CPU hladnjaci i ventilatori P&O izdvojena tema

poruka: 4.510
|
čitano: 1.193.927
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
11 godina
Re: CPU hladnjaci P&O

pa mislim da je svaki bolji od ovog, i bolje hladi i vjerojatno i tiši.
eh da imam nešto više novaca pri ruci (spremam se za crne dane) uzeo bih noctua al, mislim da je maks kaj mogu sad nekih 200-250kn

13 godina
CPU hladnjaci P&O

razvuci se na malenu noctuu

Coolink Corator DS cooler 115x/2011/AMD - 299kn

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.1.2015 12:48 (FakeDeath).
Moj PC  
5 0 hvala 2
13 godina
protjeran
MasterG kaže...

pa mislim da je svaki bolji od ovog, i bolje hladi i vjerojatno i tiši.
eh da imam nešto više novaca pri ruci (spremam se za crne dane) uzeo bih noctua al, mislim da je maks kaj mogu sad nekih 200-250kn

Najbolja po meni dva izbora do 270 kn...

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Hyper+212

http://www.protis.hr/products/details/cooler-arctic-cooling-freezer-i30-socket-115511562011/60937

TL-za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
13 godina
CPU hladnjaci P&O

i30 ne ide na AMD ;) a Corator je samo 30-40kn skuplji od Hypera a bolji je hladnjak...

Moj PC  
6 0 hvala 1
13 godina
protjeran
FakeDeath kaže...

i30 ne ide na AMD ;) a Corator je samo 30-40kn skuplji od Hypera a bolji je hladnjak...

Promaklo mi da mora ici na amd... Ma ako se ne misli razvlacit onda Hyper, na to sam mislio (jer dobro znamo kako ide s tim razvlacanjem, previse se rastegnes i ostanes kratkih i puknutih hlaca)...

TL-za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.1.2015 13:51 (Tomo53nja).
17 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Tražim dobar cpu hladnjak za  Intel LGA775 Platform, Intel® P45 chipset. Cijena nije tolko bitna, bitno da dobro radi i da se po mogućnosti što manje čuje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
CPU hladnjaci P&O
Potpisujem od kolega prijedlog u vezi Noctue NH-D15, naravno ako novci nisu problem onda bez razmišljanja NH-D15. Skup je, ali sa razlogom.
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
protjeran
CPU hladnjaci P&O

To je jako mudro kupit cooler koji kosta vise nego sta vrijedi ostatak kompa zajedno...

Moj PC  
6 0 hvala 1
13 godina
protjeran
ansha kaže...

To je jako mudro kupit cooler koji kosta vise nego sta vrijedi ostatak kompa zajedno...

lc cc120 od 150+kn bilo koji dual ili quad 775 drzi na hladnih 5ghz...bez da se oznoji!

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.3.2015 19:19 (Stjepanj).
17 godina
neaktivan
tajo1960 kaže...
crash11 kaže...

Tražim dobar cpu hladnjak za  Intel LGA775 Platform, Intel® P45 chipset. Cijena nije tolko bitna, bitno da dobro radi i da se po mogućnosti što manje čuje.

ako cijena nije toliko značajna - onda Noctua NH-D15 - nema dileme. bolji ne postoji, a ako promijeniš sistem i ploču - opet imaš i za dalje.

http://www.noctua.at/main.php?show=productview&products_id=68&lng=en

Nije cijena značajna, ali nekako mi se ne daje toliko novaca za cooler.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
ansha kaže...

lc cc120 od 150+kn bilo koji dual ili quad 775 drzi na hladnih 5ghz...bez da se oznoji!

Kakav je XilentBlade PRO? ili Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev. 2?

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.3.2015 23:37 (crash11).
15 godina
protjeran
crash11 kaže...
Stjepanj kaže...
ansha kaže...

Uzmi ovo sta ti Stjepanj preporucuje ili Raijintek Aidosa ako ti je onaj prevelik. Cijena je ista 150kn...

17 godina
neaktivan
ansha kaže...
crash11 kaže...
Stjepanj kaže...
ansha kaže...

Uzmi ovo sta ti Stjepanj preporucuje ili Raijintek Aidosa ako ti je onaj prevelik. Cijena je ista 150kn...

Ok u R5 bi trebalo stati bilo koji hladnjak. Izgleda da je lc cc120 manje bučan od Aidosa? :) 

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.3.2015 11:53 (crash11).
15 godina
protjeran
CPU hladnjaci P&O

Uzmi onda lc-a, nemas se sta mislit, nista ispod 250kn nije bolje.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Jesam evo uzeo i instalirao LC CC 120, međutim ne znam jel to tako treba biti ili sam ja neš krivo ugradio. Gotovo da nema razlike u temperaturi između stock coolera i LC-a u temperaturama, ne znam da li to tako treba biti ili? Čak sam stavio i drugi ventilator da ispuhuje na zadnju stranu, al gotovo da ništa nisam dobio s tim.

Ili su možda ventilatori krivo okrenuti. Nekak mi je malo čudno to puhanje od Fractal Design R5, ako sam dobro vidio/shvatio kod njega trebalo bi biti da naprijed ulazi zrak, a iza izlazi? Kod paste sam stavio samo malo ("zrno riže").

Ako pogledate ovu sliku 2. R5 kučišta vidit ćete da je zadnji ventilator okrenut prema van, tj logo od fractala gleda prema van, što bi značilo da on tu ne ispuhuje zrak već upuhuje?

Prije (stock cooler) Prije (stock cooler)
Poslje (sa jednim ventom) Poslje (sa jednim ventom)
Sa dva venta (tu me patio blic na mobitelu, zato je lošije osvjetljenje) Sa dva venta (tu me patio blic na mobitelu, zato je lošije osvjetljenje)
Prije (stock) Prije (stock)
Poslje (2 venta) Poslje (2 venta)
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
protjeran
CPU hladnjaci P&O

Optereti procesor pa onda gledaj temperature. 

Straznji fan na kucistu ti ispuhuje zrak, mozes vidjet po tome kako stoje lopatice, dobro je to..

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.3.2015 18:15 (ansha).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ansha kaže...

Straznji fan na kucistu ti ispuhuje zrak, mozes vidjet po tome kako stoje lopatice, dobro je to..

Kako bi ovaj lijevi ventilator na cooleru trebo stajat? Oni bi trebao ispuhivati? Ovaj desni valjda upuhuje?

15 godina
protjeran
crash11 kaže...
ansha kaže...

Kako bi ovaj lijevi ventilator na cooleru trebo stajat? Oni bi trebao ispuhivati? Ovaj desni valjda upuhuje?

Na cooleru stoje tako da oba pusu u istom smjeru - prema straznjoj strani kucista..

17 godina
neaktivan
ansha kaže...
crash11 kaže...
ansha kaže...

Na cooleru stoje tako da oba pusu u istom smjeru - prema straznjoj strani kucista..

Znači strana gdje na ventilatoru stoji znak (logo), on u tom smjeru ispuhuje?

12 godina
CPU hladnjaci P&O

Evo ti ovako ide zrak

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Evo ti ovako ide zrak

Da znači ide na stranu gdje nema logo znaka.

12 godina
crash11 kaže...
nicky.sl kaže...

Evo ti ovako ide zrak

Da znači ide na stranu gdje nema logo znaka.

Ostavi se loga jer je na nekom naprid na nekom iza a na nekim na obe strane.

Pogledaj sliku i lipo se vidi iz kojeg smjera puse

12 godina
CPU hladnjaci P&O

Ovako izgleda zadnja strana na koju zrak izlazi

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.3.2015 19:59 (nicky.sl).
Moj PC  
0 0 hvala 2
13 godina
CPU hladnjaci P&O

meni je smiješno kada netko ne zna kako okrenuti vent, jer ne zna kuda duva :D

ok ako nemaš vent kraj sebe...al ovako :S

Moj PC  
3 0 hvala 1
14 godina

Zanimljiva usporedba .

17 godina
neaktivan

Evo stres test sa AIDA64, CPU 100%

13 godina
protjeran
crash11 kaže...

eto temperature su super, nemres preci 51°c u 100% loadu! to je po meni mrtvo hladno! iako su ti minimum temp poprilicno visoke! predpostavljam da ti u sobi nije sigurno 30°c stupnjeva...?

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.3.2015 23:41 (Stjepanj).
12 godina
CPU hladnjaci P&O

A mozda mu proc ne moze pokazat manju temperaturu ( ja sam ima intelov e5300 cini mi se koji nije moga ispod 40c prikazat)

Moj PC  
0 0 hvala 2
17 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
crash11 kaže...

eto temperature su super, nemres preci 51°c u 100% loadu! to je po meni mrtvo hladno! iako su ti minimum temp poprilicno visoke! predpostavljam da ti u sobi nije sigurno 30°c stupnjeva...?

Ne bi znao zašto minimum je takav. Imam q9450, možda mu je to radna temperatura :D

Evo još jedan stres test (100% load). Btw stavio sam još naprijed na kučište jedan fractal 14cm vent.

17 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Da li ima neki program za regulaciju brzine okretaja CPU-a? Imam asus ploču, koja podržava asus fan xpert, međutim to se izgleda ne može instalirat na win 8.1. Probao sam fan speed (ništa). Mislim da mi bez veze vent od cpu-a vrti na max speed pri niskim temperaturama. U tom fan xpertu sam vidio da se može nariktat na kojoj temperaturi koliko da vrti, al ne mogu instalirat taj program.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice