Ja zbog toga i gledam. Oba rade na 800RPM pa su malo bučni.
Ajde, budem probao sa jednim, ali ako još ima tko kakvih saznanja, pišite slobodno
Ja zbog toga i gledam. Oba rade na 800RPM pa su malo bučni.
Ajde, budem probao sa jednim, ali ako još ima tko kakvih saznanja, pišite slobodno
Nisam imao Mugena al sam CM Hyper 212 i Zalman ovaj iz dicijeg kompa testira s jednim i s dva venta na QX9650 i razlika između jednog i dva venta mi je bila jedan i nijedan stupanj samo je buka bila veca.
Takva iskustva i ja imam sa dual vent postavkama na single tower coolerima.
Hvala na odgovorima.
Jel može još preporuka 120mm ventilatora za cpu hladnjak?
Jedini uvijet jest da ima pwm kabel jer moja matična ne kontrolira cpu fan preko voltaže nego samo preko pmw-a pa se ovaj brzo vrti i svakih mjesec dana se nakupi prašine u rebrima.
Noctua NF F12 PWM
Nisam imao Mugena al sam CM Hyper 212 i Zalman ovaj iz dicijeg kompa testira s jednim i s dva venta na QX9650 i razlika između jednog i dva venta mi je bila jedan i nijedan stupanj samo je buka bila veca.
Skinuo vent i u GTA V je razlika samo u dvije jezgre i to 2C.
Dakle ništa.
ispuhao bi komp, ali neznam s čim. Kompresor ili one boce s zrakom 400ml
ispuhao bi komp, ali neznam s čim. Kompresor ili one boce s zrakom 400ml
kompresorom ga ispušeš, zamijeniš pastu na cpu...
neki kažu da komprimirani zrak sadrži puno vlage pa može oštetiti komponente jer na kompresoru imam onu bocu. Ispuha bi i napajanje, matičnu i sve pomalo.
neki kažu da komprimirani zrak sadrži puno vlage pa može oštetiti komponente jer na kompresoru imam onu bocu. Ispuha bi i napajanje, matičnu i sve pomalo.
to prvi put čujem
ja kolko sam god PC ova čistio na kompresor, svi još uvijek rade i ništa im nije
samo pazi da ti ulje ne pušta, frend ima kompresor i svremena na vrijeme mu ulje izađe sa zrakom
vani nije kiša, snijeg, ne plačem tak da je valjda dosta suhi zrak. čitao sam da kompresor držati 40cm od komponenti i s pola snage.
Imam pitanjce što se tiče mog coolera, danas mi je riknuo jedan vent, imao sam dva od 120mm, ima li kakvih drastičnih promjena u temperaturama (ima li ikakvih?!) sa 1 ventom odnosno sa 2?
Jedan sam koristio za upuh hladnog zraka, a drugi za ispuh (s tim da ima još jedan vent iza tog na hladnjaku za ispuh i jedan za dovod hladnog)
I nemog vjerovat, krepao mi je taj cooler masterov original vent, a skinuo sam drugi sa CM kućišta i taj radi savršeno.. lol
Razlike obicno nema ili su minimalne...Obicno pri dosta vecem opterecenju procesora koji trose vise od 100 W osjetis 2-3 stupnja manju temperaturu ali pri manjem loadu ili idle-u nista skoro...
Za tvoj procesor dakle nebi trebalo biti nikakve velike razlike, 1-2 stupnja mozda...
Ovo za ventove predpostavljam da si mislio na ventove koji su na prednjoj i zadnjoj strani kucista (prednji ubacuje a zadnji izbacuje)...
dobar je mugen 4 za fx 6300 i dal mođe na moju matičnu?
Dobar je i mođe.
Dobar je i mođe.
imam cm devastator američki pa neznam gsje je šđžžčć
Bog ljudi
imam jedno pitanje mozda banalno al planiram kupiti hladnjak za cpu pa me zanima na sto trebam paziti, moze li svaki hladnjak na svaku maticnu ili treba paziti da budu kompatibilni
hvala unaprijed
Bog ljudi
imam jedno pitanje mozda banalno al planiram kupiti hladnjak za cpu pa me zanima na sto trebam paziti, moze li svaki hladnjak na svaku maticnu ili treba paziti da budu kompatibilni
hvala unaprijed
Treba paziti da budu kompatibilni.
Najviše u smislu kompatibilnosti sa određenim socketom za koji ti treba, a puno rjeđe u smislu ako imaš neku matičnu sa iznimno visokim i/ili velikim hladnjacima po njoj pa da oni smetaju CPU hladnjaku.
