CPU hladnjaci i ventilatori P&O izdvojena tema

poruka: 4.510
|
čitano: 1.192.008
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
15 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Ja zbog toga i gledam. Oba rade na 800RPM pa su malo bučni.

Ajde, budem probao sa jednim, ali ako još ima tko kakvih saznanja, pišite slobodno 

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: CPU hladnjaci P&O
nicky.sl kaže...

Nisam imao Mugena al sam CM Hyper 212 i Zalman ovaj iz dicijeg kompa testira s jednim i s dva venta na QX9650 i razlika između jednog i dva venta mi je bila jedan i nijedan stupanj samo je buka bila veca.

Takva iskustva i ja imam sa dual vent postavkama na single tower coolerima.

15 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Hvala na odgovorima.
Jel može još preporuka 120mm ventilatora za cpu hladnjak?
Jedini uvijet jest da ima pwm kabel jer moja matična ne kontrolira cpu fan preko voltaže nego samo preko pmw-a pa se ovaj brzo vrti i svakih mjesec dana se nakupi prašine u rebrima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
CPU hladnjaci P&O

Noctua NF F12 PWM

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Skup je, a čini se, nije tih. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Nisam imao Mugena al sam CM Hyper 212 i Zalman ovaj iz dicijeg kompa testira s jednim i s dva venta na QX9650 i razlika između jednog i dva venta mi je bila jedan i nijedan stupanj samo je buka bila veca.

Skinuo vent i u GTA V je razlika samo u dvije jezgre i to 2C.

Dakle ništa.

10 godina
CPU hladnjaci P&O

ispuhao bi komp, ali neznam s čim. Kompresor ili one boce s zrakom 400ml

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
pqweasdyxc kaže...

ispuhao bi komp, ali neznam s čim. Kompresor ili one boce s zrakom 400ml

kompresorom ga ispušeš, zamijeniš pastu na cpu...

http://valid.canardpc.com/cache/banner/fmwm3z-4.png
10 godina
CPU hladnjaci P&O

neki kažu da komprimirani zrak sadrži puno vlage pa može oštetiti komponente jer na kompresoru imam onu bocu. Ispuha bi i napajanje, matičnu i sve pomalo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
pqweasdyxc kaže...

neki kažu da komprimirani zrak sadrži puno vlage pa može oštetiti komponente jer na kompresoru imam onu bocu. Ispuha bi i napajanje, matičnu i sve pomalo.

to prvi put čujem

ja kolko sam god PC ova čistio na kompresor, svi još uvijek rade i ništa im nije

samo pazi da ti ulje ne pušta, frend ima kompresor i svremena na vrijeme mu ulje izađe sa zrakom

http://valid.canardpc.com/cache/banner/fmwm3z-4.png
10 godina
CPU hladnjaci P&O

vani nije kiša, snijeg, ne plačem tak da je valjda dosta suhi zrak. čitao sam da kompresor držati 40cm od komponenti i s pola snage.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Imam pitanjce što se tiče mog coolera, danas mi je riknuo jedan vent, imao sam dva od 120mm, ima li kakvih drastičnih promjena u temperaturama (ima li ikakvih?!) sa 1 ventom odnosno sa 2?

Jedan sam koristio za upuh hladnog zraka, a drugi za ispuh (s tim da ima još jedan vent iza tog na hladnjaku za ispuh i jedan za dovod hladnog)

I nemog vjerovat, krepao mi je taj cooler masterov original vent, a skinuo sam drugi sa CM kućišta i taj radi savršeno.. lol

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Hrvek1909 kaže...

Razlike obicno nema ili su minimalne...Obicno pri dosta vecem opterecenju procesora koji trose vise od 100 W osjetis 2-3 stupnja manju temperaturu ali pri manjem loadu ili idle-u nista skoro...

Za tvoj procesor dakle nebi trebalo biti nikakve velike razlike, 1-2 stupnja mozda...

Ovo za ventove predpostavljam da si mislio na ventove koji su na prednjoj i zadnjoj strani kucista (prednji ubacuje a zadnji izbacuje)...

TL-za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.4.2015 19:01 (Tomo53nja).
10 godina
CPU hladnjaci P&O

dobar je mugen 4 za fx 6300 i dal mođe na moju matičnu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
pqweasdyxc kaže...

Dobar je i mođe.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.4.2015 21:00 (Valentin17).
10 godina
Valentin17 kaže...
pqweasdyxc kaže...

Dobar je i mođe.

imam cm devastator američki pa neznam gsje je šđžžčć

11 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Bog ljudi

imam jedno pitanje mozda banalno al planiram kupiti hladnjak za cpu pa me zanima na sto trebam paziti, moze li svaki hladnjak na svaku maticnu ili treba paziti da budu kompatibilni

hvala unaprijed 

PeMaCN
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
PeMaCN kaže...

Bog ljudi

imam jedno pitanje mozda banalno al planiram kupiti hladnjak za cpu pa me zanima na sto trebam paziti, moze li svaki hladnjak na svaku maticnu ili treba paziti da budu kompatibilni

hvala unaprijed 

Treba paziti da budu kompatibilni.

Najviše u smislu kompatibilnosti sa određenim socketom za koji ti treba, a puno rjeđe u smislu ako imaš neku matičnu sa iznimno visokim i/ili velikim hladnjacima po njoj pa da oni smetaju CPU hladnjaku.

Druga stvar koju treba gledati je da li odabrani hladnjak stane u odabrano kućište.

11 godina
neaktivan

a sto mislis oko koje cijene je moguce nabaviti dobar i kvalitetan hladnjak. cuo sam da je dosta dobra marka arctic cooler

jel treba sta instalirat pri zamjeni hladnjaka ili ga samo ugradim

PeMaCN
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.5.2015 11:50 (PeMaCN).
15 godina
PeMaCN kaže...

a sto mislis oko koje cijene je moguce nabaviti dobar i kvalitetan hladnjak. cuo sam da je dosta dobra marka arctic cooler

jel treba sta instalirat pri zamjeni hladnjaka ili ga samo ugradim

To ti je isto kao da pitaš jednako pitanje za auto, za audio liniju, za komp itd...postoji tisuću i jedan točan odgovor, ali u sito vrijeme svaki može biti pogrešan za ttvoje potrebe.

Znači treba vidjet na koju lovu barem okvirno ciljaš, na koji procesor bi to išlo, zašto ga uopće mijenjaš.

I onda ovisno o tim odgovorima mogu postati relevantna još neka pitanja kao npr u koje kućište to mora uć, na koju matičnu, te koliko i koji model rama imaš (tu je bitno ustvari da li obične visine ili je neki sa imalo višim hladnjacima).

16 godina
CPU hladnjaci P&O

pozz, moze mi netko reci da li je ovaj cooler "glasan" xD raezmisljam o tome da cooler koji sam dobio kad sam kupio komp zamjenim sa navedenim dolje :S

http://www.links.hr/?naziv=vodeno-hladenje-coolermaster-seidon-120v-ver-2-cpu-hladenje-s-2011-2011-3-1366-1156-1155-1150-775-fm1-am3-am3-am2-fm2-fm2&option=artikl&id_artikl=051.003.057

P.S. naravno prije svega dal je cooler kao cooler dobar xD

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.5.2015 9:07 (Imsovcanin).

0 0 hvala 0
12 godina
Imsovcanin kaže...

pozz, moze mi netko reci da li je ovaj cooler "glasan" xD raezmisljam o tome da cooler koji sam dobio kad sam kupio komp zamjenim sa navedenim dolje :S

http://www.links.hr/?naziv=vodeno-hladenje-coolermaster-seidon-120v-ver-2-cpu-hladenje-s-2011-2011-3-1366-1156-1155-1150-775-fm1-am3-am3-am2-fm2-fm2&option=artikl&id_artikl=051.003.057

P.S. naravno prije svega dal je cooler kao cooler dobar xD

Kolega Stjepanj je kvalitetno obradio tu temu pa pogledaj http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/cooler-master-seidon-120v/205740.aspx

Sami sebi smo najveci neprijatelji
16 godina
CPU hladnjaci P&O

posto je kolega stjepan napiso da je mu krepala pumpa onda nista od toga xD  sta mislite o ovom hladenju xD bitno mi je samo da nije glasno kao ovo sada koje imam

http://www.links.hr/?naziv=cooler-arctic-cooling-freezer-13-co-s-775-1155-1150-1156-754-939-am2-am3-fm2-fm1&option=artikl&id_artikl=050.903.246&tab=opis

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
CPU hladnjaci P&O

Freezer 13 je ok, nije glasan..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
CPU hladnjaci P&O

ma narucio novu graficku je trenutna atijeva koji posjedujem me razoracala u skoro svim poljima xD ima 2 ventilatora, proslo ljeto mi se gasila zbog pregrijavanja... sad sam si narucio 960 windforce xD komp mi je dosta glasan kad radi, evo trenutno zuji hoce mi bubnjice probit xD pa zbog toga vas ispitujem o buci xD 

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Imsovcanin kaže...

ma narucio novu graficku je trenutna atijeva koji posjedujem me razoracala u skoro svim poljima xD ima 2 ventilatora, proslo ljeto mi se gasila zbog pregrijavanja... sad sam si narucio 960 windforce xD komp mi je dosta glasan kad radi, evo trenutno zuji hoce mi bubnjice probit xD pa zbog toga vas ispitujem o buci xD 

Nemoj mislit da su vodena hladjenja tisa, ova losija, sa 120 radiatorima i slabim pumpama su u pravilu bucnija od solidnih zracnih coolera pri istoj temperaturi.

16 godina
CPU hladnjaci P&O

ma onako ne treba meni nesto ultra tiho, ali jbg dovoljno tiho da mogu ostavit komp upaljen preko noci, a da ne moram razmisljat dal je poceo treci svj rat ili mi rade ventovi xD

0 0 hvala 0
17 godina
CPU hladnjaci P&O

kakvo je tvornicko hladenje za fx8350?

jel se isplati mjenjati hladnjak u cijenovnoj razini ~200kn (nece se overclockat) ili bolje ostavit tvornicko hladenje?

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.5.2015 23:22 (ShadoW).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mislim da bi se isplatilo uzeti nešto za 200, max 250 kn. Uzmi u obzir da stari hladnjak možeš i prodati, pa se malo namiriti.
Nije loš stock cooler, ali za 200 kn ima i tiših.
I to vrijedi za 90% CPU.
Optimizam je nedostatak iskustva.
12 godina
ShadoW kaže...

kakvo je tvornicko hladenje za fx8350?

jel se isplati mjenjati hladnjak u cijenovnoj razini ~200kn (nece se overclockat) ili bolje ostavit tvornicko hladenje?

Stock hladnjak nije niti za stock frekvenciju i preporučio bih ti LC-cc-120 koji košta oko 160 kn a uspješno se nosi i sa 100-200 kn skupljim hladnjacima.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice