora biti izrazito bizarnog karaktera) je sljedeci:

Pri izrazito zahtjevnom radu proca i grafičke (bf4, gw2, maya render) događaju se framerate dropovi, na način da (u igrama) framerate drastično padne na 5-10 sec i onda se vrati na normalno, ono što je čudno je da primjećujem pad temperature proca u tim trenucima, sa nekih 50 na 35 stupnjeva, kao da udje u "ler" i isključi jezgre. Problem se ne pojavljuje u akcijama koje ne iziskuju toliko proc powera, tipa browsanje, gledanje filmova i slicno.. Čudno je i to što se problem počeo pojavljivati od bf4 bete kad sam stavio beta drivere za grafičku, no maknuo sam ih i stavio regularne up-to-date drivere.

Grafičku sam od početka isključio iz problema jer mi se ne čini da ona stvara probleme, no tko zna...

Ugl ako itko išta zna kako doci do solucije, bio bi vam jako zahvalan!

Konfiguracija je:

AMD FX8350

Gainward GTX 760

Asrock 990FX Extreme3

16GB Corsair DDR3 1600

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

ASRock mobo i throtlanje proca {#}

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
2 1 hvala 1
14 godina

Netko je ovdje na forumu napisao da baš taj model ploče spušta frekve procu da se chipset na matičnoj ne pregrijava.

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

uh oh, trebao sam znati da je maticna... Iskljucio sam pomisao da je ona jos na pocetku..

Cudno je sto se taj problem nije pojavljivao prije dok sam staru 6970 imao. sve do nedavno. jos dodatni trag bi mogao biti da se komp random smrzava, nakon startupa, kad se usteka usb itd. plus ponekad opce ne prepoznaje usb port dok se ne prekopca.. to je maticna jelda? :(

Postoji li ikakvo rjesenje osim kupovine nove maticne sto trenutno apsolutno nisam u mogucnosti :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Jesi ti radio format C kad si mjenjao gpu ili si počistio driver cleanerom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

mozda ce se doimati nezrelo ali bio sam u velikoj guzvi i hrpi posla tako da nisam stigao raditi format, nego sam sve drajvere od stare kartice obrisao, stavio novu i instalirao njene drajvere. 

u pocetku je sve funkcioniralo savrseno, bez ikakvih frame dropova, od kraja 9og mjeseca do bf4 bete, tada je krenuo drop i sranja :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: FX8350 framerate drop, temp drop problem
fix kaže...

mozda ce se doimati nezrelo ali bio sam u velikoj guzvi i hrpi posla tako da nisam stigao raditi format, nego sam sve drajvere od stare kartice obrisao, stavio novu i instalirao njene drajvere.

u pocetku je sve funkcioniralo savrseno, bez ikakvih frame dropova, od kraja 9og mjeseca do bf4 bete, tada je krenuo drop i sranja :(

Prije nego što se baciš u bed radi mbo, počisti sve drivere s driver cleanerom i ponovo instaliraj WHQL drivere za gtx 760 ( naravno zadnje ).

Pa ako i dalje imaš njesra onda je možda mbo u banani, reklamacija ako još vrijedi.

Imao sam istu situaciju, ručno brisanje amd drivera restart i na moje zaprepaštenje d. cleaner je pronašao još podosta zaostataka od amd-a, možda te samo to zeza.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice