CPU hladnjaci i ventilatori P&O izdvojena tema

poruka: 4.510
|
čitano: 1.202.004
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
13 godina
neaktivan
CPU hladnjaci i ventilatori P&O

Jel tko probao ove ventove? klik

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Fichek

To nema veze sa ventovima, ovo je vodeno kao pravi custom loop koji slazes po dijelovima, a mozes ga i spojiti da hladi i grafu jer je pumpa dovoljno jaka zato.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2016 19:15 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 1
9 godina
protjeran
Re: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
Lucidius kaže...

To nema veze sa ventovima

meni to izgleda kao ventilator? tebi ne?

po ovome jako dobar:

http://www.guru3d.com/news-story/ek-series-ek-vardar-fans.html

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2016 19:22 (Max Payne 007).
9 godina
protjeran

Nisam tebi govorio vidis da je post editiran, odgovarao sma Ficheku na komentar.

Šta se tice tebe ako trebas dobre 140mm ventove gledaj Bitfenix spectre pro ili spectre pro pwm, prvi su 3 pinski i imaju okretaje od 800-1200 i 87CFM i 1.38mmH20 potisak i imaju LED osvijetljenje u 4 razlicite boje. Drugi su 4 pinski i imaju raspon okretaja ok 500-1800RPM i 122CFM i 2.8mmH20 potisak, ali nemaju LED osvijetljenje i dostupni su u crnoj i bijeloj boji.

I jedne i druge nabavis preko Uzi shopa za 130kn

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2016 19:30 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Lucidius kaže...

Nisam tebi govorio vidis da je post editiran, odgovarao sma Ficheku na komentar.

Šta se tice tebe ako trebas dobre 140mm ventove gledaj Bitfenix spectre pro ili spectre pro pwm, prvi su 3 pinski i imaju okretaje od 800-1200 i 87CFM i 1.38mmH20 potisak i imaju LED osvijetljenje u 4 razlicite boje. Drugi su 4 pinski i imaju raspon okretaja ok 500-1800RPM i 122CFM i 2.8mmH20 potisak, ali nemaju LED osvijetljenje i dostupni su u crnoj i bijeloj boji.

koji bi bili okey umjesto ovih original corsaira koje imam na h100?

trenutno mi je sve crvene boje 

9 godina
protjeran

Sutra ti odgovorim sad nidam doma a neda mi se sad gledat kaj ima vrijedno paznje gledanja kod nas... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

toxic

Moze li proci i crna boja? Kupujes u HR ili vani? Kod nas vidi Fractal HP-12 PWM, moze i Corsair Quiet SP120. Ako ces crveno ne pada mi nista drugo na pamet, osim Bitfenix Spectre Pro, ali ako zelis PWM verziju moras naruciti vani preko Uzishopa. Takodjer imas i novu Bitfenix Xtreme verziju koja bi trebala biti jos bolja za stat. pritisak, ali i glasnija od Spectre Pro. Od prije mj. dana su mi odg iz Uzija da takvi crni kostaju 105kn, a LED u ostalim bojama 150kn. Za kraj, po meni 3 najbolja venta za stat. pritisak gledajuc i dobar protok i buku su Noctua NF-F12, Scythe Gentle Typhoon i EK Vardar (ventovi od EKWB, kopija Sycthea..).

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2016 23:14 (The_Fichek).
17 godina
The_Fichek kaže...

toxic

Moze li proci i crna boja? Kupujes u HR ili vani? Kod nas vidi Fractal HP-12 PWM, moze i Corsair Quiet SP120. Ako ces crveno ne pada mi nista drugo na pamet, osim Bitfenix Spectre Pro, ali ako zelis PWM verziju moras naruciti vani preko Uzishopa. Takodjer imas i novu Bitfenix Xtreme verziju koja bi trebala biti jos bolja za stat. pritisak, ali i glasnija od Spectre Pro. Od prije mj. dana su mi odg iz Uzija da takvi crni kostaju 105kn, a LED u ostalim bojama 150kn. Za kraj, po meni 3 najbolja venta za stat. pritisak gledajuc i dobar protok i buku su Noctua NF-F12, Scythe Gentle Typhoon i EK Vardar (ventovi od EKWB, kopija Sycthea..).

moze

11 godina

Sve sam napisao, znaci u crnoj u HR Fractal ili Corsair. Crvena Bitfenix Spectre Pro ili Xtreme. Ostalo, zadnja 3 spomenuta pa tu jos imas crni ili crno/sivi EK Vardar.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.9.2016 0:58 (The_Fichek).
9 godina
protjeran
toxic kaže...
Lucidius kaže...

koji bi bili okey umjesto ovih original corsaira koje imam na h100?

trenutno mi je sve crvene boje 

Ako pare nisu problem uzmi ova dva ML120 PRO LED Red 120mm Premium Magnetic Levitation Fan, airflow je 75CFM, statis pressure impresivnih 4.2 mmH20, okretaji su od 400-2400RPM. To je trenutno najbolje kaj mozes dobit kod nas 

E da, ovdje su specifikacije od sluzbene stranice klik

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.9.2016 7:14 (Lucidius).
15 godina

Sve ove IP67 Noctue su 230 kn + dostava.

9 godina
protjeran

A sta si ti mislio, bas sam pricao unazad par postova da ovo kaj vrijedi od Noctue kosta ko dragi kamen, a izgled im je u banani.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Nisam ja niš mislio, samo sam odgovorio kolegi forumašu koji je pitao za cijenu Industrial Noctue sa IP67 certifikatom, pa te koštaju 230 kn.

I po reakcijama onih kojima takvi ventovi trebaju je cijena jako dobra.

Inače Noctua ima priličan broj odličnih modela iz svojih uobičajenih serija koji su stvarno jaaako dobrui, znam iz osobnog iskustva jer ih koristim već popriličan broj godina, i velikom broju svojih prošlih i sadašnjih kompva, i svi i dalje rade, čak i oni koje sam prvi put ugradio pred 10ak godina. Jednostavno rade po principu "postavi i zaboravi" a to je ono što ja tražim.

Izgled nekih modela mi je sviđa, nekih ne, ali meni izgled ne predstavlja ništa kod tih stvari. Samo da ja to postavim i da sam na miru, da rade svoje i da me ne podsjećaju da su tamo. I Notuca je prva koja mi je to omogućila, a prije nje sam isprobao stvarno masu drugih brandova, a i nakon nje isto, jer takav mi je posao, i Noctua mi je za sad uvjerljivo najtrajnija i čak i kad se pojavi problem, dobijem odmah drugi, praktički bez pitanja, i to govorim još o vremenu dok u HR nije bilo službeno za nabavit ih, već kad sam ih nabavljao iz vana, ono što me oduševilo je to što samo javiš da imaš problem sa nekim modelom njihovim koji je u jamstvu, i praktički odmah se šalje novi komad tebi na adresu. A sad kad ih ima u HR je još lakše, što uostalom mogu potvrdit i svi oni koji su imali neki problem s Noctuinim proizvodima...iako su to prilično rijetki slučajevi. Ali baš iznimno rijetki na broj prodanih komada.

Anyway...to je moje iskustvo iz prve ruke, nisam izabrao Noctuu tek tako nego zato jer mi je jednostavno bila najbolja od svega što sam isprobao.

A kažem, posao mi je takav da sam baš masu brandova bio u prilici koristiti.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.9.2016 9:20 (miki1981).
14 godina
miki1981 kaže...
Samo da ja to postavim i da sam na miru, da rade svoje i da me ne podsjećaju da su tamo

POTPIS.

miki1981 kaže...
 ali meni izgled ne predstavlja ništa kod tih stvari.

Niti meni, ventilator je tu da hladi komponente, a ne da bude lijep.

Kućište smješteno u stolu, niti ne vidim komponete unutra, jedan posto me nije briga kako izgledaju, već me je briga kako vrše svoju zadaću.

Noctua no. 1 za mene uvijek bila i bit će, tko god šta rekao, zaboli me ona stvar.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.9.2016 9:56 (Valentin17).
11 godina

Lucidius

Corsair ML120 Pro koji si preporucio kosta 214kn. Noctua Industrial 2000rpm PWM kosta 190kn u Opric informatika koji su najpoznatiji po nabavi svih Noctuinih proizvoda i besplatno dostavljaju forumasima. Dam se kladit da su u Uziju za cca 200kn. Evo direktne usporedbe, kom se da neka trazi i druge linkove:

Tocno spomenuta Noctua je isto industrial sa jos IP67 certifikatom te radi toga kosta 40kn vise, znaci to je vent koji se vrti pod faking vodom:

Jos jednom, ima ventova koji slijede performanse Noctue, ali Noctua gotovo uviijek obavlja isti posao na manjem rpm i sa manjom bukom.

Taj Corsair ML120 je definicija precijenjenog ventilatora, kao gotovo i svaki Corsair proizvod. Marketing moram citirati: "If NASA Designed a Computer Case Fan – This Would Be It", "Premium Magnetic Levitation Fan", jos i levitira da, brutalno Corsair.

toxic

Kada sam jucer preporucio NF-F12 sam i zaboravio da ima Industrial, tako da si mozes i nju pogledat, 190kn u Opricu, vjerojatno slicna cijena u Uzishopu i tako. Smedji NF-F12 PWM 1500rpm na koji sam mislio u Opricu kosta 150kn, u Uziju 160kn, u Futuri je odmah dostupna po 170kn. Uglavnom, ti ventovi su ti moja preporuka, ako si ih voljan platiti. Svi drugi preporuceni ce takodjer obaviti posao. Sve mozes naci na ovom kanalu kojeg sam linkao, osim Xtreme Bitfenixa za kojeg jedva da ima nesto informacija, a ja sam zakljucivao na temelju CM Blademastera jer ti novi Bitfenix izgledaju identicno. Od tih svih drugih mislim da je Fractalov HP-12 PWM najbolji. Bitfenix Spectre Pro obavlja isti posao pri 2-3dB vise sto nije malo!, a Xtreme izgledaju jos atraktivnije, ali su lutrija.. Ako ces se raspitivati za narudzbu vidi kolko kostaju i EK Vardar pa nam javi. Scythe Gentle Typhoon je isto super, ako ulovis polovno jer novo ne znam gdje se vise prodaje. Evo za kraj interesantna usporedba Noctue Industrial, EK Vardar i Scythe GT, doduse samo buke.

komentarima veli da Noctua ima bolje perf., ali je i nesto glasnija u direktnoj usporedbi s ovima - znaci opet vrijedi pravilo da ima iste perf. kao konkurencija na manjem rpm. Negdje na tom kanalu ili bas u tom videju je pricao i o tome kako gumice okvira stvarno smanjuju buke i tu je naglasio Noctuu, kako je tisa dok je na radijatoru ili kucistu, nego na takvom testiranju u slobodnom prostoru, sto ima logike.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.9.2016 11:47 (The_Fichek).
17 godina

po ovom testu corsair je tisi a to mi i treba

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Tj. sad sam ustvari poslusao malo video i imas pravo da. Nekaj tu ne valja sa tabelom kod Corsaira.

Tolko sam tih videja pogledao da mi ih se neda ponovno preslusavati pa sam gledao samo tabele. Meni se cini da kod Noctue mikrofon s kojim su mjerili nije dobro pokupio zvuk motora koji je bucan i nabrijan u odnosu na obicnu NF-F12.

Bome, sad si i meni dao na razmisljanje + sto ide od 190kn, dok sam ja gledao samo onu cijenu koju je Lucidus linkao, 215kn. 

EDIT: Razlog, mic kupi apsolutno sve frekvencije venta, zato je najbolje osim podataka i poslusat videje sto ja iskreno nisam napravio za ovaj slucaj. Oba su dobra, oba bucna iznad 1300rpm pa sad zavisi sto ti vise odgovara. Svakako pogledaj jos malo videja, recenzija.

EDIT2: Nadjoh zanimljivi video usporedbe buke i perf. za Be Quiet SW2 vs Corsair ML120 vs Noctua NF-P12 (slican NF-F12 sto se tice svega, osim sto je stat. pritisak vise na strani NF-F12):

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.9.2016 18:53 (The_Fichek).
9 godina
protjeran

Corsair ml120 modeli su zadnji krik tehnologije zbog magnetske levitacije i uz odlican izgled i super performanse. Ima isti takav ali plave boje u centru za 180kn mislim, ali on treba crvene...

Slazem se da je to sve precijenjeno ali corsair fakat nakon dugo vremena ima vent kaj valja, i uz to je dosta tih zbog novog nacina vrtnje i dosta izdrzljiv i dolazi sa 5 godina garancije kome to znaci

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Jos jednom, iskreno nisam ni posluso buku, nego samo preletio tablicu i usporedio s drugim tablicama.. Corsair sigurno ima nest vece dB zbog onog dubokog tona motora koje neke moze zasmetati, ali realno sumnjam da se tak cuje. Na ovom zadnjem videju se vidi da konkurira i BeQuietu SW2, ali novi BeQuiet SW3 su prava premija i vjerojatno najbolji odabir ventilatora uopce, no u tom rangu razlike nisu tak velike pa je tesko fulat, sta got kupio.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.9.2016 20:55 (The_Fichek).
9 godina
protjeran

Ti sad uspoređujes kruske i jabuke, sta ima Bequiet ovdje raditi to je silent vent, ovaj Corsair ima 3 puta jaci potisak i 50 posto veci CFM . Ko slaze silent konfu moze ga uzeti u obzir, ali za sve ostalo je nebitan, plus sta toxicu trebaju ventovi za vodeno tako da se zna sta se treba gledat, tu Bequiet nema sta raditi.

Uostalom Corsair je na istom okretajima kao Bequiet SW2 jednako glasan tako, a na 12v je normalno glasniji kad ima i za 900RPM vece maximalne okretaje, ali je tisi od Noctue i to poprilicno po onom testu gore, a jaci.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.9.2016 21:02 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Nije samo silent vent, za svoje dB radi super posao kao airflow/CPU/radijator fan, znaci all-around. Treba jos malo sacekati recenzija, najbolje kaj sam nasao je:

http://www.gamezoom.net/artikel/be_quiet_Silent_Wings_3_Test_Review-36805-2

Nema direktne usporedbe sa Corsairovim ventovima, ali ima sa Noctuom, BeQuiet SW2, Alpenföhn, Thermalrightom kojeg ja imam :P, Nanoxiom DS i za kraj tvojim omiljenim brandom, Thermatake Riing 14, svi odreda 140mm. 

Znaci SP vent ima specifican oblik, to bi trebao znati, pise ti na prvoj stranici teme o ventilatorima, tako da sigurno konkurira i po pitanju statickog pritiska. Trebali bi se prebacit na onu temu, ali mi se ne da vise raspravljat. U svakom slucaju previse gledas imena i marketing, brojke su jedino cemu ja vjerujem..