Druga stvar koju treba gledati je da li odabrani hladnjak stane u odabrano kućište.
a sto mislis oko koje cijene je moguce nabaviti dobar i kvalitetan hladnjak. cuo sam da je dosta dobra marka arctic cooler
jel treba sta instalirat pri zamjeni hladnjaka ili ga samo ugradim
a sto mislis oko koje cijene je moguce nabaviti dobar i kvalitetan hladnjak. cuo sam da je dosta dobra marka arctic cooler
jel treba sta instalirat pri zamjeni hladnjaka ili ga samo ugradim
To ti je isto kao da pitaš jednako pitanje za auto, za audio liniju, za komp itd...postoji tisuću i jedan točan odgovor, ali u sito vrijeme svaki može biti pogrešan za ttvoje potrebe.
Znači treba vidjet na koju lovu barem okvirno ciljaš, na koji procesor bi to išlo, zašto ga uopće mijenjaš.
I onda ovisno o tim odgovorima mogu postati relevantna još neka pitanja kao npr u koje kućište to mora uć, na koju matičnu, te koliko i koji model rama imaš (tu je bitno ustvari da li obične visine ili je neki sa imalo višim hladnjacima).
pozz, moze mi netko reci da li je ovaj cooler "glasan" xD raezmisljam o tome da cooler koji sam dobio kad sam kupio komp zamjenim sa navedenim dolje :S
http://www.links.hr/?naziv=vodeno-hladenje-coolermaster-seidon-120v-ver-2-cpu-hladenje-s-2011-2011-3-1366-1156-1155-1150-775-fm1-am3-am3-am2-fm2-fm2&option=artikl&id_artikl=051.003.057
P.S. naravno prije svega dal je cooler kao cooler dobar xD
pozz, moze mi netko reci da li je ovaj cooler "glasan" xD raezmisljam o tome da cooler koji sam dobio kad sam kupio komp zamjenim sa navedenim dolje :S
http://www.links.hr/?naziv=vodeno-hladenje-coolermaster-seidon-120v-ver-2-cpu-hladenje-s-2011-2011-3-1366-1156-1155-1150-775-fm1-am3-am3-am2-fm2-fm2&option=artikl&id_artikl=051.003.057
P.S. naravno prije svega dal je cooler kao cooler dobar xD
Kolega Stjepanj je kvalitetno obradio tu temu pa pogledaj http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/cooler-master-seidon-120v/205740.aspx
posto je kolega stjepan napiso da je mu krepala pumpa onda nista od toga xD sta mislite o ovom hladenju xD bitno mi je samo da nije glasno kao ovo sada koje imam
Freezer 13 je ok, nije glasan..
ma narucio novu graficku je trenutna atijeva koji posjedujem me razoracala u skoro svim poljima xD ima 2 ventilatora, proslo ljeto mi se gasila zbog pregrijavanja... sad sam si narucio 960 windforce xD komp mi je dosta glasan kad radi, evo trenutno zuji hoce mi bubnjice probit xD pa zbog toga vas ispitujem o buci xD
ma narucio novu graficku je trenutna atijeva koji posjedujem me razoracala u skoro svim poljima xD ima 2 ventilatora, proslo ljeto mi se gasila zbog pregrijavanja... sad sam si narucio 960 windforce xD komp mi je dosta glasan kad radi, evo trenutno zuji hoce mi bubnjice probit xD pa zbog toga vas ispitujem o buci xD
Nemoj mislit da su vodena hladjenja tisa, ova losija, sa 120 radiatorima i slabim pumpama su u pravilu bucnija od solidnih zracnih coolera pri istoj temperaturi.
ma onako ne treba meni nesto ultra tiho, ali jbg dovoljno tiho da mogu ostavit komp upaljen preko noci, a da ne moram razmisljat dal je poceo treci svj rat ili mi rade ventovi xD
kakvo je tvornicko hladenje za fx8350?
jel se isplati mjenjati hladnjak u cijenovnoj razini ~200kn (nece se overclockat) ili bolje ostavit tvornicko hladenje?
kakvo je tvornicko hladenje za fx8350?
jel se isplati mjenjati hladnjak u cijenovnoj razini ~200kn (nece se overclockat) ili bolje ostavit tvornicko hladenje?
Stock hladnjak nije niti za stock frekvenciju i preporučio bih ti LC-cc-120 koji košta oko 160 kn a uspješno se nosi i sa 100-200 kn skupljim hladnjacima.