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.9.2016 21:37 (The_Fichek).
9 godina
protjeran

To i ja kazem, gledajmo brojke:

Corsair ML 120:

CFM - 75

SP - 4.2mmH20

Bequiet SW2:

CFM - 50.5

SP - 1.63mmH20

Bequiet SW3 su 140mm ventovi i nebi mu ni isli na ruku jer treba 120mm, ali evo i njihovi podaci:

CFM - 59.5

SP - 1.08

Poprilicno kilavo 

Posto bitfenix spectre pro nema kod nas, opcija su mu ti Corsair ML120.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Koji vazdusni kuler da uzmem za i3 4170 ili Cooler Master Seidon 120v v2 sad nez da li je isplativo uzimati vodeno hladenje

0 0 hvala 0
11 godina

Lucidius

Otkud brojke???

9 godina
protjeran

Iz Anteca nam uskoro stizu nova high end zracna (elegent triple) i vodena hlađenja (mercury 360) klik

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
The_Fichek kaže...

Lucidius

Otkud brojke???

Sa sluzbene stranice, nemoj mi sad samo o tome ovi varaju oni varaju jer ako oduzmes malo od toga sta pise i jednima i drugima razlika opet ostaje ogromna u korist Corsaira.

11 godina

Ne znam kaj da ti velim. To ti je skoro pa slicno onoj Nvidijnoj da im 1080 ili koja je vec bila grafa ne throttla, tj. drzi neku temp. pri 2Ghz, kak je vec bila prica. Moguce da je i bila istina pod nekim njihovim idealnim uvjetima. Vent je dobar, al nema sanse da je tolka razlika naspram tog SW3 ili nekog drugog top venta. Neda mi se vise uglavnom.. dobri su, tesko je fulat kad das cca 200kn za ventilator.

9 godina
protjeran

Normalno da je moguce, uspoređujes ventove razlicitih kategorija i koji sluze u razlicite svrhe, Bequiet je skup jer je tih, a Corsair zato jer je jak i dosta tih za svoje performanse, a tu cijenu dizu i potpuno nove tehnologije okretaja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Kao prvo, ti si mi iso usporedjivati 2400rpm Corsair sa najsporijom verzijom Be Quiet SW3, znaci onom od 1000rpm jer si nabrzake kliknuo. Nemoj se ko ja zaletat. Kliknu tu: http://www.bequiet.com/en/casefans/724 pa ces vidjet specs njihovog top modela koji se moze usporedit sa ML120 Pro 2400rpm. Kod tog linkanog SW3, 3.37 je navodni mm H2O pritisak pri 2200rpm, tj. 200rpm manje od Corsaira, CFM 74, ne tako daleko od Corsaira :) Kako got bilo oba ce biti glasna pri tom rpm pa valja naci neku zlatnu sredinu koja se moze naci i prije kupnje sa malo guglanja i strpljenja.

Da se zove Beperformanse, rekao bi da je skup jer ima jake performanse. Naravno da ima super perf., a kolko su istinite sluzbene specs. cemo vidjeti sa nekom provjerenom recenzijom i detaljnijom usporedbom brojki, grafom itd.

Nego, nadjoh pravu recenziju tog novog Corsaira: http://thermalbench.com/2016/07/12/corsair-ml120-pro-120-mm-fan/3/ gdje je usporedba sa trenutnim vrhom SP ventova, tj. onih koje sam prije nabrojao. ML120 Pro se cini kao kao pobjednik, interesantno.

Kaj se tice 140mm tu su svi vrlo izjednaceni: http://thermalbench.com/2016/07/29/corsair-ml140-pro-140-mm-fan/3/

toxic

Eto, nakon rasprave i napokon nadjene recenzije od provjerenog sitea preporuka idi na Corsair ML120 Pro, tim vise sto ih pretpostavljam preferiras.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.9.2016 23:09 (The_Fichek).
12 godina
Samke84 kaže...

Koji vazdusni kuler da uzmem za i3 4170 ili Cooler Master Seidon 120v v2 sad nez da li je isplativo uzimati vodeno hladenje

Ne isplati ti se vodeno za taj proc, ja bi na njega stavija neki jeftiniji zračni, nešto kao LC-cc-120 ili CM Hyper 212

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice